Περί καλωδίων ο λόγος...

Το σκεπτικό μου είναι πως αν το καλώδιο έχει δυνατούς, θα φθάσει το peak του με το Ρόδιο.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος,αν το Elecaudio χρειάζεται "καμουφλάρισμα" τότε είναι μέτριο καλώδιο.
Το Elecaudio δεν είναι μέτριο καλώδιο...
Ωραία λοιπόν, έτσι κ αλλιώς φθηνό είναι...
Αγόρασε ένα Elecaudio στο μήκος που θα σου πω εγώ, τερμάτισε το με τα βύσματα της επιλογής σου, και θα φέρω εγώ το δικό μου να ακούσουμε..
Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η κόντρα..😁

Εσένα ποιος σου είπε ότι με τα βύσματα Ροδίου παίρνουμε το μέγιστο από ένα καλώδιο;
Δηλαδή αν ένα καλώδιο που δεν τερματίζεται με βύσματα Ροδίου, αυτόματα δεν παίρνουμε το μέγιστο από αυτό;

Παναγιωτη, μην τα γράφεις αυτά, δεν ισχύουν, σορυ..😉

Το Elecaudio δεν είναι μέτριο καλώδιο...
Ωραία λοιπόν, έτσι κ αλλιώς φθηνό είναι...
Αγόρασε ένα Elecaudio στο μήκος που θα σου πω εγώ, τερμάτισε το με τα βύσματα της επιλογής σου, και θα φέρω εγώ το δικό μου να ακούσουμε..
Θα έχει ενδιαφέρον αυτή η κόντρα..😁

Εσένα ποιος σου είπε ότι με τα βύσματα Ροδίου παίρνουμε το μέγιστο από ένα καλώδιο;
Δηλαδή αν ένα καλώδιο που δεν τερματίζεται με βύσματα Ροδίου, αυτόματα δεν παίρνουμε το μέγιστο από αυτό;

Παναγιωτη, μην τα γράφεις αυτά, δεν ισχύουν, σορυ..😉
Αν το καλώδιο δεν είναι μέτριο τότε το κάνεις εσύ μέτριο με τις επιλογές σου.Γνωριζεις τι κάνει το κάθε μέταλλο επιστρώσεως όμως επέλεξες μεσοβεζικη λύση.Κανεις κατασκευαστής δεν το κάνει αυτό.

Αν το καλώδιο δεν είναι μέτριο τότε το κάνεις εσύ μέτριο με τις επιλογές σου.Γνωριζεις τι κάνει το κάθε μέταλλο επιστρώσεως όμως επέλεξες μεσοβεζικη λύση.Κανεις κατασκευαστής δεν το κάνει αυτό.
Εσυ κρίνεις ένα καλώδιο (που δεν γνωρίζεις η έχεις ακούσει) ότι είναι μέτριο...
Και μετά κρίνεις εμένα ότι το έχω χαντακωσει με μεσοβεζικη λύση, πάλι χωρίς να το έχεις ακούσει ...😁

Και μετά μου λες ότι κανένας κατασκευαστής δεν το κάνει αυτό και βγάζεις εμένα μλκα...

Τους γράφω κανονικά τους κατασκευαστές εγώ Παναγιώτη, αν μια δοκιμή που θα κάνω εγώ, μου δείξει ότι θα παίξει καλύτερα απ' ότι έχει κάνει ο κατασκευαστής, δεν με ενδιαφέρει ο κατασκευαστής..

Ο κατασκευαστής πολλές φορές δεν είναι ερευνητής, εγώ είμαι όμως...
Και έχω ανακαλύψει "συνταγές" που δεν παίρνανε από το μυαλό σου, ούτε σε κάποιους κατασκευαστές..

Να έχετε ανοιχτά μυαλά και να μην σας πασάρουν ότι θέλουν οι κατασκευαστές..🙂

Βρε σεις.
Υπάρχει περίπτωση να ισχύει αυτή η τιμή για το συγκεκριμένο καλώδιο ;
Είναι μαϊμού; Τι να συμβαίνει άραγε;

Η τιμή μέτρου του συγκεκριμένου καλωδίου (εδώ Ελλάδα) είναι περίπου 50 ευρώ/μέτρο. Ο Ali σου δίνει λοιπόν 1 μέτρο τερματισμένο στα 55 ευρώ. Προφανώς δεν υπάρχει το ΦΠΑ 24% δηλαδή άλλα 15 ευρώ επομένως σύνολο 70 ευρώ. Μια χαρά τιμή είναι. Τόσο θα έπρεπε να πουλιέται και στην Ελλάδα και στην ΕΕ αν δεν υπήρχε το "νόμιμο" εμπορικό κέρδος αλλά και η λαχτάρα των hiendάδων χα χα.
Τέλος πάντων είναι πολύ πιθανό να είναι όντως αυθεντικό!
Παράδειγμα η Nikon Z6III έχει στην Ελλάδα (σαν σώμα) τιμή 2200 ευρώ και από το e-infinity (Ιρλανδία) που φέρνει χωρίς ΦΠΑ και λοιπές προσαυξήσεις από την Ασιατική αγορά την πέρνεις με 1500 ευρώ!!!!!!!!!! 700 ευρώ διαφορά! Και φυσικά σφραγισμένη και αυθεντική (στις φωτογραφικές μηχανές δεν υπάρχουν μαιμούδες ούτως ή άλλως).

Last edited:
Η τιμή μέτρου του συγκεκριμένου καλωδίου (εδώ Ελλάδα) είναι περίπου 50 ευρώ/μέτρο. Ο Ali σου δίνει λοιπόν 1 μέτρο τερματισμένο στα 55 ευρώ. Προφανώς δεν υπάρχει το ΦΠΑ 24% δηλαδή άλλα 15 ευρώ επομένως σύνολο 70 ευρώ. Μια χαρά τιμή είναι. Τόσο θα έπρεπε να πουλιέται και στην Ελλάδα και στην ΕΕ αν δεν υπήρχε το "νόμιμο" εμπορικό κέρδος αλλά και η λαχτάρα των hiendάδων χα χα
Μόνο που αυτό το καλώδιο δεν είναι γνήσιο..

Μόνο που αυτό το καλώδιο δεν είναι γνήσιο..
γράφει ότι είναι. Εκεί που δεν είναι αυθεντικά απλά δεν αναφέρει την λέξη original. Και από την στιγμή που αυτή η τιμή είναι μόνο για ένα καλώδιο (δεν μπορείς να πάρεις δεύτερο) είναι κοντά στην αναμενόμενη τιμή. Και όπως είδες η τιμή του χύμα καλωδίου είναι γύρω στα 50 ευρω/μέτρο. Επίσης το παράδειγμα που έφερα με την Nikon για να δεις πόσο κέρδος έχουν ε΄δω στην Ευρώπη οι εισαγωγείς!

γράφει ότι είναι. Εκεί που δεν είναι αυθεντικά απλά δεν αναφέρει τη λέξη original. Και από τη στιγμή που αυτή η τιμή είναι μόνο για ένα καλώδιο (δεν μπορεί να πάρεις δεύτερο) είναι κοντά στην τιμή. Και όπως είδες η τιμή του χύμα καλωδίου είναι γύρω στα 50 ευρω/μέτρο. Επίσης το παράδειγμα που έφερα με τη Nikon για να δεις πόσο κέρδος έχουν ε΄δω στην Ευρώπη οι εισαγωγείς!
Δυστυχώς δεν είναι γνήσιο...
Μακάρι να ήταν, θα το αγοράζα και εγώ..
Σε ότι αφορά το κέρδος στους εδώ εισαγωγείς συμφωνώ απόλυτα μαζί σας..

Η τιμή μέτρου του συγκεκριμένου καλωδίου (εδώ Ελλάδα) είναι περίπου 50 ευρώ/μέτρο. Ο Ali σου δίνει λοιπόν 1 μέτρο τερματισμένο στα 55 ευρώ. Προφανώς δεν υπάρχει το ΦΠΑ 24% δηλαδή άλλα 15 ευρώ επομένως σύνολο 70 ευρώ. Μια χαρά τιμή είναι. Τόσο θα έπρεπε να πουλιέται και στην Ελλάδα και στην ΕΕ αν δεν υπήρχε το "νόμιμο" εμπορικό κέρδος αλλά και η λαχτάρα των hiendάδων χα χα.
Τέλος πάντων είναι πολύ πιθανό να είναι όντως αυθεντικό!
Παράδειγμα η Nikon Z6III έχει στην Ελλάδα (σαν σώμα) τιμή 2200 ευρώ και από το e-infinity (Ιρλανδία) που φέρνει χωρίς ΦΠΑ και λοιπές προσαυξήσεις από την Ασιατική αγορά την πέρνεις με 1500 ευρώ!!!!!!!!!! 700 ευρώ διαφορά! Και φυσικά σφραγισμένη και αυθεντική (στις φωτογραφικές μηχανές δεν υπάρχουν μαιμούδες ούτως ή άλλως).
Που το βρήκατε 50 ευρώ το μέτρο, το φθηνότερο που βρήκα με μια πρόχειρη ιντερνετική "γύρα" είναι στα 115 ευρώ.

Είναι απλό, αγόρασε το καλώδιο (όπως έκανα εγώ) τερμάτισε το όπως θες και θα σου φέρω εγώ το δικό μου (που το χαντακωσα, χωρίς να το έχεις ακούσει), να τα ακούσουμε και να μου πεις τα συμπεράσματα, επειδή βλέπω ότι δεν χαμπαριαζεις από λόγια ας κάνουμε πράξεις...
Άσε τους χωρικούς, εγώ είμαι πρωτευουσιανος και λειτουργώ αλλιώς 😁
Αυτό θα έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη εσύ διότι είσαι ο πρωτοσυμβουλευσας τον Λάκη και πρέπει να το στηρίξεις.Δυο ίδια καλώδια μ' ένα βύσμα διαφορετικο και να κλείσεις τα στόματα όλων.

Αυτό θα έπρεπε να το έχεις κάνει ήδη εσύ διότι είσαι ο πρωτοσυμβουλευσας τον Λάκη και πρέπει να το στηρίξεις.Δυο ίδια καλώδια μ' ένα βύσμα διαφορετικο και να κλείσεις τα στόματα όλων.
Μ δεν με αμφισβήτησε κάποιος καλέ μου φίλε Παναγιώτη, μόνο εσύ τρώγεσαι με αυτά που γράφω..
Τι γυρνάς τη φάση σε εμένα;
Με κατηγορείς ότι είπα στη Λάκη να πάρει ένα καλώδιο (που θα τερματίσει με άλλα βύσματα από αυτά που ανέφερα εγώ με κωδικούς) και δεν κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό που προτείνεις εσύ; Και χωρίς να έχεις ακουσείνκαν πως παίζει το καλώδιο;
Εγω στηρίζω την άποψη μου και προκαλώ όποιος θέλει να πάρει το καλώδιο και να το τερματίσει όπως θέλει αυτός και να βάλουμε μετά το δικό μου δίπλα να γελάσει ο κάθε πικραμένος..
Όλα τα άλλα που γράφεις δεν με ενδιαφέρει, είμαι στη διάθεση σου για ότι δοκιμή γουστάρεις...

Τέλικα δεν γράφεις ή δεν προτείνεις κάτι στα φόρουμ..
Δεν ξανακάνω τέτοια κίνηση ποτέ ξανά..

• Like
Reactions: Tzimisce
Πάντως αν το δει κανείς με τεχνοκρατικά κριτήρια, κανείς μας δεν θα έπρεπε να αγοράζει ακροδέκτες ροδίου.

Η αγωγιμότητά τους είναι λιγότερη από τη μισή, σε σχέση με τον χρυσό.

Εκεί που κερδίζει το ρόδιο είναι στην μηχανική αντοχή, στη σκληρότητα. Αλλά δε νομίζω κανείς μας να βάζει/βγάζει τόσο συχνά τα καλώδια ρεύματός του που να τον νοιάζει.

Τέλικα δεν γράφεις ή δεν προτείνεις κάτι στα φόρουμ..
Δεν ξανακάνω τέτοια κίνηση ποτέ ξανά..
Για να καταλάβω.
1)Δεν γράφεις ή δεν προτείνεις εσύ ή ο Θρήσκος?
2)και γιατί παρακαλώ να μην ξανακάνεις
τέτοια κίνηση?
Επειδή ΕΝΑ μέλος,που υποθέτω εσύ τον έχεις μάθει πέντε πράγματα και εδώ ταιριάζει το "πέντε η αλεπού,δέκα το αλεπουδακι", αορίστως σε αμφισβητεί?
Κατά την γνώμη μου λάθος θα κάνεις.

• Haha
Reactions: Θρησκος
Πάντως αν το δει κανείς με τεχνοκρατικά κριτήρια, κανείς μας δεν θα έπρεπε να αγοράσει ακροδέκτες ροδίου.

Εκεί που κερδίζει το ρόδιο είναι στην μηχανική αντοχή, στη σκληρότητα. Αλλά δε νομίζω κανείς μας να βάζει/βγάζει τόσο συχνά τα καλώδια ρεύματά του που να τον νοιάζει.
Ο ακροδέκτες Ροδίου έχουν νόημα, το Ρόδι της Viborg και της Furutech είναι πολύ καλό..
Έχει νόημα να τα χρησιμοποιήσουμε αλλά θέλουν προσοχή σε τι καλώδια θα μπουν..
Αν πχ ένα καλώδιο τσιριζει δεν μπορεί να τερματιστεί με βύσματα Ροδίου..
Το ρόδι όπως και η διάφορες άλλες επιμεταλλώσεις των βυσμάτων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα...
Μπορει να απογειώσει ένα καλώδιο αλλά μπορεί και να το καταστρέψει..

Πάντως αν το δει κανείς με τεχνοκρατικά κριτήρια, κανείς μας δεν θα έπρεπε να αγοράζει ακροδέκτες ροδίου.

Εκεί που κερδίζει το ρόδιο είναι στην μηχανική αντοχή, στη σκληρότητα. Αλλά δε νομίζω κανείς μας να βάζει/βγάζει τόσο συχνά τα καλώδια ρεύματός του που να τον νοιάζει.
Αν τα βλέπαμε όλα με τεχνοκρατικα κριτήρια δεν θα αγοράζαμε ποτέ χάλκινα καλωδια.Μονο ασημένια.
Ούτε είναι θέμα αντοχής.Το συνεχές βγαλε-βαλε(όχι αποκλειστικά στα καλώδια ρεύματος)φθείρει την επικάλυψη απ' όποιο μέταλλο κι αν αποτελείται.

Πάντως αν το δει κανείς με τεχνοκρατικά κριτήρια, κανείς μας δεν έπρεπε να αγοράσει ακροδέκτες ροδίου.

Εκεί που κερδίζει το ρόδιο είναι στην μηχανική αντοχή, στη σκληρότητα. Αλλά δε νομίζω κανείς μας να βάζει/βγάζει τόσο συχνά τα καλώδια ρεύματά του που να τον νοιάζει.
Ο ακροδέκτες Ροδίου έχουν νόημα, το Ρόδι της Viborg και της Furutech είναι πολύ καλό..
Έχει νόημα να τα χρησιμοποιήσουμε αλλά θέλουν προσοχή σε τι καλώδια θα μπουν..
Αν πχ ένα καλώδιο τσιρίζει δεν μπορεί να τερματιστεί με βύσματα Ροδίου..
Το ρόδι όπως και η διάφορες άλλες επιμεταλλώσεις των βυσμάτων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα...
Για να καταλάβω.
1)Δεν γράφεις ή δεν προτείνεις εσύ ή ο Θρήσκος;
τέτοια κίνηση;
Επειδή ΕΝΑ μέλος,που υποθέτω εσύ τον έχεις μάθει πέντε πράγματα και εδώ ταιριάζει το "πέντε η αλεπού,δέκα το αλεπούδακι", αορίστως σε αμφισβητεί;
Κατά τη γνώμη μου λάθος θα κάνεις.

Μπορει να απογειώσει ένα καλώδιο αλλά μπορεί και να το καταστρέψει..
Για να καταλάβω.
τέτοια κίνηση?
Επειδή ΕΝΑ μέλος,που υποθέτω εσύ τον έχεις μάθει πέντε πράγματα και εδώ ταιριάζει το "πέντε η αλεπού,δέκα το αλεπουδακι", αορίστως σε αμφισβητεί?

Για να καταλάβω.
τέτοια κίνηση?
Αυτό ήταν το λάθος μου, ότι πρότεινα ένα καλώδιο που έχει 20 ευρώ το μέτρο, το οποίο μπορεί να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε, και το προτείνω διότι είναι ένα πάρα πολύ καλό καλώδιο για το κόστος του και 2! κατηγορίες πάνω...
Εγώ να βοηθήσω ήθελα να πάρει οποίο μέλος του φόρουμ αυτό το καλώδιο διότι από το να πληρώνει τα διάφορα μαϊμού κινέζικα καλώδια, ας επένδυση σε αυτό το Elecaudio, δεν θα χάσει..
Και αν δεν αρέσει σε κάποιους, επειδή δεν είμαι κανένα κωλοπαιδο, θα το αγοράσω αμέσως εγώ και δεν θα έχει καμία ζημιά..

Ο Παναγιώτης, χωρίς να ξέρει καν τι είναι αυτό το καλώδιο και πως παίζει, (απλά φαντάζεται πράγματα), προτείνει βύσματα Ροδίου τα οποία έχουν αξία πολλαπλάσια της τιμής του καλωδίου, αν είναι δυνατόν...
Και είναι σίγουρος ότι θα έχει σωστό αποτέλεσμα επειδή έτσι τα έχει στο μυαλό του..

Τι να πω, βαριέμαι αυτές τις θεωρίες γι'αυτό μιλώ πάντα με πράξεις, όποιος θέλει είμαι στην διάθεση του να δοκιμάσετε ότι θέλετε με αυτό το καλώδιο, έχω 4-5 από αυτά τα οποία τα 2 κάθονται...

Μα τι λες τώρα?
Λάθος μια κίνηση ή μια πληροφορία ,που ωφελεί την κοινότητα??
Τέτοιες κινήσεις περιμένουμε από τα μέλη μας.
Συνέχισε μωρέ να γράφεις και μεγάλα παιδιά είμαστε, ξέρουμε να κρίνουμε το σωστό απο το λάθος!

Γραφει κάποιος κατασκευαστής από τους παραπάνω πόσα μικρόν[micron] είναι η επιμετάλλωση ,και ποιά είναι η διαδικασία επιμετάλλωσης ; Γιατί για να γίνει η οποιαδήποτε σωστή επιμετάλλωση υπάρχουν κάποιες διαδικασίες ,που διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα [οχι μόνο ηχητικό] .

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Περί Καλωδίων ...Ερωτήσεις
Αγαπητοί Καλωδιάδες,
Έχετε αγοράσει και φτιάξει πολλά καλώδια,​
Αλλά δε βοηθάτε καθόλου εμάς που έχουμε λιγότερη εμπειρία από σας.
(Με κάποιες εξαιρέσεις...)

Γκρινιάζετε για υλικά, το χαλκό, το ασήμι, το ρόδιο, αλλά τίποτα δε λέτε.
Πέστε μας με απλά λόγια ποια καλώδια σας αρέσουν ανά κατηγορία καλωδίου και τιμής.

Με συγκεκριμένες προτάσεις, π..χ.:
Καλώδια ρεύματος:
-Οικονομικής κατηγορίας το Α.​
-Μεσαίας κκατηγορίας το Β.​
-Υψηλής κατηγορίας το Γ.​

Interconnects, Καλώδια ηχείων παρομοίως.

Πόσο δύσκολο είναι να γράψετε λίγα λόγια, όπως τα νοιώθετε;
Όχι πολλά: "Έχω δοκιμάσει τούτο κι' εκείνο το καλώδιο σ' αυτή την κατηγορία και μου άρεσε"!

Δεν αναλαμβάνετε καμμία ευθύνη στο κάτω-κάτω, μεγάλα παιδιά είμαστε!

• Like
Reactions: Kostas P. K.