Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Αυτό ακριβώς ισχύει ασχέτως αν στους κοινούς θνητούς φαίνεται αξιοπερίεργο.
Δεν θα πας να πουλήσεις σε σαουδάραβα ούτε καλώδια των 10 ευρώ , ούτε προτζεκτορα των 5000 ευρώ , ούτε αυτοκίνητο των 50000 ευρώ.
Γνωστος μου πολιτικός μηχανικός έφυγε τα χρόνια της μεγάλης κρίσης που δεν χτιζόταν τίποτα, στην Σαουδική Αραβία.
Αγόρασε λοιπόν μετά από κάνα 2 χρόνια ένα μεταχειρισμένο Lamborghini Gallardo σε άριστη κατάσταση. Το έχει φέρει εδώ και το έχει παρκαρισμένο για όποτε έρχεται για διακοπές. Μιλάμε άριστη κατάσταση με λίγα χιλιόμετρα και σχετικά χαμηλή τιμή.
Ξέρετε ποιος ήταν ο λόγος που το πούλησε ο Σαουδάραβας; Επειδή ο γείτονας του αγόρασε τον αντικαταστάτη το Huracan και δεν του πήγαινε αυτός να έχει το προηγούμενο μοντέλο.!!!! Σας δίνω ενα μικρό παράδειγμα πως είναι εκεί η νοοτροπία. Και όπως φαντάζεστε δεν ισχύει αυτό μόνο στα αυτοκίνητα.
Εννοειται παίζει τρελή απάτη η οποία είναι απαραίτητη! Αυτό είναι το τρελό.

Βρε συ Τάσο, μιλάμε για ethernet καλώδιο !

Είναι κρυμμένο δεν το βλέπει ο γείτονας...

Η Lambo , τα μηχανήματα, οι πίνακες κλπ, φαίνονται.. το ethernet όχι.. τι θα του πει δηλαδή ;;

- Έλα να δεις την καλωδιάρα που απογειώνει το σύστημα ηχητικά ;;;

Και αν ο άλλος ζάπλουτος του πει,

- Ρε μ@λ@κ@ς είσαι ;;; κορόιδο σε πιάσανε !! ethernet είναι !! όχι interconnect ή ρεύματος !!! :ROFLMAO:

Βλαδιμηρε,από πίτα που δεν τρως τι σε μελλει κι αν καει;
Μηπως υπάρχει κάποιος εντός τον οποιο πρέπει να "προστατέψουμε";
Πάντως,αν είχα κι εγώ π.χ. Wadax όπως αυτό που άκουσα σ' ένα σπίτι,το. Chord θα ήταν υποψήφιο προς αγορά ύστερα από δοκιμή.

Α γειά σου !!!

" Ύστερα από δοκιμή" !!!

Να ξέρουμε τι λέμε !!

Και αν στην δοκιμή ακούσεις διαφορά, με γειά σου με χαρά σου !!

Μα δεν έχει καμιά σημασία πως ακούγεται! Πρέπει να το πάρει γιατί πήρε ακριβότερο καλώδιο ο γείτονας ή διότι αυτό ταιριάζει με τα ακριβά μηχανήματα που έχει κλπ. Γενικά δεν ενδιαφέρονται με τέτοια ποταπά θέματα όταν το πετρέλαιο ρέει αφθονο κάθε μέρα παφα πούφα πάφα πούφα....
Παίρνουν ένα τηλέφωνο στον mega σύμβουλο που εμπιστεύονται και του λένε πες μου το νούμερο.
Θα κάτσει ο δισεκατομμυριούχος να κάνει τεστ καλωδίων, ηχείων, αυτοκινήτων κλπ; Αστεία πράγματα.
Και κάπως έτσι γίνονται μάγκες και κάποιες εταιρίες.

Εγώ πιστεύω πως αν ερχόταν κάποιος και σας έλεγε ότι θα σας χαρίσει ένα chord σαν αυτό του link ή ένα ugreen σαν αυτό που συζητείται εδώ, όλοι το chord θα διαλέγατε. Κι εγώ το ίδιο δηλαδή θα έκανα.

Οπότε τι συζητάμε;

Α γειά σου !!!

" Ύστερα από δοκιμή" !!!

Να ξέρουμε τι λέμε !!

Και αν στην δοκιμή ακούσεις διαφορά, με γειά σου με χαρά σου !!
Πάντοτε ύστερα από δοκιμή.Αν και προτιμώ όταν μπορώ ν' αγοράσω ασήμι να το προτιμώ από τον χαλκό.

Η αλήθεια είναι ότι τα ultra hi end αντικείμενα δεν τα αγοράζει κανείς επειδή "παίζουν καλά", τα αγοράζουν επειδή είναι τα ακριβότερα (και άρα μέσα στο μυαλό τους, τα καλύτερα).

Και μάλιστα είναι τεράστια η συγκεκριμένη αγορά.

Είναι αυτοί που για να σε πάρουν στα σοβαρά πρέπει το μηχάνημά σου να είναι χωρισμένο σε τουλάχιστον 2 σασί, ιδανικά 3, να ζυγίζει πολλές δεκάδες κιλά και να έχει εξαψήφιο ταμπελάκι τιμής.

Οπότε υπάρχει αγορά για τα πάντα.

Έχεις ακούσει τέτοιας τιμής ethernet καλώδιο και σε τι σύστημα ;;
Γιατί αν κρίνεις σύμφωνα με την διαφορά καλωδίων 300-500-1000€ με το Ugreen , πως είσαι σίγουρος ότι αυτό των 11.000 λιρών θα παίξει ακόμα καλύτερα ;; επειδή έχει 11.000 και όχι 1.000 ;;
Μήπως τα ακριβά είναι ήδη ταβάνι και η σύγκριση δεν βγάλει "νικητή" ;;

Αδιανόητο δεν μου φαίνεται.. και το σύστημα του μισού εκατομμυρίου είναι φτηνό, αν το ethernet καλώδιο έχει 11.000 λίρες
Όμως θα έπρεπε να έχει προσαρμόσει και μια ολόκληρη εταιρεία πάροχο internet πάνω του, κάτι που δεν μπορεί να γίνει.. και να γίνει με την εταιρεία, δεν μπορεί να γίνει με τις πλατφόρμες..
Άρα όπως και να το δεις πρόκειται για απατεωνιά , απλά είναι νόμιμη και δεν φοβούνται συνέπειες...

Γνωστό αυτό.. τώρα βρήκαν ευκαιρία να βαπτίσουν και τα καλώδια ethernet "Ultra Hiend" για να πέσει το χοντρό παραδάκι...

Ποιά ;;; το Taylon ;;;
Ούτε ξέρουμε τι είναι...
Γιατί πέρα από αυτό τι άλλο μπορεί να έχουν ;;

Δηλαδή έχεις δοκιμάσει Ultra Hiend ethernet cable....
Και αν έχεις δοκιμάσει , γιατί δεν χαρακτηρίζεις απατεώνες αυτούς των οποίων τα καλώδια δεν άξιζαν ;;

Υπάρχουν..
Στον οικονομικό παράγοντα, είναι να μπει χέρι στην τσέπη αυτού που δεν ξέρει τι έχει....
Στον ηχητικό, κανένας.. μόνο η τιμή.

Αν έτσι θεωρείς, δεν μπορώ να σου αλλάξω γνώμη.. άλλωστε είναι νόμιμοι.. άρα νομικά δεν είναι..
Κορόιδα ψάχνουν και αφού υπάρχουν κορόιδα , μπορείς να πεις πως καλά κάνουν...
Δεν έχω ακούσει Ethernet των 11 χιλιάδων, έχω ακούσει των 4 έως 6 χιλιάδων, μάλιστα αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε σε ένα πάρα πολύ καλό σύστημα, σε πολύ φροντισμένο ηχητικά χώρο, ο οποίος είναι μόνο για το σύστημα και το σύστημα αυτό είναι στα 3 ποιο ακριβά συστήματα που υπάρχουν στην Αθήνα..
Αυτό το καλώδιο στο συγκεκριμένο σύστημα έκανε όντως την διαφορά, αλλά δεν έχει σημασία, μπορούσε να είναι εκεί κοντά σε απόδοση και με ποιο φθηνό, (όχι σε όλους τους τομείς όμως)..

Στην ζωή μου δεν συνηθίζω να "βαφτίσω" ή να αποκαλώ κανέναν απατεώνα, διότι αν ήταν όντως απατεώνας, μόλις τον καταλαβαίνει τι "κοινό" του θα είχε ξοφλήσει και θα πήγαινε μέσα..

Στα ακριβά καλώδια υπάρχει τεχνολογία, αν την δέχεσαι σαν ακροατής ή όχι, είναι δικό σου θέμα..
Αν ανοίξεις ένα ακριβό καλώδιο θα καταλάβεις, (όχι σε όλα όμως, μην παρεξηγηθω)..
Υπάρχουν και εταιρίες που πουλάνε παπατζα, όπως π.χ μια εταιρία που πουλάει πικάπ και καλώδια phono και αν τα ανοίξεις έχουν μέσα mogami των 4 ευρώ το μέτρο και το πουλάει χρυσάφι..
Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν και λαμόγια στον χώρο, όπως και οι εταιρίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω με τα universal player, αυτό όμως δεν συμβαίνει απ' όλους, δεν είναι όλοι λαμόγια..

Κανείς δεν ψάχνει κορόιδα, κορόιδο γίνεσαι σ' αυτούς όταν δεν έχεις γνώσεις και σε πιάνουν μλκα...
Μόνος του γίνεται κάποιος κορόιδο, δεν φταίνε αυτοί..

Η αλήθεια είναι ότι τα ultra hi end αντικείμενα δεν τα αγοράζει κανείς επειδή "παίζουν καλά", τα αγοράζουν επειδή είναι τα ακριβότερα (και άρα μέσα στο μυαλό τους, τα καλύτερα).

Είναι αυτοί που για να σε πάρουν στα σοβαρά πρέπει το μηχάνημά σου να είναι χωρισμένο σε τουλάχιστον 2 σασί, ιδανικά 3, να ζυγίζει πολλές δεκάδες κιλά και να έχει εξαψήφιο ταμπελάκι τιμής.

Ακριβώς όπως το λες Δημήτρη, σύμφωνω απόλυτα με το σχόλιο σου

Μα δεν έχει καμιά σημασία πως ακούγεται! Πρέπει να το πάρει γιατί πήρε ακριβότερο καλώδιο ο γείτονας ή διότι αυτό ταιριάζει με τα ακριβά μηχανήματα που έχει κλπ. Γενικά δεν ενδιαφέρονται με τέτοια ποταπά θέματα όταν το πετρέλαιο ρέει αφθονο κάθε μέρα παφα πούφα πάφα πούφα....
Παίρνουν ένα τηλέφωνο στον mega σύμβουλο που εμπιστεύονται και του λένε πες μου το νούμερο.
Θα κάτσει ο δισεκατομμυριούχος να κάνει τεστ καλωδίων, ηχείων, αυτοκινήτων κλπ; Αστεία πράγματα.
Και κάπως έτσι γίνονται μάγκες και κάποιες εταιρίες.
Κανεις λάθος.Επειδη γνωρίζω προσωπικα μερικούς οι οποίοι δεν είναι καν εκατομμυριούχοι(ο ένας έχει το ίσως πιο ακριβό συστημα στην Ελλάδα)σε πληροφορω πως είναι οι πιο πορωμενοι χαιενταδες και μάλιστα μαζεύονται και κάνουν δοκιμές συσκευών,καλωδίων κλπ.

Εγώ πιστεύω πως αν ερχόταν κάποιος και σας έλεγε ότι θα σας χαρίσει ένα chord σαν αυτό του link ή ένα ugreen σαν αυτό που συζητείται εδώ, όλοι το chord θα διαλέγατε. Κι εγώ το ίδιο δηλαδή θα έκανα.

Οπότε τι συζητάμε;

Μα φυσικά !

Χωρίς καν να ανοίξω την συσκευασία, αγγελία στο 1/10 της τιμής ! :ROFLMAO:

Μα φυσικά !

Χωρίς καν να ανοίξω την συσκευασία, αγγελία στο 1/10 της τιμής ! :ROFLMAO:

Στο 1/3 της τιμής και θα φύγει αμέσως. Μην είσαι κορόιδο. Δεν υπάρχει λόγος να χαρίζεις περιθώριο κέρδους. ;)

• Haha
Reactions: vlad66
Δεν έχω ακούσει Ethernet των 11 χιλιάδων, έχω ακούσει των 4 έως 6 χιλιάδων, μάλιστα αυτή την εβδομάδα που μας πέρασε σε ένα πάρα πολύ καλό σύστημα, σε πολύ φροντισμένο ηχητικά χώρο, ο οποίος είναι μόνο για το σύστημα και το σύστημα αυτό είναι στα 3 ποιο ακριβά συστήματα που υπάρχουν στην Αθήνα..
Αυτό το καλώδιο στο συγκεκριμένο σύστημα έκανε όντως την διαφορά, αλλά δεν έχει σημασία, μπορούσε να είναι εκεί κοντά σε απόδοση και με ποιο φθηνό, (όχι σε όλους τους τομείς όμως)..
Συγνώμη, αλλά αρχίζω να μην σε πιστεύω...
Αυτό το ..(όχι σε όλους τους τομείς όμως)...
Δηλαδή ποιό ήταν το καλώδιο που έχασε και ποιό αυτό που κέρδισε ;;

Στην ζωή μου δεν συνηθίζω να "βαφτίσω" ή να αποκαλώ κανέναν απατεώνα, διότι αν ήταν όντως απατεώνας, μόλις τον καταλαβαίνει τι "κοινό" του θα είχε ξοφλήσει και θα πήγαινε μέσα..
Γιατί να πάει μέσα ;;;
Δεν έχει δικαίωμα να πουλήσει το προϊόν του όσο γουστάρει ;;

Στα ακριβά καλώδια υπάρχει τεχνολογία, αν την δέχεσαι σαν ακροατής ή όχι, είναι δικό σου θέμα..
Και στα φτηνότερα υπάρχει.. τι είναι αυτό το Taylon πες μου που η Chord το κοστολογεί 11.000 λίρες...

Αν ανοίξεις ένα ακριβό καλώδιο θα καταλάβεις, (όχι σε όλα όμως, μην παρεξηγηθω)..
Έχεις δει κανέναν να ανοίγει τέτοιας τιμής καλώδιο ;;
Και αν έχει ανοίξει κάποιος και το είδες και εσύ και κατάλαβες, γιατί δεν μου λες ποιό ήταν αυτό ;;

Υπάρχουν και εταιρίες που πουλάνε παπατζα, όπως π.χ μια εταιρία που πουλάει πικάπ και καλώδια phono και αν τα ανοίξεις έχουν μέσα mogami των 4 ευρώ το μέτρο και το πουλάει χρυσάφι..
Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν και λαμόγια στον χώρο, όπως και οι εταιρίες που αναφέρθηκαν πιο πάνω με τα universal player, αυτό όμως δεν συμβαίνει απ' όλους, δεν είναι όλοι λαμόγια..
Γιατί μπερδεύεις (και άλλοι εδώ στην κουβέντα) τα πράγματα ;;
Για το ethernet των 11.000 λιρών είναι η χλεύη.. όχι για το πικάπ ή ότι άλλο..
Οκ, και γω παρασύρθηκα και σχολίασα άλλα είδη κλπ..
Όμως αν είναι μία φορά απάτη τα άλλα πράγματα, το ethernet των 11.000 λιρών τι είναι ;;

Κανείς δεν ψάχνει κορόιδα, κορόιδο γίνεσαι σ' αυτούς όταν δεν έχεις γνώσεις και σε πιάνουν μλκα...
Κάτσε μισό... πας να αγοράσεις ένα καλώδιο ethernet και σου λένε 5.000€
Έχεις τις γνώσεις να ξέρεις τι έχει μέσα , ή απλά θα το ακούσεις και αν το βρεις καλύτερο από το δικό σου που έχει (πχ) 1000€ , θα το πάρεις ;;;
Γιατί άλλο το ένα, άλλο το άλλο...

Μόνος του γίνεται κάποιος κορόιδο, δεν φταίνε αυτοί..
Εδώ συμφωνώ 100% !!
Αλλά καταλαβαίνεις ότι αναιρείς μεγάλο μέρος των λεγόμενών σου ;;;
Πότε δηλαδή δεν είναι κορόιδο κάποιος ;;

Ποιός διαφωνεί σε αυτό ;;

Το ethernet καλώδιο των 11.000 λιρών σχολιάζουμε.. το ότι υπάρχει κοινό να το αγοράσει το ξέρουμε...

Ανοίχτε κι άλλο νήμα με θέμα το υπερκέρδος από τα καλώδια. Πρωταθλητής σε γεννεσιουργό αιτία το συγκεκριμένο νήμα τελικά. :p

Αλλά αυτό είναι και το νόημα των fora.

Κανεις λάθος.Επειδη γνωρίζω προσωπικα μερικούς οι οποίοι δεν είναι καν εκατομμυριούχοι(ο ένας έχει το ίσως πιο ακριβό συστημα στην Ελλάδα)σε πληροφορω πως είναι οι πιο πορωμενοι χαιενταδες και μάλιστα μαζεύονται και κάνουν δοκιμές συσκευών,καλωδίων κλπ.

Βρε συ, για εκατομμυριούχους Σαουδάραβες μιλάει ο Τάσος !

Όχι για απλά πορωμένους που δεν είναι εκατομμυριούχοι... :ROFLMAO:

Φυσικά μπορεί κάποιος Σαουδάραβας πρίγκιπας με πηγές να είναι και πορωμένος χαϊεντάς, αλλά αυτόν τον βάζουμε πρώτα στην Hiend κατηγορία :LOL:

• Haha
Reactions: christos56
Βρε σεις, μπείτε λίγο στα παπούτσια του σαουδάραβα, ή καλύτερα στην κελεμπία του για να είμαστε ακριβείς.

Που να κάθεται να σχολείται με ποιο είναι το πιο VFM; Και μόνο για να ασχοληθεί, θα σημαίνει ότι θα χάσει μερικά εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο που θα πουλούσε στον ίδιο χρόνο. Σου λέει, μαζευτείτε όλοι οι καλωδιάδες, και δείξτε μου όλη σας τη μαγκιά στο καλύτερο που έχετε. Από αυτό το σημείο και μετά, εγώ θα κάνω το ξεσκαρτάρισμα, αναλόγως τι θέλω.
Το αυτό και για την επιλογή αυτοκινήτου. Ferrari ή Lamborghini; Που να χάνει χρόνο για τέτοια πεζά.... . :ROFLMAO:

Φαντάζομαι θα γνωρίζετε την ιστορία με τον Ασιάτη αντιπρόσωπο εταιρείας με ήδη σούπερ ακριβά καλώδια (είναι πολύ γνωστή), που τους είπε: Τα καλώδια είναι φτηνά, οι πελάτες που έχω δεν τα αγοράζουν, τα σνομπάρουν. Του έφτιαξαν τα ίδια σχεδόν καλώδια (λίγο διαφορετική εμφάνιση) σε "ειδική" έκδοση για την Ασία. Με τιμή φυσικά σχεδόν διπλάσια. Ξεπούλησε αμέσως.

Φαντάζομαι θα γνωρίζετε την ιστορία με τον Ασιάτη αντιπρόσωπο εταιρείας με ήδη σούπερ ακριβά καλώδια (είναι πολύ γνωστή), που τους είπε: Τα καλώδια είναι φτηνά, οι πελάτες που έχω δεν τα αγοράζουν, τα σνομπάρουν. Του έφτιαξαν τα ίδια σχεδόν καλώδια (λίγο διαφορετική εμφάνιση) σε "ειδική" έκδοση για την Ασία. Με τιμή φυσικά σχεδόν διπλάσια. Ξεπούλησε αμέσως.
Να πας στον αλλον που εχει τις θαυματουργες πετρες πανω στα μηχανηματα και να του πεις : ''Φιλαρακι ,μαζεψε λιγο τα μπαζα να ακουσουμε μουσικη΄΄.

Βρε σεις, μπείτε λίγο στα παπούτσια του σαουδάραβα, ή καλύτερα στην κελεμπία του για να είμαστε ακριβείς.

Που να κάθεται να σχολείται με ποιο είναι το πιο VFM; Και μόνο για να ασχοληθεί, θα σημαίνει ότι θα χάσει μερικά εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο που θα πουλούσε στον ίδιο χρόνο. Σου λέει, μαζευτείτε όλοι οι καλωδιάδες, και δείξτε μου όλη σας τη μαγκιά στο καλύτερο που έχετε. Από αυτό το σημείο και μετά, εγώ θα κάνω το ξεσκαρτάρισμα, αναλόγως τι θέλω.
Το αυτό και για την επιλογή αυτοκινήτου. Ferrari ή Lamborghini; Που να χάνει χρόνο για τέτοια πεζά.... . :ROFLMAO:

Δεν νομίζω κανείς από εμάς να μπορεί να μπει στην κελεμπία..

Ποιός από εμάς ξέρει πως περνάει την (ελεύθερη) ώρα του ένας Σαουδάραβας με πηγές ;; :LOL:

Μήπως δεν έχει καθόλου ελεύθερη ώρα ο καημένος ;;; :p

• Haha
Reactions: christos56

Για τα καλωδια δεν ξερω τι θα εκανε, τα αυτοκινητα ομως σιγουρα θα τα επαιρνε και τα δυο .

• Like
Reactions: vlad66