Νόμιζα πως μόνο σε εμένα συμβαίνει αυτό. Πιστεύω όμως πως δείχνει πόσο εθισμένοι είμαστε στον ήχο κονσέρβα.
Καλά... μην νομίζουμε και ότι το όποιο "θέατρο" ή άλλος χώρος είναι σωστά φροντισμένα ώστε να φιλοξενήσουν ένα live γεγονός.
Ίσα ίσα, λόγοι χώροι νομίζω είναι σωστά μελετημένοι/φροντισμένοι για σωστό live.
Διαφωνείτε?
Ενα ζωντανο γεγονος και μια ηχογραφιση δεν ειναι το ιδιο πραγμα,συνεπως δεν μπορουν να συγκριθουν επι ισοις οροις.
Καλά... μην νομίζουμε και ότι το όποιο "θέατρο" ή άλλος χώρος είναι σωστά φροντισμένα ώστε να φιλοξενήσουν ένα live γεγονός.
Ίσα ίσα, λόγοι χώροι νομίζω είναι σωστά μελετημένοι/φροντισμένοι για σωστό live.
Διαφωνείτε?
Συμφωνώ, δεν επιχείρησα κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όχι με την έννοια, που το θέτεις.
Ενα ζωντανο γεγονος και μια ηχογραφιση δεν ειναι το ιδιο πραγμα,συνεπως δεν μπορουν να συγκριθουν επι ισοις οροις.
Φίλε Audiolytic δεν σε παρεξήγησα, ούτε σκέφτηκα οτιδήποτε.
Διαφωνείτε?
Δεν ξερω αν ειμαι εκτος θεματος αλλα καπου ειδα καποια σχολια περι φυσικου ηχου και θαθελα να καταθεσω μια εμπειρια μου,παρακολουθησα πριν 10 μερες στην Λυρικη σκηνη το αφιερωμα στην Καραινδρου απο τανιες του Αγγελοπουλου+χορος,επαιζε ορχηστρα περιπου 30 ατομων ημουν σε οχι και τοσο καλη θεση...ο φυσικος ηχος ειναι αξεπεραστος ισως λογω θεσης καποια οργανα να τα ακουγα στο + αλλα στο - ,καμια σημασια αυτο που εφτανε στα αυτια καμια σχεση με οτι εχω ακουσει απο πανακριβα συστηματα σε σωστο χωρο! καταλαβαινεις την διαφορα και με κλειστα ματια ο φυσικος ηχος ειναι κατι το τελειως διαφορετικο.
Ο φυσικός ήχος είναι αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε όλοι μας στο σύστημα μας.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την μουσική και μας φαίνεται άνετος και ευχάριστος.
Είναι όπως το παράδειγμα σου, αλλά είναι επίσης και υποκειμενικό, και θα σου πω και παραδείγματα...
.....
Κατι ακομη, ασχετο/σχετικο...
Πως "ακουγεται" σε καποιον που επενδυει (πχ) 50.οοο ευρω σε μηχανακια, παραφερναλια, φιδολαδα & extreme room treatments προκεινεμου να ακουσει "σωστα" μια κιθαρα του χιλιαρικου :ADFADF1:
Ο φυσικος ηχος, δεν ειναι ακριβως αυτο που λεει η λεξη ? "ΦΥΣΙΚΟΣ"
Αν δεν εχω ακουσει ποτε στην ζωη μου ενα σωστο, καλο, και καλοχορδισμενο πιανο για παραδειγμα, με ποια κριτηρια θα μπορεσω να καταλαβω οτι ενα συστημα ακουγεται σωστα ? (ακουγοντας ενα κομματι με πιανο πχ)
Μηπως σε αυτη την περιπτωση, αυτο που θελω να πιστευω πως ειναι φυσικο, ειναι αυτο που μου αρεσει περισσοτερο (αναξαρτητα αν ειναι σωστο), και μηπως το σωστο δεν μου αρεσει ??
Κατι ακομη, ασχετο/σχετικο...
Πως "ακουγεται" σε καποιον που επενδυει (πχ) 50.οοο ευρω σε μηχανακια, παραφερναλια, φιδολαδα & extreme room treatments προκεινεμου να ακουσει "σωστα" μια κιθαρα του χιλιαρικου :ADFADF1:
ένας άλλος παράγοντας αναρωτιέμαι μήπως είναι η ένταση που ακούμε (δεν το ξέρω απλά το θέτω ως ερώτημα).
Το σκεφτόμουνα ακούγοντας την κόρη μου να παίζει κιθάρα. Η παιδική ακουστική κιθάρα ακούγεται πιο δυνατά από ότι νόμιζα. Πόσο ακούγεται ένα πνευστό πχ σαξόφωνο ή ένα πιάνο ή τα ντραμς; Εγώ ακούω στο διαμέρισμα ροκ μουσική. Αν όλα τα όργανα τα είχα μέσα στο δωμάτιο θα έπρεπε να βγω έξω όταν παίζανε. Ακούγοντας σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο έντασης πόσο κοντά στο φυσικό όργανο μπορεί να είναι αυτό που ακούμε; Εδώ ίσως έχουν πλεονέκτημα αυτοί που τους αρέσουν μικρά σύνολα ή μόνο φωνές και τα τέτοια. Οι υπόλοιποι έχουν άραγε πρώτα από όλα τον κατάλληλο μεγάλο χώρο και στη συνέχεια τα κατάλληλα ηχεία και ενισχυτικά που θα μπορούν να παίξουν ασυμπίεστα και ένετα σε τέτοιες εντάσεις;
Και αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε αυτό να έχει σχέση και με παρακείμενο νήμα για ηχεία που έχει πάρει φωτιά τελευταία.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.