Περί καλωδίων ο λόγος...

Και τερματίζονται με τον κλασικό τρόπο που κλιπάρονται και τα απλά RJ45 του λαού με crimping tool ?

Όχι, είναι tool-less. Γυμνώνεις το καλώδιο όπως κάνεις και με τον κλασικό τρόπο αλλά το "πιάσιμο" των αγωγών γίνεται από το ίδιο το βύσμα, όπως ασφαλίζει.

Είναι field assembly βύσματα, για να φτιάχνεις καλώδια στο πεδίο, χωρίς ειδικά εργαλεία.

Αν ήσουν προσεκτικός μαθητής και διάβαζες καλά το μάθημα σου,θα το ήξερες.
Διάβασε αυτό που σου έστειλα χθες στο Viber 😸

Ναι δάσκαλε έχεις δίκιο.. αλλά αν διάβαζα τόσο καλά όταν έπρεπε, θα είχα 3 πτυχία και 2 διδακτορικά....

Αυτά μου πρότεινε το Gemini...

Αν ψάχνεις για την κορυφή στα βύσματα RJ45, η επιλογή σου εξαρτάται άμεσα από το αν θέλεις κάτι για μόνιμη εγκατάσταση (solid core καλώδιο) ή για patch cords. Στην κατηγορία "luxury/industrial", ξεχνάμε τα φθηνά πλαστικά κλιπ και πάμε σε λύσεις που προσφέρουν θωράκιση, ευκολία τερματισμού και αντοχή στον χρόνο.
Εδώ είναι οι τρεις κορυφαίες προτάσεις μου:
1. Platinum Tools - ezEX-RJ45
Θεωρούνται τα "standard" των επαγγελματιών. Είναι τύπου pass-through, που σημαίνει ότι οι κλώνοι περνάνε μέσα από το βύσμα πριν τους κόψεις, διασφαλίζοντας ότι η συστροφή (twist) φτάνει μέχρι την επαφή.
Γιατί ξεχωρίζουν: Μειώνουν στο ελάχιστο τον θόρυβο (crosstalk) και είναι εξαιρετικά για Cat6 και Cat6A.
Ιδανικά για: Όσους θέλουν 100% επιτυχία στον τερματισμό με την πρώτη.
2. Telegaertner - MFP8 Series
Εδώ μιλάμε για τη "Rolls-Royce" των βυσμάτων. Είναι field assembly connectors, δηλαδή δεν χρειάζονται πρέσα (crimping tool), αλλά κλείνουν με έναν ειδικό μηχανισμό.
Γιατί ξεχωρίζουν: Είναι πλήρως μεταλλικά, προσφέρουν κορυφαία θωράκιση 360° και αντέχουν σε σκληρή βιομηχανική χρήση. Είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για δίκτυα 10Gb/s και άνω (Cat8.1).
Ιδανικά για: Audiophiles, servers ή κρίσιμες υποδομές.
3. Panduit - TX6A™ Field Term Plug
Η Panduit είναι ο ηγέτης στα data centers. Τα συγκεκριμένα βύσματα είναι σχεδιασμένα για να τερματίζουν ακόμη και τα πιο "δύσκολα" και χοντρά καλώδια Cat6A με απόλυτη ακρίβεια.
Γιατί ξεχωρίζουν: Εξαιρετική διαχείριση της θερμότητας (πολύ σημαντικό αν χρησιμοποιείς PoE++ για κάμερες ή access points υψηλής ισχύος).
Ιδανικά για: Εγκαταστάσεις όπου η αξιοπιστία είναι το παν.

Τι να εννοώ πέρα ότι μου άδειασε το πορτοφόλι ;;; :LOL:
Κοψε τα σουβλάκια πάσης προελεύσεως ώστε να σου περισσέψουν 150€ για να πάρεις το σπιρτόκουτο το οποίο δοκιμάζω.
Δοκιμαι δεκται.Ανταλλαγαι μόνον με καλαμάκια από τον Ράγιο(Πλατεία Αγ.Λαυρας,Αίγιον).

Κοψε τα σουβλάκια πάσης προελεύσεως ώστε να σου περισσέψουν 150€ για να πάρεις το σπιρτόκουτο το οποίο δοκιμάζω.
Δοκιμαι δεκται.Ανταλλαγαι μόνον με καλαμάκια από τον Ράγιο(Πλατεία Αγ.Λαυρας,Αίγιον).
Πλεονεκτείς επειδη διαθετεις το καλό τελευταίο μέτρο το οποίο εγώ δεν διαθέτω ακόμη.
Λογικά,σε σένα θα αποδώσει ακόμη καλύτερα.
Υ.Γ. Προετοιμάσου για μπασσο!

Ιδανικά για: Audiophiles, servers ή κρίσιμες υποδομές.

Εγώ αυτά επέλεξα πάντως.
Όταν παίρνεις το κορυφαίο μοντέλο της Rolls Royce με 25€ γιατί να ασχοληθείς με άλλα;

• Like
Reactions: mdvq

Δεν έχει άλλα σπιρτόκουτα , σε τέτοια χαμηλή τιμή…….οποιος προλαβε….

• Like
Reactions: Θρησκος
Από αυτά που πρότεινε η ΑΙ , εσείς πιο θα προτιμούσατε??
Τα σουβλάκια που συζητιούνται στο θέμα :D

p.s. εσείς οι audiophiles που τα ξεσκίζετε όλα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, αρκείστε σε self-crimping βύσματα στα ethernet ?

Δωσε του το Waversa να δοκιμάσει, να κάνει να κοιμηθεί κανένα μήνα...
Θα κοιμηθώ κι ας βαρεσουν κανονια εκτός από την περίπτωση που εγώ θα βαρεσω κανόνι για ν' αγοράσω το Waversa.

p.s. εσείς οι audiophiles που τα ξεσκίζετε όλα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, αρκείστε σε self-crimping βύσματα στα ethernet ?

Ανάλογα την εταιρία.
Ένα κινέζικο ίσως όχι.
Αλλά ένα σοβαρό, φυσικά.
Και έστηνα δίκτυα σε μέρη που δεν μπορούσα να "πεταχτώ" να το διορθώσω αν κάτι πήγαινε στραβά 😉
Στην Κρήτη π.χ.

Ανάλογα την εταιρία.
Ένα κινέζικο ίσως όχι.
Αλλά ένα σοβαρό, φυσικά.
Και έστηνα δίκτυα σε μέρη που δεν μπορούσα να "πεταχτώ" να το διορθώσω αν κάτι πήγαινε στραβά 😉
Στην Κρήτη π.χ.
Δεν λέω για PC usage.

Για το audiophile κομμάτι αναφέρομαι.
όπου σκας για υψηλότερης ποιότητας βύσμα και αγωγούς και καλώδια, αλλά στο θέμα της ένωσης ανεχόμαστε το crimping (όσον αφορά τις απώλειες από το imperfect termination)

Αν σου πει κάποιος ότι θα πάρεις σχεδόν την απόδοση καλωδίου που κάνει τερματισμένο π.χ. 300€ το μέτρο με ένα κλάσμα του κόστους, θα σε νοιάζει αν το βύσμα είναι crimped ή pressed?

Προφανώς αν δεν έχεις περιορισμούς στο budget δεν θα μπεις σε διαδικασία DIY ούτως ή άλλως.

Αν σου πει κάποιος ότι θα πάρεις σχεδόν την απόδοση καλωδίου που κάνει τερματισμένο π.χ. 300€ το μέτρο με ένα κλάσμα του κόστους, θα σε νοιάζει αν το βύσμα είναι crimped ή pressed?

Προφανώς αν δεν έχεις περιορισμούς στο budget δεν θα μπεις σε διαδικασία DIY ούτως ή άλλως.

Αποφασίστε. Είστε high endάδες ή δεν είστε.
Αλλάζετε την μια Furutech πρίζα με την άλλη. Φτάνετε και στον πίνακα (αν αποφασίσετε να βάλετε audioquest ρεύματος και μέσα στον τοίχο μεταξύ πίνακα, κλπ. στείλτε ένα μήνυμα :D έχω καλή τιμή για μεγάλες παραγγελίες :D ) με τις audiophile ασφάλειες. Αλλάζετε τα πάντα. Αλλά δέχεστε να χάνετε "επιδόσεις" (ποιότητα) από ένα ατελώς τερματισμένο καλώδιο;

• Haha
Reactions: wnet
Όπως είπα, (σχεδόν) κανείς μας δεν είναι εφοπλιστής. Τα χρήματα που στοιχίζει ένα κορυφαίο ethernet καλώδιο αντιστοιχούν σε μτχ αυτοκίνητο.

Σε ένα μέσο σύστημα (της παρέας) αυτά τα χρήματα θα πιάσουν πολύ περισσότερο τόπο αν επενδυθούν αλλού.

Απλά πράγματα.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Για το audiophile κομμάτι αναφέρομαι.
όπου σκας για υψηλότερης ποιότητας βύσμα και αγωγούς και καλώδια, αλλά στο θέμα της ένωσης ανεχόμαστε το crimping (όσον αφορά τις απώλειες από το imperfect termination)

Επειδή έχω μπερδευτεί, τι εννοείς;
Να υπάρχουν κολλήσεις στο utp ;

Αποφασίστε. Είστε high endάδες ή δεν είστε.
Αλλάζετε την μια Furutech πρίζα με την άλλη. Φτάνετε και στον πίνακα (αν αποφασίσετε να βάλετε audioquest ρεύματος και μέσα στον τοίχο μεταξύ πίνακα, κλπ. στείλτε ένα μήνυμα :ΡΕ έχω καλή τιμή για μεγάλες παραγγελίες :ΡΕ ) με τις audiophile ασφάλειες. Αλλάζετε τα πάντα. Αλλά δέχεστε να χάσετε "επιδόσεις" (ποιότητα) από ένα ατελώς τερματισμένο καλώδιο;
Δν είναι έτσι τα πράγματα, μπερδεμένα τα λες και τα έχεις στο μυαλό σου..