Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Λοιπόν η ιστορία με το HiEnd και την ολοκληρωτική του απαξίωση από κάποιους, μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον τύπο που οδηγώντας ένα Yugo σταματάει στο φανάρι δίπλα σε μια Ferrari και ρωτάει τον κάτοχό της:
-Δεν μου λες ρε φίλε είναι καλό αυτό το αμάξι τώρα?
-Από τα καλύτερα.
-Σε ρωτάω γιατί δεν έχω δει και πολλά να κυκλοφορούν...
Παιδιά άλλο είναι να μην χρειάζεσαι Ferrari, άλλο να μην έχεις χρήματα να την αγοράσεις και άλλο να νομίζεις ότι το Yugo είναι καλύτερο γιατί...καίει λιγότερο.

Δηλαδή όποιος το ψάχνει λίγο παραπάνω και δεν καταπίνει αμάσητο ότι τον ταϊζουν οι εταιρείες και οι αντιπρόσωποι, το κάνει γιατί δεν έχει λεφτά... OΚ. Είμαι ακόμα μικρός για να έχω λεφτά, αλλά ήλπιζα κάποια στιγμή να βγάζω το κατιτίς μου. Αν αυτό σημαίνει πως θα γίνω πρόβατο, καλύτερα να μην πιάσω την καλή ποτέ....

Να σου πω εγώ τώρα ένα άλλο που είχα διαβάσει, στο περίπου, στην υπογραφή κάποιου σε forum με κύριο θέμα τα PC?
Το ότι έχεις ακριβό PC, δε σημαίνει ότι ξέρεις απο υπολογιστές.

McZab said:
Παιδιά άλλο είναι να μην χρειάζεσαι Ferrari, άλλο να μην έχεις χρήματα να την αγοράσεις και άλλο να νομίζεις ότι το Yugo είναι καλύτερο γιατί...καίει λιγότερο.
Γιατί ρε συ; Αφού το Yugo όντως καίει λιγότερο και έχει και φθηνότερα ανταλλακτικά. :flipout: :flipout: :flipout:
Πέρα από την πλάκα δεν νομίζω να συγκρίνει κανείς το ολοκληρωμένο των 200ευρώ με το συστημα μερικών χιλιάδων ευρώ.Από την άλλη δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει ένα ηχείο και κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα και τι διαφορά θα έχει από ένα άλλο ηχείο που κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο(που και πάλι μου φαίνεται υπερβολή).
Το να κοστίζει ένα μουσικό όργανο αρκετά το καταλαβαίνω.
Το θέμα είναι αν συμπεριφέρονται τα μηχανήματα σαν μουσικά όργανα και τυγχάνουν ανάλογης αντιμετώπισης αντί να θεωρούνται απλά ως ατελές μέσο αναπαραγωγής;

Δηλαδή όποιος το ψάχνει λίγο παραπάνω και δεν καταπίνει αμάσητο ότι τον ταϊζουν οι εταιρείες και οι αντιπρόσωποι, το κάνει γιατί δεν έχει λεφτά... OΚ. Είμαι ακόμα μικρός για να έχω λεφτά, αλλά ήλπιζα κάποια στιγμή να βγάζω το κατιτίς μου. Αν αυτό σημαίνει πως θα γίνω πρόβατο, καλύτερα να μην πιάσω την καλή ποτέ....

Να σου πω εγώ τώρα ένα άλλο που είχα διαβάσει, στο περίπου, στην υπογραφή κάποιου σε forum με κύριο θέμα τα PC?
Το ότι έχεις ακριβό PC, δε σημαίνει ότι ξέρεις απο υπολογιστές.

Αν μου εξηγήσεις πώς η απόψή σου αναιρεί την δικιά μου θα την αποδεχτώ πλήρως.
Είναι σαν να μου λες ότι είναι αδύνατον και να έχεις λεφτά και να έχεις γνώσεις, και να σου αρέσει η καλή μουσική και τα καλά μηχανήματα, και να θες καλή απόδοση και να μην τρως κουτόχορτο. Το ζήτημα είναι να τα συνδυάζεις όλα όσο γίνεται φίλε μου. Αν εσύ έχεις συνδυάσει το υψηλό εισόδημα με την υποταγή στο μάρκετινγκ των εταιρειών αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν υιοθετήσει όλοι την ίδια στάση. Πρόβατο γεννιέσαι, δεν γίνεσαι...:flipout:

Αν μου εξηγήσεις πώς η απόψή σου αναιρεί την δικιά μου θα την αποδεχτώ πλήρως.

Mα δεν είπα ότι την αναιρεί.
Απλά σου υπενθύμησα και την άλλη όψη το νομίσματος γιατί εσύ μας είπες λίγο πολύ με το ανέκδοτό σου πως όποιος κράζει το hiend είναι επειδή δεν έχει λεφτά να αγοράσει hiend συσκευές.

Να σου πω ένα παράδειγμα? Πόσα συστήματα των 100 και 200 χιλιάδων ευρώ υπάρχουν στριμωγμένα σε ένα σαλονάκι με τρελές ασυμμετρίες και τα πάντα στημένα όπως-όπως για να μη μας βγάλει έξω και η γυναίκα? Να σου πω εγώ...Πολλά.
Κόψε 20 χιλιάρικα απο τα καλώδια σύντροφε HiEndα και βάλτα στην άκρη να νοικιάσεις ένα σωστό χώρο που θα τον φτιάξεις όπως σου γουστάρει και χωρίς το φόβο της παντόφλας.
Έτσι θα ακούσεις σωστά το σύστημά σου και θα πιάσουν τόπο τα λεφτάκια σου. Όχι αλλάζοντας απο Nordost σε JPS.
Αλλά είπαμε....Μπεεεεεε.....

Last edited:
P.S. Και σου μένει και το διαμερισματάκι για τα...άλλα. :antlers: :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Έτσι θα ακούσεις σωστά το σύστημά σου και θα πιάσουν τόπο τα λεφτάκια σου. Όχι αλλάζοντας απο Nordost σε JPS.
Αλλά είπαμε....Μπεεεεεε.....

και πως εσυ κρινεις το πως θα πιασουν τοπο τα λεφτα καποιου? δεν ειναι φιλοσοφικο το ερωτημα. ΟΛΟΙ μας "πεταμε" καποια απο τα χρηματα μας καπου, χωρις να μπορουμε να το δικαιολογησουμε απολυτα αυτο. σε αυτες τις περιπτωσεις το "γιατι ετσι γουσταρω" ειναι μια πειστικη απαντηση. πχ, ενας που καπνιζει ενα πακετο/ημερα, ποσα λεφτα "πεταει" καθε χρονο? οσα επιχειρηματα και να του παραθεσει καποιος, ενα "γιατι ετσι γουσταρω" δε θα εισπραξει στο τελος?

Σωστό.
Απλά μη μας το παίζει ότι ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο, Πέτρο.

Για να γυρίσω στο παράδειγμα με τα PC:
Εγώ μπορεί να γουστάρω να δώσω 400 ευρώ για να αγοράσω 2 raptor και raid controller για να βάλω Raid-0 σε Athlon 5ετίας - ενώ με τα ίδια λεφτά θα μπορούσα να αλλάξω πλατφόρμα τελείως και να περάσω σε Core2Duo με ένα "απλό" νέο δίσκο.
Δικαίωμά μου. Αρκεί να μη λέω στον κόσμο ότι έδωσα 400 ευρώ και τα λεφτά αυτά πιάσανε τόπο γιατί αναβάθμισα το PC μου. Τότε δίνω δικαίωμα στους γνωρίζοντες 5 πράγματα παραπάνω να με πουν απο άσχετο και κορόιδο μέχρι κι εγω δεν ξέρω τι - και θα έχουν και δίκιο.

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Σωστό.
Απλά μη μας το παίζει ότι ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο, Πέτρο.

Για να γυρίσω στο παράδειγμα με τα PC:
Εγώ μπορεί να γουστάρω να δώσω 400 ευρώ για να αγοράσω 2 raptor και raid controller για να βάλω Raid-0 σε Athlon 5ετίας - ενώ με τα ίδια λεφτά θα μπορούσα να αλλάξω πλατφόρμα τελείως και να περάσω σε Core2Duo με ένα "απλό" νέο δίσκο.
Δικαίωμά μου. Αρκεί να μη λέω στον κόσμο ότι έδωσα 400 ευρώ και τα λεφτά αυτά πιάσανε τόπο γιατί αναβάθμισα το PC μου. Τότε δίνω δικαίωμα στους γνωρίζοντες 5 πράγματα παραπάνω να με πουν απο άσχετο και κορόιδο μέχρι κι εγω δεν ξέρω τι - και θα έχουν και δίκιο.

το παραδειγμα με τα PC ειναι λανθασμενο, σε σχεση παντα με τον ηχο. αλλο η τεχνολογια και αλλο η ευχαριστηση. στα PC ισχυει απολυτα το 1+1=2.

Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

στα PC ισχυει απολυτα το 1+1=2.

Kαι στην ακουστική χώρων το ίδιο - γιατί σε αυτό αναφέρθηκα παραπάνω.
Βλέπεις...ευτυχώς ή δυστυχώς τα περισσότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή έχουν μαθηματικά απο πίσω.
-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Kαι στην ακουστική χώρων το ίδιο - γιατί σε αυτό αναφέρθηκα παραπάνω. Βλέπεις...ευτυχώς ή δυστυχώς όλα έχουν μαθηματικά απο πίσω. -bye-

ευτυχως, θα ελεγα. ολοι μπορουμε να λεμε τη μπουρδα μας μεχρι ομως να ψαξει καποιος την αποδειξη. εκει κρινομαστε ολοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

ευτυχως, θα ελεγα. ολοι μπορουμε να λεμε τη μπουρδα μας μεχρι ομως να ψαξει καποιος την αποδειξη. εκει κρινομαστε ολοι.

Κι εγώ ευτυχώς λέω (τι να πω, Εφαρμοσμένα Μαθ/κα έχω τελειώσει.. :flipout: ).
Δυστυχώς λένε μόνο όσοι βαριούνται/δεν ενδιαφέρονται/δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν λίγο παραπάνω οπότε τους βολεύει η Μαύρη Μαγεία και το σκέτο "ότι πληρώσεις παίρνεις" (έμφαση στο "σκέτο", γιατί ισχύει και το ότι πληρώσεις παίρνεις αλλά το θέμα είναι να τα σκας εκεί που θα πιάσουν τόπο), καθώς και όσοι ζούνε απο τους προαναφερθέντες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακ

Κι εγώ ευτυχώς λέω (τι να πω, Εφαρμοσμένα Μαθ/κα έχω τελειώσει.

οφ τοπικ, αλλα τι ειναι αυτο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test π

οφ τοπικ, αλλα τι ειναι αυτο?

Eχμμ μην ξύνεις πληγές, προσπαθώ να ξεχάσω. :flipout:

Στο ηρωικό τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ασχολούνται κυρίως με μαθηματικά (το μάντεψες φαντάζομαι :grinning-smiley-043 ) δίνοντας έμφαση στις εφαρμογές τους στη σύγχρονη επιστήμη.
Επειδή η επόμενη ερώτηση είναι συνήθως "ποιές είναι οι εφαρμογές των μαθηματικών?", απαντάω κατευθείαν: Μοντελοποίηση σύνθετων προβλημάτων - μαθηματική προσομοίωση, ανάπτυξη μαθηματικών μεθόδων, τεχνικές υπολογισμών, ανάπτυξη λογισμικού και πάει λέγοντας. :violent-smiley-030:

Πάλι δε θα με παίρνει ο ύπνος το βράδυ ρε Πέτρο! :flipout:

Συμπέρασμα...
Χρειάζονται λεφτά αλλά χρειάζεται και μεράκι και χρόνος και πάθος.
Χρειάζεται επίσης ανοιχτό μυαλό ώστε να είσαι διατεθειμένος να δοκιμάσεις πράγματα που δείχνουν...παράξενα.
Όπως ας πούμε έσπευσαν πολλοί να δοκιμάσουν το BS θεωρώντας ότι είναι επανάσταση στο χώρο των ψηφιακών (και είναι), έτσι και μια δοκιμή αλλαγής του καλωδίου τροφοδοσίας θα έπειθε (ή όχι) τον οποιονδήποτε για το ορθό του πράγματος.
Εν ολίγοις, όλα τα δικαιολογώ εκτός από την εμμονή.

Όπως ας πούμε έσπευσαν πολλοί να δοκιμάσουν το BS θεωρώντας ότι είναι επανάσταση στο χώρο των ψηφιακών (και είναι), έτσι και μια δοκιμή αλλαγής του καλωδίου τροφοδοσίας θα έπειθε (ή όχι) τον οποιονδήποτε για το ορθό του πράγματος.

Σου διαγεύγει ένα πράγμα: το BS είναι ενεργός συσκευή, ενώ το καλώδιο, απλώς, τέσσερα ματσάκια χαλκόσυρμα.

Ναι αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαφορά προς το καλύτερο ειναι ακουστότατη!!!

Σου διαγεύγει ένα πράγμα: το BS είναι ενεργός συσκευή, ενώ το καλώδιο, απλώς, τέσσερα ματσάκια χαλκόσυρμα.

Δεν μου διαφεύγει τίποτα, να είσαι σίγουρος.
Έχουμε ξαναπεί ότι το πόσο συμμετέχει κάθε κρίκος στην απόδοση της αλυσίδας δεν έχει αποδειχθεί ακόμα. Με αυτή τη λογική ούτε το ic, ούτε το καλώδιο ηχείων είναι ενεργή συσκευή. Κι αυτά τέσσερα ματσάκια χαλκόσυρμα δεν είναι?

Δεν μου διαφεύγει τίποτα, να είσαι σίγουρος.
Έχουμε ξαναπεί ότι το πόσο συμμετέχει κάθε κρίκος στην απόδοση της αλυσίδας δεν έχει αποδειχθεί ακόμα. Με αυτή τη λογική ούτε το ic, ούτε το καλώδιο ηχείων είναι ενεργή συσκευή. Κι αυτά τέσσερα ματσάκια χαλκόσυρμα δεν είναι?

Σαφώς, αλλά οι επιπτώσεις τους στον ήχο εξαρτώνται από την ηλεκτρική αρτιότητα των ενεργών συσκευών.

McZab said:
Με αυτή τη λογική ούτε το ic, ούτε το καλώδιο ηχείων είναι ενεργή συσκευή. Κι αυτά τέσσερα ματσάκια χαλκόσυρμα δεν είναι?

Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνεται το ic που θα πρέπει να μπορεί να καλύψει ένα εύρος συχνοτήτων από σχεδόν dc ως μερικές εκατοντάδες ΚΗz ή και ΜΗz με ένα καλώδιο ρεύματος;

Έχουμε ξαναπεί ότι το πόσο συμμετέχει κάθε κρίκος στην απόδοση της αλυσίδας δεν έχει αποδειχθεί ακόμα.

Εγώ, για χάρην της κουβέντας και μόνον, δέχομαι ότι το πόσο συμμετέχει το καλώδιο στην απόδοση της ηχητικής αλυσίδας δεν έχει αποδειχθεί ακόμα.

Η σημασία του χώρου δεν έχει αποδειχθεί ακόμα? Δε νομίζω.
Γιατί λοιπόν οι περισσότεροι που θεωρούν εαυτούς hi-endάδες δίνουν με χαρά ένα σκασμό λεφτά σε καλώδια, η συμβολή των οποίων στην απόδοση της ηχητικής αλυσίδας δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, και δεν τα δίνουν στη βελτίωση του χώρου τους όπου τα πράγματα είναι 1+1=2 και μπορεί κάποιος ειδικός να τους προβλέψει με ακρίβεια το πως και τι θα κερδίσουν απο την κάθε αλλαγή?
Να σου πω εγώ γιατί?
Γιατί είναι τρελή μούρη να πεις ότι άλλαξα καλωδιώσεις και έβαλα Valhalla και μπορείς να το αναφέρεις και στην περιγραφή του συστήματός σου στα forum και στις real life συζητήσεις, ενώ άμα πεις ότι νοίκιασες τη γκαρσονιέρα στον επάνω όροφο για να τη διαμορφώσεις ανάλογα και να μεταφέρεις το σύστημά σου μπορεί να σε πούνε και γραφικό ή τρελαμένο ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.