Περί καλωδίων ρεύματος

αν καποιος βλεπει
(ασχολιαστο )
σε ενα ακριβο καλωδιο ηχειων μπορει να διακρινει πολλα πραγματα
ε στου ρευματος ειναι λιγο πιο δυσκολο να δει
αν δει και εκει καταλαβαινει αρκετα πραματα περι καλωδιων
αλλα
τι λεω τι λεω( που ελεγε και ο στρατος)
εδω καποιοι δεν μπαινουν στον κοπο να φανε λιγο πλασιμπο που κανει καλο και στον καταρακτη
θα μπορεσουν να καταλαβουν πως δολευουν τα καλωδια

μεγάλο σχολείο το e-bay :flipout:

Δε ξέρω αν στερούνται φαντασία αυτοί που δεν βλέπουν/ακούν/μυρίζουν διαφορές αλλάζοντας καλώδια ρεύματος ή hdmi καλώδια, σίγουρα πάντως στερούνται της χρήσης επιστημονικής σκέψης και μαθηματικής λογικής αυτοί που βλέπουν.

Πιπίλα την έχεις κάνει την επίκληση της επιστημονικής γνώσεις (που από όσο λες διαθέτεις αλλά δεν κατοχυρώνεις)
Αλλά στα δικά μου μάτια ‛επιστημονικίστικα’ μιλάς και όχι επιστημονικά.
Στο έχω πει και πριν κάμποσες σελίδες. Μην απαξιώνεις τις όποιες γνώσεις των άλλων.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Προτιμώ να ονομάζομαι όμως ημιμαθείς… και να συνεχίζω την όποια προσωπική (και όχι ακαδημαϊκή ή επιστημονική) έρευνά μου.

Ανεβάζεις πολύ ψηλά τη μπάρα μιλώντας για το πώς θα έπρεπε να γίνει το super blind test (σε ουτοπικό επίπεδο).
Ενώ συγχρόνως δεν κάνεις τον κόπο να κάνεις ένα δύο πειράματα μόνος σου ή σπίτι κάποιου φίλου που σου έχει προτείνει.

Ε… περίμενε λοιπόν το Άγιων Πνεύμα καλύτερα. Γιατί super duper blind test με τις παραμέτρους που ‛ακαδημαϊκά’ θέτεις δεν πρόκειται να γίνει εύκολα από κανέναν… ούτε πανεπιστήμια ούτε club.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_g...books&field-keywords=research+methods&x=0&y=0 δεν βρίσκω ποιο βιβλίο έχω από τα φοιτητικά μου χρόνια. Θα σου τουλάχιστον κάποιες απορίες.

Πιπίλα την έχεις κάνει την επίκληση της επιστημονικής γνώσεις (που από όσο λες διαθέτεις αλλά δεν κατοχυρώνεις)
Αλλά στα δικά μου μάτια ‛επιστημονικίστικα’ μιλάς και όχι επιστημονικά.
Στο έχω πει και πριν κάμποσες σελίδες. Μην απαξιώνεις τις όποιες γνώσεις των άλλων.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Προτιμώ να ονομάζομαι όμως ημιμαθείς… και να συνεχίζω την όποια προσωπική (και όχι ακαδημαϊκή ή επιστημονική) έρευνά μου.

Ανεβάζεις πολύ ψηλά τη μπάρα μιλώντας για το πώς θα έπρεπε να γίνει το super blind test (σε ουτοπικό επίπεδο).
Ενώ συγχρόνως δεν κάνεις τον κόπο να κάνεις ένα δύο πειράματα μόνος σου ή σπίτι κάποιου φίλου που σου έχει προτείνει.

Ε… περίμενε λοιπόν το Άγιων Πνεύμα καλύτερα. Γιατί super duper blind test με τις παραμέτρους που ‛ακαδημαϊκά’ θέτεις δεν πρόκειται να γίνει εύκολα από κανέναν… ούτε πανεπιστήμια ούτε club.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.amazon.com/s/ref=nb_ss_g...books&field-keywords=research+methods&x=0&y=0 δεν βρίσκω ποιο βιβλίο έχω από τα φοιτητικά μου χρόνια. Θα σου τουλάχιστον κάποιες απορίες.

ΚΑΚΩΣ το συνεχίζεις ....

Ασχολείσαι με κάποιον που λέει οτι διαθέτει επιστημονική γνώση και μαθηματική λογική αλλά μένει στα λόγια και στα γραφόμενα άλλων και κάνει αντιπολίτευση και όχι εποικοδομητική συζήτηση.
Ασε τον λοιπόν να κάνει ότι νομίζει....
Τρέφω την ελπίδα οτι η απομόνωση - που μόνος του έθεσε τον εαυτό του με αυτά που γράφει - θα τον κάνει να σταματήσει....

Μου αρέσει αυτή η συζήτηση, έχει και το γούστο της τελικά! Δηλαδή, αφού η συμπολίτευση έδωσε (λέμε τώρα) όλα τα επιστημονικά δεδομένα γι αυτά που ισχυρίζεται, τώρα μέμφεται την αντιπολίτευση ότι δεν απαντάει σ' αυτά! :argue:

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Μου αρέσει αυτή η συζήτηση, έχει και το γούστο της τελικά! Δηλαδή, αφού η συμπολίτευση έδωσε (λέμε τώρα) όλα τα επιστημονικά δεδομένα γι αυτά που ισχυρίζεται, τώρα μέμφεται την αντιπολίτευση ότι δεν απαντάει σ' αυτά! :argue:

Σωτήρη,
μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε ... Αυτοί που εσύ αποκαλείς - άστοχα - "συμπολίτευση", έδωσαν ευκαιρίες για πειραματική απόδειξη με προσκλήσεις σε (συν)ακροάσεις και επίσης σήκωσαν το γάντι για το αν μπορούν να ξεχωρίσουν το δικό τους καλώδιο απο κάποιο άλλο στο δικό τους σύστημα πάντα ...
Απο την άλλη πλευρα, πέραν των επικλήσεων σε επιστημονική γνώση και μαθηματική λογική δεν είδαμε τίποτε ! Και οταν λέμε γνώση εννοούμε ΔΙΚΗ ΜΑΣ γνώση, όχι του wikipedia (που σημειωτέον είναι απο τα πλέον ανακριβή)....

Τέλος, δεν νομίζω να μέμφθηκε κανείς κανένα, τουλάχιστον όχι άδικα.... Αν θέλει ο οποιοσδήποτε να συζητήσει μαζί μου επιστημονικά, έχω απαίτηση να είναι ο ίδιος επιστήμονας και να το αποδεικύει επίσης, όπως το έκανα εγώ προς τέρψιν άλλου συνφορουμίτη σ' αυτό το νήμα και όπως θα το κάνω για οποιον άλλο το ζητήσει ...

Φιλικά,

Φίλιππος

Στο "δική" μας γνώση διαφωνώ πάντως. Η γνώση είναι παγκόσμια και όχι προσωπική μόνο, αν υπάρχει κάπου μπορούμε να την επικαλεστούμε, να την κρίνουμε και να την κάνουμε και δικιά μας γνώση. Διαφορετικά ελάχιστοι θα μπορούσαν να μιλάνε στην πραγματικότητα (η αναφορά είναι γενικότερη, δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο θέμα). Παρεμπιπτόντως, η wikipedia δεν ήταν η αποκλειστική πηγή όσων δόθηκαν από την (ας πούμε) αντιπολίτευση, υπήρχαν κι άλλες πηγές. Ανάμεσα σ' αυτές ήταν και δύο δοκιμές, που όμως ελάχιστα σχολιάστηκαν, ιδιαίτερα αυτή που έγινε και από μέλη του φόρουμ η οποία μάλιστα κατά τη γνώμη μου έδειξε ότι - στατιστικά τουλάχιστον - δεν έγινε δυνατόν να καταγραφούν οι διαφορές ανάμεσα στα καλώδια που δοκιμάστηκαν, τώρα άλλοι μπορεί να την ερμηνεύουν διαφορετικά αυτή την δοκιμή. Τώρα το "μέμφθηκε" βάλε το σε εισαγωγικά, συζήτηση κάνουμε...

Καθώς η συζήτηση συνεχίζεται κάποιοι ανησυχούν για μάς και μερικοί άλλοι έχοντες επιστημονική κατάρτιση φροντίζουν για μάς:flipout:

1203230530_photo-027-babojebac.jpg

Last edited:
Προσωπικά καθόλου δεν ανησυχώ ή φροντίζω για σας. Απλά αν έχω κάποια πράγματα να πω που πιστεύω ότι είναι έτσι και έχουν κάποια βάση, θα τα πω κι ας διαφωνούν όλοι οι υπόλοιποι...

Προσωπικά καθόλου δεν ανησυχώ ή φροντίζω για σας. Απλά αν έχω κάποια πράγματα να πω που πιστεύω ότι είναι έτσι και έχουν κάποια βάση, θα τα πω κι ας διαφωνούν όλοι οι υπόλοιποι...

Μην αρπάζεσαι.Αστειεύομαι για την κατάσταση και των μέν και των δέ...

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Στο "δική" μας γνώση διαφωνώ πάντως. Η γνώση είναι παγκόσμια και όχι προσωπική μόνο, αν υπάρχει κάπου μπορούμε να την επικαλεστούμε, να την κρίνουμε και να την κάνουμε και δικιά μας γνώση. Διαφορετικά ελάχιστοι θα μπορούσαν να μιλάνε στην πραγματικότητα (η αναφορά είναι γενικότερη, δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο θέμα). Παρεμπιπτόντως, η wikipedia δεν ήταν η αποκλειστική πηγή όσων δόθηκαν από την (ας πούμε) αντιπολίτευση, υπήρχαν κι άλλες πηγές. Ανάμεσα σ' αυτές ήταν και δύο δοκιμές, που όμως ελάχιστα σχολιάστηκαν, ιδιαίτερα αυτή που έγινε και από μέλη του φόρουμ η οποία μάλιστα κατά τη γνώμη μου έδειξε ότι - στατιστικά τουλάχιστον - δεν έγινε δυνατόν να καταγραφούν οι διαφορές ανάμεσα στα καλώδια που δοκιμάστηκαν, τώρα άλλοι μπορεί να την ερμηνεύουν διαφορετικά αυτή την δοκιμή. Τώρα το "μέμφθηκε" βάλε το σε εισαγωγικά, συζήτηση κάνουμε...

Επειδή ακριβώς κάνουμε συζήτηση, γι αυτό και λέω οτι δεν έχουμε ακούσει σχεδόν τίποτε απο την μια απο τις 2 πλευρές (και ξέρεις σε ποιά μεριά αναφέρομαι) παρά κάποια μονότονα (ανθυπο)επιχειρήματα...

Και πιστεψέ με δε θα το σχολίαζα περισσότερο, αλλά έχω ενοχληθεί και στεναχωρηθεί κατα βάθος απο τη μονοτονία τους...

Νιώθω όπως θα ένιωθα αν κόλλαγε η βελόνα στο Linn μου την ώρα που ακούω το Dark Side Of The Moon: Εξαλλος (επειδή κόπηκε η ακουστική απόλαυση) και σκασμένος (επειδή ο δίσκος καταστράφηκε) ....

Μπορώ και γω να βγώ να λέω ανα 10 πόστ για double blind tests και reviews. Αλλά καλό είναι η συζήτηση να "ρέει" !

Φίλιππος

ΥΓ: Και επίσης δεν δέχομαι οτι θα πρέπει να αποδείξω οτι ΔΕΝ είμαι ελέφαντας....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

.......
Νιώθω όπως θα ένιωθα αν κόλλαγε η βελόνα στο Linn μου την ώρα που ακούω το Dark Side Of The Moon: Εξαλλος (επειδή κόπηκε η ακουστική απόλαυση) και σκασμένος (επειδή ο δίσκος καταστράφηκε) ....

Καταλαβαίνω! Βέβαια αν το άκουγες σε CD (ωχ, ανοίγω άλλο flame τώρα!) η περίπτωση να κολλήσει και καταστραφεί θα ήταν ελάχιστη! :grinning-smiley-043

Μπορώ και γω να βγώ να λέω ανα 10 πόστ για double blind tests και reviews. Αλλά καλό είναι η συζήτηση να "ρέει" !

Φίλιππος

ΥΓ: Και επίσης δεν δέχομαι οτι θα πρέπει να αποδείξω οτι ΔΕΝ είμαι ελέφαντας....

Πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς αυτού του είδους οι συζητήσεις είναι αδιέξοδες, τουλάχιστον ως προς το να πειστούν εκατέρωθεν οι δύο πλευρές για την ορθότητα των επιχειρημάτων τους. Και οι δύο πλευρές σ' αυτές τις συζητήσεις παραμένουν συνήθως στην άποψή τους, και απλά αναφέρονται συνεχώς τα ίδια επιχειρήματα και μάλιστα με ένα είδος ατέρμονης περιοδικότητας! Με λίγα λόγια, κουβέντα να γίνεται...

Διαβασα ολο το πρωτοτυπο αυτο thread και θα μου επιτεψετε να πω καποια πραγματα.
1) Στα καλωδια ρευματος υπαρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ακουστες διαφορες οταν το τεστ δεν ειναι Blind test. Αυτο δεν ερμηνευεται με το placebo effect αλλα με την κβαντοφυσικη σε συνδιασμο με λιγο Castaneda και λιγο celestine prophesy.
Ολοι ξερουμε οτι το συμπαν ειναι ενεργεια και οτι τα πειραματα δεν επαληθευουν απλως κατι αλλα επισης το μεταβαλουν. Επισης ειναι σε ολους γνωστο και αυταποδεκτο οτι η σκεψη μας καθοριζει μεσω της ενεργειας τις εξελιξεις στο συμπαν. Οταν λοιπον σε ενα τεστ γνωριζουμε ποιο καλωδιο παιζει δε μας φαινεται οτι παιζει καλυτερα αυτο που θελουμε, ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Στο blind test αυτο δε συμβαινει γιατι δε ξερουμε ποτε παιζει τι και δε μπορουμε να στειλουμε ενεργεια στο καλωδιο που πρεπει να παιξει καλυτερα ωστε να ξεχωρισει. Με παλιοτερες επιστημονικες μεθοδους σαφως και δε μπορουμε να κατανοησουμε τις χαοτικες παραμετρους που δημιουργουνε τη διαφορα. Απλα πραγματα, τι παιδευεστε.

P.S με Placebo δεν ακουω ουτε εγω διαφορες. Με tool καταλαβαινω και το υλικο θωρακισης.

εγω συνηθως τρωω πλασιμπο μετα απο 2 σφηνακια χλωρινης
και μαλιστα με αρωμα λεβαντας

:AFADF0::AFADF0::AFADF0:
η χλωρινη δεν κανει τιποτα μπροστα στον παμπλο καστανεντα - το πολυ πολυ να ρευεσαι ταμπλετες για πληντυρια πιατων - διαβασε την φιλοσοφια του δον χουαν του ανωτερω να δεις πως γινεται ο χυμος τζατζικι μουσταλευρια
:2thumb22sup: :fahne90: :2thumb22sup:

εγω που ψαχνω για καλωδια ρευματος αυτη την εποχη εχω δοκιμαση 4 καλωδια.

τα 2 παιζαν παρομια τα αλλα 2 τελιως διαφορετικα

οι τιμες τους ηταν 700-600-160 και 90 ευρο.

καλυτερο αυτο των 700(με διαφορα) μετα σχεδον μαζι αυτα των 600 και 160 και τελευταιο
αυτο των 90.
το πρωτο παντως ειχε μεγαλη διαφορα απο τα υπολοιπα.

εχω φαει απανωτα πλασιμπο στα καπακια

και μετα απο δυο σφηνακια ομιχλη και κολυβοζουμο
εστησα τον ροτελακο διπλα στον μαρκ λεβινσον του κυρ λευτερη
νομιζω οτι παιζουν ακριβως ιδια
μιας και οι δυο ειναι απλα τελικοι ενισχυτες
πωπω πλασιμπο που εφαγε ο λευτερης και αγορασε τη φολα οσο εχουν ποσοι ροτελ

και μετα απο δυο σφηνακια ομιχλη και κολυβοζουμο
εστησα τον ροτελακο διπλα στον μαρκ λεβινσον του κυρ λευτερη
νομιζω οτι παιζουν ακριβως ιδια
μιας και οι δυο ειναι απλα τελικοι ενισχυτες
πωπω πλασιμπο που εφαγε ο λευτερης και αγορασε τη φολα οσο εχουν ποσοι ροτελ

Αρτζι μη λέμε ότι θέμε.
Οταν ήμουν μικρός,είχαν παρελάσει όλοι οι ακριβοί δικάναλοι Rotel.Κανένας δεν παίζει κοντα στους Mark Levinson.Απλά δεν παίζουν,μ' ότι λάχει.Θέλουν κι αυτοί το κατιτίς τους.Και τους έπαιζα με ATC,που δεν λένε παραμύθια.Ντάξ;

Κλείνει παρένθεση.Επι του θέματος κύριοι.

giati bre ti exoyn oi Rotel

βρε τι να αυτο στα φανερα ολοι να κουνε τις διαφορες στα ρευματα και μεις οι τυφλοι τιποτες
λες να φταιει που δεν βλεπουμε.

KOYIZ Γιατι αφου λεω οτι οποιος ακουει διαφορες στα καλωδια ρευματος τελος παντων εγω πηγα και πηρα δυο εξελογια ρεφερενς ιι και θα πατω και αλλα δυο αμα κατσει απο τον φιλο μου τον Πανο