Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Oυυυ, πολύ συχνά τέτοια φαινόμενα. Και δε μιλάω μόνο για περιπτώσεις που δεν καταλάβαιναν πιο καλώδιο έπαιζε και αν άλλαζε κάτι στον ήχο, μιλάω για πιο σκληρά πράματα:
Είχα το πικάπ και έπαιζε αλλά είχα επιλέξει το cd (με display off) από τον προ.

"ΑΑΑΑΑ, αυτός είναι ήχος. Σαν το πικάπ δεν έχει!"

χεχεχε

-bye-

:flipout: :flipout: :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Oυυυ, πολύ συχνά τέτοια φαινόμενα. Και δε μιλάω μόνο για περιπτώσεις που δεν καταλάβαιναν πιο καλώδιο έπαιζε και αν άλλαζε κάτι στον ήχο, μιλάω για πιο σκληρά πράματα:
Είχα το πικάπ και έπαιζε αλλά είχα επιλέξει το cd (με display off) από τον προ.

"ΑΑΑΑΑ, αυτός είναι ήχος. Σαν το πικάπ δεν έχει!"

χεχεχε

-bye-

Και εγώ έχω κάνει κάτι παρόμοιο με το Advance MCD-203 το βάζω να παίζει mp3 και μάλιστα 128άρια και έχω εντυπωσιάσει αρκετό κόσμο που ισχυρίζεται ότι ακούει διαφορές ανάμεσα σε ένα original και σε ένα αντίγραφο audio CD αλλά τι ατυχία... Δεν κατάλαβαν ότι έπαιζε mp3 !!!
Το δικό μου μάλιστα (δεν ξέρω αν συμβαίνει σε όλα) ανάβει την ένδειξη mp3 στο display μόνο στο πρώτο κομμάτι μόλις βάζω τον δίσκο μέσα. Μόλις περάσω στο 2ο κομμάτι σβύνει η ένδειξη mp3 και παραμένει μόνο η ένδει του χρόνου και του track σαν να έπαιζε δηλαδή audio CD. Δεν με χαλάει αυτό. Ισα ίσα βολεύει για να κοροϊδεύω κόσμο!

Και εγώ έχω κάνει κάτι παρόμοιο με το Advance MCD-203 το βάζω να παίζει mp3 και μάλιστα 128άρια και έχω εντυπωσιάσει αρκετό κόσμο που ισχυρίζεται ότι ακούει διαφορές ανάμεσα σε ένα original και σε ένα αντίγραφο audio CD αλλά τι ατυχία... Δεν κατάλαβαν ότι έπαιζε mp3 !!!
..................Ισα ίσα βολεύει για να κοροϊδεύω κόσμο!

ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ... Μη συμπιέζετε άλλο τη ζωή μας και τη μουσική μας... Μην επαινείτε μεθόδους που ξεφτύλησαν τη μουσική και την έκαναν έρμαιο και φθηνό αντικείμενο στα λειβάδια του Internet εκεί όπου οι Beatles και οι Who μπερδεύονται με τις τσόντες και τους ανώμαλους... Εκεί που κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ μπορεί να έχει πρόσβαση και να 'κατεβάζει' θησαυρούς που ποτέ δε θα ακούσει κι αν τους ακούσει δε θα τους εκτιμήσει ...
Αν βάλω και γω το θείο μου ή ένα παιδάκι του νηπιαγωγείου και ακούσει στο AKAI του 1970 με τα καμμένα tweeters ίσως να μη καταλάβει τη διαφορά των 128 ... Για φώναξε όμως κι εμένα να δούμε αν θα το καταλάβω!!!... Εμένα που χρησιμοποιώ το σύστημά μου για να ακούω μουσική και όχι να κοροιδεύω τον κόσμο...

Σωστό.
Γιατί δε θέλουμε τους "θυσαυρούς" να είναι εύκολα προσβάσιμοι απο όλους...Πώς θα μπορούμε να ξεχωρίζουμε μετά εμείς, οι "ψαγμένοι".

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!)

Σωστό.
Γιατί δε θέλουμε τους "θυσαυρούς" να είναι εύκολα προσβάσιμοι απο όλους...Πώς θα μπορούμε να ξεχωρίζουμε μετά εμείς, οι "ψαγμένοι".

:smileJap::smileJap::smileJap:

ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ ΟΛΑ... Μη συμπιέζετε άλλο τη ζωή μας και τη μουσική μας... Μην επαινείτε μεθόδους που ξεφτύλησαν τη μουσική και την έκαναν έρμαιο και φθηνό αντικείμενο στα λειβάδια του Internet εκεί όπου οι Beatles και οι Who μπερδεύονται με τις τσόντες και τους ανώμαλους... Εκεί που κάθε ΑΣΧΕΤΟΣ μπορεί να έχει πρόσβαση και να 'κατεβάζει' θησαυρούς που ποτέ δε θα ακούσει κι αν τους ακούσει δε θα τους εκτιμήσει ...
Αν βάλω και γω το θείο μου ή ένα παιδάκι του νηπιαγωγείου και ακούσει στο AKAI του 1970 με τα καμμένα tweeters ίσως να μη καταλάβει τη διαφορά των 128 ... Για φώναξε όμως κι εμένα να δούμε αν θα το καταλάβω!!!... Εμένα που χρησιμοποιώ το σύστημά μου για να ακούω μουσική και όχι να κοροιδεύω τον κόσμο...

Αν νομίζεις ότι έχεις στο σπίτι σου τους Beatles και τους Who, και δεν ξέρω ποιον άλλο, σε ασυμπίεστη μορφή, απλώς απατάσαι.

[COLOR="RoyalBlue"]
Αν νομίζεις ότι έχεις στο σπίτι σου τους Beatles και τους Who, και δεν ξέρω ποιον άλλο, σε ασυμπίεστη μορφή, απλώς απατάσαι.[/
QUOTE] [/COLOR] Δεν ξερω εαν οι beatles και οι who ειναι σε ασυμπιεστη μορφη η οχι, το θεμα ειναι οπως ειπε και ο ONGAKU πως το συμπιεσμενο (σε οποιαδηποτε μορφη και οποιαδηποτε ποιοτητα,ακομα και την βελτιστη,την σχεδον ασυμπιεστη)πολλη απλα ΟΥΔΕΜΙΑΝ ΣΧΕΣΗ ΦΕΡΟΥΝ με ενα ασυμπιεστο cd η ακομα χειροτερα με ενα βινυλιο.Οποιος δεν μπορει να ξεχωρισει ενα mp3,τοτε, η το συστημα του εχει πολληηηηηηηηη δρομο μπροστα του η, ΔΕΝ τον ενδιαφερουν να ακουσει αυτες της διαφορες,που ΝΑΙ ειναι η μερα με την νυχτα.

Υ.Γ Μηπως τα cd που εννοεις ειναι αυτα που χαρακτηριζονται ως αχρηστα,αυτα που δεν ακουγονται με τιποτα???τετοια πουλανε και οι μεταπωλητες στις καφετερειες,η μηπως και αυτα παιζουν καλα??Αλλο να μην ακουγεται κατι και αλλο να μην θες να το ακουσεις η να μην μπορεις.(γενικα το λεω και οχι προσωπικα σε σενα).:grinning-smiley-

Last edited:
Μόλις άλλαξα το βυσμα του ρευματολύπτη στον ενισχιτη , με ενα furutech με επαφές από ρόδιο , και ηρθε ενα χαμηλό και μια σταθερότητα και ηρεμία που ούτε το φανταζόμουνα ( απλα είχε σπασει το παλιό και είπα να βάλω ενα επώνυμο για πλάκα πιο πολύ!!! ) ΟΠΟΤΕ ΟΛΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΟΣΩΣ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!

:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος (με blind test παρακαλώ!

Σωστός ο ONGAKU.
:grandpa:

Σκέφτηκες ποτέ ότι αυτά τα συμπιεσμένα μπορούν να βοηθήσουν ένα πιτσιρικά που δεν έχει λεφτά ούτε για ηχοσύστημα ούτε για δίσκους να ανακαλύψει και να μάθει τόσες μουσικές που παλιότερα η μοναδική πηγή πρόσβασης ήταν το ραδιόφωνο και αντιγραμμένες κασέτες από φίλους;

Χαίρομαι που υπάρχει πλέον το Internet και κυρίως το peer to peer. Έστω και για τον έναν που ενδιαφέρεται πραγματικά, χαλαλίζω και 10000 άσχετους!

Όσον αφορά φυσικά τη διαφορά συμπιεσμένου-ασυμπίεστου, συμφωνώ απόλυτα. Όντως υπάρχει και είναι κάμποση.

Στέργιο, την επόμενη φορά που θα κάνεις το κόλπο με το πικάπ, βάλε το CD να διαβάζει δισκάκι γραμμένο απο variable rate MP3 - για ακόμα περισσότερο γέλιο. :flipout:

Στέργιο, την επόμενη φορά που θα κάνεις το κόλπο με το πικάπ, βάλε το CD να διαβάζει δισκάκι γραμμένο απο variable rate MP3 - για ακόμα περισσότερο γέλιο. :flipout:

Μα το θέμα είναι ότι δεν το έκανα επίτηδες.
Κατά λάθος έγινε. :grinning-smiley-043

Πάντως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο βγάζουν ορισμένοι συμπεράσματα από κάποιες συγκρίσεις.
Δηλαδή αν κάποιος/κάποιοι δηλώνουν ότι ακούν το πικάπ καλύτερα από το CD ή τα μπερδεύουν ή ότι δεν ακούν διαφορά από τα καλώδια ρεύματος ή τα mp3 είτε είναι 128 ή παραπάνω ακούγονται το ίδιο, κτλ, κτλ, τι ακριβώς αποδεικνύει αυτό?
Ότι δεν υπάρχουν διαφορές ή ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανίκανοι να τις ακούσουν και συστήματα που είναι ανίκανα να τις προβάλλουν?

Άντε πάλι τα ίδια.

Ο Κόγιας έχει δίκιο. Το τελικό προϊόν που έρχεται σε μας τους ακροατές είναι συμπιεσμένο ,φιλτραρισμένο κάργα. Δεν έχει καμμία σχέση με τα πρώτα takes.
Που και αυτά περνάνε μέσα από ηχητικά μέσα (μικρόφωνα, κονσόλες κ.τ.λ.)
Είναι η άποψη του γκρουπ, του ηχολήπτη, του παραγωγού. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Σε μία ηχογραφημένη δουλειά γίνονται διαφορετικών ειδών mastering ανάλογα με το τι θέλεις να κόψεις.
Αλλο mastering κάνεις όταν θέλεις να κόψεις βινύλιο, άλλo για cd, άλλo για cd rom. Χρησιμοποιούνται άλλες παράμετροι. Κατανοητό;
TIΣ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Πάρτε και ακούστε για π.χ. το Sky valley των Kyuss. Οι περισσότεροι θα πείτε πως είναι η χειρότερη παραγωγή που έχετε ακούσει.
Και όμως είναι καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει ever για να εκφράσει τον ήχο του γκρουπ. Απίστευτα καλή.

Γράψτε ένα cd με ένα original κομμάτι και κάποιες διαφορετικές συμπιέσεις.
Βάλτε τα σε random κατάσταση να παίζουν. Σε 20 λεπτά θα έχετε χάσει τη μπάλα. Αυτό το υπογράφω.

Υπάρχουν cd player που παίζουν μαλακά με ψευδαίσθηση αναλογικότητας και πικάπ που παίζουν σαν cd. Yπάρχουν παραγωγές σε βινύλια που ακούγονται κάργα ψηφιακές και παραγωγές σε cd που ακούγονται αναλογικότητες.
Μιλάμε για ψευδαισθήσεις.

Όποιος δεν έχει παρακολουθήσει μία ηχογράφηση από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο ,απλά δεν ξέρει τι ακούει.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ.
Αν έχει φτάσει έστω και στο παραπάνω επίπεδο τον κοβώ για μια χαρά υγιή ακροατή.

Άντε πάλι τα ίδια.

Ο Κόγιας έχει δίκιο. Το τελικό προϊόν που έρχεται σε μας τους ακροατές είναι συμπιεσμένο ,φιλτραρισμένο κάργα. Δεν έχει καμμία σχέση με τα πρώτα takes.
Που και αυτά περνάνε μέσα από ηχητικά μέσα (μικρόφωνα, κονσόλες κ.τ.λ.)
Είναι η άποψη του γκρουπ, του ηχολήπτη, του παραγωγού. ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

Σε μία ηχογραφημένη δουλειά γίνονται διαφορετικών ειδών mastering ανάλογα με το τι θέλεις να κόψεις.
Αλλο mastering κάνεις όταν θέλεις να κόψεις βινύλιο, άλλo για cd, άλλo για cd rom. Χρησιμοποιούνται άλλες παράμετροι. Κατανοητό;

Πάρτε και ακούστε για π.χ. το Sky valley των Kyuss. Οι περισσότεροι θα πείτε πως είναι η χειρότερη παραγωγή που έχετε ακούσει.
Και όμως είναι καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει ever για να εκφράσει τον ήχο του γκρουπ. Απίστευτα καλή.

Γράψτε ένα cd με ένα original κομμάτι και κάποιες διαφορετικές συμπιέσεις.
Βάλτε τα σε random κατάσταση να παίζουν. Σε 20 λεπτά θα έχετε χάσει τη μπάλα. Αυτό το υπογράφω.

Υπάρχουν cd player που παίζουν μαλακά με ψευδαίσθηση αναλογικότητας και πικάπ που παίζουν σαν cd. Yπάρχουν παραγωγές σε βινύλια που ακούγονται κάργα ψηφιακές και παραγωγές σε cd που ακούγονται αναλογικότητες.
Μιλάμε για ψευδαισθήσεις.

Όποιος δεν έχει παρακολουθήσει μία ηχογράφηση από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο ,απλά δεν ξέρει τι ακούει.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ.
Αν έχει φτάσει έστω και στο παραπάνω επίπεδο τον κοβώ για μια χαρά υγιή ακροατή.
+1
που να δείτε τι συμβαίνει στο video!!!!! τι είναι στα master και τι βλέπουμε στο τέλος!!!!
και τα μηχανάκια που με αηδιάζουν είναι τα ισοπεδωτικά !!! απο νταλάρα μεχρι stones όλα καλά και γλυκερά!!!!!

Last edited:
Να και κατι απο μενα..... για να ακονισετε το μυαλο σας.
Θα σας παραθεσω ενα κειμενο και θελω να μαντεψετε ποιος το εχει γραψει.
Οποιος το βρει κερδιζει......τον σεβασμο μου-bye-

Με δεδομένο ότι η ηχογραφημένη μουσική είναι προιόν (και όχι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός αντίγραφου κάποιου συγκεκριμένου πραγματικού ηχητικού γεγονότος) είναι μεγάλο σφάλμα να προσπαθεί κανείς να συγκρίνει τον φυσικό ήχο με τον αναπαραγώμενο, "λάθος" το οποίο γινόταν επί πολλά χρόνια και στον ειδικό τύπο και έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σχολή παρεξηγήσεων.
Πρώτον, δεν γνωρίζουμε ποιός είναι ο φυσικός ήχος, επειδή αυτός αλλάζει ανάλογα με το ίδιο το όργανο, τον μουσικό, την διάθεση της στιγμής και τον χώρο.
Δεύτερον, δεν γνωρίζουμε ποιές είναι οι προθέσεις του παραγωγού, του οποίου τα κριτήρια είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά της σκέτης "ακρίβειας" -εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων και οι δυνατότητες άπειρες. Λάβετε δε υπ' όψιν σας ότι τις περισσότερες φορές ο μηχανικός ήχου είναι υποχρεωμένος να επέμβει γιατί αυτό που εμείς ως ακροατές θεωρούμε "αυθεντικό" τα μικρόφωνα σε συνδυασό με την ακουστική του χώρου μπορεί να μην το συμπαθούν καθόλου.
Τρίτον και, το τονίζω, έσχατον, είναι το θέμα της ποιότητας του συστήματος και του χώρου.
Ο μόνος τρόπος να συγκρίνεις τον φυσικό ήχο μιας παράστασης με τον αναπαραγώμενο ήχο είναι να έχεις κάνει εσύ ο ίδιος την ηχογράφηση και να έχεις ακούσει ταυτόχρονα την συγκριμένη ζωντανή εκτέλεση! Επομένως, την επόμενη φορά που κάποιος πει "αυτό το φαγκότο ακούγεται λίγο θαμπό" κουμπωθείτε μέχρι το λαιμό...

απαντησεις θα δινονται μονο μεσω "πιμι" .....γιατι δεν εχω παρει αδεια για αναδημοσιευση απο τον συντακτη του κειμενου:flipout:
Για λεγετε...για λεγετε!!!!!

Άντε πάλι τα ίδια.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι είδους 'συμπίεση' και 'φιλτράρισμα' έχει ένα 24κάναλλο ή 2κάναλλο 'master tape' ή ένα τελειωμένο ψηφιακό μουσικό project απ' το οποίο έχουν κοπεί cd και lp για να καταλάβω κι εγώ ???

...Σε μία ηχογραφημένη δουλειά γίνονται διαφορετικών ειδών mastering ανάλογα με το τι θέλεις να κόψεις.
!!! ### &&& $$$ ???
Το παρών Φόρουμ εκτός από ΑΣΧΕΤΟΥΣ πιτσιρικάδες, και 'χαιεντάδες' με συστήματα των 200 ευρώ, που δε γνωρίζουν καν τι ειναι το 'di-box', το επισκέπτονται και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ που έχουν περάσει από προβάδικα μέχρι παραγωγή, PA, και LIVE, και που επένδυσαν αρκετά για ένα καλό σύστημα για να ακούνε μουσική...
Αν οι παραπάνω συνεχίσουν να διαβάζουν παρόμοιες ανακρίβειες μάλλον θα 'την κάνουν' για να μην τους πέσουν τα μαλλιά τους... Κάπως έτσι την έκανε και ο 'πρόεδρος', ένα πρόσωπο σεβάσμιο στο χώρο(εντός και εκτός Ελλάδας), κάπως έτσι θα την κάνουν και δαύτοι... Εκτός αν θέλετε να κρατήσετε στο φόρουμ ΜΟΝΟ τους ΑΣΧΕΤΟΥΣ ...

Last edited:
Πάντως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον τρόπο με τον οποίο βγάζουν ορισμένοι συμπεράσματα από κάποιες συγκρίσεις.
Δηλαδή αν κάποιος/κάποιοι δηλώνουν ότι ακούν το πικάπ καλύτερα από το CD ή τα μπερδεύουν ή ότι δεν ακούν διαφορά από τα καλώδια ρεύματος ή τα mp3 είτε είναι 128 ή παραπάνω ακούγονται το ίδιο, κτλ, κτλ, τι ακριβώς αποδεικνύει αυτό?
Ότι δεν υπάρχουν διαφορές ή ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανίκανοι να τις ακούσουν και συστήματα που είναι ανίκανα να τις προβάλλουν?

Γενικώς: Ότι δεν υπάρχουν χρυσά αυτιά και "έμπεροι ακροατές". Αν σε κάποιους, ντε και καλά, πρέπει να δώσουμε τον τίτλο "Golden Ear", αυτοί είναι οι νέοι μέχρι περίπου τα 24 (μείον αυτούς που ξημεροβραδιάζονται στα club). Mετά, το αυτί, δε μας έφτανε που είναι ατελές όργανο, αλλά αρχίζει και παίρνει και την κάτω βόλτα.

Ειδικώς: Ότι οι πραγματικές διαφορές είναι απο πολύ μικρές εώς ανύπαρκτες σε αυτές τις περιπτώσεις που συζητάμε. Το παραπανίσιο που ακούμε (ή νομίζουμε ότι ακούμε) σε μη ελεγχόμενες συνθήκες (βλ. blind test), δηλ στις καθημερινές μας ακροάσεις και "ακουστικές δοκιμές" είναι αντικείμενο μελέτης της ψυχοακουστικής επιστήμης. Μας πουλάει παραμύθι ο εγκέφαλος, για να το πω απλά.

Φυσικά κάποιος θα πει:
"Κι αν εμένα μου αρέσει ρε φίλε να μου πουλάει παραμύθι ο εγκέφαλος και αυτό που ακούω μου αρέσει ακόμα κι αν δεν υπάρχει πραγματικά, γιατί να μην τα σκάσω για το Χ,Υ καλώδιο που με φτιάχνει?"

Εκεί, προσωπικά, πάω πάσο. Δικαίωμα του καθενός να ξοδεύει τα λεφτάκια του εκεί που νομίζει. Αρκεί να ξέρει γιατί τα δίνει και τι είναι ακριβώς αυτό που κερδίζει.
Άλλοι παίρνουν drugs και βλέπουν πουλάκια. Μόλις ξενερώσουν φυσικά καταλαβαίνουν ότι τα πουλάκια δεν υπήρξαν παρά μόνο στη φαντασία τους. Όμως, μετά απο λίγες ώρες, θα ψάχνουν τη δόση τους ξανα - γιατί, γι'αυτούς, είναι ωραίο να βλέπεις πουλάκια και γενικώς να ξεφεύγεις απο την πραγματικότητα.
Άβυσσος....