Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

H ΔΕΗ είναι μεγάλη και σοβαρή επιχείρηση :flipout: :flipout: :flipout:

Γι αυτό έχει τριφασικά, υποσταθμούς, άεργα φορτία διόρθωσης του ΣΙ ισχύος και και και ώστε να μη μασάει και να μην καταλαβαίνει τζίζους από αστεία φορτία μερικών ΚVA.:BDGBGDB55:

H ΔΕΗ είναι μεγάλη και σοβαρή επιχείρηση :flipout: :flipout: :flipout:

Γι αυτό έχει τριφασικά, υποσταθμούς, άεργα φορτία διόρθωσης του ΣΙ ισχύος και και και ώστε να μη μασάει και να μην καταλαβαίνει τζίζους από αστεία φορτία μερικών ΚVA.:BDGBGDB55:
ετσι ακριβως !!! και ακομα χειρότερα!! (ωσ προς τι ο γέλωτας?)

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Δηλαδή Μανώλη το καλώδιο ρεύματος πρέπει να το δούμε ως μέσο προσαρμογής για μέγιστη μεταφορά ενέργειας;

Ναι , πολύ σωστά , νομίζω οτι ένας ρόλος του καλωδίου είναι και αυτός , δηλαδή η μέγιστη μεταφορά ενέργειας (και στή μονάδα του χρόνου )
Και επειδή , εσύ (που ασχολείσαι με τα εφαρμοσμένα και τα εφαρμόσιμα ) καταλαβαίνεις οτι αντιμετωπίζουμε και το χρόνο και το μέγεθος και το μεγεθος/χρόνο
Εδώ και πολλά χρόνια , όποτε βρίσκω κάποια χρονική ανάπαυλα , το ψάχνω και απο Μαθηματικής πλευράς και έχω καταλήξει να προσπαθήσω να μοντελοποιήσω κάποιο δίθυρο δίκτυο , το οποίο στήν αρχή , δέν ήξερα αν θα έπρεπε να είναι αμφίδρομο , αλλά εκεί έχω καταλήξει στο αμφίδρομο (για να βάλω και τήν διαφοροποίηση τής εμπέδησης απο πλευράς line )
Πάντως αν είναι για συσκευές με μικρή κατανάλωση και σταθερη κατανάλωση , τα πράγματα είναι πιο εύκολα , το πρόβλημα είναι οταν θέλεις να δείς τι γίνεται με ριπές ρεύματος (τάξη ΑΒ μεγάλη ισχυ - παράξενο φορτίο -ηχείο ) , ενώ στίς μεταβλητές πρέπει να συμπεριλάβεις και το line , load regulation factor , επίσης θα πρέπει το μοντέλο να έχεις τυχαία μη γραμμική συμπεριφορά για να μπορεσεις να έχεις πλήρη εικόνα
Πίκρα ..

PS
πάντως υπάρχουν πολλά πειράματα με προσθήκη πυκνωτών παράλληλα σε πρωτεύον και δευτερεύον M/T τροφοδοσίας που κυριολεκτικά , δημιουργούν
άλλο μηχάνημα
Οι τάξεις μεγέθους είναι 2.2nF-10nF για φορτία 15-50VA και 0.1μF -0.47μF για φορτία απο 300VA-1KVA , τουλάχιστον απο τα πειράματα που εχω κάνει μέρχρι σήμερα . (έχω κάνει ανάλογη δημοσίευση με τίτλο: συντονισμός τούς πρωτεύοντος στα πάλαι ποτέ περιοδικά AUDIO και EXTREME AUDIO )
Σε μερικά δε πειράματα "παίζει μπάλα" και το γνωστό RC στις εξόδους του DC , το οποίο εξομαλύνει τήν εμπέδηση συγκεκριμμένης περιοχής .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Πετυχημένο!

Ρώτησα και μερικές σελίδες πριν αλλά μάλλον σας διέφυγε, οπότε ξαναρωτώ, πραγματικά ελπίζω χωρίς παρεξήγηση...
Χωρίς να γνωρίζω την ηλικία σας αλλά επειδή απο όσα μας λέτε έχετε δουλέψει πολλές ώρες δίπλα σε ηχεία που έπαιζαν σε τρελές εντάσεις, πριν αρχίσετε να μιλάτε για άσχετους (βλ. mp3) και να καμαρώνετε για τα χρυσά αυτιά σας ("Για φώναξε όμως κι εμένα να δούμε αν θα το καταλάβω!!!... Εμένα που χρησιμοποιώ το σύστημά μου για να ακούω μουσική και όχι να κοροιδεύω τον κόσμο..."), ήθελα να ρωτήσω: Έχετε κάνει πρόσφατα ακοόγραμμα?
Επίσης, πιστεύετε πως σε ένα ABX blind test ένα special γκρουπ με εσάς και μερικούς ακόμα που "χρησιμοποιούν το σύστημά τους για να ακούν μουσική και όχι να κοροιδεύουν τον κόσμο" θα πετύχει καλύτερο "σκορ" απο ότι ένα γκρουπ με ανθρώπους άσχετους με το...σπορ?

Η ηλικία μου φαίνεται στο προφίλ μου... Η πρώτη ερώτησή σου θα είχε απαντηθεί αν είχες διαβάσει όλο το thread... Σε διευκολύνω ...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=181279&postcount=422
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=181322&postcount=423
Είσαι νέος όμως στο forum καθώς και στην ηλικία γιαυτό 'δικαιολογείσαι μερικώς'...

Δεν καμαρώνω για τ'αυτιά μου ... που το είδες αυτό???
Δεν ανέχομαι όμως την ισοπέδωση... Για να κρίνεις δυο(2) πράγματα πρέπει να τα γνωρίζεις καλά και τα δύο... Οι περισσότεροι εδώ μέσα κρίνουν το 'Hi-End' χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ επαφή μ' αυτό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Δεν ανέχομαι όμως την ισοπέδωση... Για να κρίνεις δυο(2) πράγματα πρέπει να τα γνωρίζεις καλά και τα δύο... Οι περισσότεροι εδώ μέσα κρίνουν το 'Hi-End' χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ επαφή μ' αυτό...

Ανεξαρτήτως της ανοχής του καθενός μας, όλα υπακούουν στους ίδιους νόμους, και το καλώδιο που σου πούλησαν για 1500 , και το καλώδιο που αγόρασα 15 .

Last edited:

Δηλαδή;

VaSiLiS-T said:
Απόσπασμα:Αρχική Δημοσίευση από tonal
H ΔΕΗ είναι μεγάλη και σοβαρή επιχείρηση

Γι αυτό έχει τριφασικά, υποσταθμούς, άεργα φορτία διόρθωσης του ΣΙ ισχύος και και και ώστε να μη μασάει και να μην καταλαβαίνει τζίζους από αστεία φορτία μερικών ΚVA.

ετσι ακριβως !!! και ακομα χειρότερα!! (ωσ προς τι ο γέλωτας?)
:offtopic:
Ο γέλωτας πάει κατευθείαν στη ΔΕΗ και την ενεργειακή πολιτική της.
Πληρώνει για να μπορεί να ρυπαίνει παραπάνω από τα επιτρεπτά όρια και δεν έχει κάνει τπτ με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
Και επειδή , εσύ (που ασχολείσαι με τα εφαρμοσμένα και τα εφαρμόσιμα ) καταλαβαίνεις οτι αντιμετωπίζουμε και το χρόνο και το μέγεθος και το μεγεθος/χρόνο
Εδώ και πολλά χρόνια , όποτε βρίσκω κάποια χρονική ανάπαυλα , το ψάχνω και απο Μαθηματικής πλευράς και έχω καταλήξει να προσπαθήσω να μοντελοποιήσω κάποιο δίθυρο δίκτυο , το οποίο στήν αρχή , δέν ήξερα αν θα έπρεπε να είναι αμφίδρομο , αλλά εκεί έχω καταλήξει στο αμφίδρομο (για να βάλω και τήν διαφοροποίηση τής εμπέδησης απο πλευράς line )

Μανώλη με τα εφαρμοσμένα και τα εφαρμόσιμα Μαθηματικά κάποιος άλλος (νομίζω ο KostasF) είπε πως ασχολείται, αλλά τεσπα, πες πως με παίρνει και μένα η μπάλα. Γιατί δίθυρο; Βάζεις και τη γείωση στο παιχνίδι και ποιο κομμάτι αφορά η μοντελοποίηση;

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
Σε μερικά δε πειράματα "παίζει μπάλα" και το γνωστό RC στις εξόδους του DC , το οποίο εξομαλύνει τήν εμπέδηση συγκεκριμμένης περιοχής .

Εννοείς R και C σε σειρά συνδεδεμένες μεταξύ + και γείωσης και αντίστοιχα μεταξύ - και γείωσης με την R 1 -2 Ω; Αν ναι ακούγεται λογικό και ίσως είναι και ένας καλός τρόπος να καταναλωθούν υψίσυχνα σκουπίδια και να πάνε στα τσακίδια.

Costas Coyias said:
tonal said:
Γι αυτό έχει τριφασικά, υποσταθμούς, άεργα φορτία διόρθωσης του ΣΙ ισχύος και και και ώστε να μη μασάει και να μην καταλαβαίνει τζίζους από αστεία φορτία μερικών ΚVA.

Δηλαδή;

Το τριφασικό=σταθερή στιγμιαία ισχύς στο δίκτυο της ΔΕΗ
Άεργα φορτία=επαγωγές και χωρητικότητες ώστε το Ι και το V να είναι συμφασικά οπότε να καταναλώνεται πραγματική(πραγμτική ισχύς) και όχι άεργος(φανταστική) ισχύς.
Υποσταθμοί=σωστή κατανομή των φορτίων ανά φάση ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των φάσεων δηλαααδή το πλάτος τάσης για κάθε μία φάση να είναι ίσο και να μην διαρρέεται ο ουδέτερος από ρεύμα.

:offtopic:

Μανώλη με τα εφαρμοσμένα και τα εφαρμόσιμα Μαθηματικά κάποιος άλλος (νομίζω ο KostasF) είπε πως ασχολείται, αλλά τεσπα, πες πως με παίρνει και μένα η μπάλα. Γιατί δίθυρο; Βάζεις και τη γείωση στο παιχνίδι και ποιο κομμάτι αφορά η μοντελοποίηση;

Ναι , έχεις δίκιο , δικό μου λάθος , αλλά εντάξει κι εσυ ασχολείσαι
Λοιπόν , κοντολογίς , επειδή προσπαθώ να βοηθηθώ συγχρόνως και απο τα εξομοιωτικά μου , έχω στο πισω μέρος του μυαλού μου το καμμάτι που αφορα στήν γωνία αγωγιμότητας τών διόδων (αυτό κι αν είναι πίκρα ...) και για να μπορέσει το προσομοιωτικό να δείξει σοβαρά και σωστά αποτελέσματα χρειαζεται αναφορά στήν Γή ...οπότε πρός το παρόν με βολεύει.

Εννοείς R και C σε σειρά συνδεδεμένες μεταξύ + και γείωσης και αντίστοιχα μεταξύ - και γείωσης με την R 1 -2 Ω; Αν ναι ακούγεται λογικό και ίσως είναι και ένας καλός τρόπος να καταναλωθούν υψίσυχνα σκουπίδια και να πάνε στα τσακίδια.

Ναί ! οντως ....και ουσιαστικά και αρκετά απο τα σκουπίδια καταναλώνουν , αλλά και η εμπέδηση είναι τής προκοπής ακόμα και στα 100KHz , τυπικές τιμές με 60.000 μπάνκα ., κλασσική γέφυρα 200-300ns και 1000VA Μ/Τ , είναι 0.5Ω και 470nF (ενώ τα επόμενα καλώδια , έχουν επαγωγή < .01μΗ και δέν γειτονεύουν με plane )

Νομίζω είμαστε off topic , συγγνώμη

Το τριφασικό=σταθερή στιγμιαία ισχύς στο δίκτυο της ΔΕΗ
Άεργα φορτία=επαγωγές και χωρητικότητες ώστε το Ι και το V να είναι συμφασικά οπότε να καταναλώνεται πραγματική(πραγμτική ισχύς) και όχι άεργος(φανταστική) ισχύς.
Υποσταθμοί=σωστή κατανομή των φορτίων ανά φάση ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των φάσεων δηλαααδή το πλάτος τάσης για κάθε μία φάση να είναι ίσο και να μην διαρρέεται ο ουδέτερος από ρεύμα.

Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο;

Costas Coyias said:
Μήπως τα έχεις μπερδέψει λίγο;

Καλημέρα.
Αν εννοείς το :offtopic: ναι.
Κατά τα άλλα αυτά ισχύουν.-bye-

Καλημέρα.
Αν εννοείς το :offtopic: ναι.
Κατά τα άλλα αυτά ισχύουν.-bye-

Αν ισχύουν, μπορείς να τα εξηγήσεις, όταν έχεις χρόνο;

Κώστα να τα εξηγήσω όσο μπορώ, αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρουν και τόσο πολύ τους υπόλοιπους. Όποτε μπορέσω θα σου στείλω ΠΜ.

Last edited:

Κώστα να τα εξηγήσω όσο μπορώ, αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρουν και τόσο πολύ τους υπόλοιπους. Όποτε μπορέσω θα σου στείλω ΠΜ.

Μα όχι! Είναι χρήσιμα πράγματα, και είναι χρήσιμο να τα ξέρουν όλοι.