Γράψατε και για τους χώρους σας, ωραία, να κάνουμε και κάποιες συγκρίσεις μετά.
Λοιπόν πως ακούω εγώ: Το τωρινό "σύστημά" μου αποτελείται απο περίπου δυό χιλιάδες βινύλια, καμμιά χιλιάδα cd, άυλα δεν έχω, "συρτάρι" στο pc, ένα πικάπ, ενα phono pre, δυνατό ενισχυτή, ένα 70λιτρο τρίδρομο 12'' - 5''- 1'' μέσα σε περίπου 4 x 4 x 3,40 m.
Ακούω μουσική και μαζεύω δίσκους απο το 1974-75 περίπου.
Ανωτέρα βία, συνεχίζεται... :vroam:
Ο "περίεργος" τρόπος που πάντα άκουγα μουσική, ήταν να κάθομαι με σκοπό την ακρόαση και να βάζω δίσκους ή cd . Δηλ. θέλω να πώ, με τό ραδιόφωνο δεν έχω καλές σχέσεις (πλήν της εποχής του θρυλικού jazz fm του Γιαννουλόπουλου), δεν θα βάλω μουσική σαν χαλί όταν διαβάζω, ούτε όταν ασχολούμαι με κάτι άλλο, ούτε ακόμα όταν κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή, παρά μόνο όταν θα μπώ στο youtube με σκοπό να ψάξω. Όταν ακούω μουσική θέλω να είμαι αφοσιωμένος μόνο εκεί.
Το βιολί, η ακουστική κιθάρα, η λύρα και το νταουλάκι ήταν τα πρώτα φυσικά όργανα που άκουσα ως παιδί.
Τα ακούσματά μου μετέπειτα διευρύνθηκαν πολύ ως προς τα είδη της μουσικής και συνάμα ως προς την αναπαραγωγή της.
Εκείνο που δεν άλλαξε ποτέ, ήταν η αγάπη μου για το ροκ και ο τρόπος που με διεγείρει ο ηλεκτρικός ήχος.
Παιδί των πάρτι σε σπίτια,ταράτσες και αυλές, διάφορες συναυλίες, "ντισκοτέκ", djλήκια και συμμετοχή σε γκρούπ αρκετά αργότερα, εθίστικα απο πολύ νωρίς στο
μεγάλο ήχο.
Ας πούμε λοιπόν πως όταν η περίσταση το απαιτεί, γενικά μου αρέσει να ακούω δυνατά.
Αν και εξαρτάται φυσικά σε μεγάλο βαθμό απο το πρόγραμμα.
Τα μηχανήματά μου ήταν πάντα ας πούμε "εισαγωγικής σειράς" και τα ηχεία μου όλα φτιαχτά. Με άλλα λόγια, λεφτά έχω δώσει πολλά για να αγοράσω δίσκους, αλλά όχι για μηχανήματα. (Σήμερα που η μουσική είναι τσαμπέ και παντού και οι σκληροί δίσκοι έρχονται και πάνε τίγκα, το βουνό που ανεβήκαμε έγινε ίσιωμα, τες-πα...)
Απο τα πρώτα hifi ηχεία που άκουσα, ήταν εκείνα που φέρναν τότε οι ναυτικοί, σετάκι με το "στέρεο" , Sony, Yamaha, Kenwood κλπ, εκείνες οι τρίδρομες κούτες με τα χάρτινα 10ιντσα-12ιντσα, αλλά και διάφορα αντίστοιχα φτιαχτά κιτ της εποχής με μπροστάρα την Peerless.
Το πρώτο δικό μου, ήταν ένα χάρτινο τρίδρομο κιτ 10" - 3" -1" της παγκοσμίως άγνωστης Nisco, μετά ήρθε άλλο τρίδρομο με 12" Pioneer- 4" Faital - piezo κόρνα motorola και τέλος το κιτ cs9 της ΚEF, diy παραλλαγή του φημισμένου εργοστασιακού 105 reference της εταιρίας, σε 12" - 5"- 1,5".
Όλα τα προαναφερθέντα έχουν παίξει - υπενθυμίζω- σε χώρο 4 x 4 x 3,40m.
συνεχιζουμε αύριο