Περί καλωδίων ρεύματος

Κατ' αρχήν δεν το διάβασα, αλλά και έτσι να είναι, δεν είναι οι πυγμαίοι που το ανακάλυψαν αυτό, αλλά οι ίδιοι οι γιατροί με τις δικές τους έρευνες. Το γιατί μπορεί να συμβαίνει θα το ανακαλύψουν μέσα από συγκεκριμένη μεθοδολογία εδώ και χρόνια γνωστή (υποθέτω ότι έχουν διαφοροποιήσεις στο DNA τους, αν και δεν είμαι γιατρός για να ξέρω παραπάνω). Από την άλλη τα καλώδια είναι voodoo science! Κανείς δεν ξέρει να πει γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό με καθαρά και αντικειμενικά κριτήρια απ' όσο έχω δει ως τώρα (και από τη συζήτηση).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

... απλά χωρίς να βλέπουμε τι είναι αυτό που παίζει ...

Αυτό που εννοούσα είναι ότι αν μας αρέσει είναι καλύτερο για μας. Τώρα το αν υποπίπτουμε στο σφάλμα που λες επαφίεται στην ωριμότητα του καθενός. Από κει και πέρα δεν υποστηρίζω ούτε ότι τα καλώδια ρεύματος κάνουν τη διαφορά ούτε ότι δεν την κάνουν, γιατί απλούστατα αυτό δεν έχει αποδειχθεί επαρκώς (κατά τη γνώμη μου).

Το γεγονός ότι κάνουν μια διαφορά έχει θεωρητική επιστημονική βάση. Στην πράξη όμως ...

Το γεγονός ότι κάνουν μια διαφορά έχει θεωρητική επιστημονική βάση. Στην πράξη όμως ...

στην πραξη λοιπον νια και εγω δεν πιστευω στα καλωδια ρευματος, αλλα δεν σημαινει οτι εχω το καλυτερο αυτι του κοσμου, ουτε το καλυτερπ συστημα, η τελος παντων στο δικο μου συστημα δεν ακουγεται αυτη η διαφορα, καλω καποιο απο τους ομοχομπιστες που ανετα ακουει τα διαφορετικα χαρακτηρηστικα των ηλεκτρικων καλωδιων στον χωρο του να κανω 5 αλλαγες καλωδιων με δυο καλωδια και χωρις να τα βλεπει, να τα αναγνωρησει

Κατ' αρχήν δεν το διάβασα, αλλά και έτσι να είναι, δεν είναι οι πυγμαίοι που το ανακάλυψαν αυτό, αλλά οι ίδιοι οι γιατροί με τις δικές τους έρευνες. Το γιατί μπορεί να συμβαίνει θα το ανακαλύψουν μέσα από συγκεκριμένη μεθοδολογία εδώ και χρόνια γνωστή (υποθέτω ότι έχουν διαφοροποιήσεις στο DNA τους, αν και δεν είμαι γιατρός για να ξέρω παραπάνω). Από την άλλη τα καλώδια είναι voodoo science! Κανείς δεν ξέρει να πει γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό με καθαρά και αντικειμενικά κριτήρια απ' όσο έχω δει ως τώρα (και από τη συζήτηση).

Το θέμα είναι κανείς να αντιλαμβάνεται πότε ένα θέμα είναι αδιέξοδο κι η συζήτηση άνευ ουσίας.

Καμιά πλευρά δεν έχει επιστημονική τεκμηρίωση για να ομιλεί.

Εσείς ισχυρίζεσθε αυθαίρετα,ότι οι ακούοντες διαφορές έχουν placebo προερχόμενο απο την γοητεία του ακριβού κι η άλλη πλευρά μπορεί να ισχυρισθεί,ότι αντίθετα εσείς έχετε αρνητικό placebo,επειδή δεν μπορείτε να τ' αγοράσετε μαζί με τ' ανάλογα μηχανήματα.

Ας το κλείσουμε λοιπόν κάπου εδώ(μέχρι το επόμενο επεισόδειο:drummer:).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Να σου απαντήσω,στο ίδιο μήκος.:Banane0:

Διάβασες για τους πυγμαίους,που δεν παθαίνουν καρκίνο και διαβήτη. Απίστευτο ε;
Τώρα ψάχνουν στα εργαστήρια γιατί δεν παθαίνουν,άν και υπάρχουν εδώ και πολλάααα χρόνια.

Στην δικιά μας περίπτωση,δεν φαντάζομαι να βρεθεί εργαστήριο να το ψάξει.Ωστόσο,κι εμείς που ακούμε διαφορές υπάρχουμε.

Επιτρέψτε μας να υπάρχουμε,μέχρι να αποδειχθεί,ότι δεν πρέπει να υπάρχουμε.

Ποιός είναι πυγμαίος ?? :grinning-smiley-043

Γιατι τελικα βρε Διονύση δε συμφωνείτε οτι διαφωνείτε να τελειώνει ?

Είμαι σίγουρος οτι και ο φίλος malakudi και ο φίλος sotos65 θα το λήξουν εκεί ...

(Σε παραπέμπω στην περίπτωση blizard...)

Για τους τύπους, 2 φορές δοκίμασα στο σύστημά μου καλώδια ρεύματος, και τα 2 στην πηγή. Αλλά επειδή κανένα δεν ήταν το εξωτικό κομμάτι που αναφερόμαστε εδώ - ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΑΥΤΙΑ - δεν άκουσα διαφορές μεταξύ τους. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει οτι δεν έχουν, απλά οτι εγώ δεν τις ακούω -bye-

Φίλιππος

στην πραξη λοιπον νια και εγω δεν πιστευω στα καλωδια ρευματος, αλλα δεν σημαινει οτι εχω το καλυτερο αυτι του κοσμου, ουτε το καλυτερπ συστημα, η τελος παντων στο δικο μου συστημα δεν ακουγεται αυτη η διαφορα, καλω καποιο απο τους ομοχομπιστες που ανετα ακουει τα διαφορετικα χαρακτηρηστικα των ηλεκτρικων καλωδιων στον χωρο του να κανω 5 αλλαγες καλωδιων με δυο καλωδια και χωρις να τα βλεπει, να τα αναγνωρησει

Μιας και ειμαι απο Πατρα και γω αν θελεις να βρεθουμε απλα για να δω και γω τι γινεται διοτι με αυτα που διαβασα μαλλον θα αλλαξω γνωμη για τον ηχο και θα παω για ψαρεμα πλευρα
:guitarist:

Φίλε Θανάση,είτε τ´ακούσει είτε όχι,έχει καμιά σχέση αυτό με επιστημονική τεκμηρίωση;Ας μην ξαναγυρνάμε πάλι στην αρχή.

Φίλε Θανάση,είτε τ´ακούσει είτε όχι,έχει καμιά σχέση αυτό με επιστημονική τεκμηρίωση;Ας μην ξαναγυρνάμε πάλι στην αρχή.

Εγω εμπιστευομαι αυτο που θα δω και θα ακουσω βρε παιδια και οχι αυτο που θα μου πουν οτι καποιος μετρησε

Ειμαι απιστος Θωμας τι να κανουμε αν δεν δω η ακουσω δεν πιστευω:music-smiley-005:

Last edited:
Αυτό λέγεται κατά κόρον απο την αρχή.Τι ακούει-νομίζει ή τι δεν ακούει-δεν νομίζει ο καθένας.Δεν υπάρχει άλλωστε και τίποτα άλλο σοβαρότερο να λεχθεί...

Οπότε άς πάμε για μπάνιο όλοι μαζί-bye-

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κάθε φορά πού λέμε γιά καλώδια, να
γίνεται τέτοιος χαμός?! Πέρα από τα φαινόμενα της αυθυποβολής, τα οποία
δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, έχουμε να κάνουμε και με εργαστηριακά
μετρήσιμα δεδομένα που αφορούν τα καλώδια. Αυτό που είναι σίγουρο και
θα το πω γιά άλλη μιά φορά είναι ότι το κάθε καλώδιο παίζει διαφορετικά σε
κάθε σύστημα, όπως και το κάθε σύστημα παίζει διαφορετικά με κάθε καλώδιο.
Δεν πρόκειται γιά μαγεία, ούτε γιά αυθυποβολή, είναι μιά πραγματικότητα και
εξηγείται απόλυτα από τους νόμους της φυσικής και της ηλεκτροτεχνίας, τώρα
αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνετε, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.
Ότι δεν καταλαβαίνει κανείς, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ούτε ότι είναι
φαντασία!!! Το μόνο θέμα γιά εμένα στην συζήτηση έχει να κάνει με το κατά
πόσο οι όποιες διαφορές υπάρχουν με την αλλαγή των καλωδίων είναι
πραγματικά ακουστές και πόσο (αυτό εξαρτάται και από το σύστημα βέβαια) και
κατά πόσο αξίζει να επενδύσει κανείς σε Χ κόστους καλώδια τροφοδοσίας!!!

επιστημονικη τεκμηριωση υπαρχει με την εννοια του χειροτερου κρικου δηλαδη να το πω απλα αν εχεις στην εικονα ολο το συστημα στα 1080 πι και η συνδεση γινει με καλωδιο ς βιντεο την ποιοτητα εικονας του ποιο αδυνατου κρικου θα παρεις, το θεμα παντως δεν ειναι αυτο μιας και με την φυσικη δεν εξηγουνται ολα - αλλωστε οι νομοι της κβαντικης φυσικης εχουν καταριψει πολλους παραδοσιακους νομους της Νευτονιας φυσικης - αλλα το θεμα ειναι αν πραγματικα καποιοι - εστω και ενας - μπορει να αντιληφθει αυτη την διαφορα με τον τροπο που περιγραφω, ωστε να ασχοληθω και να επενδυσω σε κατι τετοιο και δεν το λεω ειρωνικα, πραγματικα με ενδιαφερει να μου αποδειξει καποιος εστω με περισσοτερη ακουστικη εκπαιδευση στον συγκεκρημενο τομεα απο μενα οτι οι διαφορες στα καλωδια ρευματος υπαρχουν.

για τους φιλους απο την Πατρα με μεγαλη μου ευχαριστιση και χαρα να βρεθουμε για αντσλλαγη ακουστικων εμπειριων και φιλικη παρεα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Φυσικά στα καλώδια σύνδεσης ηχείων κανείς δεν αμφισβητεί πως μπορείς να ακούσεις διαφορά. Εκείνο που αμφισβητείται σε αυτή την περίπτωση είναι αν αξίζει σε χρήμα την διαφορά που πέρνεις. Αλλά σε αυτό δε κρίνω κανέναν, κάποιοι επιλέγουν να πληρώσουν δεκαπλάσια για αυτό το 0,1% καλύτερο. Εκεί είναι επιλογή. Στα καλώδια ρεύματος δεν είναι, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει διαφορά.

mp

Γιατί δεν αμφισβητείς και τα καλώδια ηχείων δεν κατάλαβα? Ποία διάφορα τα κάνει ξεχωριστά και ακούς διαφορά?

Και για να μην παρεξηγούμαστε τοποθετούμε υπέρ τον ακουστών διαφορών γιατί δεν μου αρέσει η ισοπέδωση γενικός..:damnyou:

φιλικα παντα
οτι εγραψα για το πιο πανω ειναι κοπι πειστ απο το δικο σου κειμενο
αν λοιπον ξεχασες τι εγραψες διαβασε τις εγραψες και μην τα φερνεις στα μετρα σου κατοπιν εορτης

Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται κάθε φορά πού λέμε γιά καλώδια, να
γίνεται τέτοιος χαμός?! Πέρα από τα φαινόμενα της αυθυποβολής, τα οποία
δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, έχουμε να κάνουμε και με εργαστηριακά
μετρήσιμα δεδομένα που αφορούν τα καλώδια. Αυτό που είναι σίγουρο και
θα το πω γιά άλλη μιά φορά είναι ότι το κάθε καλώδιο παίζει διαφορετικά σε
κάθε σύστημα, όπως και το κάθε σύστημα παίζει διαφορετικά με κάθε καλώδιο.
Δεν πρόκειται γιά μαγεία, ούτε γιά αυθυποβολή, είναι μιά πραγματικότητα και
εξηγείται απόλυτα από τους νόμους της φυσικής και της ηλεκτροτεχνίας, τώρα
αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνετε, αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.
Ότι δεν καταλαβαίνει κανείς, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ούτε ότι είναι
φαντασία!!! Το μόνο θέμα γιά εμένα στην συζήτηση έχει να κάνει με το κατά
πόσο οι όποιες διαφορές υπάρχουν με την αλλαγή των καλωδίων είναι
πραγματικά ακουστές και πόσο (αυτό εξαρτάται και από το σύστημα βέβαια) και
κατά πόσο αξίζει να επενδύσει κανείς σε Χ κόστους καλώδια τροφοδοσίας!!!

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Τί θα πει "τα καλωδια του δημουλα ειναι για αλλες χρησεις οχι audio"; Για καλώδια ρεύματος συζητάμε. Τί σημασία έχει αν η συσκευή είναι Audio ή Video ή το ψυγείο ή η σκούπα ή η τοστιέρα;
ο δημουλας πουλα καλωδια για βιομηχανικη χρηση οχι audio
καποια στιγμη εφερε τα synegistic μετα λαιου εποχη και πηγαν πατο
αν εχεις παει απο τα γραφεια της εταιριας θα ξερεις τι κλιμα επικρατει
και δεν εχει πια και την χαλκρο οπως καταλαβαινεις δεν του εχουν μεινει και πολλα
αυτα περι δημουλα
τωρα αν το καλωδιο εχει την ιδια συμπερφορα με ενα που εχει audiophile συμπεριφορα παυει να υπαρχει χαιφιντελιστικο καλωδιο και ψωνιζουμε και απο καραμερτζανη και φτηνα και καλα
αλλα επειδη αυτο δεν εχει γινει ακομα
μας τα παιρνουνε και ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι