Περί καλωδίων ο λόγος...

Ε,τώρα κανεις την τρίχα,τριχιά.
Επιτιθέμενος είναι ο δοκιμάσας και αποφανθεις.Δοκιμασες;
Αμυνόμενος είναι ο μη δοκιμασας και πιθανολογησας.
Αυτό που δεν έχεις καταλάβει είναι πως με τα stock καλώδια δεν ακούς Wiim όπως κι εγώ δεν άκουσα το a6 και ύστερα το T8.
Αφού άκουσα το a6 με τα stock usb και ρεύματος και έκλαψα τα χρήματα που έδωσα γι αυτο,άρχισα τις δοκιμές καλωδίων.
Ε.. τώρα είσαι υπερβολικός !!
Πραγματικά εσύ κάνεις την τρίχα τριχιά..
Σε καμία περίπτωση δεν κλαις τα χρήματά σου στο Α6 με ένα stock καλώδιο ρεύματος και σε καμία συσκευή δεν γίνεται αυτό.
Τι θες τώρα.. να του βάλω ένα stock που έχω εδώ , οπτικά χειρότερο από αυτό που έχει στο κουτί ;;
Δεν σου άρεσε, καμία αντίρρηση αλλά όχι ότι με το καλό καλώδιο ρεύματος παίζει παπάδες ενώ με το stock είναι για τα μπάζα.. αλλού πρέπει να ψαχτείς...

3 usb(150€,300€,600€)με το πρώτο να είναι μακράν καλύτερο από τα τρια όμως και τα τρία ήταν πολύ ανώτερα του stock usb.
6 ρεύματος(120€,685€,290€,420€,700€,700€)με το τελευταιο να είναι καλύτερο όλων όμως και τα 6 έστειλαν το stock απέναντι στο γήπεδο για να κάνουν σχοινακι οι γυναικείες ομάδες.
Τι θέλω να πω με όλα αυτά;Πως όλες οι συσκευές "ακούν" στα καλώδια.Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές.Αφηστε τις σε μένα.
Σαν να μας λες ότι δεν έχουμε δοκιμάσει καλώδια ρεύματος....

Ε.. τώρα είσαι υπερβολικός !!
Πραγματικά εσύ κάνεις την τρίχα τριχιά..
Σε καμία περίπτωση δεν κλαις τα χρήματά σου στο Α6 με ένα stock καλώδιο ρεύματος και σε καμία συσκευή δεν γίνεται αυτό.
Τι θες τώρα.. να του βάλω ένα stock που έχω εδώ , οπτικά χειρότερο από αυτό που έχει στο κουτί ;;
Δεν σου άρεσε, καμία αντίρρηση αλλά όχι ότι με το καλό καλώδιο ρεύματος παίζει παπάδες ενώ με το stock είναι για τα μπάζα.. αλλού πρέπει να ψαχτείς...

Σαν να μας λες ότι δεν έχουμε δοκιμάσει καλώδια ρεύματος....
Άλλος έχει την μύγα κι άλλος μυγιαζεται!
Γιατί μυγιαζεται ο επιθετικός παίκτης;
Βάλε λοιπόν μονο το κοινό καλώδιο ρεύματος αφού δεν χρησιμοποιείς usb όπως εγω.
Όταν εν έτει 1987 δοκίμαζα το πρώτο μου καλώδιο ρεύματος(Audioquest),η εν λόγω τοστιέρα μάλλον δεν είχε αγοραστεί ακόμη.

Άλλος έχει την μύγα κι άλλος μυγιαζεται!
Γιατί μυγιαζεται ο επιθετικός παίκτης;
Βάλε λοιπόν μονο το κοινό καλώδιο ρεύματος αφού δεν χρησιμοποιείς usb όπως εγω.
Όταν εν έτει 1987 δοκίμαζα το πρώτο μου καλώδιο ρεύματος(Audioquest),η εν λόγω τοστιέρα μάλλον δεν είχε αγοραστεί ακόμη.

Σε λίγο θα μιλάμε για ποδόσφαιρο εδώ...

Δεν έφερε αποτέλεσμα ούτε χτες ο ΠΑΟ και ο Παναγιώτης έχει τα νεύρα του... :ROFLMAO:

Κάποια video είναι αποκαλυπτικά για
το μέγεθος μερικών εταιρειών..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τι εννοείς "μέγεθος" ;;
Μια βιοτεχνία είδα , συμπαθέστατη, καλά οργανωμένη , με εξωτερικούς συνεργάτες όπως όλοι..
(και σιγά μην είναι οι μόνοι που έχουν τέτοια μηχανήματα για τις διατομές των αγωγών τους...)

Σε τίποτα δεν με έπεισε ότι δικαιολογημένα πουλάει καλώδια των 11.000 λιρών , πέρα από το "made in UK"..

Μάλλον χρυσοπληρώνονται οι υπάλληλοι εκεί.....

Το πιο ακριβό καλώδιο του συστήματος μου είναι από την Chord....διάβασα και το στόρυ που το συνόδευε και τα ακούμπησα τότε ακατέβατα τα 5 50ρικα...αχ.......θεέ μου.....για 1,5 μέτρο XLR. Όσο ένα WiiM plus για το εξοχικό....

....Πάντως μια χαρά παίζουν και ειδικά μετα από στρώσιμο 2 χρόνων...άνοιξε το μοτεράτσι και οι σοκολατενιες μεσαίες έκαναν την εμφάνιση τους!!!

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-12-09 224553.jpg

Το πιο ακριβό καλώδιο του συστήματος μου είναι από την Chord....διάβασα και το στόρυ που το συνόδευε και τα ακούμπησα τότε ακατέβατα τα 5 50ρικα...αχ.......θεέ μου.....για 1,5 μέτρο XLR. Όσο ένα WiiM plus για το εξοχικό....

....Πάντως μια χαρά παίζουν και ειδικά μετα από στρώσιμο 2 χρόνων...άνοιξε το μοτεράτσι και οι σοκολατενιες μεσαίες έκαναν την εμφάνιση τους!!!

View attachment 262409
Φίλε djκλπ ,ένα θεματακι το έχεις με την σοκολάτα 🍫 .
Προσοχή παχαινει 😀
Πάντως να ξέρεις ότι στα πέντε χρόνια,οι μεσαίες θα είναι πλέον άσπρη σοκολάτα με γέμιση 😸😸

(ελπίζω να μην στραβοπαρεις την πλάκα!)

Φίλε djκλπ ,ένα θεματακι το έχεις με την σοκολάτα 🍫 .
Προσοχή παχαινει 😀
Πάντως να ξέρεις ότι στα πέντε χρόνια,οι μεσαίες θα είναι πλέον άσπρη σοκολάτα με γέμιση 😸😸

(ελπίζω να μην στραβοπαρεις την πλάκα!)
Με τέτοιες καλοπροαίρετες πλάκες δεν στραβώνω φίλε μου συμφορουμίτη!! ☺️

Εξάλλου πλάκα έκανα και εγώ αφού πιστεύω στα καλώδια μεν , αλλά όχι στα στρωσίματα αυτών δε , παρα μόνο των αυτιών!! 😂

Υγ. Δεν θα ξαναγράψω σοκολατένιες το υπόσχομαι. Θα το γυρίσω σε Μελένιες και σιροπένιες για αλλαγή!!! Πως αλλιώς θα δείξω πόσο πολύ άλλαξε η κατάσταση εκεί στην μεσαία περιοχή..ποια αλλη λέξη μπορεί να το αποτυπώσει καλύτερα αυτό…ακούω προτάσεις!!!

Άκου τώρα και αυτό και πες μου την γνώμη σου,για τις μεσαίες.
Εχεις ακούσει ποτέ τρομπέτα από κοντά?....δίπλα σου?
Αν ναι ,γνωρίζεις ότι για πλάκα σου σκίζει τα αυτιά, από την τσιριδα.
Αν λοιπόν πάρεις ένα καλώδιο και σου "στρώσει" την τρομπέτα ώστε να είναι υποφερτή,είναι καλό ή κακό ???
Εστρωσαν οι μεσαίες ή τις χαντακωσες??
Ας αγοράζουμε λοιπόν αυτό που μας ευχαριστεί τα αυτακια μας και σε αφήσουμε αυτές τις σαχλαμάρες περί "πιο κοντά στο "αληθινό "
Χαμπαρι δεν έχουμε πάρει πως ακούγεται πραγματικά το Χ όργανο,γιατί πχ η κάθε κιθάρα έχει τον ήχο της.
Σε προσκαλώ μια βραδιά στην περιβόητη "μπακάλα" στην Δραπετσώνα ,όπου φιλαράκια μαζεύονται τρωγοπινουν και παίζουν ελληνική μουσική.
Πολλές φορές παίζουν και τέσσερις κιθάρες μαζί ,2 μπουζούκια, ένας δύο μπαγλαμάδες,ένα τουμπερλεκι και κάτι τριλιες που συνήθως μου τις δίνουν εμένα γιατί δεν ξέρω τι μου γίνεται από όργανα 😀
Φυσικά όλα αυτά unplugged.
Και οι τέσσερις κιθάρες έχουν ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ήχο.
Τους έχω ηχογραφήσει με ένα φορητό tascam dr40 και μόνο εγώ ξέρω ποια παίζει τι.
Αυτά τα έχω μεταφέρει και σε σιντακια.
Όταν λοιπόν ακούσεις την κιθάρα των 3000 ευρώ του Γιώργου και την Yamaha του Νίκου,είναι τα σώβρακα με της γραβάτες.
Η μία έχει τεράστιο ήχο η άλλη έχει στεγνό και στακατο.
Ηθελα να ήξερα τι σύγκριση μπορεί να γίνει αν ακούσεις το ίδιο τραγούδι,εκτελεσμένο με την μια και την άλλη κιθάρα.
Αν,λέμε αν ,πάρεις ένα καλώδιο που ευνοεί τις μεσαίες θα λασπωσει η μία κιθάρα και θα ευνοηθεί η άλλη.
Αν πάρεις ένα που τις κόβει θα ακουστεί σαν ντενεκες η Yamaha και θα την γλυτώσει η ακριβή.
Εφόσον δεν ξέρεις πια κιθάρα παίζει,λάθος συμπεράσματα θα βγάλεις,για το καλώδιο.
Τι κάνουμε λοιπόν σε αυτή την περίπτωση?
Αφήνουμε κατά μέρος της hiendαδικες και χρυσαυτιαδικες προσεγγίσεις και παίρνουμε ότι αρέσει στα δικά μας αυτιά.
Πάρε μια γεύση..

Τι εννοείς "μέγεθος" ;;
Μια βιοτεχνία είδα , συμπαθέστατη, καλά οργανωμένη , με εξωτερικούς συνεργάτες όπως όλοι..
(και σιγά μην είναι οι μόνοι που έχουν τέτοια μηχανήματα για τις διατομές των αγωγών τους...)

Σε τίποτα δεν με έπεισε ότι δικαιολογημένα πουλάει καλώδια των 11.000 λιρών , πέρα από το "made in UK"..

Μάλλον χρυσοπληρώνονται οι υπάλληλοι εκεί.....
Το έπιασες το νόημα..
Τώρα σχετικά περί μεγέθους και τεχνολογία

• Like
Reactions: vlad66

View attachment 262409
Klipsch με σοκολάτα και μέλι απλώς δεν υφισταται.
Που έχεις μπλεξει,παλικάρι μου;

Δυό δεκάρες Λόγια...

[ΧΡΗΣΤΗΣ=25445]@Sonorus[/ΧΡΗΣΤΗΣ]
Πέτρο, περιμένω ποτέ θα πάρεις τη «σκούπα», να μεταφέρεις όλα τα off-topic στο καλωδίωση.😁

Μέχρι τότε θα προσπαθήσω να πω με "λίγα" λόγια τη γνώμη μου.

Υπάρχουν μηχανήματα κυριολεκτικά πανάκριβα που αξίζουν το κόστος τους μέχρι την τελευταία δεκάρα. Δεν είναι ακριβώς μηχανήματα. Είναι ασκήσεις επιστήμης και τεχνολογίας. Οι κατασκευαστές οδηγούν τη σχεδίαση στα όρια που η επιστήμη και η τεχνολογία σήμερα δεν μπορούν να φθάσουν. Ο σκοπός δεν είναι να πωληθούν (αν και μερικά κομμάτια θα δοθούν). Είναι η έρευνα. Και τα αποτελέσματα της περνάνε στα πιο κάτω, τα "γήϊνα" μηχανήματα που μπορεί να χαρεί περισσότερος κόσμος.

Θα αναφέρω δύο μόνο (υπάρχουν κι' άλλα).
Wilson Audio WAMM Master Chronosonic κόστος περίπου 685-700.000 δολλάρια το ζεύγος.
Και το Magico M9 κόστος περίπου 820-830.000 δολλάρια το πλήρες σετ.
Μένω γοητευμένος, όταν διαβάζω πόση επιστήμη και τεχνολογία έχει εφαρμοστεί. Και τι δε θα'δινα, να μπορούσα κάπου να τ' ακούσω και να ζήσω μερικά 24ωρα με αυτά!

Δεν υπάρχουν θαύματα. Ούτε μυστικά. Οι τεχνολογίες και τα υλικά είναι όλα φανερά. Τίποτα κρυμμένο.
Αλλά όποιος άλλος είναι "μάγκας", αν μπορεί, όπως το κάνει.

Να δείτε τώρα και τα καλώδια;
Δεν υπάρχει υλικό, ούτε τεχνολογία που να δικαιολογεί 11.000/m για ένα καλώδιο Ethernet. Τα υλικά είναι συγκεκριμένα. Το Taylon δεν είναι άλλο από ένα καλό διηλεκτρικό. Άντε να'ναι λίγο καλύτερο. Και οι τεχνολογίες? Τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των πλέξεων, ή θωράκιση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα γνωστά από χρόνια. Έχει παρέλθει ο πρώτος καιρός που παρατηρούμε τις αλλαγές στον ήχο από την επίδραση των καλωδίων και αγνοούμε τις αιτίες. Τώρα πια ξέρουμε αρκετά.

Τέτοια τιμή σε Ethernet δεν δικαιολογείται. Ακόμα κι' αν ήταν φτιαγμένο από χρυσό!
Ας δούμε τώρα κάτι άλλο. Η Chord Electronics, σεβαστή και αξιόλογη κατά τα άλλα εταιρεία, τιμολογεί το κορυφαίο της DAC, το Dave περίπου 15000€. Το δεύτερο της στη σειρά του Hugo TT 2 στα 6600€ περίπου. Και το Ethernet στα 11000€. Δηλαδή είναι προτιμότερο να πάρουμε το καλώδιο και όχι ένα από τα καλά της DAC;

Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αυτή την τιμολόγηση, πάρα μόνο το μάρκετινγκ. Και καλά κάνουν. Η προκλητική και παράλογη τιμή δημιουργεί συζητήσεις γύρω από το όνομα της Chord. Όπως τώρα εμείς, καλή ώρα!

Για τους άπιστους Θωμάδες. Υπάρχουν ανάμεσα μας (αρκετοί) φανατικοί των καλωδίων. δοκιμάσει καλώδια, έχουν διαπιστώσει διαφορές και λίγο-λίγο έγιναν φανατικοί υποστηρικτές των καλωδίων. Για τα αναλογικά έχουν κάποιο δίκιο. Εκεί παρατηρούνται οι μεγαλύτερες διαφορές. Όταν επεκτείνουν τη σκέψη τους και στα ψηφιακά, εκεί μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Στα ψηφιακά υπάρχει όριο . Πέρα απ' αυτό δεν μπορεί να βελτιωθεί ο ήχος, όσο και να χτυπηθεί (και το κεφάλι μας στον τοίχο! 😅).
Ποιό είναι αυτό το όριο. Στα καλώδια Ethernet το βρισκούμ εύκολα.
Παίζουμε ή αντιγράφουμε και παίζουμε ένα CD, από το σύστημά μας, όπως είναι, χωρίς καμμία σύνδεση με το δίκτυο.
Μετά παίζουμε το ίδιο CD συνδεμένοι με το δίκτυο, αλλά από άλλη θέση (π.χ. NAS). Αλλάζουμε καλώδιο δικτύου. Εντοπίζουμε διαφορά;
Αλλάζουμε πάλι καλώδιο.
Όταν καταφέρουμε να μη βρίσκουμε καμμία διαφορά, εκεί είναι το όριο.
Είτε με καλώδιο των 3 ευρώ, είτε των 33000 ευρώ, άμα το βρούμε, το όριο είναι εκεί και δεν πάει παραπάνω, ότι και να κάνουμε!

Υ.Γ.1 Αν κάποιος νοιώθει καλά αγοράζοντας πολύ ακριβά καλώδια, ουδέν πρόβλημα! Εμείς εδώ συζητάμε ορθολογικά. Όταν όμως ο ενδιαφερόμενος νοιώθει καλά μόνο με τα ακριβή καλώδια, ποιοί είμαστε εμείς, να το χαλάσουμε;😁

Υ.Γ.2 Σας γράφει άνθρωπος που έχει κι' αυτός δώσει πολλά χρήματα για καλώδια. Να νομίζετε, δηλαδή!😜
Εχεις ασχοληθεί με ποιο ακριβως καλωδια γενικα? Ποιο είναι το ανώτερο όριο τιμής καλωδίων που έχεις δουλέψει στο σύστημα σου, και τι είδους καλώδια ήταν αυτά, ic, ρεύματος, ηχείων ;
Θέλω να καταλάβω την σκέψη σου..

Δυό δεκάρες Λόγια...

[ΧΡΗΣΤΗΣ=25445]@Sonorus[/ΧΡΗΣΤΗΣ]
Πέτρο, περιμένω ποτέ θα πάρεις τη «σκούπα», να μεταφέρεις όλα τα off-topic στο καλωδίωση.😁

Μέχρι τότε θα προσπαθήσω να πω με "λίγα" λόγια τη γνώμη μου.

Υπάρχουν μηχανήματα κυριολεκτικά πανάκριβα που αξίζουν το κόστος τους μέχρι την τελευταία δεκάρα. Δεν είναι ακριβώς μηχανήματα. Είναι ασκήσεις επιστήμης και τεχνολογίας. Οι κατασκευαστές οδηγούν τη σχεδίαση στα όρια που η επιστήμη και η τεχνολογία σήμερα δεν μπορούν να φθάσουν. Ο σκοπός δεν είναι να πωληθούν (αν και μερικά κομμάτια θα δοθούν). Είναι η έρευνα. Και τα αποτελέσματα της περνάνε στα πιο κάτω, τα "γήϊνα" μηχανήματα που μπορούν να χαρούν περισσότερο κόσμο.

Θα αναφέρω δύο μόνο (υπάρχουν κι' άλλα).
Wilson Audio WAMM Master Chronosonic κόστος περίπου 685-700.000 δολλάρια το ζεύγο.
Και το Magico M9 κόστος περίπου 820-830.000 δολλάρια το πλήρες σετ.
Μένω γοητευμένος, όταν διαβάζω πόση επιστήμη και τεχνολογία έχει εφαρμοστεί. Και τι δε θα'δινα, να μπορούσα κάπου να τ' ακούσω και να ζήσω μερικά 24ωρα με αυτά!

Δεν υπάρχουν θαύματα. Ούτε μυστικά. Οι τεχνολογίες και τα υλικά είναι όλα φανερά. Τίποτα κρυμμένο.
Αλλά όποιος άλλος είναι "μάγκας", αν μπορεί, όπως το κάνει.

Να δεις τώρα και τα καλώδια;
Δεν υπάρχει υλικό, ούτε τεχνολογία που να δικαιολογεί 11.000/m για ένα καλώδιο Ethernet. Τα υλικά είναι συγκεκριμένα. Το Taylon δεν είναι άλλο από ένα καλό διηλεκτρικό. Άντε να'ναι λίγο καλύτερο. Και οι τεχνολογίες; Τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά των πλέξεων, ή θωράκιση, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα γνωστά από χρόνια. Έχει παρέλθει ο πρώτος καιρός που παρατηρούμε τις αλλαγές στον ήχο από την επίδραση των καλωδίων και αγνοούμε τις αιτίες. Τώρα πια ξέρουμε αρκετά.

Τέτοια τιμή σε Ethernet δεν δικαιολογείται. Ακόμα κι' αν ήταν φτιαγμένο από χρυσό!
Ας δούμε τώρα κάτι άλλο. Η Chord Electronics, σεβαστή και αξιόλογη κατά τα άλλα εταιρεία, τιμολογεί το κορυφαίο της DAC, το Dave περίπου 15000€. Το δεύτερο της στη σειρά του Hugo TT 2 στα 6600€ περίπου. Και το Ethernet στα 11000€. Δηλαδή είναι προτιμότερο να πάρουμε το καλώδιο και όχι ένα από τα καλά της DAC;

Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αυτή την τιμολόγηση, πάρα μόνο το μάρκετινγκ. Και καλά κάνουν. Η προκλητική και παράλογη τιμή δημιουργεί συζητήσεις γύρω από το όνομα της Chord. Όπως τώρα εμείς, καλή ώρα!

Για τους άπιστους Θωμάδες. Υπάρχουν ανάμεσα μας (αρκετοί) φανατικοί των καλωδίων. δοκιμάσει καλώδια, έχουν διαπιστώσει διαφορές και λίγο-λίγο έγιναν φανατικοί υποστηρικτές των καλωδίων. Για τα αναλογικά έχουν κάποιο δίκιο. Εκεί παρατηρούνται οι μεγαλύτερες διαφορές. Όταν επεκτείνουν τη σκέψη τους και στα ψηφιακά, εκεί μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Στα ψηφιακά υπάρχει όριο . Πέρα απ' αυτό δεν μπορεί να βελτιωθεί ο ήχος, όσο και να χτυπηθεί (και το κεφάλι μας στον τοίχο! 😅).
Ποιό είναι αυτό το όριο. Στα καλώδια Ethernet το βρισκούμ εύκολα.
Παίζουμε ή αντιγράφουμε και παίζουμε ένα CD, από το σύστημα μας, όπως είναι, χωρίς καμμία σύνδεση με το δίκτυο.
Μετά παίζουμε το ίδιο CD συνδεμένοι με το δίκτυο, αλλά από άλλη θέση (π.χ. NAS). Αλλάζουμε καλώδιο δικτύου. Εντοπίζουμε διαφορά;
Αλλάζουμε πάλι καλώδιο.
Όταν καταφέρουμε να μη βρίσκουμε καμμία διαφορά, εκεί είναι το όριο.
Είτε με καλώδιο των 3 ευρώ, είτε των 33000 ευρώ, άμα το βρούμε, το όριο είναι εκεί και δεν πάει παραπάνω, ότι και να κάνουμε!

Υ.Γ.1 Αν κάποιος νοιώθει καλά αγοράζοντας πολύ ακριβά καλώδια, ουδέν πρόβλημα! Εμείς εδώ συζητάμε ορθολογικά. Όταν όμως ο ενδιαφερόμενος νοιώθει καλά μόνο με τα ακριβή καλώδια, ποιοί είμαστε εμείς, να το χαλάσουμε;😁

Υ.Γ.2 Σας γράφει άνθρωπος που έχει κι' αυτός δώσει πολλά χρήματα για καλώδια. Να νομίζετε, δηλαδή!😜
Εχεις ασχοληθεί με ποιο ακριβως καλωδια γενικα? Ποιο είναι το ανώτερο όριο τιμής καλωδίων που έχεις δουλέψει στο σύστημα σου, και τι είδους καλώδια ήταν αυτά, ic, ρεύματος, ηχείων ;
Θέλω να καταλάβω την σκέψη σου
Με τέτοιες καλοπροαίρετες πλάκες δεν στραβώνω φίλε μου συμφορουμίτη!! ☺️

Εξάλλου πλάκα έκανα και εγώ αφού πιστεύω στα καλώδια μεν , αλλά όχι στα στρωσίματα αυτών δε , παρα μόνο των αυτιών!! 😂

Υγ. Δεν θα ξαναγράψω σοκολατένιες το υπόσχομαι. Θα το γυρίσω σε Μελένιες και σιροπένιες για αλλαγή!!! Πως αλλιώς θα δείξω πόσο πολύ άλλαξε η κατάσταση εκεί στην μεσαία περιοχή..ποια αλλη λέξη μπορεί να το αποτυπώσει καλύτερα αυτό…ακούω προτάσεις!!!
Τα καλώδια στρώνουν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, το αυτί δεν στρώνει ποτέ, διότι το αυτί είναι όργανο του εγκεφάλου μας..
Αν ο εγκέφαλος μας απορρίψει ένα καλώδιο το "στρωμένο" αυτό που λες το θα κάνει;..
Για σκέψου το λίγο...

Αν λοιπόν πάρεις ένα καλώδιο και σου "στρώσει" την τρομπέτα ώστε να είναι υποφερτή,είναι καλό ή κακό ???
Ας αγοράζουμε λοιπόν αυτό που μας ευχαριστεί τα αυτακια μας και σε αφήσουμε αυτές τις σαχλαμάρες περί "πιο κοντά στο "αληθινό "
Χαμπαρι δεν έχουμε πάρει πως ακούγεται πραγματικά το Χ όργανο,γιατί πχ η κάθε κιθάρα έχει τον ήχο της.
Σε προσκαλώ μια βραδιά στην περιβόητη "μπακάλα" στην Δραπετσώνα ,όπου φιλαράκια μαζεύονται τρωγοπινουν και παίζουν ελληνική μουσική.
Πολλές φορές παίζουν και τέσσερις κιθάρες μαζί ,2 μπουζούκια, ένας δύο μπαγλαμάδες,ένα τουμπερλεκι και κάτι τριλιες που συνήθως μου τις δίνουν εμένα γιατί δεν ξέρω τι μου γίνεται από όργανα 😀
Τους έχω ηχογραφήσει με ένα φορητό tascam dr40 και μόνο εγώ ξέρω ποια παίζει τι.
Όταν λοιπόν ακούσεις την κιθάρα των 3000 ευρώ του Γιώργου και την Yamaha του Νίκου,είναι τα σώβρακα με της γραβάτες.
Ηθελα να ήξερα τι σύγκριση μπορεί να γίνει αν ακούσεις το ίδιο τραγούδι,εκτελεσμένο με την μια και την άλλη κιθάρα.
Αν,λέμε αν ,πάρεις ένα καλώδιο που ευνοεί τις μεσαίες θα λασπωσει η μία κιθάρα και θα ευνοηθεί η άλλη.
Αν πάρεις ένα που τις κόβει θα ακουστεί σαν ντενεκες η Yamaha και θα την γλυτώσει η ακριβή.
Εφόσον δεν ξέρεις πια κιθάρα παίζει,λάθος συμπεράσματα θα βγάλεις,για το καλώδιο.
Αφήνουμε κατά μέρος της hiendαδικες και χρυσαυτιαδικες προσεγγίσεις και παίρνουμε ότι αρέσει στα δικά μας αυτιά.
Πάρε μια γεύση..
Ένα σύστημα μπορεί να μην φτάσει ποτέ κοντά στην αληθινή αναπαραγωγή 3-4 διαφορετικών κιθάρων η δύο διαφορετικών πιάνων κλπ, οφείλει όμως να ξεχωρίζει ηχητικά αυτά τα όργανα, δηλαδή να ξεχωρίζεις ποιες κιθάρες παίζουν...
Αν το σύστημα παίζει και τις δύο κιθάρες το ίδιο, κλαφτα.... Τα υπόλοιπα για τους χρυσαυτιαδες δεν τα σχολιάζω...
Συμφωνώ πάντως ότι την αληθινή φυσική αναπαραγωγή ενός οργάνου δεν θα την ακούσεις ποτέ από ένα ηχοσύστημα...
Ποιο ηχοσύστημα μπορεί να αναπαράγει μια drums; Κανένα...
Με τι θα παίξει σωστά τα drums η τις χαμηλές νότες ενός πιάνου, με ηχεία με 5-6-8 ιντσών μεγάφωνο;...🤣🤣🤣
Με τι θα ακούσεις το πιατινι; Με το Tweeter μιας ιντσας; 🤣🤣🤣
Απλά συμβιβαζόμαστε και νομίζουμε ότι είμαστε κοντά σε μια πιο real αναπαραγωγή στο σπίτι μας και το ηχοσύστημα μας..

• Like
Reactions: christos56
Πάρε μια γεύση..
Συγχέεις την ζωντανή μουσική με την ηχογραφημενη.Καμμια τρομπέτα και κανένα όργανο δεν ηχογραφείται "δίπλα σου" ώστε να το ακούσεις κατ' αυτόν τον τρόπο.
Για πολλοστή φορά,τα καλώδια δεν είναι ισοσταθμιστες.

Klipsch με σοκολάτα και μέλι απλώς δεν υφισταται.
Που έχεις μπλεξει,παλικάρι μου;
Παναγιώτη τα έχω 4 χρόνια κοντά τα κλιπσακια μου...εαν τσιρίζανε στα δικά μου αυτιά πιστεύεις θα τα κρατούσα πάνω από ένα μήνα? Θα ήταν ανυπόφορο...ούτε κομμάτι τραγουδιού δεν θα ειχα όρεξη να βγάλω και να ακούσω. Και όχι μόνο δεν έμεινα σε αυτα , αλλά πήρα κ άλλα έχοντας συνολικά 13 στον χώρο μου....:ROFLMAO::ROFLMAO:

Λες να ισχύει το "στου κουφού την πορτα οσο θελεις βρόντα??" :) Θα κάνω ακουόγραμμα και θα το ποστάρω εδώ , το υπόσχομαι!!!

Εχεις ακούσει την σειρά 2 σωστά στημένη και με την πρέπουσα ηχητικη αλυσίδα ?

Οπως εχω ξαναγραψει , μονη μου εμπειρία είναι η γυροβολια των εκθεσεων , οπου σε καθε περίπτερο δεν σηκώνομαι από την καρέκλα εαν δεν ακούσω καμια 10ριά ντεμάκια. Ε λοιπόν σε πληροφορώ ότι τέτοια Livela , ζωηράδα και μπάσο (που δεν χρειάζεται ουτε για αστειο sub) δεν έχω συναντησει απο αλλο ηχείο σε αυτό το εύρος τιμής. Εαν τα στησεις σωστά και με τις σωστές αποστάσεις από τον τοίχο θα σοκαριστείς...

Εαν κλείσεις τα μάτια θα νομίζεις πως είσαι στο κέντρο όπως παραπάνω έστειλε ο φίλος . Σαν να παίζουν μπροστά σου , σαν να ήρθαν για την πάρτυ σου στο σαλόνι σου ένα πράμα!!

Είμαι τόσο πορωμένος που στο αμάξι μεσω bluetooth ακούω τα τραγουδάκια που έχω ηχογραφήσει από αυτά και έχω ανεβάσει στο κανάλι μου στο youtube...

Αγαπημένο ηχείο και το μονο που μου άρεσε ακούγοντας το ήταν το παρακάτω πρόπερσι στην έκθεση στο Μαρούσι στημενο στην υπόγα....πρεπει να έλιωσα την καρεκλα αφού την πήρα και μαζί μου φεύγοντας...

Ειναι φως φανάρι πια πως είμαι Hornakias και μπασάκιας τέρμα!!! Aλλος μπορει να μην υποφέρει τις Horns , γι αυτο και εχουμε ευτυχως ηχεια για όλα τα γούστα!

Grand Open Special Edition. 3 way Open Baffle.jpg

Θέλω να καταλάβω την σκέψη σου

Τα καλώδια στρώνουν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό, το αυτί δεν στρώνει ποτέ, διότι το αυτί είναι όργανο του εγκεφάλου μας..
Αν ο εγκέφαλος μας απορρίψει ένα καλώδιο το "στρωμένο" αυτό που λες το θα κάνει;..
Για σκέψου το λίγο...
Λευτέρη καλημερες!! Πως στρώνει ένα καλώδιο σαν διαδικασία τεχνικά μιλώντας ?? Τι συμβαίνει στα σύρματα εντός του περιτυλίγματος του όσο περνάνε οι ώρες ??

Δεν θα μπω ΑΙ ουτε για πλακα . Θα ήθελα προσωπικες γνωμες και γνώσεις ειδικών! :)