Περι Ηχείων (και χώρων)

Vlad τετοια διαβαζω και εχω σταματησει να ασχολουμε.
Οι hiendαδες ψαχνουν τον απολυτη αληθεια και αγοραζουν ηχεια που την κρυβουν-ωραιοποιουν!!!
Δεν μας χ3ζεις ρε Τ3ρλεγκα:smile:

Φανταστείτε τα monitor ηχεία σαν τα υλικά ζαχαροπλαστικής. Το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάτε κύριος από τον ζαχαροπλάστη. --> Audiophile speakers

Ορμώμενος από τις δύο πρώτες παραγράφους του Pleo θα πω πως είναι σχεδόν αδύνατο να εντάξεις sub σε σύστημα χωρίς κάποιον processor, κάποιο cross/dsp. Τα ρυθμιστικά που έχουν στην πλάτη τους τα επαγγελματικά sub περιλαμβάνουν μόνο βασικές ρυθμίσεις "στο περίπου" (τα μη επαγγελματικά δεν έχουν ούτε αυτές πολλές φορές).

9d3fde521acaa20894f7d9ac10161765.jpg

Και τα b&w studio monitors με τα καλά crossover!! Μόνο που δεν μοιάζουν και δεν παίζουν το ίδιο με τα μικρά κουτάκια της οικονομικής κατηγορίας. :laugh:

Vlad τετοια διαβαζω και εχω σταματησει να ασχολουμε.
Οι hiendαδες ψαχνουν τον απολυτη αληθεια και αγοραζουν ηχεια που την κρυβουν-ωραιοποιουν!!!
Δεν μας χ3ζεις ρε Τ3ρλεγκα:smile:

ρε συ Μιχάλη ένα αστείο έγραψα γαιτί μου άρεσε το παράδειγμα του sonus με την κοπέλα.
έχω τα ηχεία μου από ...δεν θυμάμαι πότε... και δεν έχω σκοπό να τα αλλάξω.
εκεί στο νήμα "τα ηχεία μας" έχω πει ότι με αυτά θα με θάψουν.
το μόνο που κάνω που και που είναι έναν οπτικό έλεγχο της κατάστασης των μεγαφώνων.

....

Αυτός ο νεοφερμένος ανυποψίαστος στο χώρο που παρακολουθεί που είναι τελείως άσχετος ποιον από όλους να εμπιστεφθεί?

Tα αυτια του. Σε ακροασεις και οταν υπαρχει η ευκαιρια σε παρουσιασεις-εκθεσεις. Με υλικο αντιστοιχο της τσεπης του και απαιτητικη μουσικη.

ρε συ Μιχάλη ένα αστείο έγραψα γαιτί μου άρεσε το παράδειγμα του sonus με την κοπέλα.
το μόνο που κάνω που και που είναι έναν οπτικό έλεγχο της κατάστασης των μεγαφώνων.
Ρε μαστορα δεν εννοουσα αυτο που διαβασα απο σενα,αλλα γενικα.
Εχοντας απολυτο δικιο και συ και ο Μάικ στα γραφομενα σας ,συμφωνησα μαζι σας ,με το δικο μου υπεροχο τροπο!;)

Αν θυμαμαι καλα τα ηχεια σου ειναι Ελληνικα ;

Ρε μαστορα δεν εννοουσα αυτο που διαβασα απο σενα,αλλα γενικα.
Εχοντας απολυτο δικιο και συ και ο Μάικ στα γραφομενα σας ,συμφωνησα μαζι σας ,με το δικο μου υπεροχο τροπο!;)

:ernaehrung004:

άρα Μιχάλη το "ιδανικό" ηχείο είναι εκείνο που ντύνει την κοπέλα με κάτι σαν ..seethrough babydoll ας πούμε;
να δούμε λεπτομέρειες δηλαδή αλλά χωρίς τις ..ραγάδες;;
κάτι σαν AS μου θυμίζει....
:laugh:

Εγώ τη θέλω γυμνή, με τις ραγάδες της, με τα παχάκια της και τα όλα της.
Καλό το baby doll αλλά κρύβει και τις όμορφες λεπτομέρειες εκτός από τις ατέλειες. :smile:

Εγώ τη θέλω γυμνή, με τις ραγάδες της, με τα παχάκια της και τα όλα της.
Καλό το baby doll αλλά κρύβει και τις όμορφες λεπτομέρειες εκτός από τις ατέλειες. :smile:
Συμφωνώ μαζί σου αλλά είμαστε μία μικρή μειοψηφία.
Οι περισσότεροι Audiophiles και Hi-End τύποι που παρασύρουν και τους μικρούς Χάϊφιντελάδες το γουστάρουν το ντυσιματάκι! :hahaha: :laugh: :cool:

άμα είναι ωραίο το "περιεχόμενο", είτε γυμνή είτε ντυμένη ίδια απόλαυση προσφέρει.
άλλωστε είπα για seethrough.. ξέρετε τι είναι αυτό;;
βλέπεις μια χαρά από μέσα! :beee:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Studio monitors Vs. Audiophile speakers

Τα B&W έχουν αποστειρωμένο ήχο αλλά καλό crossover?

Χμ, Ενδιαφέρον.. :ernaehrung004:
Σας παρακαλώ, ακούστε τι λέει από το 2:26 και μετά.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι εννοεί?
Τα ηχεία με τα οποία έγινε η μίξη ήταν αλλού ή τα ηχεία στα οποία ακούστηκε το αποτέλεσμα της μίξης?

Κάποιο, στην τελική ,ήταν αλλού γι αλλού:shot:;):D

Λέει όταν τον επισκέφτηκε στην γνωστή αίθουσα ακρόασης ένα (Room 1) ο Gus Skinas, (ελληνικής καταγωγής παρακαλώ!), παγκόσμια γνωστός μηχανικός μάστερινγκ, υπ' αριθμόν ένα ειδικός στις DSD ηχογραφήσεις και ένας από τους εφευρέτες του format αναρωτήθηκε: -"Έτσι ακούνε οι audiophiles"?

Καμμία σχέση αυτό που παράγει στο στούντιο ο μηχανικός μίξης και μάστερινγκ με αυτό που ακούγεται τελικά, ειδικά από τα Hi-End μηχανήματα. Και ο Πωλ εξηγεί τη φιλοσοφία του, γιατί κατά την άποψη του πρέπει να είναι έτσι, ότι ο σκοπός δεν είναι να αναπαράγουν αυτό που παράγεται στο στούντιο, αλλά να δώσουν ζωή στη μουσική μέσα σε ένα οικιακό χώρο, με ηχεία που είναι σαν να εξαφανίζονται, ήχο που απλώνεται, κλπ.

Όσο για την B&W πιστεύει χωρίς να την κατηγορεί, είναι γι' αυτόν υποκειμενικό ζήτημα, ότι έχει αποστειρωμένο ήχο. Και ότι ο ήχος της είναι Crossover. Δηλαδή ότι παράγει ηχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στους δύο κόσμους. Και στον κόσμο της παραγωγής και στον κόσμο της αναπαραγωγής της μουσικής.

Αυτά... -bye-

Σας παρακαλώ, ακούστε τι λέει από το 2:26 και μετά.
Μπορεί κάποιος να μου πει τι εννοεί?
Τα ηχεία με τα οποία έγινε η μίξη ήταν αλλού ή τα ηχεία στα οποία ακούστηκε το αποτέλεσμα της μίξης?

Κάποιο, στην τελική ,ήταν αλλού γι αλλού:shot:;):D

Το τελευταίο τραγούδι στο Music Room One

Μπορείς να το πεις ότι <στην τελική ,ήταν αλλού γι αλλού> καμία σχέση αλλά..

Όσο πιο καλά είναι τα μόνιτορ να ανιχνεύουν ατέλειες τις ηχογράφησης όχι απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο μόνιτορ αλλά διάφορα μοντέλα, δεν ανιχνεύουν όλα τα μόνιτορ τις ίδιες ατέλειες και δεν ακούγονται όλα το ίδιο, αλλά όσο πιο καλή η ηχογράφηση τόσο πιο καλή και η αναπαραγωγή σε Audiophile speakers.

Στην τελική τι είναι τα μόνιτορ? Να ανιχνεύουν ατέλειες. Με αυτό θέλετε να ασχολείστε όταν ακούτε μορσική στο σπίτι η να απολαμβάνετε μουσική?

Εκτός του ότι στο σπίτι ακόμα και τα μόνιτορ θα είναι.. <Αλλού γι' αλλού> :dancing:

Απάντηση: Re: Περι Ηχείων (και χώρων)

Το τελευταίο τραγούδι στο Music Room One

Μπορείς να το πεις ότι <στην τελική ,ήταν αλλού γι αλλού> καμία σχέση αλλά..

Όσο πιο καλά είναι τα μόνιτορ να ανιχνεύουν ατέλειες τις ηχογράφησης όχι απαραίτητα κάποιο συγκεκριμένο μόνιτορ αλλά διάφορα μοντέλα, δεν ανιχνεύουν όλα τα μόνιτορ τις ίδιες ατέλειες και δεν ακούγονται όλα το ίδιο, αλλά όσο πιο καλή η ηχογράφηση τόσο πιο καλή και η αναπαραγωγή σε Audiophile speakers.

Τυπικές hi end ανοησίες με καθαρούς εμπορικούς στόχους. Δίνει θεωρητική υπόσταση στο λάθος ώστε αυτό να βρει αγοραστικό κοινό.

Re: Απάντηση: Re: Περι Ηχείων (και χώρων)

Τυπικές hi end ανοησίες με καθαρούς εμπορικούς στόχους. Δίνει θεωρητική υπόσταση στο λάθος ώστε αυτό να βρει αγοραστικό κοινό.

Να έχεις υπόψη ότι δεν είμαι και ούτε ήμουν ποτέ hi-end ούτε είχα ποτέ πανάκριβα μηχανήματα αλλά πάντα προσπαθούσα και πέρνα σχεδόν το 100% τις ποιότητας που μπορούσαν να προσφέρουν. Όμως δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα.

Να έχεις υπόψη ότι σε άλλες εποχές αν τολμούσες να αναφέρεις την λέξη equalizers θα έτρωγες άγριο bullying και εδώ και αλλού..

Και να έχεις υπόψη ότι εκτός από εσένα και από μένα και τα αλλά 7-8 άτομα που συμμετέχουμε εδώ υπάρχουν και άλλοι που κουράστηκαν να γράφουν απόψεις και εμπειρίες περί καλού ήχου. Δεν εκπροσωπώ όλους αυτούς αλλά όλοι αυτοί δεν γνώρισαν τον καλό ήχο με τις ισοπεδωτικές βλακείες που διάβαζαν στο διαδίκτυο, με studio monitors, equalizers, και δεν θεωρήσαν ποτέ το MP3 που πουλούν στο διαδίκτυο υψηλής ποιότητας, και ούτε μεγάλωσαν και προσαρμόστηκαν ακούγοντας μουσική από το YouTube.

Και η πραγματικότητα και εγώ κουράστηκα, μόνος τα λέω μόνος μου τα ακούω..

Ρε παιδιά χόμπι είναι ο καθένας όπως την βρίσκει.
Θες μόνιτορ , πάρε μόνιτορ , θες παθητικά με ενισχυτή; Έχει πάλι καλώς.

Αλλά το να νομίζεις ότι το τάδε Κλάιν Μάιν ενεργό ηχείο για χρήση στούντιο που μέτρησε ο τάδε "αντικειμενιστής" και επειδή μετράει καλά θα ακούγεται καλύτερα από ένα καλό παθητικό ίδιας αξίας με ενισχυτή μάλλον κουφός είσαι.

Άσε τα έχουμε ακούσει όλα , αν ήταν έτσι όλοι θα είχαμε ένα Adam Audio και θα ακούγαμε μουσική.

Μπα άσε δεν θα πάρουμε..

Εγώ δεν αναφέρθηκα σε ενεργά-παθητικά ούτε σε ισοστάθμιση (άσχετα αν τη θεωρώ απαραίτητη κυρίως σε συστήματα στημένα σε καθιστικά και δωμάτια). Μίλησα μόνο για τη θεωρία πως το high end ηχείο πρέπει να παίζει "αλλιώς" και να ομορφαίνει τον ήχο με την "άποψή" του. Το σύστημα πρέπει να παίζει ακριβώς ό,τι υπάρχει στην ηχογράφηση, ό,τι έβαλε μέσα ο μηχανικός κατά το mastering. Στην περίπτωση που περιγράφει ο συμπαθείς κατά τα άλλα paul αν αυτό που άκουσε ο μηχανικός είναι αλλιώτικο από αυτό που ο ίδιος έφτιαξε τότε δύο τινά συμβαίνουν : δεν έκανε καλή δουλειά ή το σύστημα παίζει στο γάμο του καραγκιόζη. Διαλέξτε.