εδω εχουμε πητ παπαδακο η ατανασια (που λεει ο σεφερλης) μας μαρανεΑσε ρε Αρτζι μη μας βγεί καμιά αγία Αθανασία του avclub και δεν ξέρουμε που θα βάλουμε τα καλωδιοτάματα:Banane0:
εδω εχουμε πητ παπαδακο η ατανασια (που λεει ο σεφερλης) μας μαρανεΑσε ρε Αρτζι μη μας βγεί καμιά αγία Αθανασία του avclub και δεν ξέρουμε που θα βάλουμε τα καλωδιοτάματα:Banane0:
μιας και εδω μεσα υπαρχουν πολλοι θρησκοληπτοι λεω να κανουμε μια αιρεση
καλωδιακοι διαμαρτηρομενοι
Originally Posted by malakudi :
Ένα δισεκατομύριο άνθρωποι να λένε πως ακούνε διαφορά, δεν έχει σημασία. Το ότι μπορούν πολλοί άνθρωποι να ξεγελιώνται και να κάνουν λάθος το αποδεικνύει η ιστορία του ανθρώπου (βλέπε θρησκείες). Μόνο η επιστημονική έρευνα και τεκμηρίωση έχει σημασία. Και τέτοια δεν έχω δει ακόμα από τους υπερασπιστές των ακριβών καλωδίων ρεύματος.
mp
Oτι πιο σαχλό έχω διαβάσει - βγάλτε μας και κουφούς στο τέλος να τελειώνουμε. Φίλε μου άσε τα καλώδια ρεύματος που είναι πιο προχωρημένη θρησκεία και πιάστε ενα interconnect χαλκού της αρεσκίας σου και ένα με αγωγούς από ασήμι , άλλαξε τα και εαν δεν δείς διαφορά απλά δεν ...ξεγελίεσε εύκολα εσύ ! Ρε μπάς και κάνουν τα αυτία μου και ακούω διαφορές μεταξύ καλωδίων και ειδικά ρεύματος ? Oταν ακούω εγώ και όλοι οι γνωστοί μου διαφορά τί να την κάνω την επιστημονική τεκμηρίωση ? Δεν πουλάω κάτι. Ασε που στα ρεύματος υπάρχει και επιστημονική έρευνα - διάβασε το τί προσφέρουν τα shielded καλώδια ή τα διάφορα αντικραδασμικά shields.
Μόνο σαχλό δεν είναι. Τι μεγαλύτερη απόδειξη πως οι άνθρωποι γενικά είναι "believers", θέλουν να πιστεύουν κάτι, ακόμα κι αν είναι λάθος, από την πίστη στις θρησκείες; Γιατί είναι προφανές πως αν έχουν δίκιο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τα υπόλοιπα πέντε δισεκατομύρια κάνουν λάθος. Έτσι δεν είναι;
Είναι αστείο να αναφέρεται ξανά και ξανά τα interconnect ή άλλα καλώδια ήχου, γιατί δεν είναι αυτά τα οποία κατακρίνω. Κατακρίνω τα καλώδια ρεύματος, τα οποία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από δεκάδες double blind tests δεν δίνουν καμία διαφορά στον ήχο.
Μόνο σαχλό δεν είναι. Τι μεγαλύτερη απόδειξη πως οι άνθρωποι γενικά είναι "believers", θέλουν να πιστεύουν κάτι, ακόμα κι αν είναι λάθος, από την πίστη στις θρησκείες; Γιατί είναι προφανές πως αν έχουν δίκιο οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, τα υπόλοιπα πέντε δισεκατομύρια κάνουν λάθος. Έτσι δεν είναι;
Είναι αστείο να αναφέρεται ξανά και ξανά τα interconnect ή άλλα καλώδια ήχου, γιατί δεν είναι αυτά τα οποία κατακρίνω. Κατακρίνω τα καλώδια ρεύματος, τα οποία ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ από δεκάδες double blind tests δεν δίνουν καμία διαφορά στον ήχο.
Ή μάλλον - ακόμα καλύτερα - εγώ θα σου αποδείξω οτι είσαι κουφός που δεν ακούς τις διαφορές !!!!!
Καλή η θεωρία, αλλά αν δε συνοδεύεται απο πράξη θα κλειδωθεί εσαεί στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Και σύ μόνο θεωρίες μας λές, και το χειρότερο, δεν είναι κάν δικές σου !
Μπορείς να παραθέσεις τα double blind test, στα οποία τόσο πολύ επιμένεις να
αναφέρεσαι, καθώς και σε ποιά μηχανήματα έγιναν? Γενικά μην είσαι τόσο
απόλυτος, ειδικά σε κάτι που από ότι φαίνεται δεν το γνωρίζεις επαρκώς!
Μετά από 19 σελίδες από posts έχω να συνοψίσω σε 3-4 πορίσματα:
α. Κανείς από τους υποστηριχτές των καλωδίων ρεύματος δε προσκόμισε επιστημονικά στοιχεία για την διαφορά στον ήχο που αυτά προκαλούν. Κανένα double blind test από κάποιο οργανισμό, περιοδικό, site, καμία επιστημονική εξήγηση για την όποια πιθανή διαφορά. Αντίθετα, ορισμένοι επεκτάθηκαν όχι μόνο στον ήχο αλλά και στην εικόνα - φυσικά και πάλι χωρίς κανένα στοιχείο πέρα από τις προσωπικές μαρτυρίες.
β. Η αντίθετη άποψη προσκόμισε δύο τεστ, ένα μέσα από το εδώ φόρουμ και ένα από έγκυρο site με ιστορία 15 χρόνων στο χώρο, που αποδεικνύουν τη θέση της, ενώ έθεσε και επιστημονικές αιτιάσεις για τους λόγους που δεν είναι δυνατόν να κάνει διαφορά το καλώδιο ρεύματος (αμελητέα ποσότητα σε μία μεγάλη διαδρομή του ρεύματος μέχρι την τελική πηγή).
γ. Η πρώτη άποψη μην έχοντας άλλα επιχειρήματα, είτε αρνείται γενικά την ικανότητα των τεστ να βγάλουν συμπέρασμα, είτε λέγοντας πως τελικά είναι θέμα προσωπικό. Εδώ φυσικά θα διαφωνίσω, δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι καθαρά θέμα αν ισχύει κάτι ή όχι. Γιατί αν δεν ισχύει, τότε αυτοί που το ισχυρίζονται για να πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είναι κοινοί απατεώνες.
δ. Η αλήθεια είναι πως δε περίμενα να υπάρχουν τόσοι πολλοί υποστηρικτές των ακριβών καλωδίων ρεύματος, αλλά τελικά το μόνο που αποδεικνύει αυτό για πολοστή φορά (βλέπε χαρτορίχτρες, μέντιουμ, μασαζοκαλσόν κτλ κτλ κτλ) είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πρώτα το συναίσθημα και μετά τη λογική, ενώ θα έπρεπε στον 21ο αιώνα να είχαμε το αντίθετο.
ε. Δε μπορώ παρά να συγχαρώ τους moderators που παρά την διαφορετική άποψή τους στο θέμα, επιτρέπουν την προβολή της αντίθετης άποψης.
και ποιος ειπε οτι ειναι συζητηση?Γενικώς δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση,εδώ και πολύ καιρό...
ρε παλικαρι συγνωμη δηλαδηςΕτσι είναι αν έτσι νομίζετε ...
Λυπούμεθα (καθόλου) που η θέση μας δεν σας έπεισε ...
Οταν αποκτήσετε ΔΙΚΗ σας αποψη, με το καλό να την ξανασυζητήσουμε.
Οσο για τους moderators, έχουν ξαναέρθει αντιμέτωποι με αντίστοιχες καταστάσεις και έχουν αποκτήσει προσωπικές εμπειρίες στο χειρισμό...
Κατι το οποίο (προσωπικές εμπειρίες) με λύπη μου διαπιστώνω οτι εσείς δεν έχετε ή αν έχετε δεν είστε διατεθειμένος να τις μοιραστείτε μαζί μας.
Γιατι δεν ξέρω πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω την φιλολογική επιμονή σας...
Μετα τιμής
Φίλιππος
Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε ...
Λυπούμεθα (καθόλου) που η θέση μας δεν σας έπεισε ...
Οταν αποκτήσετε ΔΙΚΗ σας αποψη, με το καλό να την ξανασυζητήσουμε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.