Περί εθνικών συμβόλων...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Που πάει η χώρα;

Μάλλον δεν είμαι σαφής γι' αυτό και δεν είμαι και κατανοητός. Δεν διαφωνώ μαζί σου.
Και ο Διαμαντόπουλος και εγώ λέμε άλλο πράγμα. Λέμε πώς βλέπει τη σημαία αυτός που την καίει; Ως τι; Ως σύμβολο αγώνων για την ελευθερία και την ισότητα; Όχι προφανώς. Την βλέπει ως σύμβολο ενός Κράτους-δυνάστη βουτηγμένου στην ατιμία και τη ρεμούλα. Γιατί; Διότι η πιο έντονη και επαναλαμβανόμενη εικόνα στο μυαλό του δεν αυτή του ήρωα που μάχεται με το εθνόσημο για την απελυθέρωση από τους Ναζί ή τον Οθωμανό σουλτάνο αλλά αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου να του λέει ψέμματα και μαλακίες με το εθνόσημο στο πόντιουμ. Δεν λέμε αν καλά κάνει ή όχι αλλά πώς ερμηνεύεται η στάση του. Πιο απλά δεν μπορώ να το εκφράσω.

Μα, για ερμηνείες ή μάλλον για παρερμηνείες, μίλησα και 'γω. Ερμηνείες λανθασμένες (αν μου επιτρέπεις την άποψη) καλυμμένες πάντα υπό τον μανδύα της προσωπικής θεώρησης και φιλοσοφικής προσέγγισης. Ο συνειρμός του εθνικού συμβόλου με τις απατεωνιές των πολιτικών είναι καταχρηστικός και παράλογος. Σ' αυτό έχει απαντήσει ήδη ο σοφός λαός λέγοντας: ''Δεν κάνει το ράσο τον παπά''. Στο εθνικό σύμβολο έχει προσδοθεί ιερότητα διότι κάποιοι άνθρωποι με τη ζωή τους και τις πράξεις τους φρόντισαν γι' αυτό. Η θεώρηση ότι καίω το πανί επειδή δεν βλέπω πια την ένδοξη Ιστορία του, αλλά κάποιον επίορκο ψεύτη που το χρησιμοποιεί, μου θυμίζει το ρητό ''βαράμε το σαμάρι για να πονέσει ο γάϊδαρος''....

Last edited:
Απάντηση: Re: Περί εθνικών συμβόλων...

Γιαννη και με αφορμη το avatar σου να αναφερω οτι η πρωτη αποδοση τιμων στην ελληνικη σημαια ειναι με την αφιξη του καποδιστρια στο Ναυπλιο με κανονιοβολισμους απο τα ξενα πολεμικα πλοια

:a0210::a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Εύχομαι ολόψυχα να έχεις δίκιο και να έχω άδικο διότι αν συμβαίνει αυτό που λες θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να το δούμε ακόμα και αν δεν γίνει δημοψήφισμα. Από τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών μέχρι τη συμμετοχή και τη δράση στις επόμενες κινητοποιήσεις.

Αμήν.-bye-

δηλαδη τελειωσαν οι τροποι διαμαρτυρτιας και μας εχει μεινει μονο το καψιμο της σημαιας?
Θες να διαμαρτυρηθεις?
οκ βρες αλλο τροπο,τελος.

Πραγματικό περιστατικό !

summer2010motivationals.jpg

Περισσότερα εδώ :
http://freddos.yooblog.gr/2010/09/01/2384/

δηλαδη τελειωσαν οι τροποι διαμαρτυρτιας και μας εχει μεινει μονο το καψιμο της σημαιας?
Θες να διαμαρτυρηθεις?
οκ βρες αλλο τροπο,τελος.

Τι τέλος ρε όρνεο :flipout::flipout::flipout:
Ποιος είσαι? Ο Πατακός? :flipout::flipout::flipout:

Τα "σύμβολα" όπως σωστά λέει ο Γιάννης (McZab), συμβολίζουν. Το τι συμβολίζουν ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει.

Τα "σύμβολα" όπως σωστά λέει ο Γιάννης (McZab), συμβολίζουν. Το τι συμβολίζουν ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει.
Οκ, εγω ερμηνευω το σφυροδρεπανο ως συμβολο των Γκουλαγκ και των εκκαθαρισεων των αντικαθεστωτικων...
Και το κακο ειναι οτι το ερμηνευω μονο ως τετοιο.

Καλά κάνεις φίλτατε. Δικαίωμα σου είναι. Το κακό που λες δεν βλέπω
To κακο που λεω ειναι οτι το σφυροδρεπανο συμβολιζει 1002 αλλα πραγματα. Ενα απο αυτα ειναι και οι αγωνες των εργατων.
Αν εγω βλεπω μονο γκουλαγκ, ειμαι απλα ισοπεδωτικος. Το σφυροδσρεπανο συμβολιζε απο την αρχη μονο αγωνες...
Ελπιζω να ειναι κατανοητο.

Δέν θά επέλεγα ως πράξη αντίδρασης τό κάψιμο τής Σημαίας παρότι συμφωνώ ότι χρησιμοποιείται κατά τό δοκούν,καί αυτό έχει αποδειχθεί και ιστορικά,όπως ανέφεραν άλλοι συμφορουμίτες.
Ο λόγος πού δέν θά τό επικροτούσα είναι ότι γιά τά δικά μου δεδομένα δέν ανήκει στούς εκάστοτε επικυρίαρχους καί στούς εκπροσώπους τους,αλλά θεωρώ ότι απλά τήν έχουν ''δανειστεί'' ή υφαρπάξει ..
Επί τής ουσίας ποτέ δέν ανήκε σέ αυτούς.
Δεν συμφωνώ πάντως και μέ τήν τιμωρία τού δράστη.

α δε στο χω πει?εχω κανει πλαστικη στην Βραζιλια!:D

σοβαρα τωρα,τα συμβολα φυσικα και συμβολιζουν κατι,με την διαφορα οτι η σημαια εκπροσωπει κι ενα ολοκληρο εθνος,οχι μονο το κρατος(εξουσια).
Οποτε αν θελει καποιος να διαμαρτυθει κατα των ελληνων,ας προσεξει μονο να μην ειμαι διπλα του,αυτα.

Η σημαίες δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το σήμερα, ούτε το κράτος... Αντιπροσωπεύουν τα Έθνη (ή έτσι θα έπρεπε...)

Όποιος καίει τη σημαία του έθνους του αυτόματα δεν σέβεται την πορεία και την υπόσταση του έθνους του...

Την δεύτερη φορά και αφού του το εξηγήσουν σε υποχρεωτικό σχολείο διάρκειας μιας εβδομάδας με την ιστορία του τόπου του... Αφαίρεση της ταυτότητας, αφού μιας και δεν θέλει πλέον και ο ίδιος να σεβαστεί το έθνος του...

Περί φυλάκισης και δίκες τα θεωρώ αστεία, ο καθένας έχει δικαίωμα να αναγνωρίζει και να σέβεται ότι θέλει, αρκεί να μην οι πράξεις του είναι εις βάρος άλλων...

Αυτό που θα σκάσω άμα δεν το πω είναι το εξής... Ας το κάνω ερώτηση καλύτερα...

Πως να νοιώθει άραγε ένας Έλληνας Μουσουλμάνος ή ένας Τούρκος Χριστιανός με τις σημαίες τους?

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί εθνικών συμβόλων...

α δε στο χω πει?εχω κανει πλαστικη στην Βραζιλια!:D

σοβαρα τωρα,τα συμβολα φυσικα και συμβολιζουν κατι,με την διαφορα οτι η σημαια εκπροσωπει κι ενα ολοκληρο εθνος,οχι μονο το κρατος(εξουσια).
Οποτε αν θελει καποιος να διαμαρτυθει κατα των ελληνων,ας προσεξει μονο να μην ειμαι διπλα του,αυτα.

Αφού είσαι τόσο πολύ Έλληνας ώστε να απειλείς αριστερά και δεξιά, μάθε να το γράφεις με κεφαλαίο έψιλον τουλάχιστον όπως ορίζει η ελληνική γραμματική. Αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί εθνικών συμβόλων...

Αφού είσαι τόσο πολύ Έλληνας ώστε να απειλείς αριστερά και δεξιά, μάθε να το γράφεις με κεφαλαίο έψιλον τουλάχιστον όπως ορίζει η ελληνική γραμματική. Αυτά.

ενταξει ρε Γιαννη,δεν χαλαω χατηρια..

Ελληνες.

Re: Απάντηση: Περί εθνικών συμβόλων...

Η σημαίες δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το σήμερα, ούτε το κράτος... Αντιπροσωπεύουν τα Έθνη (ή έτσι θα έπρεπε...)

Όποιος καίει τη σημαία του έθνους του αυτόματα δεν σέβεται την πορεία και την υπόσταση του έθνους του...

Την δεύτερη φορά και αφού του το εξηγήσουν σε υποχρεωτικό σχολείο διάρκειας μιας εβδομάδας με την ιστορία του τόπου του... Αφαίρεση της ταυτότητας, αφού μιας και δεν θέλει πλέον και ο ίδιος να σεβαστεί το έθνος του...

Περί φυλάκισης και δίκες τα θεωρώ αστεία, ο καθένας έχει δικαίωμα να αναγνωρίζει και να σέβεται ότι θέλει, αρκεί να μην οι πράξεις του είναι εις βάρος άλλων...

Αυτό που θα σκάσω άμα δεν το πω είναι το εξής... Ας το κάνω ερώτηση καλύτερα...

Πως να νοιώθει άραγε ένας Έλληνας Μουσουλμάνος ή ένας Τούρκος Χριστιανός με τις σημαίες τους?

Νομίζω ότι η φράση "έτσι θα έπρεπε" είναι η φράση-κλειδί και εξηγεί πολλά.

Στην τελευταία σου ερώτηση νομίζω ότι η απάντηση θα έπρεπε να είναι δεδομένη με βάση τον ορισμό σου. Από τη στιγμή που και οι δύο περιπτώσεις δεν ανήκουν στο αντίστοιχο έθνος αλλά είναι μόνο πολίτες των αντίστοιχων κρατών, δεν ωφείλουν κανέναν ιδιαίτερο σεβασμό, σωστά;
Εκτός αν κατά περέκκλιση άλλου ορισμού η θρησκεία δεν θεωρηθεί χαρακτηριστικό του έθνους.