Η μέρα ξεκίνησε σήμερα με καινούριο, φρεσκοψημένο καφέ από την Round Cup.
Ένα ενδιαφέρον blend με μίξη Βραζιλία-Αιθιοπία.
Πριν να τον ανοίξω, συνηθίζω πάντα να ζουλάω το σακουλάκι και να παίρνω τζούρα από τη μυρωδιά που βγαίνει από τη βαλβίδα. Είχε έντονη, φρέσκια, ωραία οσμή αλλά δυστυχώς δεν βρήκα τη χαρακτηριστική μυρωδιά του Αιθιοπικού κόκκου που μου αρέσει και αναζητώ στον καφέ μου.
Οι παράμετροι εκχύλισης που χρησιμοποίησα είναι
18in
40out
30sec
Έφτιαξα έναν εσπρέσσο και ένα καπουτσίνο για τη σύζυγό (η φωτό δεν είναι πολύ καλή γιατί έχει περάσει αρκετή ώρα από την παρασκευή, εγώ έχω ήδη πιεί κάνα δυο γουλιές και μετά σκέφτηκα τη φωτογράφηση).
Το φλιτζάνι επιβεβαίωσε τη μύτη μου για την έλλειψη οξύτητας.
Ταιριάζει πολύ με γάλα (η σύζυγος ξετρελαθηκε), ο κόκκος, χωρίς αμφιβολία, είναι φρέσκος και ποιοτικός. Το ψήσιμο από τα παιδιά υποδειγματικό. Πολύ καλό, μυρωδάτο, καλοκαιρινό χαρμάνι που πιστεύω θα αρέσει σε ευρύ κοινό και το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Θέλει αρκετά γραμμάρια, σίγουρα πάνω από 18. Κάνει πολύ ωραία και στρωτή εκχύλιση πράγμα που οφείλεται βέβαια και στη φρεσκάδα του.
Την επόμενη θα δοκιμάσω μήπως βγάλω το λουλουδένιο του προφίλ με παραμέτρους στο περίπου
20in
32out
40sec
και θα ενημερώσω.
Για τους εκτός Αττικής χρησιμοποιήστε το κουπόνι rcsocial για να μην πληρώσετε μεταφορικά.
Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk