Περί καλωδίων ο λόγος...

Κάντε λίγο υπομονή για το Nexans..
Σήμερα το απόγευμα πήρα το 5μετρο που μου έφτιαξε ο Βλαδίμηρος και το έβαλα επάνω, θέλω να γράψει κάποιες ώρες για να πω την γνώμη μου γι'αυτό, (αν ενδιαφέρει κάποιον η γνώμη μου φυσικά)..
Το Nexans σε εμένα δίνει από το Ρούτερ μέχρι το Switch..
Αντικατέστησε (προς το παρών ένα Ugreen)..
Σε λίγες μέρες θα σας πω για το Nexans..

Τα υπόλοιπα Ethernet μου είναι τα Neotech 3008 και 1008.

• Like
Reactions: vlad66
Δηλαδή το nexans είναι καλύτερο από τούτο;

Αν είναι ίδιο με ένα "πλακέ" που μου είχε δώσει ο Μιχάλης (mdvq) να δοκιμάσω, το έβγαλα μετά από λίγα λεπτά.

Ugreen ήταν αν θυμάμαι καλά ;;
Και νομίζω cat7 στο μισό μέτρο μήκος.

@mdvq

Μιχάλη αν το έχεις ακόμα πες μας ποιό είναι...

Αν είναι ίδιο με ένα "πλακέ" που μου είχε δώσει ο Μιχάλης (mdvq) να δοκιμάσω, το έβγαλα μετά από λίγα λεπτά.

Ugreen ήταν αν θυμάμαι καλά ;;
Και νομίζω cat7 στο μισό μέτρο μήκος.

@mdvq

Μιχάλη αν το έχεις ακόμα πες μας ποιό είναι...
Το δικό μου είναι δέκα μέτρα. Και περνάει κάτω από πόρτα.

• Wow
Το δικό μου είναι δέκα μέτρα. Και περνάει κάτω από πόρτα.

Ώπα...!!!

Αλλάζει το πράγμα..... το nexans ακόμα και γυμνό δεν περνάει κάτω από πόρτα με τίποτα !
(εκτός και αν έχει τέτοια απόσταση από το πάτωμα που περνάει και ο Μίκι Μάους...)

Κάτσε στα αυγά σου.....

Ώπα...!!!

Αλλάζει το πράγμα..... το nexans ακόμα και γυμνό δεν περνάει κάτω από πόρτα με τίποτα !
(εκτός και αν έχει τέτοια απόσταση από το πάτωμα που περνάει και ο Μίκι Μάους...)

Κάτσε στα αυγά σου.....
Ναι το είδα είναι μοσχάρι σε σχέση με το άλλο.

βγαλτε και κανενα βιντεο με δοκιμες!
Και τι θα καταλάβει κάποιος από βιντεάκια με δοκιμές; Αν δεν είσαι μπροστά δεν έχει νόημα..
Αν θες τις επόμενες φορές που θα γίνονται δοκιμές να έρθεις να ακούσεις και να συμμετέχεις και εσύ..🙂

• Like
Reactions: steadyshot
Σε άλλα Νέα το Nexans δεν με έχει ικανοποιήσει ακόμα αν και είναι νωρίς, (η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται) , με την ηχητική απόδοση του...
Θα του δώσω φυσικά χρόνο λίγες μέρες, αν και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο...
Είναι ένα τυπικό Ethernet cable που παίζει καλύτερα σε σχέση με τα καλώδια της κατηγορίας τιμής του...
Δεν είναι Audiophile καλώδιο σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια..

• Like
Reactions: vlad66 and Tzimisce
Ναι Σπυρε είναι και πολυ μάλιστα.
Μην πάρεις τίποτα .
Θα σου χαρίσω όποιο μήκος θέλεις από τα nexans που έχω.

Είναι ένα τυπικό Ethernet cable που παίζει καλύτερα σε σχέση με τα καλώδια της κατηγορίας τιμής του...

Audiophile για κανένα λόγο!
Μιλάμε για καλώδια κόστους ~1€ το μέτρο που δεν θα πονέσει ένα δεκάμετρο με καλά βύσματα.
Προσωπικά τη σύγκριση την έκανα με σχετικά καλά μεν, τυπικά καλώδια δικτύου δε, της ίδιας τιμής περίπου. 😉

• Like
Σε άλλα Νέα το Nexans δεν με έχει ικανοποιήσει ακόμα αν και είναι νωρίς, (η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται) , με την ηχητική απόδοση του...
Θα του δώσω φυσικά χρόνο λίγες μέρες, αν και δεν νομίζω ότι θα αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο...

Σε σχέση με το Ugreen δεν είδες καμία διαφορά ;;

Σε σχέση με το Ugreen δεν είδες καμία διαφορά ;;
Είναι καλύτερο παντού από το Ugreen..
Δεν είναι όμως Audiophile καλώδιο..
Έχει έναν ξεκάθαρο τυπικό, μηχανικό χαρακτήρα, με διάφορες μικρές πινελιές υπέρ του σε διάφορα σημεία του φάσματος αναπαραγωγής...
Θα δείξει, αν και βλέπω σε 2-3 μέρες να βάζω εδώ για πούλημα αν θέλει κάποιος..
Τον χαρακτήρα του τον κατάλαβα από χθες στο σύστημα σου όταν βάλαμε δύο μαζί σε σειρά, ένα στο ρούτερ σου και ένα στο Streamer σου, εκεί ξενέρωσα στο άκουσμα και στο είπα αν θυμάσαι..
Ήξερα από εκείνη τη στιγμή ότι το Nexans δεν κάνει για το σύστημα μου χωρίς να το έχω ακούσει στο δικό μου σύστημα-συστήματα...
Και σήμερα που το άκουσα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου..

Είναι καλύτερο παντού από το Ugreen..
Δεν είναι όμως Audiophile καλώδιο..
Έχει έναν ξεκάθαρο τυπικό, μηχανικό χαρακτήρα, με διάφορες μικρές πινελιές υπέρ του σε διάφορα σημεία του φάσματος αναπαραγωγής...
Θα δείξει, αν και βλέπω σε 2-3 μέρες να βάζω εδώ για πούλημα αν θέλει κάποιος..
Τον χαρακτήρα του τον κατάλαβα από χθες στο σύστημα σου όταν βάλαμε δύο μαζί σε σειρά, ένα στο ρούτερ σου και ένα στο Streamer σου, εκεί ξενέρωσα στο άκουσμα και στο είπα αν θυμάσαι..
Ήξερα από εκείνη τη στιγμή ότι το Nexans δεν κάνει για το σύστημα μου χωρίς να το έχω ακούσει στο δικό μου σύστημα-συστήματα...
Και σήμερα που το άκουσα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μου..

Μην μπεις στον κόπο να το βάλεις αγγελία , όταν βρεθούμε μου το επιστρέφεις και σου δίνω πίσω τα 26€ που κόστισε.

Εκτός και αν θέλεις να το δώσεις σε υψηλότερη τιμή γιατί αξίζει.. δικό σου είναι, ότι θέλεις το κάνεις.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο που ενώ είχες το Ugreen και "θεωρητικά" σου έκανε, απογοητεύτηκες από το nexans ενώ είναι καλύτερο σε όλα..

Πρέπει να "ψαχτείς" με καλύτερα καλώδια μου φαίνεται... Viablue κλπ...

Μην μπεις στον κόπο να το βάλεις αγγελία , όταν βρεθούμε μου το επιστρέφεις και σου δίνω πίσω τα 26€ που κόστισε.

Εκτός και αν θέλεις να το δώσεις σε υψηλότερη τιμή γιατί αξίζει.. δικό σου είναι, ότι θέλεις το κάνεις.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο που ενώ είχες το Ugreen και "θεωρητικά" σου έκανε, απογοητεύτηκες από το nexans ενώ είναι καλύτερο σε όλα..

Όπως σου είπα είναι κάπως καλύτερο από το Ugreen, όμως το Setup μου είναι δύστροπο και δεν συγχωρεί λάθη και λάθος κρίκους στην αλυσίδα, σου ρίχνει πόρτα κατ'ευθειαν αν κάτι που αλλάζεις ή προσθέτεις δεν είναι καλό...
Δεν μπορείς να καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ διότι δεν το έχεις ακούσει για να μπεις στο νόημα..

Δεν είπα ότι μου "καθετε" το Ugreen, απλά συμβιβάζομαι ως ένα σημείο..

Όντως πρέπει να ψαχτω πολύ σε αυτό το κομμάτι πράγμα που είναι δύσκολο διότι χρειάζομαι καλώδιο γύρω στα 4 μέτρα μήκος, πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να πληρώσω σε "καλό" καλώδιο Ethernet...
Θα δω τι θα κάνω, έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου..

• Like
Το Viablue είναι ρίσκο για πειραματισμούς στην τιμή που έχει.
Εγώ το πήρα το ρίσκο και μου έκατσε.
Ok, όχι τόσο μεγάλο ρίσκο από τη στιγμή που αντικατέστησε ένα startech.
Δεν σημαίνει όμως ότι θα κάτσει σε όλους.

Εκτός και αν θέλεις να το δώσεις μεγαλύτερη τιμή γιατί αξίζει.. δικό σου είναι, ότι θέλεις το κάνεις.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο που ενώ είχες το Ugreen και "θεωρητικά" σου έκανες, απογοητεύτηκε από το nexans ενώ είναι καλύτερο σε όλα..

Για ποιο λόγο να το πουλήσω ακριβότερα απ' ότι το πήρα; Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, τέτοιες ξεφτίλες δεν κάνω εγώ..

• Like
Για ποιο λόγο να το πουλήσω ακριβότερα απ' ότι το πήρα; Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, τέτοιες ξεφτίλες δεν κάνω εγώ..
Προτου το δωσεις κανε μια δοκιμη, επειδη μαλλον τα μηχανακια που συνδεεις δεν εχουν γειωση φανταζομαι ειναι πλαστικα κουτια, δοκιμασε να τυλιξεις ενα καλωδιο στο βυσμα του εθερνετ και να το στειλεις στη γειωση ας πουμε του ενισχυτη.

Προτου το δωσεις κανε μια δοκιμη, επειδη μαλλον τα μηχανακια που συνδεεις δεν εχει γειωση φανταζομαι ειναι πλαστικα κουτια, δοκιμασε να τυλιξεις ενα καλωδιο στο βυσμα του εθερνετ και να το στειλεις στη γειωση ας πουμε του ενισχυτη.
Δεν έχω πουθενά πλαστικά κουτιά, εκτός από το ρούτερ, δεν έχω θέμα..
Το ρούτερ παίρνει ρεύμα από γραμμικό τροφοδοτικό, όπως και όλες μου οι συσκευές...
Δεν υπάρχει πουθενά πρόβλημα στο σύστημα..
Απλά το καλώδιο είναι πολύ κατώτερο του συστήματος ηχητικά, πιο απλα δεν γίνεται να το πω...

• Like
Ναι Σπυρε είναι και πολυ μάλιστα.
Μην πάρεις τίποτα .
Θα σου χαρίσω όποιο μήκος θέλεις από τα nexans που έχω.
Ευχαριστώ Μιχάλη αλλά δεν χωράνε κάτω από την πόρτα, μπουχουχου, είμαι δυστυχισμένος. 😭

• Haha