Περί καλωδίων ρεύματος

Ασε ρε Αρτζι μη μας βγεί καμιά αγία Αθανασία του avclub και δεν ξέρουμε που θα βάλουμε τα καλωδιοτάματα:Banane0:
εδω εχουμε πητ παπαδακο η ατανασια (που λεει ο σεφερλης) μας μαρανε

Εγώ πάντως, με το "φτωχό" μου το μυαλό, "κολλάω" σε κάτι που είχε ειπωθεί σε αρκετά προηγούμενο post και δεν είδα να έχει απαντηθεί επαρκώς. Θα το ξαναπώ και με δικά μου λόγια.

Δηλαδή άντε και αποδεδειγμένα υπάρχει διαφορά στη χρήση διαφορετικών καλωδίων ρεύματος. Διαφορά και σε ένταση και σε ποιότητες και σε ό,τι άλλο θέλει κανείς. Άντε και κάποιος έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται αυτής της τάξεως τη διαφορά συχνά στις ακροάσεις του. Άντε και η διαφορά δεν γίνεται αντιληπτή μόνο κάτω από πραγματικά πολύ ιδιαίτερες συνθήκες ακρόασης. Άντε και κάποιος λόγω όλων των παραπάνω συν του ότι έχει και την απαραίτητη "τρέλα" αλλά και το χρήμα (με όποιο τρόπο) και τα χώνει να αγοράσει μέχρι και 2 μέτρα τέτοιων καλωδίων και φυσικά και των κατάλληλων βυσμάτων αλλά και πρίζας. Άντε λοιπόν και όλα αυτά γίνονται έτσι!
Το καλώδιο που θα ξεκινά από την πρίζα του και θα περνά από όπου περνά, μέσα από τους τοίχους, τα κουτιά διακλαδώσεων, τον όποιο ηλεκτρικό πίνακα και θα φτάνει μέχρι το ρολόι της Δ.Ε.Η. Αυτό το καλώδιο λοιπόν που κατά πάσα πιθανότητα ή θα χρονολογήται σαν εγκατάσταση και σαν ποιότητα καλωδίου και σαν συνδέσεις κ.ο.κ. ή πολύ απλά θα του το έχουν περάσει με τη γνωστή προχειρότητα των περισσοτέρων σχετικών συνεργείων - τεχνητών. Αυτό το καλώδιο των τόσων κακών δεν παίζει ρόλο τραγικό στην όλη υπόθεση;! Το σούπερ ντούπερ καλώδιο των 2 μόλις τελευταίων μέτρων θα κάνει τη διαφορά;!
Γιατί αν είναι και το φτάνουμε το πράμα τόσο στα "άκρα", τουλάχιστον να κάνει κανείς ολοκληρωμένη δουλειά. Να περάσει εκ νέου κατάλληλο καλώδιο, από κατάλληλες γραμμές, με κατάλληλο τρόπο, από κατάλληλο ηλεκτρικό πίνακα και μάλιστα μέχρι το ρολόι του. Με ότι άλλο συνεπάγεται αυτό ειτε σα κόστος είτε σα δουλεία. Εκεί να του βγάλω το καπέλο και να δεχτώ και την "τρέλα" του και ότι άλλο θέλει. Σε διαφορετική περίπτωση απλά το βλέπω τουλάχιστον σαν απίστευτη υπερβολή όσο οξύμωρο κι αν μπορεί να φαίνεται αυτό που λέω.

Μην παρεξηγηθώ, ο καθένας ότι θέλει κάνει δικαιολογημένα ή μη, μόνο για τον ίδιο και τις προσδοκίες του ή και για όποιον άλλο πιθανά θα θέλει να εντυπωσιάσει ή και να ικανοποιήσει. Το ασπάζομαι αυτό. Ωστόσο δε παύει ορισμένα πράγματα να κραυγάζουν από το ποσοστό υπερβολής που τα διακρίνει με αντικειμενικά κριτήρια μιλώντας.

Originally Posted by malakudi :

Ένα δισεκατομύριο άνθρωποι να λένε πως ακούνε διαφορά, δεν έχει σημασία. Το ότι μπορούν πολλοί άνθρωποι να ξεγελιώνται και να κάνουν λάθος το αποδεικνύει η ιστορία του ανθρώπου (βλέπε θρησκείες). Μόνο η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση έχει σημασία. Και τέτοια δεν έχω δει ακόμα από τους υπερασπιστές των ακριβών καλωδίων ρεύματος.

mp

Oτι πιο σαχλό έχω διαβάσει - βγάλτε μας και κουφούς στο τέλος να τελειώνουμε. Φίλε μου άσε τα καλώδια ρεύματος που είναι πιο προχωρημένη θρησκεία και πιάστε ενα interconnect χαλκού της αρεσκίας σου και ένα με αγωγούς από ασήμι , άλλαξε τα και εαν δεν δείς διαφορά απλά δεν ...ξεγελίεσε εύκολα εσύ ! Ρε μπάς και κάνουν τα αυτία μου και ακούω διαφορές μεταξύ καλωδίων και ειδικά ρεύματος ? Oταν ακούω εγώ και όλοι οι γνωστοί μου διαφορά τί να την κάνω την επιστημονική τεκμηρίωση ? Δεν πουλάω κάτι. Ασε που στα ρεύματος υπάρχει και επιστημονική έρευνα - διάβασε το τί προσφέρουν τα shielded καλώδια ή τα διάφορα αντικραδασμικά shields.

Μόνο σαχλό δεν είναι. Τι μεγαλύτερη απόδειξη πως οι άνθρωποι γενικά είναι "believers", θέλουν να πιστεύουν κάτι, ακόμα κι αν είναι λάθος, από την πίστη στις θρησκείες; Γιατί είναι προφανές πως αν έχουν δίκιο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τα υπόλοιπα πέντε δισεκατομύρια κάνουν λάθος. Έτσι δεν είναι;

Είναι αστείο να αναφέρεται ξανά και ξανά τα interconnect ή άλλα καλώδια ήχου, γιατί δεν είναι αυτά τα οποία κατακρίνω. Κατακρίνω τα καλώδια ρεύματος, τα οποία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από δεκάδες double blind tests δεν δίνουν καμία διαφορά στον ήχο.

Μπορείς να παραθέσεις τα double blind test, στα οποία τόσο πολύ επιμένεις να
αναφέρεσαι, καθώς και σε ποιά μηχανήματα έγιναν? Γενικά μην είσαι τόσο
απόλυτος, ειδικά σε κάτι που από ότι φαίνεται δεν το γνωρίζεις επαρκώς!

Μόνο σαχλό δεν είναι. Τι μεγαλύτερη απόδειξη πως οι άνθρωποι γενικά είναι "believers", θέλουν να πιστεύουν κάτι, ακόμα κι αν είναι λάθος, από την πίστη στις θρησκείες; Γιατί είναι προφανές πως αν έχουν δίκιο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τα υπόλοιπα πέντε δισεκατομύρια κάνουν λάθος. Έτσι δεν είναι;

Είναι αστείο να αναφέρεται ξανά και ξανά τα interconnect ή άλλα καλώδια ήχου, γιατί δεν είναι αυτά τα οποία κατακρίνω. Κατακρίνω τα καλώδια ρεύματος, τα οποία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από δεκάδες double blind tests δεν δίνουν καμία διαφορά στον ήχο.

Μάλλον τα έχεις μπερδέψει τα πράγματα λίγο... Μπλέκεις θέματα πίστης και θρησκείες με placebo effects και ψάχνεις αποδείξεις !

Απόδειξέ μου οτι έχεις δίκιο στο συλλογισμό σου οτι είναι αλληλένδετα και τότε θα σου αποδείξω και εγώ οτι τα καλώδια ρεύματος χαρακτηρίζουν ηχητικά αυτό που ακούς ...

μακ εισαι πολυ θρησκολυπτος και αυτο φαινεται απο το αβαταρ σου
ειπαμε τα καλωδια ρευματος ειναι για τους ψαγμενους
ο αλλος εβαλε καλο καλωδιο στην τοστιερα και εφαγε νοστιμοτερο τοστ
τι λεμε τωρα

Ή μάλλον - ακόμα καλύτερα - εγώ θα σου αποδείξω οτι είσαι κουφός που δεν ακούς τις διαφορές !!!!! -bye-

Καλή η θεωρία, αλλά αν δε συνοδεύεται απο πράξη θα κλειδωθεί εσαεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Και σύ μόνο θεωρίες μας λές, και το χειρότερο, δεν είναι κάν δικές σου !

Μετά από 19 σελίδες από posts έχω να συνοψίσω σε 3-4 πορίσματα:

α. Κανείς από τους υποστηριχτές των καλωδίων ρεύματος δε προσκόμισε επιστημονικά στοιχεία για την διαφορά στον ήχο που αυτά προκαλούν. Κανένα double blind test από κάποιο οργανισμό, περιοδικό, site, καμία επιστημονική εξήγηση για την όποια πιθανή διαφορά. Αντίθετα, ορισμένοι επεκτάθηκαν όχι μόνο στον ήχο αλλά και στην εικόνα - φυσικά και πάλι χωρίς κανένα στοιχείο πέρα από τις προσωπικές μαρτυρίες.
β. Η αντίθετη άποψη προσκόμισε δύο τεστ, ένα μέσα από το εδώ φόρουμ και ένα από έγκυρο site με ιστορία 15 χρόνων στο χώρο, που αποδεικνύουν τη θέση της, ενώ έθεσε και επιστημονικές αιτιάσεις για τους λόγους που δεν είναι δυνατόν να κάνει διαφορά το καλώδιο ρεύματος (αμελητέα ποσότητα σε μία μεγάλη διαδρομή του ρεύματος μέχρι την τελική πηγή).
γ. Η πρώτη άποψη μην έχοντας άλλα επιχειρήματα, είτε αρνείται γενικά την ικανότητα των τεστ να βγάλουν συμπέρασμα, είτε λέγοντας πως τελικά είναι θέμα προσωπικό. Εδώ φυσικά θα διαφωνίσω, δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι καθαρά θέμα αν ισχύει κάτι ή όχι. Γιατί αν δεν ισχύει, τότε αυτοί που το ισχυρίζονται για να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι κοινοί απατεώνες.
δ. Η αλήθεια είναι πως δε περίμενα να υπάρχουν τόσοι πολλοί υποστηρικτές των ακριβών καλωδίων ρεύματος, αλλά τελικά το μόνο που αποδεικνύει αυτό για πολοστή φορά (βλέπε χαρτορίχτρες, μέντιουμ, μασαζοκαλσόν κτλ κτλ κτλ) είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πρώτα το συναίσθημα και μετά τη λογική, ενώ θα έπρεπε στον 21ο αιώνα να είχαμε το αντίθετο.
ε. Δε μπορώ παρά να συγχαρώ τους moderators που παρά την διαφορετική άποψή τους στο θέμα, επιτρέπουν την προβολή της αντίθετης άποψης.

Ή μάλλον - ακόμα καλύτερα - εγώ θα σου αποδείξω οτι είσαι κουφός που δεν ακούς τις διαφορές !!!!! -bye-

Καλή η θεωρία, αλλά αν δε συνοδεύεται απο πράξη θα κλειδωθεί εσαεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Και σύ μόνο θεωρίες μας λές, και το χειρότερο, δεν είναι κάν δικές σου !

Ίσα ίσα, εγώ δε λέω θεωρίες, προσκόμισα στοιχεία από συγκεκριμένα τεστ τα οποία ούτε καν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε. Εσείς λέτε θεωρίες στον αέρα (αερολογίες ; ) χωρίς καμία απόδειξη, πέρα από την επανάληψη "Ναι, υπάρχει διαφορά".

τι λες και συ τωρα
αφου δεν εχει καν συστημα που να ακουσει τις διαφορες
αρα δεν υπαρχουν
που να το βαλει το καλωδιο στο φορητο μονοφωνικο ραδιοφωνακι μπαταριας
ακους εκει
η μαλλον δεν ακους εκει

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Μπορείς να παραθέσεις τα double blind test, στα οποία τόσο πολύ επιμένεις να
αναφέρεσαι, καθώς και σε ποιά μηχανήματα έγιναν? Γενικά μην είσαι τόσο
απόλυτος, ειδικά σε κάτι που από ότι φαίνεται δεν το γνωρίζεις επαρκώς!

Στο πρώτο post, και άλλο ένα που έγινε από άτομα του φόρουμ. Αν θέλετε κι άλλα, να τα στείλω, αν και δεν έχει νόημα, αφού δεν κοιτάτε καν αυτά που ήδη σας δώθηκαν.

Γενικώς δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση,εδώ και πολύ καιρό...

Μετά από 19 σελίδες από posts έχω να συνοψίσω σε 3-4 πορίσματα:

α. Κανείς από τους υποστηριχτές των καλωδίων ρεύματος δε προσκόμισε επιστημονικά στοιχεία για την διαφορά στον ήχο που αυτά προκαλούν. Κανένα double blind test από κάποιο οργανισμό, περιοδικό, site, καμία επιστημονική εξήγηση για την όποια πιθανή διαφορά. Αντίθετα, ορισμένοι επεκτάθηκαν όχι μόνο στον ήχο αλλά και στην εικόνα - φυσικά και πάλι χωρίς κανένα στοιχείο πέρα από τις προσωπικές μαρτυρίες.
β. Η αντίθετη άποψη προσκόμισε δύο τεστ, ένα μέσα από το εδώ φόρουμ και ένα από έγκυρο site με ιστορία 15 χρόνων στο χώρο, που αποδεικνύουν τη θέση της, ενώ έθεσε και επιστημονικές αιτιάσεις για τους λόγους που δεν είναι δυνατόν να κάνει διαφορά το καλώδιο ρεύματος (αμελητέα ποσότητα σε μία μεγάλη διαδρομή του ρεύματος μέχρι την τελική πηγή).
γ. Η πρώτη άποψη μην έχοντας άλλα επιχειρήματα, είτε αρνείται γενικά την ικανότητα των τεστ να βγάλουν συμπέρασμα, είτε λέγοντας πως τελικά είναι θέμα προσωπικό. Εδώ φυσικά θα διαφωνίσω, δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι καθαρά θέμα αν ισχύει κάτι ή όχι. Γιατί αν δεν ισχύει, τότε αυτοί που το ισχυρίζονται για να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι κοινοί απατεώνες.
δ. Η αλήθεια είναι πως δε περίμενα να υπάρχουν τόσοι πολλοί υποστηρικτές των ακριβών καλωδίων ρεύματος, αλλά τελικά το μόνο που αποδεικνύει αυτό για πολοστή φορά (βλέπε χαρτορίχτρες, μέντιουμ, μασαζοκαλσόν κτλ κτλ κτλ) είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πρώτα το συναίσθημα και μετά τη λογική, ενώ θα έπρεπε στον 21ο αιώνα να είχαμε το αντίθετο.
ε. Δε μπορώ παρά να συγχαρώ τους moderators που παρά την διαφορετική άποψή τους στο θέμα, επιτρέπουν την προβολή της αντίθετης άποψης.

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε ...
Λυπούμεθα (καθόλου) που η θέση μας δεν σας έπεισε ...

Οταν αποκτήσετε ΔΙΚΗ σας αποψη, με το καλό να την ξανασυζητήσουμε.

Οσο για τους moderators, έχουν ξαναέρθει αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις και έχουν αποκτήσει προσωπικές εμπειρίες στο χειρισμό...

Κατι το οποίο (προσωπικές εμπειρίες) με λύπη μου διαπιστώνω οτι εσείς δεν έχετε ή αν έχετε δεν είστε διατεθειμένος να τις μοιραστείτε μαζί μας.

Γιατι δεν ξέρω πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την φιλολογική επιμονή σας...

Μετα τιμής

Φίλιππος

Οσο για τους moderators, έχουν ξαναέρθει αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις και έχουν αποκτήσει προσωπικές εμπειρίες στο χειρισμό...

Κατι το οποίο (προσωπικές εμπειρίες) με λύπη μου διαπιστώνω οτι εσείς δεν έχετε ή αν έχετε δεν είστε διατεθειμένος να τις μοιραστείτε μαζί μας.

Γιατι δεν ξέρω πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την φιλολογική επιμονή σας...

Μετα τιμής

Φίλιππος
ρε παλικαρι συγνωμη δηλαδης
αλλα αυτο το πραμα η προσωπικη εμπειρια τι ειναι?

Δεν έχω "άποψη". Έχω επστημονική γνώση. Εσείς έχετε άποψη, χωρίς όμως να έχετε γνώση. Άλλωστε γνώμες υπάρχουν όσοι και άνθρωποι, αλλά η αλήθεια είναι μία.
Μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε στην ψευδαίσθηση πως ακούτε/βλέπετε διαφορά αλλάζοντας ένα καλώδιο ρεύματος. Κατά πως φαίνεται καμία δοκιμή και καμία επιστημονική έρευνα δε θα σας πείσει, όπως καμία επιχειρηματολογία δεν θα έπειθε έναν Μουσουλμάνο να γίνει Βουδιστής.