Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σύγκριση του BlueSky με το Wadia 8/15

Με το άγνωστο πρόγραμμα πολλοί είναι αυτοί που την πατάνε. Επιλέγουν σαν καλύτερο καλώδιο το απλό ηλεκτρολογικό καλώδιο. Μετά να δεις γέλιο.

Aρα, με το πραπανω συμφωνεις οτι υπαρχουν διαφορες και οτι ακουγονται κιολας!!!!!!!!!Με μπερδεψες τωρα.......Το πιο διαλεγει ο καθενας για καλλυτερο δεν μας απασχολη αυτη την στιγμη,αρκει που υπαρχουν διαφορες ακουστες και υπαρχει μετρο συγκρισης και επιλογης......

Πολλοί είναι αυτοί που μπερδεύονται εύκολα, ειδικά στα blind tests.
Λένε ότι ακούνε διαφορές ενώ στην πραγματικότητα επιλέγουν τυχαία.

Με άγνωστο μουσικό πρόγραμμα θέλει πολύ καλό αυτί και άριστη εξοικείωση με το σύστημα/χώρο.

Προτείνω να γίνει το test με λαμπάτο προενισχυτή που δουλεύει για 15-30'' και χωρίς καλώδιο ρεύματος. Να εναλλάσονται τα καλώδια ρεύματος on-the-fly ώστε η μουσική να συνεχίζει να παίζει κανονικά χωρίς διακοπές.
Mετά τα ξαναλέμε.

Last edited:
Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Costa Coyia μπορείς σε παρακαλώ να μας πεις με τι καλώδιο ρεύματος θα κατέβεις στο blind test/ συγκριτικό ?

Με το καλώδιο τροφοδοσίας μιας παλιάς οθόνης μου, (Nokia 449XA plus), (που είναι και στρωμένο).

Παίζει και ένα μαύρο, μάλλον κινέζικο, που είναι πλιάτσικο από μια τοστιέρα που βρήκα πεταμένη ένα βράδι, δίπλα στον κάδο της μηχανικής αποκομιδής. Ήταν και λερωμένο με λάδια και λίπη από τα τοστ. Το έκοψα και το πήρα για ακριβώς κάτι τέτοιες φάσεις. Βέβαια, πρέπει να του κοτσάρω ένα θηλυκό IEC, γιατί στην τοστιέρα ήταν μη αποσπώμενο.

(Υπ' όψιν, για να μην ξαναπαρεξηγηθώ, δεν κάνω πλάκα. Μιλάω απολύτως σοβαρά).

Καλα εσυ στο σηκωμα του γαντιου εμεινες ρε Κωστα?
Εδω επειδη τοσο πολυ μου αρεσε παραγγειλα ολα τα χρωματα και ας ειναι εκτος εποχης.
Καλα αν απο τους 10 ακουσουν διαφορες οι 9 ,με βλεπω να σε δενω σε καμμια καρεκλα με το ζορι για να ακουσεις και συ τις διαφορες.

δεν ημουν ο μονος που ειδε τη διαφορα αλλα και αλλοι βεβαια καποιοι κανουν οτι δεν θελουν να δουν η δεν βλεπουν δικαιωμα τους αν θελεις μιλησε με τον Μαρινο Ντοκο να σου πει αν ειδε και οπως ειχα πει καλο ειναι ναεχουμε ανοιχτα και τα 2 ματια μας

δεν ημουν ο μονος που ειδε τη διαφορα αλλα και αλλοι βεβαια καποιοι κανουν οτι δεν θελουν να δουν η δεν βλεπουν δικαιωμα τους αν θελεις μιλησε με τον Μαρινο Ντοκο να σου πει αν ειδε και οπως ειχα πει καλο ειναι ναεχουμε ανοιχτα και τα 2 ματια μας

Δυστυχώς δεν ήμουν στην παρουσίαση για να έχω δική μου άποψη για τα καλώδια ρεύματος που δοκιμάσατε σε συσκευές εικόνας. Διάβασα όμως τα σχόλια των συμμετεχόντων και το συμπέρασμα ήταν ότι στην εικόνα οι διαφορές ήταν από ελάχισστες έως μηδενικές. Το μηδενικές διαφορές το έγραψαν όσοι ασχολούνται με την εικόνα δηλαδή οι θαμώνες της κατηγορίας. Να επαναλάβουμε το πείραμα.

Καλα εσυ στο σηκωμα του γαντιου εμεινες ρε Κωστα?
Εδω επειδη τοσο πολυ μου αρεσε παραγγειλα ολα τα χρωματα και ας ειναι εκτος εποχης.
Καλα αν απο τους 10 ακουσουν διαφορες οι 9 ,με βλεπω να σε δενω σε καμμια καρεκλα με το ζορι για να ακουσεις και συ τις διαφορες.

Γιώργο, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δέχεσαι την πρόκληση, ναι ή όχι;

Εγώ προ διετίας, στο σύστημα του ΚΟΨ. άκουσα τρία διαφορετικά καλώδια, ένα πανάκριβο, ένα ποιοτικό σε ελκυστική τιμή και ένα απλό που έρχεται πακέτο με αγορά οιουδήποτε PC.

Οι διαφορές ελάχιστες έως απειροελάχιστες. Επίσης δεν μπορούσες να πείς ποιές διαφορές ήσαν προς το καλύτερο, δηλ. εάν το φθηνό ήταν χειρότερο ή καλύτερο. Απειροελάχιστα διαφορετικό ναι, ωστόσο καλύτερο ή χειρότερο ;, δύσκολο να πεις.

Είμαι παντελώς βέβαιος, ότι σε τυφλό τεστ, δεν θα μπορούσα να διακρίνω ποιό είναι ποιό, σε γνωστό ή άγνωστο πρόγραμμα.

Σημειωτέον ότι το ΚΟΨειο σύστημα ήταν κορυφαίο και αναλυτικό.

Εγω γενικα δεν ειμαι τυπος των καλωδιων, αλλα χτες ακουγα δυο καλωδια ρευματος στον τελικο. Εντελως διαφορετικος ηχος. Ειμαι σιγουρος οτι με κλειστα τα ματια δεν υπαρχει περιπτωση να τα μπερδεψω. Το ενα ηταν το golden reference του Χαιτα και το αλλο ενα ασημι teflon που χρησιμοποιω. Το πρωτο ειχε πιο προβολικα μεσαια, στρογγυλευε τον ηχο κανωντας τον πιο ξεκουραστο και δινωντας μια αισθηση γλυκητητας εχοντας ελαφρως μικροτερη αναλυση και λιγοτερο "σκοταδι" . Το ασήμι πιο λαμπρο με πιο τονισμενα τα ψιλα, γενικως πιο λαμπρο ηχο, πιο αναλυτικο και σκοτεινο.
10 φορες στις 10 αποκλειεται να πεσω εξω.
Το καλωδιο τοστιερας που αναφερει ο Κωστας (Κογιας) απροβληματιστα λειωνει το τυρι...

Το θέμα έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον.Εγώ με τη σειρά μου θα πρότεινα να αποφύγουμε τις προσωπικές κόντρες και να κάνουμε πραγματικότητα το blind test χωρίς στοιχήματα νικητές και τέτοια.Τα συμπεράσματα που θα βγούν θα είναι χρήσιμα για την κοινότητα και θα γίνουν αιτία για μελλοντικές κουβέντες.Άντε μετά να πάμε για τίποτα κοψίδια και οι 'χαμένοι' να κεράσουν τις μπύρες.Να γνωριστούμε κιόλας βρε αδερφέ.Δηλώνω κι εγώ οπαδός της σχολής των 'άπιστων'...με κάποα επιφύλαξη...Μόνο που θα πρέπει το πράγμα να οργανωθεί σωστά...

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Το θέμα έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον.Εγώ με τη σειρά μου θα πρότεινα να αποφύγουμε τις προσωπικές κόντρες και να κάνουμε πραγματικότητα το blind test χωρίς στοιχήματα νικητές και τέτοια.Τα συμπεράσματα που θα βγούν θα είναι χρήσιμα για την κοινότητα και θα γίνουν αιτία για μελλοντικές κουβέντες.Άντε μετά να πάμε για τίποτα κοψίδια και οι 'χαμένοι' να κεράσουν τις μπύρες.Να γνωριστούμε κιόλας βρε αδερφέ.Δηλώνω κι εγώ οπαδός της σχολής των 'άπιστων'...με κάποα επιφύλαξη...Μόνο που θα πρέπει το πράγμα να οργανωθεί σωστά...
ΜΕΣΑ!!!-bye- -bye-

Προτείνω την ίδια μέρα που θα γίνει το blind test, να γίνει και το τεστ της "σωστής φάσης". Ορισμένοι δεν πιστεύουν ότι παίζει ρόλο το πως θα συνδέσεις το φις του καλωδίου ρεύματος στο πολύπριζο.

Last edited:

Προτείνω την ίδια μέρα που θα γίνει το blind test, να γίνει και το τεστ της "σωστής φάσης". Ορισμένοι δεν πιστεύουν ότι παίζει ρόλο.
Ας λάβει κάποιος ή κάποιοι την πρωτοβουλία.Αν κάποιος έχει και χώρο να διαθέσει οκ...Αλιώς μπορούμε να νοικιάσουμε χώρο.Στην τελευταία περίπτωση διαθέτω μηχανήματα(εκτός ηχείων που είναι βαρειά και δυσκίνητα)...Οι admins θα μπορούσαν να ανοίξουν και thread για ιδέες και προσφορές (π.χ ηχοαπορροφητικά πάνελς)...Επίσης θα μπορούσαν να κληθούν και κάποια 'γνωστά' ονόματα του χώρου(reviewers και αντιπρόσωποι)...Θα έχει πλάκα το πράγμα και πολύ ενδιαφέρον...

Last edited:
Το γαντι που ερριξε ο Κωστας ειναι ακομη κατω,ας αποδειχθει μεσα απο καποιο τεστ η αληθεια,οποια και αν ειναι αυτη

ευχαριστως να διαθεσω καποια απο τα καλωδια μου συν το exact συν καποια αλλα (κολπα) τα οποια θα τα δουμε live

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Ας λάβει κάποιος ή κάποιοι την πρωτοβουλία.Αν κάποιος έχει και χώρο να διαθέσει οκ...Αλιώς μπορούμε να νοικιάσουμε χώρο.Στην τελευταία περίπτωση διαθέτω μηχανήματα(εκτός ηχείων που είναι βαρειά και δυσκίνητα)...Οι admins θα μπορούσαν να ανοίξουν και thread για ιδέες και προσφορές (π.χ ηχοαπορροφητικά πάνελς)...Επίσης θα μπορούσαν να κληθούν και κάποια 'γνωστά' ονόματα του χώρου(reviewers και αντιπρόσωποι)...Θα έχει πλάκα το πράγμα και πολύ ενδιαφέρον...

Στο τέλος θα χαθούμε με τα διαδικαστικά.

Προτείνω το blind test να πραγματοποιηθεί στο σύστημα του Georgepyr που το γνωρίζει καλά ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μπερδευτεί μετά από τις πολλές αλλαγές καλωδίων. Και όπως είπα και πριν "On-the-fly" χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να κλείνει η συσκευή κάθε φορά.
Θα είναι και τα δύο καλώδια επάνω στο πολύπριζο και το μόνο που θα χρειάζεται να αλλάζουμε θα είναι το άκρο με το IEC επάνω στη αντίστοιχη υποδοχή του προενισχυτή.

Last edited: