Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Nαι και εγω θετικα διαβαζω για τον Marantz αλλα οχι συγκεκριμενα πραγματα.
Για τον 663 εχεις γραψει καποιο review, εντυπωσεις κλπ? Αν μπορεις ανεφερε καποια πραγματα που σου αρεσαν ή καποια μειονεκτηματα.Για τον 820 τι πιστευεις?

O 663 έχει μόνο 2 HDMI inputs. Κατα τ' άλλα είναι αξιοπρεπέστατος, αν και "παλαιάς κοπής" πλέον. Ήμουν μεταξύ αυτού και του Onkyo 606, τελικά με κέρδισε ο Onkyo (αγορά από Γερμανία τότε).

Στον ήχο δεν θα δεις καμιά διαφορά μεταξύ HDMI 1.3 και 1.4. Απ' ότι ξέρω μόνο το 3D και το ethernet είναι τα πλεονεκτήματα του 1.4. Γιατί όμως να μην τα έχεις καλού - κακού;

Μια επιλογή είναι κι αυτή (Onkyo 508):
http://www.schlauershoppen.de/product_info.php/info/p266762_Onkyo-TX-SR508--silver--AV-Receiver.html

Με τα μεταφορικά πάει 300 ευρώ. Ένα κακό είναι ότι o αντιπρόσωπος των Onkyo απ´ότι έχω ακούσει εδώ δεν τιμά τις εγγυήσεις αγορών εξωτερικού, οπότε αν σου πάθει κάτι θα πρέπει να τον στείλεις Γερμανία.

Εγώ έχω τον 663 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.... ΠΑίζει άριστα όλα τα HD format ήχου...τα 2 hdmi που έχει είναι υπέραρκετά για μένα.. ΤΟ τηλεκοντρολ του είναι φανταστικό. Έχω προγραμματίσει πάνω του τα πάντα ..μέχρι και το HTPC... . Έχει 7.1 Pre out για συνδεση μελοντικά εξωτερικού ενισχυτή (αυτό είναι χαρακτηριστικό μόνο των πολύ ακριβών μοντέλων A/V) το μόνο που θα μπορούσα να αναφέρω ώς αρνητικό , είναι η παλέτα του μαύρου που λένε ότι περιορίζεται (clipping), πράγμα που δεν δεν με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα αφού η εικόνα που έχω είναι άριστη. Έαν τα ηχεία που θεσ να οδηγήσεις δεν είναι πολύ απαιτητικά πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει απολύτως.

Εγώ έχω τον 663 και ειμαι πολυ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.... ΠΑίζει άριστα όλα τα HD format ήχου...τα 2 hdmi που έχει είναι υπέραρκετά για μένα.. ΤΟ τηλεκοντρολ του είναι φανταστικό. Έχω προγραμματίσει πάνω του τα πάντα ..μέχρι και το HTPC... . Έχει 7.2 Pre out για συνδεση μελοντικά εξωτερικού ενισχυτή (αυτό είναι χαρακτηριστικό μόνο των πολύ ακριβών μοντέλων A/V) το μόνο που θα μπορούσα να αναφέρω ώς αρνητικό , είναι η παλέτα του μαύρου που λένε ότι περιορίζεται (clipping), πράγμα που δεν δεν με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα αφού η εικόνα που έχω είναι άριστη. Έαν τα ηχεία που θεσ να οδηγήσεις δεν είναι πολύ απαιτητικά πιστεύω ότι θα σε ικανοποιήσει απολύτως.
Μια μικρή διόρθωση: Δέχεται 2 subwoofer.
Επίσης δεν κάνει upscaling σε 1080p τα ψηφιακά σήματα από DVD, πράγμα που δεν σε ενδιαφέρει αν έχεις πηγή που βγάζει 1080p.
Δες και εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51290

Last edited:
Ναι το εχω διαβασει.Για τον 663 σχηματισαμε αποψη.Για το πιονερι? Το εχει καποιος? Το εχει ακουσει? Σημερα που εκανα βολτα στο Media Markt βρηκα τον 919, 360ε! Τρελη τιμη πιστευω.....Τα αξιζει?

Φίλε διαβάζω για HDMI 1.4 και ακριβούς ενισχυτές που δέχονται 2 subwoofers με σκοπό να οδηγήσεις αυτά τα χάλια ηχεία των 180euro?
Κρίμα τα λεφτά κατά τη γνώμη μου...

Γνώμη μου είναι να μαζέψεις κάποια λεφτά πρώτα και μετά να αγοράσεις κάτι καλό.

Για μένα, αν είναι να δώσεις 400euro για ενισχυτή, τα ηχεία πρέπει να κοστίζουν τουλάχιστον τα 2πλάσια.

Εγώ έχω τον ίδιο χώρο με σένα (15τμ) και συνδύασα έναν onkyo608 (γύρω στα 450) με ηχεία Crystal audio των 1500euro.
Δεν μπορώ να σου περιγράψω το συναίσθημα αν δεν ακούσεις με τα αυτιά σου αυτο το συνδυασμό ηχείων/ενισχυτή.

Last edited:
Έχει δίκιο ο vaflas, δεν είχα δει για τι ηχεία μιλούσαμε... δεν χρειάζεται να μιλάμε για HDMI versions κλπ. Μια s/pdif είναι υπεραρκετή.

Αυτά τα ηχεία είναι πολύ μικρά, δεν θα αναδείξουν οποιονδήποτε από τους ενισχυτές που μιλάμε (yamaha 6XX, onkyo 6XX κλπ), οι οποίοι χρειάζονται ηχεία του χιλιάρικου για να "ανοίξουν τα φτερά τους".

Last edited:
Εδω να σημειωσω οτι κρυφοκοιταω κατι teufel AN τελικα παρω κατι καλο.

Μεγάλωσε το thread και δεν φαίνεται εύκολα το παραπάνω απόσπασμα, αλλά ο φίλος SchumiGr δεν είναι ανένδοτος στα μέτρια ηχεία που θέλει, κρυφοκοιτάει και προς teufel :award:

Last edited:
Αυτο ακριβως...Οπως αναφερει και ο συμφορουμιτης απο πανω, κρυφοκοιταω τα teufel.Αλλα ακομα και τα yamaha να παρω (αν μου αρεσουν τοοοσο πολυ), πιστευω οτι ενας δυνατος ενισχυτης καλο ειναι να υπαρχει.Αυριο-μεθαυριο που λεει ο λογος μαζευεις 5 φραγκα και παιρνεις teufel. :fahne90:

Κοιτα, και η teufel βγάζει φθηνοηχεία.
Εξαρτάται σε τί κατηγορία τιμής θα κινηθείς. Δεν είναι πανάκεια η μάρκα.

Όσο για το "αυριο μεθαύριο" εξάρταται πόσο αυριο μεθαύριο θα είναι. Η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο γρήγορα που δεν είναι επένδυση ένας καλός ενισχυτής. Φαντάσου να είχες έναν ακριβό ενισχυτή χρόνων που δεν έχει HDMI.

Γνώμη μου είναι να παίρνεις ένα ισορροπημένο σύστημα για το ποσό που μπορείς να διαθέσεις. Δε γίνεται να παίρνεις λιμουζίνα με κινητήρα 1000κβ.

Αφού μπορείς να διαθέσεις ένα 600αρι σύνολο δες τί μπορείς να πάρεις μ' αυτά τα λεφτά και να το χαρείς στο 100% απ' την πρώτη μέρα.

Με το ρισκο να κατηγορηθω οτι "σπρωχνω" αγγελιες, θα προτεινα στον φιλο που ψαχνει να ριξει και μια ματια εδω:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=60643
300 ευρω και καμια σχεση με οτιδηποτε εχει γραφτει εδω, καμια σχεση με αυτα στο λινκ του πρωτου ποστ.

400 ευρω ακομη για εναν αξιοπρεπη AV και τερμα.
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1741

Συνολο βεβαια παραπανω απο το οριο των 400-450 ευρω, αλλα αν μπορεις κανε καπου μια αλλη υποχωρηση.

Η φτηνια τρωει τον παρα να εχεις υπ'οψιν σου

Μισο λεπτο παιδες.Ας τα παρουμε απο την αρχη γιατι διαπιστωνω οτι καπου χαθηκε η μπαλα.Καταρχας:

1) Ο ενισχυτης για τον οποιο μιλαμε (Marantz 5004) ειναι στην τιμη των 400 ευρω.Αρα ειναι ενας καλος και δυνατος ενισχυτης τον οποιο πετυχα σε προσφορα.Συγκριτικα με τον 820 που προτεινε ο συμφορουμιτης δεν βλεπω να υστερει καπου εκτος απο το 1.4, το οποιο δεν χρειαζομαι αφου 3d τηλεοραση δεν εχω και δεν προκειται να παρω.Εαν κανω καπου λαθος ή ο 820 υπερτερει καπου, παρακαλω διορθωστε με διοτι τον 5004 τον κρατησα και θα τον πληρωσω το αργοτερο την Παρασκευη.

2) Οσον αφορα τα ηχεια, προτιμω να κανω την υποχωρηση εδω, παρα στον ενισχυτη και ο λογος ειναι οτι δεν εχω την δυνατοτητα να αλλαζω ηχεια+ενισχυτες καθε χρονο.Προτιμω να ξεκινησω με ενα φτηνο 5.1 σετ (και συγκεκριμενα της teufel το kompact 30, αφου τα theater 80 ανεβαινουν) και αν πετυχω κατι καλο στις αγγελιες, το παιρνω και ο ενισχυτης θα εχει την ικανοτητα να το οδηγησει.

3)Για τα ηχεια της αγγελιας εχουμε καποιο review? Εντυπωσεις-αποψεις κλπ? Δεν τα ξερω, πρωτη φορα τα βλεπω και να πω την αληθεια,
σημερα θα εδινα την παραγγελια για τα teufel.Αναμενω λοιπον και ακουω τις αποψεις σας....:SFGSFGSF:

Last edited:
Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

1) Ο ενισχυτης για τον οποιο μιλαμε (Marantz 5004) ειναι στην τιμη των 400 ευρω.Αρα ειναι ενας καλος και δυνατος ενισχυτης τον οποιο πετυχα σε προσφορα.Συγκριτικα με τον 820 που προτεινε ο συμφορουμιτης δεν βλεπω να υστερει καπου εκτος απο το 1.4, το οποιο δεν χρειαζομαι αφου 3d τηλεοραση δεν εχω και δεν προκειται να παρω.Εαν κανω καπου λαθος ή ο 820 υπερτερει καπου, παρακαλω διορθωστε με διοτι τον 5004 τον κρατησα και θα τον πληρωσω το αργοτερο την Παρασκευη.

Αν έχεις αποφασίσει για τον marantz προχώρα. Ο pioneer ειναι πιο δυνατός μεν αλλά μιλάμε για διπλάσια χρήματα.

2) Οσον αφορα τα ηχεια, προτιμω να κανω την υποχωρηση εδω, παρα στον ενισχυτη και ο λογος ειναι οτι δεν εχω την δυνατοτητα να αλλαζω ηχεια+ενισχυτες καθε χρονο.Προτιμω να ξεκινησω με ενα φτηνο 5.1 σετ (και συγκεκριμενα της teufel το kompact 30, αφου τα theater 80 ανεβαινουν) και αν πετυχω κατι καλο στις αγγελιες, το παιρνω και ο ενισχυτης θα εχει την ικανοτητα να το οδηγησει.

Εδώ διαφωνώ. Το βασικότερο είναι τα ηχεία και όχι ο ενισχυτής. Και μην ξεχνάς ότι τα ηχεία θα τα έχεις πολλά χρόνια (αν κάνεις σωστή επιλογή) ενώ έναν av όχι. Και κάτι ακόμα βασικό. Γνωρίζοντας τις απαιτήσεις των ηχείων επιλέγεις έναν ενισχυτη που μπορεί να τα οδηγήσει. Αν κάνεις το αντίθετο θα έχεις προβλημα και θα ψάχνεις να αλλάξεις κάτι, να συμβιβαστείς με κάτι που δεν σε ικανοποιεί ή να προσθέσεις τελικό.

3)Για τα ηχεια της αγγελιας εχουμε καποιο review? Εντυπωσεις-αποψεις κλπ? Δεν τα ξερω, πρωτη φορα τα βλεπω και να πω την αληθεια,
σημερα θα εδινα την παραγγελια για τα teufel.Αναμενω λοιπον και ακουω τις αποψεις σας....:SFGSFGSF:

Εγω προσωπικά στην επιλογή των teufel διαφωνώ γιατί παίρνεις ηχεία χωρίς να τα έχεις ακούσει (άσχετα αν μπορείς να τα επιστρέψεις). Θεωρώ ότι είναι πολύ βασικό να ακούσεις τα ηχεία πριν τα πάρεις.
Σχετικά με τα sib αντι να ψάξεις για review γιατί δεν ζητάς από τον πωλητή πληροφορίες και αν γίνετε μια ακρόαση?

συμφωνώ κι εγώ με τον mr_rebelos.
Δηλαδή τί περιμένεις? Να μεταμορφώσει ο ακριβός ενισχυτής ένα άθλιο σετ ηχείων των 150euro? (επειδή είναι teufel εγινε και καλό?)

Η φθηνια τρώει τον παρά. Καλά τα είπε ο Database Error.
Δυστυχώς σε βλέπω να περιπλανιέσαι απο φθηνο ηχειο σε φθηνο ηχείο μέχρι να καταλάβεις ότι κακώς πέταξες τα λεφτά και δεν αγόραζες απ' την αρχή κάτι σωστό.

Re: Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Αν έχεις αποφασίσει για τον marantz προχώρα. Ο pioneer ειναι πιο δυνατός μεν αλλά μιλάμε για διπλάσια χρήματα.
Διπλασια χρηματα οχι, 40ε διαφορα ειναι.Με μπερδεψες τωρα που ειπες οτι ο 820 ειναι πιο δυνατος.Ειχα τον 5004 πιο δυνατο (7.1, 100W στα 8Ω, 0.05 ΤΗD απο 20Hz-20KHz).Eχω μπερδεψει κατι?

Εγω προσωπικά στην επιλογή των teufel διαφωνώ γιατί παίρνεις ηχεία χωρίς να τα έχεις ακούσει (άσχετα αν μπορείς να τα επιστρέψεις). Θεωρώ ότι είναι πολύ βασικό να ακούσεις τα ηχεία πριν τα πάρεις.
Σχετικά με τα sib αντι να ψάξεις για review γιατί δεν ζητάς από τον πωλητή πληροφορίες και αν γίνετε μια ακρόαση?
Ειμαι Θεσσαλονίκη και τα ηχεια ειναι Αθηνα, οποτε λιγο δυσκολο να τα ακουσω.Και εγω της ιδιας αποψης ειμαι, να τα ακουω και μετα να αγοραζω, αλλα δυστυχως δεν γινεται για ολα τα ηχεια (εκτος κ αν ειναι καποιος εδω στην Θεσ/νικη που να εχει Focal).Οποτε μονο απο εντυπωσεις-review κλπ.

συμφωνώ κι εγώ με τον mr_rebelos.
Δηλαδή τί περιμένεις? Να μεταμορφώσει ο ακριβός ενισχυτής ένα άθλιο σετ ηχείων των 150euro? (επειδή είναι teufel εγινε και καλό?)

Η φθηνια τρώει τον παρά. Καλά τα είπε ο Database Error.
Δυστυχώς σε βλέπω να περιπλανιέσαι απο φθηνο ηχειο σε φθηνο ηχείο μέχρι να καταλάβεις ότι κακώς πέταξες τα λεφτά και δεν αγόραζες απ' την αρχή κάτι σωστό.

Οπα αδερφε μισο, μην βαρας!:rifle:
Δεν ειπα οτι περιμενω ενας ακριβος ενισχυτης (αν και ολοι οι ενισχυτες που λεμε ειναι στην ιδια τιμη, 400ε) να μεταμορφωσει κατι.Απλα δεν επαρκω για να του βαλω κατι καλυτερο.Και απο την στιγμη που ενα καλο σετ 5.1 ξεφευγει στα 500+ θα αρκεστω με κατι μικρο.Για τα kompact 30 ημουν και εγω αρνητικος (θυμιζουν λιγο PC Speakers) αλλα διαβασα θετικες κριτικες για το συγκεκριμενο προιον, αναλογικα με την τιμη του παντα.Παντως αν εχετε να προτεινετε κατι σε ηχεια το οποιο μου διαφευγει (οπως το σετ της Focal ) πειτε το....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Διπλασια χρηματα οχι, 40ε διαφορα ειναι.Με μπερδεψες τωρα που ειπες οτι ο 820 ειναι πιο δυνατος.Ειχα τον 5004 πιο δυνατο (7.1, 100W στα 8Ω, 0.05 ΤΗD απο 20Hz-20KHz).Eχω μπερδεψει κατι?

Εχεις δίκιο. Μπερδευτικα και νομιζα ότι η διαφορα ειναι μεγάλη. Η διαφορα παντως ειναι οτι ο ένας ειναι 5καναλος με 130w στο καναλι ενω ο αλλος 7καναλος με 100w στο καναλι (και συνηθως ποτε δεν ειναι οσο δηλωνουν αλλα αρκετα χαμηλοτερα).

Πάντως και εγω τον marantz θα προτιμουσα (γιατι μπορεις να βαλεις και τελικο πανω του).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

Εχεις δίκιο. Μπερδευτικα και νομιζα ότι η διαφορα ειναι μεγάλη. Η διαφορα παντως ειναι οτι ο ένας ειναι 5καναλος με 130w στο καναλι ενω ο αλλος 7καναλος με 100w στο καναλι (και συνηθως ποτε δεν ειναι οσο δηλωνουν αλλα αρκετα χαμηλοτερα).

Πάντως και εγω τον marantz θα προτιμουσα (γιατι μπορεις να βαλεις και τελικο πανω του).

ο 820 είναι
5x130 στα 6 Ohm , 1Khz , 1 channel driven
κανονικα είναι 5x80 (8 Ohm , 20-200000 , 2 channels driven)

ο 5004 πάλι
7x90 (8 Ohm , 20-200000 , 2 channels driven)

είναι μπέρδεμα τα έχω γράψει και εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18268&page=8 post #74

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι HDMI και αγορας ηχειων 5.1

ο 820 είναι
5x130 στα 6 Ohm , 1Khz , 1 channel driven
κανονικα είναι 5x80 (8 Ohm , 20-200000 , 2 channels driven)

ο 5004 πάλι
7x90 (8 Ohm , 20-200000 , 2 channels driven)

είναι μπέρδεμα τα έχω γράψει και εδώ

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18268&page=8 post #74

Εχεις δικιο. Εγω το είδα απο το κατάστημα παραπανω που δεν τα αναφερει αναλυτικα.

Οπα αδερφε μισο, μην βαρας!:rifle:
Δεν ειπα οτι περιμενω ενας ακριβος ενισχυτης (αν και ολοι οι ενισχυτες που λεμε ειναι στην ιδια τιμη, 400ε) να μεταμορφωσει κατι.Απλα δεν επαρκω για να του βαλω κατι καλυτερο.Και απο την στιγμη που ενα καλο σετ 5.1 ξεφευγει στα 500+ θα αρκεστω με κατι μικρο.Για τα kompact 30 ημουν και εγω αρνητικος (θυμιζουν λιγο PC Speakers) αλλα διαβασα θετικες κριτικες για το συγκεκριμενο προιον, αναλογικα με την τιμη του παντα.Παντως αν εχετε να προτεινετε κατι σε ηχεια το οποιο μου διαφευγει (οπως το σετ της Focal ) πειτε το....

Eκ πρώτης όψεος τα focal με 5ιντσα mid-bass woofers, φαίνονται σχετικά ικανά για την συγκεκριμένη τιμή. Χωρίς να μετράει μόνο αυτό σε ένα ηχείο βέβαια. Με 300ε μαζί με τις 2 βάσεις, κάτι πολύ καλύτερο δύσκολα θα βρεις. Αμφιβάλλω κι αν βρεις γενικά κάτι καλύτερο στα 300. Κάνε αυτό που σου προτάθηκε παραπάνω, κανόνισε συνάντηση για ακρόαση με τον πωλητή.

Τα συγκεκριμένα teufel που κοιτάς, δυστυχώς δεν τα σώζει η μάρκα τους. Π.χ όσο είναι το woofer των focal, είναι το συνολικό ύψος των teufel. Πιο πολύ pc speakers μου θυμίζουν. Βάλε τα μεταφορικά, βάλε καμμιά βάση που θα χρειαστείς, και θα ανέβει το κόστος και σοβαρό ήχο δεν θα ακούσεις.