Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Το βύσμα ήδη το ακούω, αλλά όχι με nexans παρά με BITNER F/UTP cat 6 (5 μέτρα μήκος)

Αυτή η εταιρεία όσο δοκιμάζω καλώδια της , τόσο περισσότερο την εκτιμώ.

Δεν είναι μόνο ότι είναι "ηχητικό καρμπόν" των nexans , - αδύνατο να πιάσω διαφορά μεταξύ τους - , είναι ότι μου κάνει την ζωή πιο εύκολη στον τερματισμό.

Έχει ένα παράξενο "μπινελίκι" να ρίχνει κατηγορία τα μοντέλα της σε σχέση με τα αντίστοιχα nexans...

Αυτό το F/UTP το δηλώνει cat6 ενώ το αντίστοιχο nexans UTP (χωρίς F ενώ έχει Foil) είναι δηλωμένο cat6A

Οι διαφορές τους στην κατασκευή είναι δύο:

Στο BITNER το foil δεν είναι πλαστικοποιημένο στην μέσα μεριά και έχει έναν μονόκλωνο αγωγό που "τρέχει" σε όλο το μήκος του :

IMG_20260227_022253.jpg

Αυτό με απάλλαξε από το βαρετό τρίψιμο για να φύγει η πλαστικοποίηση και φυσικά του πέρασα το χάλκινο πλέγμα για ακόμα καλύτερη επαφή της θωράκισης με το βύσμα.

Το ψηφιακό παχύμετρο λέει ότι το Bitner είναι για λίγα δέκατα πιο παχύ από το nexans, δεν είμαι σίγουρος για κάτι τέτοιο, το γυαλομέταξο περνάει ακριβώς με την ίδια ευκολία (ή δυσκολία), το χάλκινο πλέγμα όμως σαν να άνοιξε περισσότερο και πήγε να γίνει κομμάτια..

Υπάρχει άλλο ένα πορτοκαλί που ανακάλυψε ( ποιος άλλος;; ) ο mdvq και μου έφερε ένα μέτρο δείγμα..

Καταρχήν το παχύμετρο το βγάζει πιο λεπτό από τα άλλα 2 (nexans & Bitner), αλλά είπαμε.. λίγο παραπάνω πίεση χωρίς να το θέλεις και τα δέκατα του χιλιοστού αλλάζουν για πλάκα...

Το καλώδιο είναι αυτό,

IMG_20260227_012648.jpg

και η εταιρεία το δηλώνει cat6A

IMG_20260227_012652.jpg

Βέβαια λέει U/UTP και μέχρι τώρα είχα την εντύπωση ότι cat6A σημαίνει θωρακισμένο..

Αμ δε...

IMG_20260227_012534.jpg

Θωράκιση ή κάτι ανάλογο ούτε για δείγμα.

Φυσικά δεν θα το τερματίσω και βλέπω να ξηλώνω τους αγωγούς του για καμιά γέφυρα κλπ....