Περί καλωδίων ο λόγος...

Κανείς δε λέει πως όλα τα καλώδια είναι ίδια, ούτε οι μεγαλύτεροι "αρνητές"...
Και οι αρνητές λένε πως ένα καλό καλώδιο χρειάζεται.
Απλά το "καλό" είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί με κάποιες αναγκαίες προδιαγραφές χωρις να χρειάζεται μια περιουσία....

Έτσι σε κάθε περίπτωση (ρευματος, ηχείων κ.λπ) ισχύουν κάποια βασικά.
π.χ. μιλάμε για καλώδιο ρεύματος?
οκ, κάποιο με ικανή διατομή για να εξυπηρετήσει τις αναγκες του μηχανήματος που θα τροφοδοτήσει... και τέλος
Δε χρειάζεται καν μέτρηση σύμφωνα με τη λογική των "αρνητών"... τι να μετρήσεις σε ένα καλώδιο ρεύματος που πάει σε streamer?
τι θα αλλάξει? χρειάζεται καλώδιο 3x6 με πλέξη σταυροβελονιά και θωράκιση με φύλλο χαλκού (να σηκώνεται σούζα το streamer γιατι θα είναι και σκληρό/άκαμπτο) ????

Δεν είναι κατά των καλών καλωδίων αυτοί που βαφτίζετε ως "αρνητές"... κατά της υπερβολής είναι....

Τι θα αλλάξει με μια ...ασφάλεια στον πίνακα???? τι???????
τι θα χαλάσει μια "κακή" ασφάλεια που θα το φτιάξει η ασφάλεια των 500 ευρώ???
κάτι? έστω ένα αληθοφανές επιχείρημα??

Το μόνο λογικό επιχείρημα (που πάλι δεν εξηγεί τίποτα όμως) είναι το "δοκιμασες? δοκιμασε ντε, μπορει να ακουσεις διαφορά...."
Όταν πέφτει αυτο το επιχείρημα, σε κάποια τέτοια αξεσουάρ/καλώδια, ναι είμαι αρνητής!!!! (σε κάποια, όχι σ΄ όλα)
τι να δοκιμάσω π.χ.? ασφάλεια στον πίνακα?
όχι, αρνούμαι...... και ας χάσω πως "μπορεί να ανακαλύψω" την ηχητική νιρβάνα!
Ναι ας το χάσω.....
Θα συνεχίσω να ακούω μουσικές που μ΄ αρέσουν και δε θα αγχωθω καθόλου μην τυχόν χάσω λίγα υγρά μεσαία, κάποια ...απύθμενα χαμηλά και τα καλύτερα αέρινα υψηλά...
Μην τυχόν το background δεν είναι τόσο σκοτεινό και μήπως δεν ακούσω το hihat ακριβώς στο σημείο που "είναι"....

Από τη άλλη αυτή είναι απλά η άποψη μου...
Γουστάρουν κάποιοι να αλλάζουν ασφάλεια? κανένα πρόβλημα... θέλετε κάποιοι καλώδιο 3x6 με περίεργη θωράκιση στο .... switch?
ποιος θα σας σταματήσει και γιατί? εγώ πάντως όχι... ούτε μπορώ αλλά ούτε και θέλω... κουβέντα κάνουμε απλά... άντε καλή Ανάσταση
Και όμως σε όλα όσα λες είσαι λάθος..

Ολα τα κρίνεις σύμφωνα με το κόστος..
Τεράστιο λάθος, υπάρχουν φθηνά σχετικά καλώδια, ασφάλειες κλπ που κεντανε σε ήχο..
Επίσης δεν έχουμε όλοι τα ίδια κριτήρια και απαιτήσεις σε ότι αναφορά στο πώς θέλουμε να ακούμε την μουσική μας από τα συστήματα μας..
Εσύ πχ θες ένα ζευγάρι νορμάλ ενεργά με το sub τους και ένα pc με μια σωστή/φθηνή κάρτα ήχου όπου θα έχει καλές προδιαγραφές σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου ώστε να ακούς τις μουσικές σου..

Δεν θέλουν όλοι που ασχολούνται με το hiend αυτά που ζητάς εσύ για να ακούς την μουσική σου..

Επίσης οι περισσότεροι αρνητές αξεσουάρ ήχου ΔΕΝ έχουν δοκιμάσει ποτέ κάτι πιο ποιοτικό από αυτό που ορίζουν αυτοί σύμφωνα με την κρίση τους που στην πλειονότητα αυτών είναι το κόστος, εκεί τους πιάνει η τρέλα...

Είναι σαν να λέω εγώ φιλαράκι μην πάρεις το Mercedes που είναι πούδρα σε όλους τους τομείς αλλά πανάκριβο, αλλά πάρε ένα Yaris η Fiat Cinquecento που και αυτά έχουν προδιαγραφές και πιστοποιήσεις από επιστήμονες και θα κάνεις άριστα την οδηγική δουλειά σου κάθε μέρα...

Δεν πάει έτσι το εργο...
Όπως και να το κάνουμε, η ποιότητα στην ζωή έχει μεγάλο κόστος, είτε υπάρχει με μετρήσεις, είτε όχι...😉

(Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρμαχος των μετρήσεων), για όλα σε αυτή την ζωή, χωρίς αυτές η ανθρωπότητα θα ήταν στην λυθινη εποχή ακόμα..
Ακόμα και τότε μετρήσεις έκαναν..😁

Δεν το λεω για τον φιλο wnet , αλλα αυτο ειναι ισως το μονο κριτηριο των πλειστων "αρνητων".
ΑΝ ενα (λεω στην τυχη) ασημενιο καλωδιο με σουπερ βισματα κοστιζε 50 ευρω , ολοι , συμπεριλαμβανομενων και των "αρνητων" θα ειχαμε απο ενα , και μαλιστα χωρις να ασχολουμαστε με μετρησεις .

Δεν το λεω για τον φιλο wnet , αλλα αυτο ειναι ισως το μονο κριτηριο των πλειστων "αρνητων".
ΑΝ ενα (λεω στην τυχη) ασημενιο καλωδιο με σουπερ βισματα κοστιζε 50 ευρω , ολοι , συμπεριλαμβανομενων και των "αρνητων" θα ειχαμε απο ενα , και μαλιστα χωρις να ασχολουμαστε με μετρησεις .
Πολύ σωστά, ακριβώς αυτό!
Όμως οι αρνητές δεν το παραδέχονται για τον εαυτό τους ότι θα το έκαναν..

Εκείνο που είναι ενδιαφέρον και άξιον περαιτέρω έρευνας είναι το γεγονός ότι μόνο οι hiendδες καλωδιολάγνοι ανακαλύπτουν "τεράστιες" διαφορές μεταξύ των καλωδίων και φυσικά υπέρ των ακριβών (γιατί κανέναν από όσους γνωρίζω δεν έχει στο σύστημά του καλώδια των 50 ευρώ).
Αντίθετα σε όλες τις άλλες εφαρμογές της ηλεκτρονικής - από την αναπαραγωγή εικόνας, διαστημική τεχνολογία, ιατρικά μηχανήματα ακριβείας κ.λ.π- κανείς δεν ασχολείται με hiend καλώδια. Απλά θέλουν καλώδια με συγκεκριμένες μετρήσιμες και ανακοινώσιμες προδιαγραφές σαν και αυτές που μετράει ο Amir, Ο Δ.Σταματάκος και όλοι οι σοβαροί reviewers.
Απορω γιατι ασχολεισαι.
Αφου σε χαλανε τα καλωδια και τα παραφερναλια γιατι, χαλιεσαι με τους αλλους που ακουνε διαφορες
και τους αρεσει να δινουν τα λεφτα τους σε αυτα;

Κανείς δε λέει πως όλα τα καλώδια είναι ίδια, ούτε οι μεγαλύτεροι "αρνητές"...
Και οι αρνητές λένε πως ένα καλό καλώδιο χρειάζεται.
Απλά το "καλό" είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί με κάποιες αναγκαίες προδιαγραφές χωρις να χρειάζεται μια περιουσία....

Έτσι σε κάθε περίπτωση (ρευματος, ηχείων κ.λπ) ισχύουν κάποια βασικά.
π.χ. μιλάμε για καλώδιο ρεύματος?
οκ, κάποιο με ικανή διατομή για να εξυπηρετήσει τις αναγκες του μηχανήματος που θα τροφοδοτήσει... και τέλος
Δε χρειάζεται καν μέτρηση σύμφωνα με τη λογική των "αρνητών"... τι να μετρήσεις σε ένα καλώδιο ρεύματος που πάει σε streamer?
τι θα αλλάξει? χρειάζεται καλώδιο 3x6 με πλέξη σταυροβελονιά και θωράκιση με φύλλο χαλκού (να σηκώνεται σούζα το streamer γιατι θα είναι και σκληρό/άκαμπτο) ????

Δεν είναι κατά των καλών καλωδίων αυτοί που βαφτίζετε ως "αρνητές"... κατά της υπερβολής είναι....

Τι θα αλλάξει με μια ...ασφάλεια στον πίνακα???? τι???????
τι θα χαλάσει μια "κακή" ασφάλεια που θα το φτιάξει η ασφάλεια των 500 ευρώ???
κάτι? έστω ένα αληθοφανές επιχείρημα??

Το μόνο λογικό επιχείρημα (που πάλι δεν εξηγεί τίποτα όμως) είναι το "δοκιμασες? δοκιμασε ντε, μπορει να ακουσεις διαφορά...."
Όταν πέφτει αυτο το επιχείρημα, σε κάποια τέτοια αξεσουάρ/καλώδια, ναι είμαι αρνητής!!!! (σε κάποια, όχι σ΄ όλα)
τι να δοκιμάσω π.χ.? ασφάλεια στον πίνακα?
όχι, αρνούμαι...... και ας χάσω πως "μπορεί να ανακαλύψω" την ηχητική νιρβάνα!
Ναι ας το χάσω.....
Θα συνεχίσω να ακούω μουσικές που μ΄ αρέσουν και δε θα αγχωθω καθόλου μην τυχόν χάσω λίγα υγρά μεσαία, κάποια ...απύθμενα χαμηλά και τα καλύτερα αέρινα υψηλά...
Μην τυχόν το background δεν είναι τόσο σκοτεινό και μήπως δεν ακούσω το hihat ακριβώς στο σημείο που "είναι"....

Από τη άλλη αυτή είναι απλά η άποψη μου...
Γουστάρουν κάποιοι να αλλάζουν ασφάλεια? κανένα πρόβλημα... θέλετε κάποιοι καλώδιο 3x6 με περίεργη θωράκιση στο .... switch?
ποιος θα σας σταματήσει και γιατί? εγώ πάντως όχι... ούτε μπορώ αλλά ούτε και θέλω... κουβέντα κάνουμε απλά... άντε καλή Ανάσταση
Κι ομως ακριβως αυτο λενε!
Ολα τα καλωδια ειναι το ιδιο, βαλε ενα απο πορτατιφ και εισαι μια χαρα.
Αμα πας και μια βολτα σε διπλανο φορουμ θα δεις οτι, μπορει και να σε μπαναρουν αν πεις πως ακους διαφορες.
Πεφτουν σαν κοπαδι επανω σου και σε βγαζουν τρελο.

Και όμως σε όλα όσα λες είσαι λάθος..

Τεράστιο λάθος, υπάρχουν φθηνά σχετικά καλώδια, ασφάλειες κλπ που κεντανε σε ήχο..
Επίσης δεν έχουμε όλοι τα ίδια κριτήρια και απαιτήσεις σε ότι αναφορά στο πώς θέλουμε να ακούμε την μουσική μας από τα συστήματα μας..
Εσύ πχ θες ένα ζευγάρι νορμάλ ενεργά με το sub τους και ένα pc με μια σωστή/φθηνή κάρτα ήχου όπου θα έχει καλές προδιαγραφές σύμφωνα με τις απαιτήσεις σου ώστε να ακούς τις μουσικές σου..

Δεν θέλουν όλοι που ασχολούνται με το hiend αυτά που ζητάς εσύ για να ακούς την μουσική σου..

Επίσης οι περισσότεροι αρνητές αξεσουάρ ήχου ΔΕΝ έχουν δοκιμάσει ποτέ κάτι πιο ποιοτικό από αυτό που ορίζουν αυτοί σύμφωνα με την κρίση τους που στην πλειονότητα αυτών είναι το κόστος, εκεί τους πιάνει η τρέλα...

Είναι σαν να λέω εγώ φιλαράκι μην πάρεις το Mercedes που είναι πούδρα σε όλους τους τομείς αλλά πανάκριβο, αλλά πάρε ένα Yaris η Fiat Cinquecento που και αυτά έχουν προδιαγραφές και πιστοποιήσεις από επιστήμονες και θα κάνεις άριστα την οδηγική δουλειά σου κάθε μέρα...

Δεν πάει έτσι το εργο...
Όπως και να το κάνουμε, η ποιότητα στην ζωή έχει μεγάλο κόστος, είτε υπάρχει με μετρήσεις, είτε όχι...😉

(Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρμαχος των μετρήσεων), για όλα σε αυτή την ζωή, χωρίς αυτές η ανθρωπότητα θα ήταν στην λυθινη εποχή ακόμα..
Ακόμα και τότε μετρήσεις έκαναν..😁
Εχεις δει ολους αυτους που αρνουνται πεισματικα με τι συστημα ακουνε και πώς το εχουν στησει στο χωρο τους;
Αν δεις, απλα κοβεις τη συζητηση και χαιρετας.

(γιατί κανέναν από όσους γνωρίζω δεν έχει στο σύστημά του καλώδια των 50 ευρώ).

Δεν έχουμε γνωριστεί, για αυτό. 😂
Έχω καλώδιο των 50€ on steroids που δεν υπάρχει πλέον στην αγορά.
Είναι αυτό που έβαζε η HP στους servers της (oh wait...) με καλύτερο schuko.

Εχεις δει ολους αυτους που αρνουνται πεισματικα με τι συστημα ακουνε και πώς το εχουν στησει στο χωρο τους;
Αν δεις, απλα κοβεις τη συζητηση και χαιρετας.
Δεν με πειράζει καθόλου με το ακούει ο καθένας, (εννοώ το σύστημα έχει), ούτε πως το έχουν στήσει στον χώρο τους..

Η άρνηση είναι που με ενοχλεί, χωρίς καν να δοκιμάσουν κάτι...

Σημαία τους είναι το κόστος.
Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν αν τους δώσεις καλά καλώδια στην τιμή που θέλουν θα τα αρπάξουν κατ'ευθειαν για να τα βάλουν στο σύστημα τους..

Δεν θα τους ενδιαφέρει ούτε το κόστος, ούτε οι μετρήσεις..

Το τι προσπαθούν να κάνουν οι αρνητές αξεσουάρ ήχου το έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στα διάφορα φόρουμ ανά τον κόσμο, βασικά δεν με απασχολεί καθόλου η γνώμη τους, ούτε επιβάλλω την δική μου σε αυτούς..

Έχω δει με τα μάτια μου (και φίλους) αρνητές να αλλάζουν 80 χρώματα όταν τους αποδεικνύεις ότι αυτό που πασάρουν και πιστεύουν για τα καλώδια δεν ισχύει...
Μόλις ακούσουν την διαφορά προς το καλύτερο από ένα καλώδιο στο σύστημα τους είναι για να τους τραβάς βίντεο και να τους δείχνεις τα μούτρα τους και τις αντιδράσεις τους μετά από την δοκιμή, ώστε να δουν με τα μάτια τους πόσο λάθος έκαναν..
Άσε που μετά ψάχνονται και αυτοί, (φυσικα που δεν το παραδέχονται με τίποτα), ξέρεις πόσοι από αυτούς μετά βάζουν "καλουδια" στα συστήματα τους;
Το έχω δει το έργο αρκετές φορές..😁😂

Δεν έχουμε γνωριστεί, για αυτό. 😂
Έχω καλώδιο των 50€ on steroids που δεν υπάρχει πλέον στην αγορά.
Είναι αυτό που έβαζε η HP στους servers της (oh wait...) με καλύτερο schuko.
Άρα δεν έχει 50 ευρώ..
Λέγε τι σουκο φοράς να βγάλουμε λογαριασμό..😂
Και που ξέρουμε ότι αυτό το καλώδιο λόγο σπανιότητας εύρεσης του δεν είναι συλλεκτικό και ανεκτίμητης αξίας; 😁😂😂

• Haha
Reactions: Tzimisce
Λέγε τι σουκο φοράς να βγάλουμε λογαριασμό

Για το καλώδιο δεν μιλάμε; Ε μη βάζουμε και άσχετα πράγματα μέσα! 😂
Το κουλό είναι ότι τότε το έδινε η HP σαν ανταλλακτικό κάπου εκεί. Μία εξωφρενική τιμή για καλώδιο υπολογιστή. Μιλάμε για 25 χρόνια πριν!
Και επειδή οι πελάτες είχαν ήδη καλώδια ρεύματος έμεναν στον κουβά μας.

Σημαία τους είναι το κόστος.
Όπως αναφέρθηκε και πιο πριν αν τους δώσεις καλά καλώδια στην τιμή που θέλουν θα τα αρπάξουν κατ'ευθειαν για να τα βάλουν στο σύστημα τους..

προφανώς δε μπορώ να μιλήσω για όλους τους "αρνητές" αλλά μόνο για τον εαυτό μου... :P

Αν το σούπερ ντούπερ καλώδιο των 50 ευρώ αφορούσε καλώδιο ρεύματος και πάλι δεν θα το άγγιζα....
[Ακόμα και να ήθελα να το αγγίξω θα χρειαζόμουν τουλάχιστον 3 (2 ενεργα, 1 sub κ.λπ)]

Αν αφορούσε καλώδιο δικτύου για μικρό μήκος..... επίσης δε θα το άγγιζα.....

Αν αφορούσε xlr<->xlr ή rca<->rca ήδη τα έχω δώσει τα πενηντάρικα, πήρα και εφτιαξα κάποια που θεωρούσα καλα με λογική τιμή και τέλος...
χωρις δοκιμές και αγχος... και να ακούσω και κείνο και το άλλο και να μην τελειώνει ποτε.... (ευτυχως ή δυστυχώς στην επαρχία δε μπορείς να δοκιμάσεις και πολλά οπότε ψιλογλυτώνεις!!!)