Περί καλωδίων ο λόγος...

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Για τα καλωδια δεν ξερω τι θα εκανε, τα αυτοκινητα ομως σιγουρα θα τα επαιρνε και τα δυο .

Δεν νομίζω. Μπορεί να δοκίμαζε και τα δύο αγοράζοντάς τα, αλλά σε βάθος χρόνου σε μία από τις δύο επιλογές θα κατέληγε. Εκείνη που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία του συν μερικούς ακόμα παράγοντες που θα ταίριαζαν με τη δική του φιλοσοφία.
Ίσως έτσι εξηγείται και γιατί πολλοί Σαουδάραβες προτιμούν Λάμπο αντί για Φερράρι. Μπορεί να τους θυμίζει τη δική τους ιστορία και να συνδέονται με αυτό.

Το οποίο Taylon τι διαφορά μπορεί να έχει από το Nylon (νάυλον/νάιλον) ;;;

Να αντέχει στους βομβαρδισμούς ;;; στους πυραύλους ;;

Και αν αντέχει εκεί, στον ήχο λες να είναι η μεγάλη επανάσταση ;;;
Chord Taylon

Τι να σου πω τώρα... κόντεψα να βάλω τα κλάματα από την συγκίνηση με αυτά που διάβασα...

Τσάμπα το δίνουν οι άνθρωποι και εγώ τους κατηγόρησα ....

Εν τω μεταξύ ένα τζακετ από taylon κάνει 550 ευρώ. Το καλώδιο, με κλάσμα της πρώτης ύλης τα δεκαπλάσια.

• Haha
Reactions: Panoramix
Βρε συ, για εκατομμυριούχους Σαουδάραβες μιλάει ο Τάσος !

Όχι για απλά πορωμένους που δεν είναι εκατομμυριούχοι... :ROFLMAO:

Φυσικά μπορεί κάποιος Σαουδάραβας πρίγκιπας με πηγές να είναι και πορωμένος χαϊεντάς, αλλά αυτόν τον βάζουμε πρώτα στην Hiend κατηγορία :LOL:
Και να ακούει το ηχοσυστημα με την 11η συζυγο συνοδείας κρασιού... και να τη ρώτα, παίζει καλα το καλώδιο?
Απλές καθημερινές στιγμές. Άραγε, με τόσες γυναίκες, τι κάνει με το waf?

Εν τω μεταξύ ένα τζακετ από taylon κάνει 550 ευρώ. Το καλώδιο, με κλάσμα της πρώτης ύλης τα δεκαπλάσια.
Δεν μπήκα καν στον κόπο να το ψάξω παραπάνω μετά το λινκ του Sonus

Δεν υπάρχει υλικό που να είναι τόσο ακριβό.. ακόμα και για στρατιωτικούς σκοπούς, πυρηνικά και τέτοια, το κόστος είναι μικρότερο.

Μη σου πω και το επίστρωμα στα stealth μαχητικά 5ης γενιάς...

Και να ακούει το ηχοσυστημα με την 11η συζυγο συνοδείας κρασιού... και να τη ρώτα, παίζει καλα το καλώδιο?
Απλές καθημερινές στιγμές. Άραγε, με τόσες γυναίκες, τι κάνει με το waf?
Το κρασί είναι απαγορευμένο ,λόγω θρησκείας.....
Τωρα μπορεί να είναι και η δωδέκατη σύζυγος

• Like
Reactions: Panoramix
Συγνώμη, αλλά αρχίζω να μην σε πιστεύω...
Αυτό το ..(όχι σε όλους τους τομείς όμως)...
Δηλαδή ποιό ήταν το καλώδιο που έχασε και ποιό αυτό που κέρδισε ;;

Γιατί να πάει μέσα ;;;
Δεν έχει δικαίωμα να πουλήσει το προϊόν του όσο γουστάρει ;;

Και στα φτηνότερα υπάρχει.. τι είναι αυτό το Taylon πες μου που η Chord το κοστολογεί 11.000 λίρες...

Έχεις δει κανέναν να ανοίγει τέτοιας τιμής καλώδιο ;;
Και αν έχει ανοίξει κάποιος και το είδες και εσύ και κατάλαβες, γιατί δεν μου λες ποιό ήταν αυτό ;;

Γιατί μπερδεύεις (και άλλοι εδώ στην κουβέντα) τα πράγματα ;;
Για το ethernet των 11.000 λιρών είναι η χλεύη.. όχι για το πικάπ ή ότι άλλο..
Οκ, και γω παρασύρθηκα και σχολίασα άλλα είδη κλπ..
Όμως αν είναι μία φορά απάτη τα άλλα πράγματα, το ethernet των 11.000 λιρών τι είναι ;;

Κάτσε μισό... πας να αγοράσεις ένα καλώδιο ethernet και σου λένε 5.000€
Έχεις τις γνώσεις να ξέρεις τι έχει μέσα , ή απλά θα το ακούσεις και αν το βρεις καλύτερο από το δικό σου που έχει (πχ) 1000€ , θα το πάρεις ;;;
Γιατί άλλο το ένα, άλλο το άλλο...

Εδώ συμφωνώ 100% !!
Αλλά καταλαβαίνεις ότι αναιρείς μεγάλο μέρος των λεγόμενών σου ;;;
Πότε δηλαδή δεν είναι κορόιδο κάποιος ;;
Συγνώμη, αλλά δεν φταίω που εσύ έχεις αρχίσει και δεν με πιστεύεις, και φυσικά δεν με πειράζει καθόλου αυτό..
Συγνώμη, αλλά αρχίζω να μην σε πιστεύω...
Αυτό το ..(όχι σε όλους τους τομείς όμως)...
Δηλαδή ποιό ήταν το καλώδιο που έχασε και ποιό αυτό που κέρδισε ;;

Γιατί να πάει μέσα ;;;
Δεν έχει δικαίωμα να πουλήσει το προϊόν του όσο γουστάρει ;;

Και στα φτηνότερα υπάρχει.. τι είναι αυτό το Taylon πες μου που η Chord το κοστολογεί 11.000 λίρες...

Έχεις δει κανέναν να ανοίγει τέτοιας τιμής καλώδιο ;;
Και αν έχει ανοίξει κάποιος και το είδες και εσύ και κατάλαβες, γιατί δεν μου λες ποιό ήταν αυτό ;;

Γιατί μπερδεύεις (και άλλοι εδώ στην κουβέντα) τα πράγματα ;;
Για το ethernet των 11.000 λιρών είναι η χλεύη.. όχι για το πικάπ ή ότι άλλο..
Οκ, και γω παρασύρθηκα και σχολίασα άλλα είδη κλπ..
Όμως αν είναι μία φορά απάτη τα άλλα πράγματα, το ethernet των 11.000 λιρών τι είναι ;;

Κάτσε μισό... πας να αγοράσεις ένα καλώδιο ethernet και σου λένε 5.000€
Έχεις τις γνώσεις να ξέρεις τι έχει μέσα , ή απλά θα το ακούσεις και αν το βρεις καλύτερο από το δικό σου που έχει (πχ) 1000€ , θα το πάρεις ;;;
Γιατί άλλο το ένα, άλλο το άλλο...

Εδώ συμφωνώ 100% !!
Αλλά καταλαβαίνεις ότι αναιρείς μεγάλο μέρος των λεγόμενών σου ;;;
Πότε δηλαδή δεν είναι κορόιδο κάποιος ;;
Από την στιγμή που δεν πιστεύεις ότι γράφω, υπάρχει λόγος να απαντάω και να κάνουμε κουβέντα, αφού έχεις σχηματίσει την γνώμη σου..

Παίδες, τα πράγματα είναι απλά.
Αν πας σε έκθεση του εξωτερικού, ειδικά προς ανατολή και στήσεις ένα σύστημα των 30-40.000€, ακόμη και τον καλύτερο ήχο στην έκθεση να έχεις, θα πίνεις καφέδες μόνος σου στο δωμάτιο. Δεν θα κάνουν καν τον κόπο να μπουν να το ακούσουν.
Το ότι θα ακολουθήσεις τη φιλοσοφία των άλλων εταιριών και θα προσφέρεις στην τιμή που ζητάει η αγορά εκεί κάποιο προϊόν σε κάνει απατεώνα;
Ή θα το παίξεις έντιμος και θα κλείσεις την πόρτα σε εκείνη την αγορά;

Στα αυτιά τους τα καλώδια των 10.000€ μπορεί να ακούγονται όπως σε εμάς τα καλώδια των 10€.
Ε, θα κάτσεις τώρα να κάνεις συγκρίσεις σε καλώδια των 3€ με καλώδια των 10€; Πιθανόν να μη τους νοιάζει κιόλας!

@vlad66 σκέψου ότι έρχεται ένας σαουδάραβας και σου λέει "Εγώ θα σου αγοράσω ένα εργοστάσιο για να μου βελτιώνεις MK2 και θα σου δίνω 500.000€ το μήνα".
Θα θεωρούσες τον εαυτό σου απατεώνα αν δεχόσουν; Ή θα σε ένοιαζε πόσο θα τα πουλούσε μετά;

Επανέρχομαι λοιπόν στο τετριμμένο.Η τιμή του καλωδιου είναι ευθεως ανάλογη της ηχητικής βελτίωσης που η εταιρία ισχυρίζεται πως θα επέλθει.
Take it or leave it.

Αυτό θα ήθελε πολύ θράσος για να το ισχυριστεί οποιαδήποτε εταιρεία, και γιαυτό και δεν το ισχυρίζονται.

Κανείς τους δεν βγαίνει να πει "το entry level καλώδιό μας που κάνει 100€ το μέτρο είναι πολύ καλό, το κορυφαίο που κάνει 10.000€ το μέτρο είναι 100 φορές καλύτερο".

Δεν είναι τόσο ηλίθιοι.

Αυτό που θα σου πουν είναι ότι το κορυφαίο "είναι σε άλλη κατηγορία", ή "είναι στην κορυφή", ή "έχει απαράμιλλο ήχο" ή ότι παπάντζα τελοσπάντων καταφέρει να σκεφτεί το τμήμα marketing τους.

Αλλά ποτέ δεν θα ποσοτικοποιήσουν το πόσο καλύτερα παίζει σε σχέση με άλλο καλώδίο τους.

Αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ουσιαστικά νόημα.

Τα high end καλώδια είναι ξεκάθαρα είδη πολυτελείας, και ως τέτοια πωλούνται.

Δεν έχει να κάνει με το υλικό τους, ούτε με το κόστος κατασκευής τους.

Έχει να κάνει με το πως κάνουν τον ιδιοκτήτη να νιώθει.

Αυτό θα ήθελε πολύ θράσος για να το ισχυριστεί οποιαδήποτε εταιρεία, και γιαυτό και δεν το ισχυρίζονται.

Κανείς τους δεν βγαίνει να πει "το entry level καλώδιό μας που κάνει 100€ το μέτρο είναι πολύ καλό, το κορυφαίο που κάνει 10.000€ το μέτρο είναι 100 φορές καλύτερο".

Δεν είναι τόσο ηλίθιοι.

Αυτό που θα σου πουν είναι ότι το κορυφαίο "είναι σε άλλη κατηγορία", ή "είναι στην κορυφή", ή "έχει απαράμιλλο ήχο" ή ότι παπάντζα τελοσπάντων καταφέρει να σκεφτεί το τμήμα marketing τους.

Αλλά ποτέ δεν θα ποσοτικοποιήσουν το πόσο καλύτερα παίζει σε σχέση με άλλο καλώδίο τους.

Αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ουσιαστικά νόημα.

Τα high end καλώδια είναι ξεκάθαρα είδη πολυτελείας, και ως τέτοια πωλούνται.

Δεν έχει να κάνει με το υλικό τους, ούτε με το κόστος κατασκευής τους.

Έχει να κάνει με το πως κάνουν τον ιδιοκτήτη να νιώθει.
Δυστυχώς έχει να κάνει με το είδος των υλικών τους και την κατασκευή τους..
Ναι, κάποια καλώδια είναι είδος πολυτελείας και είναι για αυτόυς που θέλουν να αναδεικνύουν το "εγώ" τους στις Audiophile παρέες τους..
Υπάρχουν καλώδια που αξίζουν το υψηλό αντίτιμο τους, δεν είναι όλα τα καλώδια ίδια..
Βέβαια τα καλώδια των 10000 ευρώ προσωπικά για εμένα δεν έχουν κανένα νόημα γιατί είναι θέμα marketing και όχι ουσιαστικής ηχητικής ουσίας, δηλαδή αν είναι να δώσεις 10000 για ένα καλώδιο που θα σου δώσει 3-5 τοις εκατό παραπάνω από ένα καλώδιο των 2-3000 ευρώ, ότι σύστημα και να είχα (αφού θα είχα τα φράγκα), δεν θα επέλεγα το ακριβό, ας είχε μέσα ότι παπατζα θέλουν..
Ούτως ή άλλως όλες οι εταιρίες ψωνίζουν αγωγούς από συγκεκριμένα ονόματα, και ο καθένας πουλάει αυτό που ζητάει το κοινό του..
Κάποιος που γνωρίζει 5 πράγματα δεν πιάνεται κορόιδο, κάποιοι όμως που το μόνο κριτήριο επιλογής καλωδίων πρεπει να είναι χορταστικό για την τσέπη του, δηλαδή να είναι άλλης κλάσης τιμολογιακα, τοτε τα θέλει ο κωλος τους και καλά κάνουν οι εταιρίες και τους τα παίρνουν..

Δυστυχώς έχει να κάνει με το είδος των υλικών τους και την κατασκευή τους..
Ναι, κάποια καλώδια είναι είδος πολυτελείας και είναι για αυτόυς που θέλουν να αναδεικνύουν το "εγώ" τους στις Audiophile παρέες τους..
Υπάρχουν καλώδια που αξίζουν το υψηλό αντίτιμο τους, δεν είναι όλα τα καλώδια ίδια..
Βέβαια τα καλώδια των 10000 ευρώ προσωπικά για εμένα δεν έχουν κανένα νόημα γιατί είναι θέμα marketing και όχι ουσιαστικής ηχητικής ουσίας, δηλαδή αν είναι να δώσεις 10000 για ένα καλώδιο που θα σου δώσει 3-5 τοις εκατό παραπάνω από ένα καλώδιο των 2-3000 ευρώ, ότι σύστημα και να είχα (αφού θα είχα τα φράγκα), δεν θα επέλεγα το ακριβό, ας είχε μέσα ότι παπατζα θέλουν..
Ούτως ή άλλως όλες οι εταιρίες ψωνίζουν αγωγούς από συγκεκριμένα ονόματα, και ο καθένας πουλάει αυτό που ζητάει το κοινό του..
Κάποιος που γνωρίζει 5 πράγματα δεν πιάνεται κορόιδο, κάποιοι όμως που το μόνο κριτήριο επιλογής καλωδίων πρεπει να είναι χορταστικό για την τσέπη του, δηλαδή να είναι άλλης κλάσης τιμολογιακα, τοτε τα θέλει ο κωλος τους και καλά κάνουν οι εταιρίες και τους τα παίρνουν..
Εσύ δεν θα το πάρεις όμως αυτοί που θέλουν το 3-5% θα το πάρουν.
Για να βγει έστω κι αυτό το μικρό ποσοστό,σημαινει πως δεν υπάρχει παπαντζα.

Εσύ δεν θα το πάρεις όμως αυτοί που θέλουν το 3-5% θα το πάρουν.
Για να βγει έστω κι αυτό το μικρό ποσοστό,σημαινει πως δεν υπάρχει παπαντζα.
Αυτή είναι η γνώμη σου..
Αν είναι να δώσω 3πλασιο πόσο για να πάρω 3-5 τοις εκατό, έχω πρόβλημα νοημοσύνης..
Γιατι με αυτά τα λεφτά, αλλάζω η φτιάχνω κάτι άλλο στο σύστημα που θα μου δώσει 20-25 τοις εκατό βελτίωση και σε ποιο πολλούς τομείς στην αναπαραγωγή από ότι θα μου δώσει το καλώδιο..😉
Σιγα μην κάθομαι να ασχολούμαι με καλώδια, και ειδικά αυτού του επιπέδου τιμών..
Αν εσύ γουστάρεις να χώνεις 10000 για ένα καλώδιο που θα σου προσφέρει 5;τοις εκατό, και δεν χώνεις αυτά τα λεφτά σε ένα ηχείο, ή να φτιάξεις έναν ωραίο χώρο ακρόασης, τι να πω...
Όπως την βρίσκει ο καθένας..😁

Αυτή είναι η γνώμη σου..
Αν είναι να δώσω 3πλασιο πόσο για να πάρω 3-5 τοις εκατό, έχω πρόβλημα νοημοσύνης..
Γιατι με αυτά τα λεφτά, αλλάζω η φτιάχνω κάτι άλλο στο σύστημα που θα μου δώσει 20-25 τοις εκατό βελτίωση και σε ποιο πολλούς τομείς στην αναπαραγωγή από ότι θα μου δώσει το καλώδιο..😉
Σιγα μην κάθομαι να ασχολούμαι με καλώδια, και ειδικά αυτού του επιπέδου τιμών..
Αν εσύ γουστάρεις να χώνεις 10000 για ένα καλώδιο που θα σου προσφέρει 5;τοις εκατό, και δεν χώνεις αυτά τα λεφτά σε ένα ηχείο, ή να φτιάξεις έναν ωραίο χώρο ακρόασης, τι να πω...
Όπως την βρίσκει ο καθένας..😁
Αυτος έγινε εσύ που έγινε εγώ;
Εγώ δεν έχω.Χαιρομαι όμως αυτόν που έχει και παίρνει.

Αν αυτά τα 10.000€ για ethernet (οπότε να υποθέσω κάπου στα 100.000€ για όλα τα καλώδια) αντιστοιχούν στο 5-10% της αξίας του συστήματος;
Πιθανόν να μην υπαρχει κάτι άλλο να αγοράσει με αυτά τα 10.000€ που να μην το έχει ή να μην έχει ήδη κάτι καλύτερο.

• Like
Reactions: steadyshot
Όντως, αν μιλάμε για ένα λογικά "χτισμένο" σύστημα.

Αλλά δεν είναι όλα τα συστήματα λογικά "χτισμένα".

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που οι κάτοχοι έχουν επενδύσει πιο πολλά σε αξεσουάρ παρά σε συσκευές.

Αν αυτά τα 10.000€ για ethernet (οπότε να υποθέσω κάπου στα 100.000€ για όλα τα καλώδια) αντιστοιχούν στο 5-10% της αξίας του συστήματος;
Πιθανόν να μην υπαρχει κάτι άλλο να αγοράσει με αυτά τα 10.000€ που να μην το έχει ή να μην έχει ήδη κάτι καλύτερο.
Ε ναι προφανως. Αυτα απευθυνονται σε πλουσιους που το εχουν τερματισει και ψαχνουν την λεπτομερεια της λεπτομερειας και να βρουνε την απολυτη συνεργεια με βαση το γουστο τους.

Δε μπορω να καταλαβω γιατι καν ασχολουμαστε με αυτο για να το κρινουμε με κριτηρια value for money. Εχει value για τους συγκεκριμενους μονο.

Αν δεν υπάρχει κάτι άλλο να αγοράσει, καλό θα είναι αυτά τα λεφτά να τα δώσει στην φροντίδα του χώρου του..
Δυστυχώς όμως δεν το κάνουν αυτό και πετάνε λεφτά σε καλώδια αυτών των τιμών..
Μην ξεχνάμε όμως ότι δεν υπάρχει αυτό: δηλαδή δεν έχω τι άλλο να αγοράσω είναι όλα τέλεια στο Audio..
Είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο, πάντα θα υπάρχει κάτι να βελτιωθεί σε ένα σύστημα όσο ακριβό και αν είναι, ειδικά αν έχεις το "μικρόβιο" της βελτίωσης..
Το μυαλό μας κάνει διάφορα παιχνίδια πάνω σε αυτό το κομμάτι..

Όντως, αν μιλάμε για ένα λογικά "χτισμένο" σύστημα.

Αλλά δεν είναι όλα τα συστήματα λογικά "χτισμένα".

Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις που οι κάτοχοι έχουν επενδύσει πιο πολλά σε αξεσουάρ παρά σε συσκευές.
Δυστυχώς Δημήτρη ,αυτή είναι μια πραγματικότητα και πολλοί μπαίνουν στο τριπάκι της "αναβάθμισης" περιφερειακών ,γιατί δεν μπορούν να αναβαθμίσουν τις κύριες συσκευές ή απλά ¨καποιοι" τους πείθουν να τα αγοράσουν ως ουσιαστική αναβάθμιση
Δηλ αν εγω ξοδέψω για το Wiim Ultra 100-150 euro για usb και αλλα 100 για καλώδιο ethernet θα φθάσω σχεδόν την μισή αξία του ,και αμφιβάλω αν θα υπάρξει βελτίωση Ευτυχώς που σαν τροφοδοσία εχει "οκταράκι" οπότε δεν θα ξοδευτούν αλλα 100 για καλώδιο τροφοδοσίας .