Περί καλωδίων ρεύματος

Το πρόβλημα θυμίζε την αλεπου με την κομμένη ουρά.

όλοι λεμε "ψεμα τα καλωδια" οταν κανεις στην παρεα δεν εσκασε μυρια για αυτά. Οταν ερθει ενας, μας σνομπάρει. Οταν ερχονται 2 μας απομονώνουν. οταν ερθει κι ενας αδαης τον βαζουν κι αυτόν στο παιχνίδι. Μολις εγναν 3. Μετά δεν μπορουμε να ανοιξουμε το στόμα μας απο σεβασμό στον 1ο ολότελα ( ο οποιος υπερασπίζεται τα μύρια που εσκασε γιατι πρέπει, για να μην τον πουν με ονόματα βαριά...

http://www.theaudiocritic.com/downloads/article_1.pdf

για να μαθετε και τις υπόλοιπες 9...

Last edited:
Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Argi για μένα λίγα λεπτά είναι αρκετά και από ένα μόνο δίσκο βινυλίου. Λ.Σ.
αν οι διαφορες εναι κραυγαλεες ναι
αν ομως 2 καλωδια ακουγονται σχεδον ιδια?
2 λεπτα ισως απο μονο ενα δισκο ναναι λιγα εκτος αν ο δισκος εχει πολυ παιχνιδι μεσα του

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

α και ποιοι τα γραφουν αυτα

http://www.theaudiocritic.com/cwo/Web_Zine/

Tώρα μάλιστα!
Ηρθε και έδεσε αφού βρήκαμε και τις δέκα εντολές-ψέμματα ήθελα να πώ-
ολοκληρώσαμε!
Μόνο που από το 2000 που ο Peter Aczel 'εγραφε αυτά έχει βάλει
αρκετό νερό στο κρασί του.Το περιοδικό έκλεισε και το site που έμεινε σαν
απόηχος ασχολείτε με κριτική δίσκων περισσότερο, παρά με μηχανήματα.Ισως
να είναι και καλύτερα έτσι μιας και ο τελικός στόχος είναι αυτός: η μουσική αυτή καθεαυτή.

http://theaudiocritic.com/plog/index.php?blogId=1

και καποιοι που εχουν θετικη γνωμη για τους παραπανω

"There is a countervailing force among audio magazines… I'm referring to The Audio Critic…an effective antidote to the self-serving silliness of the other audio-buff publications… The Audio Critic's reviews are models of rationality, coherence, and technical competence."
—LARRY KLEIN in Electronics Now
(Larry Klein is the former Technical Editor ofStereo Review, predecessor of
Sound&Vision.)

"I always enjoy reading your nice little magazine. It is a pleasure to see that you have managed after all these years to continue to speak the truth and keep your sense of proportion and humor."
—R. A. GREINER
Emeritus Professor of Electrical and Computer Engineering
University of Wisconsin

"The Audio Critic…shines by an absence of the typical technical nonsense that I find in all the other audio magazines. On top of that the tone of presentation makes it so much more readable…"
—SIEGFRIED LINKWITZ*
Linkwitz Lab, Corte Madera, CA
*of Linkwitz-Riley crossover fame

"…‛Accountability in audio journalism' and your no-nonsense, rational approach to product reviews are a refreshing change and a source of continuing entertainment for me."
—JOSEPH D'APPOLITO, Ph.D.*
Andover, MA
*of D'Appolito speaker geometry fame

Ολοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές είναι απατεώνες φαίνεται για αυτό
δεν ασπάζονται τις θέσεις του.
Ψάχνοντας καλύτερα βέβαια θα βρούμε αρκετές διθυραμβικές αναφορές
στα προιόντα ενός εκ΄των ανωτέρω τεσσάρων(!) που είδαν το φως το αληθινό!

Παντως αν κανετε αναζητηση για την μεγαλυτερη απατη στον χωρο του οντιο, το πρωτο που σας βγαζει ειναι αυτο

Biggest Lies in Audio

1 The cable lie

Logically this is not the lie to start with because cables are accessories, not primary audio components. But it is the hugest, dirtiest, most cynical, most intelligence-insulting and, above all, most fraudulently profitable lie in audio, and therefore must go to the head of the list. The lie is that high-priced speaker cables and interconnects sound better than the standard, run-of-the-mill (say, Radio Shack) ones. It is a lie that has been exposed, shamed, and refuted over and over again by every genuine authority under the sun, but the tweako audio cultists hate authority and the innocents canʼt distinguish it from self-serving charlatanry. The simple truth is that resistance, inductance, and capacitance (R, L, and C) are the only cable parameters that affect performance in the range below radio frequencies. The signal has no idea whether it is being transmitted through cheap or expensive RLC.

Yes, you have to pay a little more than rock bottom for decent plugs, shielding, insulation, etc., to avoid reliability problems, and you have to pay attention to resistance in longer connections. In basic electrical performance, however, a nice pair of straightened-out wire coat hangers with the ends scraped is not a whit inferior to a $2000 gee-whiz miracle cable. Nor is 16-gauge lamp cord at 18¢ a foot. Ultrahigh-priced cables are the biggest scam in consumer electronics, and the cowardly surrender of nearly all audio publications to the pressures of the cable marketers is truly depressing to behold. (For an in-depth examination of fact and fiction in speaker cables and audio interconnects, see Issues No. 16 and No. 17.)

Θαναση συμφωνεις με τα παραπανω? Πιστευεις οτι αρκει να εχεις ενα καλωδιο ηχειων με το χαμηλοτερο δυνατο inductance (οπως το Goertz για παραδειγμα) για να επιτυχεις το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα?

oχι γιατι προσωπικα μπορω να ακουσω τις διαφορες στα ιντερκονεκτ και τα καλωδια ηχειων με δεμενα ματια; και αυτο κυριολεκτικα στον χωρο μου, πραγμα που δεν εγινε με τα καλωδια ρευματος που ξαναλεω οτι δεν ειμαι απολυτος οτι δεν υπαρχουν και θα πειστω απο την στιγμη που καποιος τις αναγνωριζει στο δικο του - αλλα το αρθρο μπηκε ως αντιδραση στα λεγομενα καποιων οπ[ως π.χ. οτι αλλαζοντας καλωδια ρευματος ειναι καλυτερο απο το αναβαθμισεις την συσκευη και πως γινεται εγω να μην ακουω τις τοοοοοοοοοσο μεγαλες διαφορες και να ακουω ας πουμε την διαφορα στα φιλτρα ρευματος και στο ρευμα το μεσημερι σε σχεση με το βραδι. Αν υπαρχει μια διαφορα αυτη ειναι ελαχιστη και μονο με συστημα συγκρισης Α-β ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ. εγω εκαψα τρεις ασφαλειες στους Τσακιριδης προσπαθοντας να αλλαξω γρηγορα καλωδια ρευματος και διαφορες δεν ακουσα; αλλα οπως ειπα αυτη δεν ειναι ασφαλης μεθοδος για να βγαλεις συμπερασματα. Και να λενε αλλοι οτι το ενα ρευματος καθαριζει το αλλο μουνταινει το αλλο ανεβαζει δυο κλασεις το συστημα και δεν χρειαζεται αναβαθμιση στις συσκευες. Εσυ συμφωνεις με αυτα;
Kαι για να τελειωνουμε εγω προτεινω στον φιλο που ακουει τις φοβερες διαφορες που δεν χρειαζονται αλλαγη οι συσκευες να αναιβω Αθηνα - αν μου πει, παω να βγαλω εισητηριο - και να μου αποδειξει στον χωρο του οτι με 5 κρυφες δοκιμες, οτι μπορει να αναγνωρισει το καλωδιο του απο ενα δικο μου.

Ολοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές είναι απατεώνες φαίνεται για αυτό
δεν ασπάζονται τις θέσεις του.

δεν γραψαν ολοι εκει

και αν αναφερεσαι σε κατασκευαστες ακριβων καλωδιων ρευματος σου λεω ευθσρσως ναι ειναι απατεωνες αποδεδειγμενα.

Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ την ιστορία με το άτακτο γατί και το ακριβό καλώδιο ρεύματος (ή μήπως λάστιχο του ποτίσματος; :flipout:)...

και οχι μονο Στεργιο αναφερομαι στην αποδεδειγμενη και τελεσιδικη αποφαση της Αμερικανικης δικαιωσυνης με προστιμο 100.000 δολλαριων, οπου οι Αμερικανοι εφοριακοι συνελαβαν επ αυτοφορω τους ανθρωπους της εταιρειας να τυπωνου το ονομα της πανω σε καλωδια που ειχαν κανει εισαγωγη απο την Κινα.

Ι.Κ. δεν απάντησες στο ερώτημα που έθεσα. Λ.Σ.

Γιατί περιμένεις απάντηση σ' αυτό δηλαδή; Μήπως απάντησε κανείς τεκμηριωμένα στα ερωτήματα γιατί τα καλώδια ρεύματος δίνουν διαφορές στον ήχο; Όλοι για τις "εμπειρίες" και τα "ακούσματά" τους λένε. Οπότε με την ίδια λογική, πρέπει κι αυτοί να δεχτούν τις "εμπειρίες" και τα "ακούσματα" για το συγκεκριμένο! -bye-

καλα δεν εχει να κανει αυτο κ η Mark Levinson σε καποια φαση νομιζω εκανε κατασκευη στην Κινα...

Άλλο να κάνεις κατασκευές στην Κίνα και να γράφεις "made in China" κι άλλο να τα παίρνεις από Κίνα και να κολλάς στάμπα "made in USA", νομίζω...

καλα δεν εχει να κανει αυτο κ η Mark Levinson σε καποια φαση νομιζω εκανε κατασκευη στην Κινα...

Δήλωνε όμως πάνω στο κουτί της "Made in the U.S.A." όπως έκανε η Tara Labs?

Edit: Γράφαμε μαζί.. :flipout:

και αν αναφερεσαι σε κατασκευαστες ακριβων καλωδιων ρευματος σου λεω ευθσρσως ναι ειναι απατεωνες αποδεδειγμενα.

και βεβαια αναφερομαι στην συγκεκριμενη εταιρεια που η αποφαση εχει τελεσιδικησει στα Αμερικανικα δικαστηρια και δεν αμφισβητειται και μονον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Sotos 65, η ερώτησή μου στον ΙΚ αφορά αυτή τη θέση του. Νομίζω ότι μπορεί να μου απαντήσει. Λ.Σ.

Έχω δει τι αφορά. Αλλά και αυτό το θέμα είναι προφανές ότι μόνο με εξηγήσεις voodoo science, όπως τα καλώδια ρεύματος, μπορεί να προσεγγιστεί! Γι αυτό έγραψα το προηγούμενο...

Αυτό το θέμα,είναι μιά άλλη πονεμένη ιστορία.Πολλοί είναι οι καταναλωτές κι ιδιαίτερα νέοι στο χώρο,που με έκπληξη μαθαίνουν,ότι μιά σειρά μηχανήματα παράγονται πλέον στην Κίνα.Συνήθως άν τους το πεί κάποιος ή το διαπιστώσουν μετά την αγορά.

Δεν βοηθούν κι οι...τιμές να το καταλάβουν,μιά και τα περισσότερα πωλούνται όσο και πρίν ή κι ακριβότερα.:blink: