Περί καλωδίων ρεύματος

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Δεν είπα ότι δεν ακούγονται διαφορές, είπα ότι κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζουν τον κόπο.

Άλλο όταν έχεις δώσει τα λεφτά που έδωσε ο Διονύσης να πάρεις ένα καλώδιο των 800 ευρώ, κι άλλο να έχεις σύστημα των 5000 συνολικά και να δίνεις άλλα τόσα για τα καλώδια ρεύματος...

Αυτό να λέγεται.
Μην ξεχνάμε και τα δισκάκια ε;Τα παλιομηχανήματα τάχουμε για να ακούμε μουσική.

Κατά μία έννοια, ο πιο ευτυχισμένος ακροατής θα πρέπει να είναι αυτός που έχει στήσει το υπερσύστημά του σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. για τις λιγότερες απώλειες από τα χιλιόμετρα καλωδίων που αλλιώς θα μεσολαβούσαν μέχρι το σπίτι του!

μπα ταλαιπωρια, αντι να δωσω λεφτα για καλωδια, δεν αγοραζω ενα υποσταθμο της ΔΕΗ να τον βαλω στο υπογειο;

Πάντως παρατηρώ ότι εξακολουθείτε να αποφεύγετε να πάρετε θέση σχετικά με το προφανώς μεγάλο ζήτημα της όλης ηλεκτρικής εγκατάστασης σε έναν χώρο και όχι μόνο δηλαδή των τελευταίων 2 περίπου μέτρων υπερκαλωδίου από την πρίζα μέχρι το υπερσύστημα.

Ο όποιος τα έσκασε χοντρά για τέτοιο καλώδιο και που προφανώς κατάλαβε διαφορά στην απόδοση, τα χιλιοέσκασε και για μια εφάμιλλη εγκατάσταση συνολικά στο σπίτι του;

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

δεν λεω οτι εχεις σχεσεις με το δημουλα
αλοιμονο
οσο περι τιμων
αν αυριο το πρωι η mark levinson ενα τελικο απο αρκετες χιλιαδες ευρω τον δινει μονο 800 τι θα πει ο κοσμος
χαλασε η μαρκ?
τα πηγε κινα
ας παρουμε κατι ακριβοτερο για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο
η τιμη διωχνει και ελκυει κοσμο
το αν μας αρεσει ειναι κατι το σχετικο
αλλος γουσταρει να πληρωνει το καλωδιο και καθε καλωδια ακριβα και αλλος τα κανει τσιπουρες
καθενας τα σπρωχνει εκει που θελει
και γιαυτο ειναι χαρουμενος

Ξεκαθάρισα πως ΕΓΩ δεν μπορώ να ακολουθήσω αυτή την πορεία, και μάλιστα λόγω περιορισμένου βαλαντίου. Φαντάζομαι πως πολλοί συμμερίζονται, και ίσως ακολουθούν, την φιλοσοφία μου.

Και μάλιστα, καλώ όποιον το κάνει να το εκφράσει, χωρίς ενδοιασμούς.

αν καποιος τα σπρωχνει σε καλωδια δικαιωμα του πιστευω
αν καποιος θελει να τα κανει κοψιδια μεγια του

Ασφαλώς και είναι δικαίωμά του. Αλλοίμονο αν δεν ήταν.

αλλα μην κατηγορουμε καποιον επειδη εχει για χομπι κατι που σε αλλους φαινεται ακριβο -ως και ηλιθιο

Δεν κατηγόρησα - εγώ τουλάχιστον - κανέναν. Την γνώμη μου εξέφρασα, την οποία όμως υποστηρίζω σθεναρά και με επιχειρήματα. Δικαίωμα του καθενός είναι να διαχειρίζεται το χόμπυ του όπως θέλει, αλλά το ίδιο δικαίωμα το έχουν όλοι, κι αυτοί που μπορούν να το διαχειρίζονται ακριβά κι αυτοί που μπορούν να το διαχειρίζονται πιο συγκρατημένα. Απλά υποστηρίζω πως για το θέμα που συζητάμε, κάποιος με περιορισμένο βαλάντιο, βγαίνει διπλά κερδισμένος αν το διαχειριστεί με πιο ορθολογικό τρόπο. Χωρίς περιορισμούς και συμβιβασμούς σε βασικά ζητήματα που αφορούν την ποιότητα και την τεχνολογία, αλλά με σαφή προσανατολισμό στην συγκρατημένη και οικονομική διαχείριση των χρημάτων του.

1500 ή 3000 ευρώ είναι ένας μισθός (καλός ο πρώτος και εξαιρετικός ο δεύτερος) για τους περισσότερους εδώ. Ποιοί από αυτούς θα τον διέθεταν για ένα καλώδιο ρεύματος, εάν ήξεραν πως ένα υποδεκαπλάσιας ή και υποεικοσαπλάσιας τιμής θα τους έδινε το 80 ή 85 ή 90 ή και 95 τοις εκατό αυτού;

Απλά πράγματα.

Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Αυτό να λέγεται.
Μην ξεχνάμε και τα δισκάκια ε;Τα παλιομηχανήματα τάχουμε για να ακούμε μουσική.

Α, τουλάχιστον αυτό έχω να το λέω.
Μέχρι στιγμής έχω δώσει για δισκάκια πάνω από 10.000 ευρώ.

Όπως έχουμε πει, η αξία των μηχανακίων πρέπει να είναι κλάσμα της αξίας της δισκοθήκης...

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Πάντως παρατηρώ ότι εξακολουθείτε να αποφεύγετε να πάρετε θέση σχετικά με το προφανώς μεγάλο ζήτημα της όλης ηλεκτρικής εγκατάστασης σε έναν χώρο και όχι μόνο δηλαδή των τελευταίων 2 περίπου μέτρων υπερκαλωδίου από την πρίζα μέχρι το υπερσύστημα.

Ο όποιος τα έσκασε χοντρά για τέτοιο καλώδιο και που προφανώς κατάλαβε διαφορά στην απόδοση, τα χιλιοέσκασε και για μια εφάμιλλη εγκατάσταση συνολικά στο σπίτι του;

Με το ρεύμα θα ασχοληθώ όταν φύγω με το καλό από το πατρικό μου.
Γι' αυτό το λόγο συνειδητά δε βάζω κάτι καλύτερο από καλώδιο υπολογιστή...

Δεν είναι αυτό.Εχει συζητηθεί σαν ξεχωριστό θέμα πολλές φορές.

Όπως έχουμε πει, η αξία των μηχανακίων πρέπει να είναι κλάσμα της αξίας της δισκοθήκης...

Common sense…

Αλλά έχουν δει πολλά τα μάτια μας…

μπα ταλαιπωρια, αντι να δωσω λεφτα για καλωδια, δεν αγοραζω ενα υποσταθμο της ΔΕΗ να τον βαλω στο υπογειο;
Στο υπόγειο στο οποίο φαντάζομαι ότι θα έχεις ακριβώς δίπλα (με τις κατάλληλες υπερ-μονώσεις βέβαια) και το υπερ-ηχοσύστημά σου! Μην έχουμε τίποτα απόλειες από τα καλώδια μέχρι πάνω στο σπίτι δηλαδή...

αυτα τα δισκακια φερνουν γελιο σε καποιον που τα κατεβαζει απο το δυκτιο

καθενας με τις αναγκες και τις διαθεσεις του
απλα οταν εχεις λεφτα περισουουμενα ολο και καπου κοιτας να τα χαλασεις
αν εχεις την διαθεση παντα

Δεν είναι αυτό.Εχει συζητηθεί σαν ξεχωριστό θέμα πολλές φορές.
Δέχομαι ότι προφανώς και θα έχει συζητηθεί αν και δεν έτυχε να το δω ακόμα.
Ωστόσο δε νομίζεις κι εσύ ότι είναι απόλυτα σχετικό με το εδώ θέμα;
Δεν νομίζω ότι το θίγω τυχαία ή με σκοπό να "κουράσω", αν όμως είναι να ρίχνουμε τόσο βάρος στο θέμα "καλώδια ρεύματος", τότε αυτομάτως το "βάρος" αυτό αφορά και όλα τα υπόλοιπα καλώδια ρεύματος, τις συνδέσεις τους κ.ο.κ. από την εν λόγο πρίζα μέχρι (τουλάχιστον) το ρολόι της Δ.Ε.Η.
Αλλιώς τί νόημα έχει η όλη κουβέντα - ανταλλαγή απόψεων;!

Περί εγκαταστάσεων

Φίλε CosmosKGR, τα περί εγκαταστάσεων τα συζητήσαμε πιο πριν - εγώ τουλάχιστον.

Το κόστος αλλαγής της στάνταρντ καλωδίωσης που πηγαίνει στο σύστημά μας, χωρίς να είναι αμελητέο, δεν είναι απαγορευτικό, αρκεί να ακολουθηθούν οι κανόνες που αναφέρω στο αμέσως πριν από το πιο πάνω μήνυμά μου. Ειδικά αν αποφασίσει κάποιος να το κάνει με πλαστικά κανάλια (εξωτερικά, δηλαδή), χωρίς να ανοίγει κουτιά στα ντουβάρια και να ανησυχεί αν το νέο καλώδιο χωράει στις σωλήνες που είναι μέσα στους τοίχους, τότε το κόστος μειώνεται πολύ.

Θα επαναλάβω - ακόμα μια φορά - ότι ένα dedicated καλώδιο, ΜΟΝΟ για το σύστημά μας, με αρκούντως χοντρύτερη διατομή και οπλισμένο με γειωμένο τον οπλισμό, κάνει τη διαφορά πολύ μεγάλη, αρκεί ο πίνακας να διαθέτει παροχή με αρκετή ισχύ και κεντρικό καλώδιο διακλάδωσης χοντρό.

Μηπως λεω μηπως θυμαται κανενας τι ειναι το equalizer αν ναι τοτε ισως μας δωσει να καταλαβουμε και το πως λειτουργουν τα καλωδια ΟΛΑ και του ρευματος βεβαια:BDGBGDB55:

@Κώστας Παπαγεωργίου: Ευχαρίστως να έρθω σπίτι σου και να κάνουμε ένα double blind ABX test. Η μεθοδολογία θα είναι η εξής:

Συνδεδεμένα και τα δύο καλώδια σε ένα διακόπτη που θα επιτρέπει άμεσα την εναλλαγή από το ένα στο άλλο. Θα υπάρχουν 5 άτομα ακροατές που θα ακούσουν ελεύθερα αρχικά τα δύο συστήματα, εναλλάσοντας τον διακόπτη όποτε θέλουν, μεταξύ της κατάστασης Α και της κατάστασης Β. Κανείς από τους εξεταζόμενους δε θα γνωρίζει ποιο είναι το Α και ποιο το Β.
Μετά την ελεύθερη ακρόαση, θα ακολουθήσει μία από πριν αποφασισμένη σειρά 10 καταστάσεων (πχ Α-Α-Β-Α-Β-Β-Α-Β-Β-Α). Το κάθε άτομο θα αποφασίζει χωριστά από τα άλλα άτομα, χωρίς να ξέρει τι αποφασίζει ο καθένας, ενώ και κάθε συζήτηση - σχόλιο (ωωω, ακούγεται πιο καθαρά τώρα κτλ) απαγορεύεται για να μην επηρεάζονται οι άλλοι. Τα πέντε άτομα θα σημειώνουν τι ακούνε κάθε φορά. Στο τέλος θα πρέπει να δώσουν και μία εκτίμηση τι είναι το Α και τι το Β. Ολοκληρώνοντας θα δούμε τις απαντήσεις (5*10 = 50) και πόσες ήταν σωστές. Αν το ποσοστό είναι στο 50%, είναι προφανές πως είναι καθαρά τυχαίο και πως καμία διαφορά δεν κάνει το καλώδιο ρεύματος. Αν είναι >90% είναι σαφές πως υπάρχει διαφορά. Τότε θα δούμε και το αποτέλεσμα του ποιο θεωρούν πως είναι καλύτερο, το Α ή το Β. Αν τουλάχιστον 4/5 δίνουν σαν καλύτερο αυτό που έχει το ακριβότερο καλώδιο, τότε έχουμε σίγουρη πλέον άποψη πως το καλώδιο ρεύματος κάνει διαφορά.

Αν συμφωνείς για την μεθοδολογία, μπορούμε να προχωρήσουμε. Αν όχι, τότε δεν έχει και νόημα να συζητάμε.

Φυσικά το ίδιο τεστ μπορεί να γίνει και σε τηλεοράσεις, video, προβολείς, ψυγεία, φούρνους μικροκυμάτων ή ότι άλλο θέλετε να δοκιμάσετε.

mp

Κύριε malakudi επειδή από τα γραπτά σας κατανοώ ότι η εμπειρία σας από ακροάσεις συστημάτων και πειραματισμών είναι μικρή θα ήθελα να σας εξηγήσω 2 πράγματα.

1ον: Αν θέλετε να παρευρεθείτε στον χώρο μου η ακρόαση θα γίνει όπως θα σας υποδείξω εγώ και όχι εσείς. Αν δεν συμφωνείτε διατηρείστε τις παρωπίδες και συνεχίστε την πορεία σας.

Αν θέλετε να διευρύνετε τις γνώσεις σας τότε είσαστε ευπρόσδεκτος.

Επειδή λοιπόν έχουν περάσει από τα χέρια μου εκατοντάδες συσκευές και χιλιάδες μέτρα καλωδίων, είτε interconnect, είτε ηχείων, είτε ρεύματος, θα πρέπει να σας πω ότι ακόμη και συσκευές ιδίου κατασκευαστή ενδέχεται να παρουσιάζουν διαφορές ως προς το ηχητικό τους αποτέλεσμα.
Άρα δεν θα μπορούσαμε με σιγουριά να συνδέσουμε 2 ίδιες συσκευές σε ένα σύστημα και 'παίζοντας' με τα καλώδια να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που περιέγραψα το τεστ παραπάνω. Έχοντας όλες τις συσκευές συνδεδεμένες με τα ίδια ακριβώς καλώδια θα αλλάζουμε μόνο το καλώδιο της κεντρικής τροφοδοσίας που είναι διαφορετικό.

Με επιτυχία ποσοστού άνω του 90% δέχομαι να σας υποδεικνύω σε κάθε αλλαγή σας ποιόν πριζοδιακόπτη χρησιμοποιήσατε.

2ον: Αν δεν σας καλύπτει αυτό το τεστ, τότε η επόμενη εκδοχή θα είναι η εξής : Θα επιλέξω εγώ άλλα 3 ή 4 άτομα και με τη βοήθειά τους και ένα συγκεκριμένο καλώδιο ρεύματος που γνωρίζουμε θα επισκεφθούμε 5 διαφορετικά συστήματα.

Αυτό το καλώδιο θα χρησιμοποιηθεί έναντι οποιουδήποτε άλλου καλωδίου ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής και θα είναι σε πηγή, η οποία λόγω κόστους του καλωδίου θα πρέπει να κοστολογείται άνω των 6000 ευρώ.
Εννοείτε φυσικά ότι θα χρησιμοποιηθεί προς ακρόαση ένα 'κομμάτι' που θα επιλέξω εγώ και θα είναι από δικό μου δίσκο.

10 αλλαγές στο κάθε σύστημα, 50 αλλαγές συνολικά και δίνω ποσοστό επιτυχίας άνω του 80%. Πιστεύω να σας καλύπτει αυτό το νούμερο.

Όλες οι ακροάσεις θα γίνονται Κυριακή μεταξύ 21.00 - 22.00.

Πριν όμως διαλέξουμε και προχωρήσουμε σε κάτι που θα χρειαστεί να αναλώσουμε πολλές ώρες, θα δεχθείτε και εσείς, εφόσον έχετε κάποιο σύστημα εν ενεργεία, να σας δανείσω ένα καλώδιο ρεύματος της τάξης των 700 ευρώ και ένα sampler CD που χρησιμοποιώ για τα τεστ που κάνω, να 'ζήσετε' μαζί του 1 εβδομάδα κάνοντας συνεχώς εναλλαγές στο σύστημά σας και μετά το πέρας αυτής να μας μεταφέρετε τις όποιες εντυπώσεις.

Και επειδή θα χρειαστούμε χρόνο για να επισκεφθούμε το κάθε σύστημα θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη κατανόηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Όσο bandwidth και να αποκτήσει το δίκτυο, αναλογικά δε μπορεί να κατεβάσει κανείς ποτέ.
Ξαφνικά όλοι οι downloaders έγιναν μουσικόφιλοι, τρομάρα τους.

Απάντηση: Περί εγκαταστάσεων

Φίλε CosmosKGR, τα περί εγκαταστάσεων τα συζητήσαμε πιο πριν - εγώ τουλάχιστον.

Το κόστος αλλαγής της στάνταρντ καλωδίωσης που πηγαίνει στο σύστημά μας, χωρίς να είναι αμελητέο, δεν είναι απαγορευτικό, αρκεί να ακολουθηθούν οι κανόνες που αναφέρω στο αμέσως πριν από το πιο πάνω μήνυμά μου. Ειδικά αν αποφασίσει κάποιος να το κάνει με πλαστικά κανάλια (εξωτερικά, δηλαδή), χωρίς να ανοίγει κουτιά στα ντουβάρια και να ανησυχεί αν το νέο καλώδιο χωράει στις σωλήνες που είναι μέσα στους τοίχους, τότε το κόστος μειώνεται πολύ.

Θα επαναλάβω - ακόμα μια φορά - ότι ένα dedicated καλώδιο, ΜΟΝΟ για το σύστημά μας, με αρκούντως χοντρύτερη διατομή και οπλισμένο με γειωμένο τον οπλισμό, κάνει τη διαφορά πολύ μεγάλη, αρκεί ο πίνακας να διαθέτει παροχή με αρκετή ισχύ και κεντρικό καλώδιο διακλάδωσης χοντρό.
Όντως εσύ το είχες θίξει σα θέμα εδώ και άλλωστε στο δικό σου post ουσιαστικά αναφερόμουν όταν το πρωτοέθιξα κι εγώ.

Ο τρόπος που προτείνεις όντως είναι αρκετά φτηνότερος και ευκολότερος αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι έχει και σοβαρό πρόβλημα αισθητικής για ένα προσεγμένο τουλάχιστον κατά τ' άλλα σπίτι. Πράγμα που δε νομίζω να μην απασχολεί τους περισσότερους εδώ μέσα όσο "τρελαμένοι" και να είναι με τις επιδώσεις, ακόμα και μόνοι τους δηλαδή να κατοικούν σε αυτό το σπίτι γιατί αν υπάρχουν και ΆΛΛΟΙ τότε απλά κρίνεται απαγορευτική σα πιθανή λύση! Άρα μια σχετική λύση που θα καλύπτει όλες τις πλευρές θα πρέπει να ακολουθήσει αρκετά πιο σκληρές περπατημένες που και χρόνο και κόπο και χρήμα πολύ παραπάνω θα θέλουν αλλά θα καλύπτουν τουλάχιστον στο τέλος κάθε προσδοκία των κατοίκων του χώρου.

Όμως η ουσία είναι ή ίδια και στων δύο μας τις ψιλοδιαφορετικές απόψεις. Αν μας ενδιαφέρει πραγματικά η ποιότητα στο καλώδιο ρεύματος, θα πρέπει να μας ενδιαφέρει σε όλο το μέγεθος που την αφορά και όχι μόνο στο εύκολο κομμάτι των 2 τελευταίων μέτρων του.

Πιθανόν δεν θα παρακολουθείς καιρό την κατηγορία και τις σχετικές συζητήσεις.Πολλοί απο εδώ έχουν ξεχωριστές γραμμές ή ακόμα και ξεχωριστή εγκατάσταση για το σύστημά τους.

Όσο bandwidth και να αποκτήσει το δίκτυο, αναλογικά δε μπορεί να κατεβάσει κανείς ποτέ.
Ξαφνικά όλοι οι downloaders έγιναν μουσικόφιλοι, τρομάρα τους.
και ξερεις ποσο πολυ τους νοιαζει η ποιοτητα

Με εκπλήσσεις που απαξιώνεις έτσι απλά κάποιες σεβαστές συλλογές.
Δεν θα βρεις κάποια κομμάτια (ακόμα και cd) που έχω όσο και να φας το διαδίκτυο. Και άμα τα βρεις πες μου σε τι μορφή είναι και υπό τι συνθήκες έγινε η κόπια.
Βέβαια άλλη η αξία έχει κάποιο κομμάτι για τον καθένα. Αλλά ας το συζητήσουμε αλλού όχι εδώ.
… είπαμε να κατεβάζουμε άλλα ακομα δεν βρίσεις τα πάντα…

Δηλαδή άντε και αποδεδειγμένα υπάρχει διαφορά στη χρήση διαφορετικών καλωδίων ρεύματος. Διαφορά και σε ένταση και σε ποιότητες και σε ό,τι άλλο θέλει κανείς. Άντε και κάποιος έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται αυτής της τάξεως τη διαφορά συχνά στις ακροάσεις του. Άντε και η διαφορά δεν γίνεται αντιληπτή μόνο κάτω από πραγματικά πολύ ιδιαίτερες συνθήκες ακρόασης. Άντε και κάποιος λόγω όλων των παραπάνω συν του ότι έχει και την απαραίτητη "τρέλα" αλλά και το χρήμα (με όποιο τρόπο) και τα χώνει να αγοράσει μέχρι και 2 μέτρα τέτοιων καλωδίων και φυσικά και των κατάλληλων βυσμάτων αλλά και πρίζας. Άντε λοιπόν και όλα αυτά γίνονται έτσι!
Το καλώδιο που θα ξεκινά από την πρίζα του και θα περνά από όπου περνά, μέσα από τους τοίχους, τα κουτιά διακλαδώσεων, τον όποιο ηλεκτρικό πίνακα και θα φτάνει μέχρι το ρολόι της Δ.Ε.Η. Αυτό το καλώδιο λοιπόν που κατά πάσα πιθανότητα ή θα χρονολογήται σαν εγκατάσταση και σαν ποιότητα καλωδίου και σαν συνδέσεις κ.ο.κ. ή πολύ απλά θα του το έχουν περάσει με τη γνωστή προχειρότητα των περισσοτέρων σχετικών συνεργείων - τεχνητών. Αυτό το καλώδιο των τόσων κακών δεν παίζει ρόλο τραγικό στην όλη υπόθεση;! Το σούπερ ντούπερ καλώδιο των 2 μόλις τελευταίων μέτρων θα κάνει τη διαφορά;!
Ναι, επιστημονικά στέκει αυτό γιατί αν το καλώδιο έχει τη δυνατότητα να απορρίπτει τις παρεμβολές του δικτύου, τότε διορθώνεις την ποιότητα του ρεύματος, εξ'ου και διαφορετικά καλώδια ακούγονται διαφορετικά. Ο λόγος είναι ο ίδιος ακριβώς με το λόγο που το βράδυ όλα τα συστήματα ακούγονται καλύτερα αφού το ηλεκτρικό δίκτυο ηρεμεί και η ποιότητα ρεύματος βελτιώνεται.

[/quote=CosmosKGR;588860]Γιατί αν είναι και το φτάνουμε το πράμα τόσο στα "άκρα", τουλάχιστον να κάνει κανείς ολοκληρωμένη δουλειά. Να περάσει εκ νέου κατάλληλο καλώδιο, από κατάλληλες γραμμές, με κατάλληλο τρόπο, από κατάλληλο ηλεκτρικό πίνακα και μάλιστα μέχρι το ρολόι του. Με ότι άλλο συνεπάγεται αυτό ειτε σα κόστος είτε σα δουλεία. Εκεί να του βγάλω το καπέλο και να δεχτώ και την "τρέλα" του και ότι άλλο θέλει. Σε διαφορετική περίπτωση απλά το βλέπω τουλάχιστον σαν απίστευτη υπερβολή όσο οξύμωρο κι αν μπορεί να φαίνεται αυτό που λέω.[/quote]
Η υπερβολή έγκειται στο τμήμα που αναφέρει ο συμφορουμίτης Μελάς, δηλ. ότι για να είναι ακουστά κάποια πράγματα στο σύστημα του καθενός θα πρέπει να υπάρχει μια αντιστοιχία τιμών. Πόσο θα μπορούσε ένα καλώδιο ρεύματος των 1000 να βελτιώσει ένα ενισχυτή των 800 και πόσο ένα των 3000 ή ακόμη και των 10000 ;

[/quote=malakudi;588956]Και αφού τα δύο τεστ που σας δώθηκαν δε σας κάνουν, πάρτε και ένα τρίτο, με τελείως διαφορετική μεθοδολογία
http://www.hydrogenaudio.org/forums/...howtopic=45432
στο οποίο έχουμε μερικά πολύ ωραία συμπεράσματα.
Τα αποτελέσματα αν δε θέλετε να διαβάζετε 19 σελίδες είναι στο http://www.auricles.com/Kiang_Power_cable_test(2).xls[/quote]
Δηλαδή το να στέλνεις ένα πακέτο με καλώδια και δοκιμαστικό cd σε έναν αριθμό ανθρώπων είναι επιστημονικό τώρα; Πες μου σε παρακαλώ πώς είναι δυνατό να επηρεάσουν το αποτέλεσμα:
1. Το σύστημα του καθενός
2. Ο θόρυβος που μπορεί να υπάρχει στην περιοχή που μένει ο καθένας
3. Η ποιότητα του ρεύματος με την οποία τροφοδοτείται κάθε σπίτι
4. Το αν έχει ήδη στο σύστημά του φίλτρο ή όχι
5. Η ακουστική του κάθε χώρου

Για μένα ένα σοβαρό blind test πρέπει να γίνει με τις εξής προϋποθέσεις:
1. Απουσία φίλτρου ρεύματος
2. Στον ίδιο χώρο με δεδομένη ακουστική
3. Να υπάρχουν μόνο τα ηχεία στο δωμάτιο δοκιμής (απουσία κουρτινών κ.λπ.
4. Η μουσική να είναι γνωστή στον ίδιο τον ακροατή
5. Ο ήχος να είναι καλής ποιότητας (ηχογράφησης)

Αν θέλεις να επιβεβαιώσεις το κατά πόσο μπορεί ένα καλώδιο να κάνει διαφορά λόγω φιλτραρίσματος, υποθέτω ότι εφόσον χρησιμοποιηθεί ένα πολύ καλό φίλτρο τότε το audiophile καλώδιο θα ακούγεται ίδιο με το απλό στο ίδιο τεστ (αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδειχτεί).