Περί καλωδίων ο λόγος...

Σε άλλα νέα, και επειδή ρώτησες @lefterakis katemakis , η audioquest σταμάτησε να δίνει bulk καλώδιο, οπότε δεν θα το ακούσουμε.
Ίσως καλύτερα, γιατί το ασημί λίγο με φοβίζει στο σύστημα μου.

Και αφού η παραγγελία των βυσμάτων είχε γίνει ήδη, πήρα το καλώδιο που δίνει η audiophonics για να το στήσω.
Ένα Viablue EP-7 ofc copper με πολύ καλές κριτικές.
Σταματησε γενικά να δίνει καλώδιο με το μέτρο η Audioquest, η μόνο το επάργυρο που παραγγειλες στον Κοσμά;
Το φθηνό δεν το έχει;

Ενδιαφέρον το Viablue, (πως μου είχε ξεφύγει εμένα; 🤣)..
Πόσο μήκος πήρες; Δεν μου είπες τίποτα να περνάμε παρέα από την Αudioohonics να μοιραζόμασταν και τα έξοδα αποστολής..
Αναμένω νέα σου για το Viablue και αν είναι καλό πες μου να το δοκιμάσω και εγώ..

3 μέτρα πήρα για να αντικαταστήσω το startech.
Εγώ δυστυχώς πλήρωσα 2 φορές έξοδα αποστολής γιατί τα βύσματα τα είχαν ήδη στείλει
Για τα υπόλοιπα audioquest δεν ρώτησα.

Σας προτείνω να κοιτάξετε τα καλώδια της Signal Cable του Frank Alles (http://www.signalcable.com). Στέλνονται κατευθείαν από την εταιρεία στις USA κατόπιν παραγγελίας και πιστέψτε με είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. Τα έχω χρόνια δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα και δύσκολα έχουν βρεθεί άλλα και σε υπερπολλαπλάσιες τιμές που να στέκονται ηχητικά δίπλα τους. Οι τιμές των καλωδίων για αυτό που είναι είναι ...χώμα (συνυπολογιζομένων πλέον και των όχι ευκαταφρόνητων φόρων). Αξίζει να ρίξετε μια ματιά...

Σας προτείνω να κοιτάξετε τα καλώδια της Signal Cable του Frank Alles (http://www.signalcable.com). Στέλνονται κατευθείαν από την εταιρεία στις USA κατόπιν παραγγελίας και πιστέψτε με είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. Τα έχω χρόνια δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα και δύσκολα έχουν βρεθεί άλλα και σε υπερπολλαπλάσιες τιμές που να στέκονται ηχητικά δίπλα τους. Οι τιμές των καλωδίων για αυτό που είναι είναι ...χώμα (συνυπολογιζομένων πλέον και των όχι ευκαταφρόνητων φόρων). Αξίζει να ρίξετε μια ματιά...
Aπ'ο,τι βλεπω δεν εχει εθερνετ.

Μετά από τις αλλαγές στην τροφοδοσία του WiFi to Ethernet bridge και του switch και ύστερα από πολύ καιρό είπα να βάλω στη θέση του δεύτερου Audioquest pearl το supra cat 8 1m πίσω που είχα παροπλίσει από το παλιότερο μου streamer και δεν το είχα ξαναβάλει πίσω . Ο Χριστός και η Παναγία ! Τρομακτική διαφορά στα δυναμικά ,ταχύτητα , διαχωρισμό και μπάσο!!!!, στην ένταση , στην διαφάνεια μέχρι της τελευταίας λεπτομέρειας , του αέρα και ταυτόχρονα ο ήχος πήρε πράγματα σάρκα και οστά . Τελικά απλά ήθελε το τελευταίο μέτρο με τη διπλή θωράκιση να κουβαλήσει καθαρό σήμα για να το στείλει ατόφιο , έπρεπε να γίνει σωστή δουλειά πριν . Απορώ πως είναι δυνατόν να έχει τέτοια διαφορά .Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που δε το δοκίμασα νωρίτερα .
Για να είμαι ειλικρινής δεν το έπιασα!
Δηλαδή έβαλες το Supra μεταξύ switch και streamer?
Αν ναι ,πόσα μέτρα είναι το Supra και ποιο μοντέλο?

Ειχα 2 audioquest 1.5 pearl και αλλαξα το τελευταιο audioquest 1.5 μ απο το switch στο streamer οπως λες με 1μ supra cat 8 . Το πρωτο audioquest 1.5m απο το router (που ουσιαστικα ειναι wifi to ethernet bridge σε client mode) στο switch το αφησα στη θεση του.

Αν δεν έχασα την συνομιλία μιλάτε για το Ethernet (Cat7) Forest ?

Ναι. Σε bulk όμως, όχι τερματισμένο!
Το είχε σε bulk ο Κοσμάς, παρήγγειλα 3 μέτρα αλλά με πήρε και με ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει, ούτε θα ξαναφέρει.

Ευχαριστούμε για την πρόταση αλλά δεν βλέπω να έχουν Ethernet cables, αυτή ήταν η κουβέντα μας..

Ένα καλώδιο έχει η Supra νομίζω σαν Ethernet..
Έχω ένα με την συσκευασία του, κάθεται δεν το χρησιμοποιώ..
Το έχω βάλει για πούλημα..

Ειχα 2 audioquest 1.5 pearl και αλλαξα το τελευταιο audioquest 1.5 μ απο το switch στο streamer οπως λες με 1μ supra cat 8 . Το πρωτο audioquest 1.5m απο το router (που ουσιαστικα ειναι wifi to ethernet bridge σε client mode) στο switch το αφησα στη θεση του.
Δηλαδή το Supra έπαιξε σαφώς καλύτερα από το audio quest.
Γίνομαι λίγο κουραστικός και σου ζητώ συγγνώμη, αλλά ζητώ την επιβεβαίωση γιατί είχα διαβάσει ότι σε άλλο σύστημα το Supra ,δεν...
Επειδή θα πάρω ένα τελευταίο μέτρο ,έτσι για να έχω την συνείδηση μου ήσυχη,λες να το βάλω και αυτό στις επιλογές μου??

Δηλαδή το Supra έπαιξε σαφώς καλύτερα από το audio quest.
Γίνομαι λίγο κουραστικός και σου ζητώ συγγνώμη, αλλά ζητώ την επιβεβαίωση γιατί είχα διαβάσει ότι σε άλλο σύστημα το Supra ,δεν...
Επειδή θα πάρω ένα τελευταίο μέτρο ,έτσι για να έχω την συνείδηση μου ήσυχη,λες να το βάλω και αυτό στις επιλογές μου??
Τι ποσό θες να διαθέσεις για το τελευταίο μέτρο Ethernet;

• Like
Reactions: mdvq
Ερώτηση σε εσάς που γνωρίζετε πράγματα παραπάνω από εμένα στο θέμα δικτύου..

Αν βάλω ανάμεσα στο Ρούτερ μέχρι το Switch, μετατροπέα από Ethernet σε οπτική ίνα, φυσικά οι μετατροπείς που θα μπουν θα έχουν δικά τους γραμμικά τροφοδοτικά ο καθένας, λέει αυτή η φάση που σκέφτομαι;
Ρωτώ διότι επειδή χρειάζομαι ένα 5μετρο καλώδιο Ethernet από το Ρούτερ στο Switch και δεν θέλω να τα χωσω χοντρά για 5 μέτρο καλώδιο, (είδη στα σημεία που χρειάζεται έχω βάλει Neotech 1008 και 3008) , να κάνω κίνηση;
Για πείτε καμιά ιδέα..

Θα έχω δύο μετατροπείς..
Και ανάμεσα τους οπτική
Είχα σκεφτεί να κάνω το ίδιο με σένα και είχα στο νου μου να πάρω αυτό για να γλιτώσω την μια μετατροπή

Αλλά μάλλον κάτι λάθος έχω βάλει στο μυαλό μου και για να μην μπλέκω,ακολουθώ ότι μου λένε αυτοί που ξέρουν 😸