Περί καλωδίων ο λόγος...

07:30 το πρωί μετά τη νυχτερινή βάρδια που τελείωσε στις 06:00 , το καλώδιο ήταν έτοιμο..
(Σιγά μην έπεφτα για ύπνο πριν το τελειώσω...)

Ίδια διαδικασία με το απέναντι βύσμα , το πλαστικό καβαλάει το 1ο θ/σ ασφαλείας, από πάνω του το καβαλάει κανονικά το επόμενο μεγαλύτερο λευκό (πάλι) θ/σ και στο τέλος μπαίνει το μαύρο με την κόλλα.

View attachment 266410

Ξέχασα να βγάλω μια ενδιάμεση φωτογραφία, δυστυχώς παρακάτω το βλέπετε 100% έτοιμο..

Λίγη ώρα στο tester,

View attachment 266411

View attachment 266412

Και τέλος στο (προσωρινό ελπίζω) switch

View attachment 266413

Startech, Ugreen και λοιπά καλώδια δοκιμών θα φύγουν γιατί το μόνο που κάνουν δεν μαζεύουν σκόνη.......
Καλλιτέχνης!!! 😉

Τι εντυπώσεις;;;

Ίδιο είναι με το "μυστήριο" πορτοκαλί που πήγε θαυμάσια ηχητικά.

Δεν ξεσκεπάζω καν τα ηχεία, το ακούω σε πολύ χαμηλή ένταση μη ξυπνήσω την Σία (και μαζέψει καμιά βαλίτσα να πάρει δρόμο μακριά μου) και η διαφορά με το startech είναι εμφανής !

Ξέρεις με αυτά τα διαόλια τι συμβαίνει.. μόλις δοκιμάσεις κάτι που σου αρέσει περισσότερο από κάτι άλλο που σου άρεσε πριν, δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω...

Έτσι και τώρα.. έπρεπε να φύγει το πορτοκαλί και έφυγε, μπάζο το startech...

Μπήκε ξανά (με ονοματεπώνυμο τώρα), όλα ήρθαν όπως τα άφησα....

Το πόσες μέρες μου πήρε να προσαρμοστώ στο switch μου μετά από αυτό του Tzimisce, δεν λέγεται....

Ευτυχώς που το άκουσα για λίγο και δεν πρόλαβα να το συνηθίσω για τα καλά....
Καταλαβα.Ειμαι για Πειραιά το Σάββατο.Δισταζω όμως ως προς το αν αξίζει τον κόπο να τερματιστεί με Telegartner.Οπως και να 'χει,ετοίμασε ο,τι χρειάζεται για την επέμβαση.
Ρωτώ εντυπώσεις επειδή κάτι έπιασε το αυτί μου περί roll off του Nexans στα πρίμα σχετικά με το StarTech και η αμεταβλητη άποψη μου είναι πως τα πρίμα υπάρχουν για ν' ακούγονται.

Δεν έχουν rolloff τα καλώδια δικτύου. Ούτε "παραπάνω μπάσα" έχουν.

Όταν ακούγονται τέτοιες διαφορές οφείλονται στην αλληλεπίδραση του καλωδίου με το switch και με το streamer και με το DAC. Όλα μαζί. Με το DAC στο τέλος να δημιουργεί την αλλαγή στον ήχο.

Οπότε θεωρητικά είναι πιθανό ένα δεδομένο καλώδιο δικτύου να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα σε δυο διαφορετικά συστήματα.

Οπότε θέλει προσοχή η αξιολόγηση. Όταν εμφανίζονται διαφορές στην τονικότητα δεν γίνεται να μην μπει και ο υποκειμενικός παράγοντας στη μέση, ή το "ταίριασμα" με το συγκεκριμένο σύστημα.

Όταν όμως εμφανίζονται βελτιώσεις στην ανάλυση, στη σκηνή, στον "θόρυβο", τότε ξέρεις ότι έχεις στα χέρια σου ένα καλύτερο καλώδιο.

Τι εντυπώσεις;;;

Ίδιο είναι με το "μυστήριο" πορτοκαλί που πήγε θαυμάσια ηχητικά.

Δεν ξεσκεπάζω καν τα ηχεία, το ακούω σε πολύ χαμηλή ένταση μη ξυπνήσω την Σία (και μαζέψει καμιά βαλίτσα να πάρει δρόμο μακριά μου) και η διαφορά με το startech είναι εμφανής !

Ξέρεις με αυτά τα διαόλια τι συμβαίνει.. μόλις δοκιμάσεις κάτι που σου αρέσει περισσότερο από κάτι άλλο που σου άρεσε πριν, δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω...

Έτσι και τώρα.. έπρεπε να φύγει το πορτοκαλί και έφυγε, μπάζο το startech...

Μπήκε ξανά (με ονοματεπώνυμο τώρα), όλα ήρθαν όπως τα άφησα....

Το πόσες μέρες μου πήρε να προσαρμοστώ στο switch μου μετά από αυτό του Tzimisce, δεν λέγεται....

Ευτυχώς που το άκουσα για λίγο και δεν πρόλαβα να το συνηθίσω για τα καλά....

Ωραία όλα αυτά, αλλά τελικά ποιο είναι καλύτερο; Το 6Α F/FTP ή το 7 που είναι "απλά" S/FTP ?

Για όσους δεν γνωρίζουν, F/FTP σημαίνει ότι η θωράκιση που έχει στο εξωτερικό του καλωδίου είναι με foil (και όχι απλό πλέγμα), και ότι το κάθε ζεύγος αγωγών έχει επίσης θωράκιση με foil.

Το S/FTP σημαίνει ότι η θωράκιση που έχει στο εξωτερικό του καλωδίου είναι με πλέγμα, και ότι το κάθε ζεύγος αγωγών έχει θωράκιση με foil.

Εγώ πριν ψωνίσω περιμένω να ακούσω αυτά που έφτιαξε ο Vlad.. :P

Βλέπω ότι ο Μειδάνης έχει στην αποθήκη του 7.566 μέτρα από το 6Α και 8.106 μέτρα από το 7.
Ελπίζω να φτάσουν για όλους. :D

Σταματησε γενικά να δίνει καλώδιο με το μέτρο η Audioquest, η μόνο το επάργυρο που παραγγειλες στον Κοσμά;
Το φθηνό δεν το έχει;

Ενδιαφέρον το Viablue, (πως μου είχε ξεφύγει εμένα; 🤣)..
Πόσο μήκος πήρες; Δεν μου είπες τίποτα να περνάμε παρέα από την Αudioohonics να μοιραζόμασταν και τα έξοδα αποστολής..
Αναμένω νέα σου για το Viablue και αν είναι καλό πες μου να το δοκιμάσω και εγώ..
έχω viablue καλώδια (ηχείων, Interconnect και ψηφιακά USB - coaxial) και είναι εξαιρετικά.

Ωραία όλα αυτά, αλλά τελικά ποιο είναι καλύτερο; Το 6Α F/FTP ή το 7 που είναι "απλά" S/FTP ?
Που να ξέρω ;;
Το 6Α έφτιαξα μόνο.. το άλλο αργότερα... (θα δω πότε)

Για όσους δεν γνωρίζουν, F/FTP σημαίνει ότι η θωράκιση που έχει στο εξωτερικό του καλωδίου είναι με foil (και όχι απλό πλέγμα), και ότι το κάθε ζεύγος αγωγών έχει επίσης θωράκιση με foil.

Το S/FTP σημαίνει ότι η θωράκιση που έχει στο εξωτερικό του καλωδίου είναι με πλέγμα, και ότι το κάθε ζεύγος αγωγών έχει θωράκιση με foil.
Το 6Α είναι UTP και είναι foil όπως φαίνεται σε κάποια φωτογραφία μου

Δεν έχουν rolloff τα καλώδια δικτύου. Ούτε "παραπάνω μπάσα" έχουν.

Όταν ακούγονται τέτοιες διαφορές οφείλονται στην αλληλεπίδραση του καλωδίου με το switch και με το streamer και με το DAC. Όλα μαζί. Με το DAC στο τέλος να δημιουργεί την αλλαγή στον ήχο.

Οπότε θεωρητικά είναι πιθανό ένα δεδομένο καλώδιο δικτύου να φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα σε δυο διαφορετικά συστήματα.

Οπότε θέλει προσοχή η αξιολόγηση. Όταν εμφανίζονται διαφορές στην τονικότητα δεν γίνεται να μην μπει και ο υποκειμενικός παράγοντας στη μέση, ή το "ταίριασμα" με το συγκεκριμένο σύστημα.

Όταν όμως εμφανίζονται βελτιώσεις στην ανάλυση, στη σκηνή, στον "θόρυβο", τότε ξέρεις ότι έχεις στα χέρια σου ένα καλύτερο καλώδιο.
Έχω μια ένσταση επειδή το καλώδιο Ethernet "ταίζει" το σύστημα και δεν "ταίζεται" από το σύστημα όπως ενα καλώδιο άλλου τύπου.

Καταλαβα.Ειμαι για Πειραιά το Σάββατο.Δισταζω όμως ως προς το αν αξίζει τον κόπο να τερματιστεί με Telegartner.Οπως και να 'χει,ετοίμασε ο,τι χρειάζεται για την επέμβαση.
Το telegarther έχει 25-26€ το ένα.
Αυτά που έβαλα έχουν 6,40€ το ένα και τα θεωρώ ακριβά.. τα άλλα που περιμένω από ali έχουν κάπου στα 3,5€ το ένα και δεν μου φαίνονται κατώτερα από τα 6,40€

Το telegarther απ ότι είδα έχει μικρό πλακετάκι με τυπωμένο.. πιθανόν για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ξανά..
Δεν είμαι σίγουρος ότι ηχητικά είναι καλύτερο.

Ρωτώ εντυπώσεις επειδή κάτι έπιασε το αυτί μου περί roll off του Nexans στα πρίμα σχετικά με το StarTech και η αμεταβλητη άποψη μου είναι πως τα πρίμα υπάρχουν για ν' ακούγονται.
Σε καμία περίπτωση !!

Στα σώματα είναι η διαφορά τους και στο μπάσο (τουλάχιστον σε μένα)

Μη βιαστείς να αγοράσεις τίποτα.. ότι έχω στο δίνω για δοκιμή...

• Like
Reactions: Θρησκος
Έχω μια ένσταση επειδή το καλώδιο Ethernet "ταίζει" το σύστημα και δεν "ταίζεται" από το σύστημα όπως ενα καλώδιο άλλου τύπου.

Το Ethernet είναι αμφίδρομο πρωτόκολλο, δεν υπάρχει "ταϊστής" και "ταϊζόμενος".

Όσο παίζει η μουσική δεδομένα ταυτόχρονα πηγαίνουν και έρχονται πάνω στο ethernet καλώδιο.

• Like
Reactions: vlad66
Οπότε τελικά αυτό έφτιαξες; https://www.meidanis.gr/el/nexans-k...zh-awg23-portokali-str-500m-301-n100624g.html

Γιατί νόμιζα ότι έφτιαξες το F/FTP.

Όχι

LANmark - 6A UTP by Nexans Category 6A LSZH (Dca s2 d2 a1) 4 Pair AWG24 68%NVP H4 3420 000495M EXO 4Y201021 A04

Κατά γράμμα ότι λέει το καλώδιο σου γράφω

Αυτό του λινκ σου πρέπει να είναι λίγο πιο παχύ (AWG23 αντί 24 του δικού μου)

Μα πόσα μοντέλα βγάζουν πια ;;;
Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα....

Επιδη το έχασα, για το sftp ca6a μιλάμε ε? Τη θωράκιση τη συνεδεσες μονο απο το switch?
Για το UTP 6A

Όχι, η θωράκιση μπήκε και από τις 2 μεριές όπως τα εργοστασιακά (δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει από την μία μεριά , δεν είναι 3πολικό καλώδιο ρεύματος όπου η θωράκιση πάει μόνο στο σούκο και όχι στο iec)

Για το UTP 6A

Όχι, η θωράκιση μπήκε και από τις 2 μεριές όπως τα εργοστασιακά (δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπει από την μία μεριά , δεν είναι 3πολικό καλώδιο ρεύματος όπου η θωράκιση πάει μόνο στο σούκο και όχι στο iec)

Η θωράκιση που έχει μέσα τελικά τι είναι; Πλέγμα ή συμπαγές foil?