Περί καλωδίων ο λόγος...

Είχα σκεφτεί να κάνω το ίδιο με σένα και είχα στο νου μου να πάρω αυτό για να γλιτώσω την μια μετατροπή

https://www.kafkas.gr/ilektronika-d...λέκω,ακολουθώ ότι μου λένε αυτοί που ξέρουν😸
Αςνμας απαντήσει κάποιος που τα γν...ση μήνα, και εγώ δεν κρατιεμαι να περιμένω..😁

Ερώτηση σε εσάς που γνωρίζετε πράγματα παραπάνω από εμένα στο θέμα δικτύου..

Αν βάλω ανάμεσα στο Ρούτερ μέχρι το Switch, μετατροπέα από Ethernet σε οπτική ίνα, φυσικά οι μετατροπείς που θα μπουν θα έχουν δικά τους γραμμικά τροφοδοτικά ο καθένας, λέει αυτή η φάση που σκέφτομαι;
Ρωτώ διότι επειδή χρειάζομαι ένα 5μετρο καλώδιο Ethernet από το Ρούτερ στο Switch και δεν θέλω να τα χωσω χοντρά για 5 μέτρο καλώδιο, (είδη στα σημεία που χρειάζεται έχω βάλει Neotech 1008 και 3008) , να κάνω κίνηση;
Για πείτε καμιά ιδέα..
Δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει το παρακάτω βίντεο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

έχουν και έτοιμες λύσεις
Δεν το έχω δοκιμάσει προφανώς ούτε έχω εντρυφήσει στο θέμα.

Δηλαδή το Supra έπαιξε σαφώς καλύτερα από το audio quest.
Γίνομαι λίγο κουραστικός και σου ζητώ συγγνώμη, αλλά ζητώ την επιβεβαίωση γιατί είχα διαβάσει ότι σε άλλο σύστημα το Supra ,δεν...
Επειδή θα πάρω ένα τελευταίο μέτρο ,έτσι για να έχω την συνείδηση μου ήσυχη,λες να το βάλω και αυτό στις επιλογές μου??
Ναι !

• Like
Reactions: mdvq
Δεν ξέρω αν μπορεί να σε βοηθήσει το παρακάτω βίντεο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

έχουν και έτοιμες λύσεις
Δεν το έχω δοκιμάσει προφανώς ούτε έχω εντρυφήσει στο θέμα.
Ευχαριστώ..

Έκανα το τεστ το οποίο ήταν το εξής..

Σε αυτό το τρακ στο σημείο που βλέπεις χρόνο και μπάρα,

View attachment 266248

, το μόνο που "παίζει" και ακούγεται είναι ένα βαθύ χαμηλό ( προφανώς "φτιαγμένο" για subwoofers αφού είναι soundtrack ταινίας)

Ο @Ge0rge στο δικό του σύστημα το μέτρησε στα 35Hz

Χαμήλωνα λοιπόν την ένταση για να δω πότε θα πάψω να το ακούω...

Το άκουγα μέχρι που το ντεσιμπελόμετρο έγραφε LO , πράγμα που σημαίνει ότι ήταν κάτω από 50db

View attachment 266249

Φυσικά το βαθύ αυτό χαμηλό, δεν έχει σταθερή ένταση.

Από το LO χτυπούσε μέχρι 54db

Μη φανταστείς ότι το χαμηλό το "ένιωθα" κιόλας όπως στις κανονικές εντάσεις... όχι φυσικά.. μόνο το άκουγα.

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι από την Παρασκευή το απόγευμα το σύστημα στον τομέα του streaming είναι υποβαθμισμένο.

Αυτό γιατί επέστρεψα το "μυστηριώδες" πορτοκαλί καλώδιο που είχα και άκουγα για κάμποσες μέρες...
Ήταν 3μετρο και συνέδεε το router με το switch μου στην θέση του startech.

Πολύ καλύτερο από το startech, ειδικά στον τομέα των δυναμικών και του μπάσου.

Το "μυστήριο" φυσικά λύθηκε και δεν είναι μυστήριο πια...
(Λύθηκε χωρίς την παραμικρή ζημιά σε αυτό)

Έχει όνομα και επώνυμο και φυσικά αγοράστηκε με το μέτρο.

Τώρα περιμένω ethernet βύσματα για να το τερματίσω γιατί ότι υπάρχει στο εγχώριο (έτοιμο) εμπόριο είναι ακατάλληλο αφού το καλώδιο είναι λίγο "παχουλό"

Η πλάκα είναι ότι από το πρωί με τον καφέ κάτι μου την έσπαγε στο σύστημα..

Κάτι δεν μου άρεσε... κάποια στιγμή λέω στην σύντροφο, "τι έκανα και δεν παίζει καλά όλη μέρα" ;;

- ρε α να χαθείς... (μου λέει).. μια χαρά παίζει !

Και τρώω την φλασιά.. δεν υπάρχει το πορτοκαλί πια ..

Ξέχασα ότι το έδωσα πίσω....
Και για οποιον εχει απορια το καλωδιο ειναι το nexans που πωλειται και στην ελληνικη αγορα και ειναι και πολυ φτηνο.

• Like
Reactions: hunter and vlad66
Και για οποιον εχει απορια το καλωδιο ειναι το nexans που πωλειται και στην ελληνικη αγορα και ειναι και πολυ φτηνο.
Μόλις το τερματίσω θα γράψω στην ανάλογη κατηγορία..

(Δεν λένε να έρθουν και αυτά τα βύσματα γμτ...)

• Like
Reactions: Λάκης
Έκανα το τεστ το οποίο ήταν το εξής..

Σε αυτό το τρακ στο σημείο που βλέπεις χρόνο και μπάρα,

View attachment 266248

, το μόνο που "παίζει" και ακούγεται είναι ένα βαθύ χαμηλό ( προφανώς "φτιαγμένο" για subwoofers αφού είναι soundtrack ταινίας)

Ο @Ge0rge στο δικό του σύστημα το μέτρησε στα 35Hz

Χαμήλωνα λοιπόν την ένταση για να δω πότε θα πάψω να το ακούω...

Το άκουγα μέχρι που το ντεσιμπελόμετρο έγραφε LO , πράγμα που σημαίνει ότι ήταν κάτω από 50db

View attachment 266249

Φυσικά το βαθύ αυτό χαμηλό, δεν έχει σταθερή ένταση.

Από το LO χτυπούσε μέχρι 54db

Μη φανταστείς ότι το χαμηλό το "ένιωθα" κιόλας όπως στις κανονικές εντάσεις... όχι φυσικά.. μόνο το άκουγα.

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι από την Παρασκευή το απόγευμα το σύστημα στον τομέα του streaming είναι υποβαθμισμένο.

Αυτό γιατί επέστρεψα το "μυστηριώδες" πορτοκαλί καλώδιο που είχα και άκουγα για κάμποσες μέρες...
Ήταν 3μετρο και συνέδεε το router με το switch μου στην θέση του startech.

Πολύ καλύτερο από το startech, ειδικά στον τομέα των δυναμικών και του μπάσου.

Το "μυστήριο" φυσικά λύθηκε και δεν είναι μυστήριο πια...
(Λύθηκε χωρίς την παραμικρή ζημιά σε αυτό)

Έχει όνομα και επώνυμο και φυσικά αγοράστηκε με το μέτρο.

Τώρα περιμένω ethernet βύσματα για να το τερματίσω γιατί ότι υπάρχει στο εγχώριο (έτοιμο) εμπόριο είναι ακατάλληλο αφού το καλώδιο είναι λίγο "παχουλό"

Η πλάκα είναι ότι από το πρωί με τον καφέ κάτι μου την έσπαγε στο σύστημα..

Κάτι δεν μου άρεσε... κάποια στιγμή λέω στην σύντροφο, "τι έκανα και δεν παίζει καλά όλη μέρα" ;;

- ρε α να χαθείς... (μου λέει).. μια χαρά παίζει !

Και τρώω την φλασιά.. δεν υπάρχει το πορτοκαλί πια ..

Ξέχασα ότι το έδωσα πίσω....
Βλαδίμηρε οταν το τερματίσεις το πορτοκαλί καλώδιο ανέβασε μια φώτο!

• Like
Reactions: vlad66
Μόλις το τερματίσω θα γράψω στην ανάλογη κατηγορία..

(Δεν λένε να έρθουν και αυτά τα βύσματα γμτ...)
Αυτό πωλείται και τερματισμενο, δεν νομίζω να του προσφέρουν καλύτερο ήχο τα βύσματα που βάζετε..
(Γνώμη μου πάντα)

• Like
Reactions: mdvq
Αυτό πωλείται και τερματισμενο, δεν νομίζω να του προσφέρουν καλύτερο ήχο τα βύσματα που βάζετε..
(Γνώμη μου πάντα)

Από τον Μεϊδάνη που το πήρα δεν υπάρχει τερματισμένο.. αλλού δεν έχω κοιτάξει.. (ο Καυκάς δεν το έχει ούτε ατερμάτιστο)

Σήμερα πήρα (από Μεϊδάνη φυσικά) άλλα 6 μέτρα, στην αστρονομική Hiendάδικη τιμή των 4,44€ (να έχω να παίζω...) :LOL:

Το έτοιμο το ξέρεις ότι δεν δίνει την χαρά του diy , άσε που μπορεί τελικά να το ντύσω με καμιά μπάνικη κάλτσα κλπ....

(Γνώμη μου πάντα)

Δεν μπαίνουν απλά βύσματα επειδή είναι χοντρό. ;)
Δοκιμάσαμε την Παρασκευή.

Από τον Μεϊδάνη που το πήρα δεν υπάρχει τερματισμένο.. αλλού δεν έχω κοιτάξει.. (ο Καυκάς δεν το έχει ούτε ατερμάτιστο)

Σήμερα πήρα (από Μεϊδάνη φυσικά) άλλα 6 μέτρα, στην αστρονομική Hiendάδικη τιμή των 4,44€ (να έχω να παίζω...) :LOL:

Το έτοιμο το ξέρεις ότι δεν δίνει την χαρά του diy , άσε που μπορεί τελικά να το ντύσω με καμιά μπάνικη κάλτσα κλπ....
Απλά πιστεύω ότι είναι ακριβά τα βύσματα για αυτό το καλώδιο από την στιγμή που υπάρχει εργοστασιακά τερματισμενο, φυσικά τα βύσματα που χρησιμοποιείται είναι πολύ καλύτερης ποιότητας, (που είναι σημαντικό για σωστή ηχητική απόδοση)..

Με τι το έχετε συγκρίνει αυτό το καλώδιο;

Χοντρό = Hiend; 😁

Πως να σου το εξηγήσω τώρα αυτό...

8z8vqq.png

Να μείνουμε στο ότι δεν χωράει να περάσει από τα κλασσικά βύσματα;

Ε, μην νομίζεις ότι μιλάμε για κανένα βύσμα των 15€. Κάποια field jack από τον Αλή Μπαμπά περιμένει ο Βλαδίμηρος.