Περί καλωδίων ρεύματος

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

παμε
1 το τι εμπειρια εχω την ξερουν οσοι με ξερουν προσωπικα εσυ δεν με εχεις δει ουτε σε φωτογραφια
2 τα καλωδια που εχει αυτη την στιγμη το συστημα μου περνανε τα 15 χιλιαρικα
3 μετα το ελεος ακολουθει επεξηγηση καλο θα ειναι να διαβαζεις πρωτα και μετα να μιλας
4 συνφορουμητης εφερε πριν 3 χρονια ενα aragon pro σπιτι
η συμφωνια ηταν αν ο aragon παιξει καλυτερα απο τον rotel σου μετραω 3 χιλιαρικα και εφυγες
οπως θα ξερεις aragon δεν εμεινε σπιτι
5 και το συστημα μου εχει ξεπερασει εδω και αρκετο καιρο τα 58 χιλιαρικα
μηπως μιλας για αλλον αρτζι ?
και το ποιοι αντιπροπωποι με ξερουν και ποσα χρονια μια βολτα θα σε ψησει
ποιος ειναι ποιος
6 ψαξε στις αγγελιες να δεις ποσα καλωδια εχω πουλησει εδω μεσα και μετα μου μιλας για εμπειρια καλωδιων

Αρτζι ήρεμα.Μην με αναγκάσετε να το κλειδώσω.Αφήστε και καμιά κουβέντα να πέσει κάτω...

Θα πρότεινα να αφήσουμε πίσω,ώς μη λεχθέντα,όσα μας έφεραν σε αντιπαράθεση και να προχωρήσουμε πολιτισμένα και με αλληλοσεβασμό.
Μπορούμε να το κάνουμε ή όχι;

Last edited:
πιστευω οτι καθε τι κανει τον κυκλο του
ο απιστος γινεται εμπειρος
και ο κυρ λευτερης που οταν τα λεφτα ηταν δραχμες ειχε δωσει 150 μυρια σε καλωδια
εφτασε να μου πει
τα καλωδια ειναι πιο ακριβα απο τα μαρκ λεβινσον
πουλησε αρκετα και εδω και καμποσα χρονια παιζει με quest nbs
και ηρεμησε
αφου πρωτα εκανε τον κυκλο του.
Λεφτα ειχε τρελλα δεν τον ενοιαζε αλλα τελικα βαρεθηκε

ρε Αργυρη ενω σε "παω" κ το ξερεις,σε ρωταω σε καθε ευκαιρια....Δεν μ'αρεσε το σκεπτικο εμενα το συστημα μου εχει τοσο κ τα καλωδια μου εχουν τοσα...Φιλικα το λεω ετσι...Απλα μου ακουστικε καπως ασχημο,γιατι πολλες φορες δεν παιζουν ρολο απαραιτητα τα λεφτα,με την εννοια,οτι καποιος μπορει να εχει δωσει τα Α χιλιαρικα κ το συστημα του να ειναι τοσο κακοστυμενο που καποιος αλλος μπορει να εχει δωσει τα χρηματα Β τα οποια να ειναι κατω απο τα μισα.Παρ'ολ'αυτα το Β συστημα να παιζιε πολυ καλυτερα.Και αυτο που εχω να πω για το θεμα τον καλωδιων απο αυτο που εχω καταλαβαει εινια οτι προκειται περισσοτερο για θεμα matching παρα θεμα τιμης...

Παρακαλώ επιτρέψτε μου μερικές ακόμη διορθώσεις.

3. Δεν υπάρχει «βρωμισμένη» γείωση, τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται. Εάν κάποιος αγωγός προορίζεται για να λειτουργεί ως γείωση και είναι «βρώμικος», δηλαδή παρουσιάζει δυναμικό σε σχέση με τη γη, τότε δεν είναι σωστά γειωμένος, δεν είναι γείωση.
4. Μια σωστά κατασκευασμένη και συντηρημένη ηλεκτρική συσκευή, είτε είναι φούρνος, είτε ψυγείο, ή ό,τι άλλο, δεν παρουσιάζει «επιστροφές» στη γείωση, και ούτε υφίσταται κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, παρουσιάζει επιστροφές στους άλλους δύο πόλους, προς το ΜΤΣ διανομής, αναλόγως του μεγέθους και του προσήμου του μιγαδικού μέρους της εμπέδησής της. Ο ρόλος της γείωσης δεν είναι να δέχεται τις -ανύπαρκτες- «επιστροφές» των διαφόρων ηλεκτρικών συσκευών, αλλά, απλώς, σε περίπτωση βλάβης, το μέγιστο τμήμα του ρεύματος που θα πάει στη γη, να περάσει μέσα από αυτήν, και όχι από το κορμί του άτυχου ανθρώπου που τυχόν θα εμπλακεί στη βλάβη.

Δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση, όσον αφορά το θέμα επιστροφής που ανέφερα, μου το είχε μεταφέρει κάποιος ‛επιστήμονας’ που προφανώς δεν το ‛κατείχε’ το άθλημα ή μου το μετέφερε λάθος εννοώντας ότι η γείωση μπορεί να 'βρωμίζει' από μικροδιαρροές που μπορεί να εμφανίζουν κάποιες συσκευές είτε από τη διαφορά δυναμικού σε σχέση με τη γη.
Το οποίο φυσικά θα είναι λάθος αν συμβαίνει. Όπως πολύ σωστά αναφέρεις δεν υπάρχει ‛επιστροφή’ γείωσης και αυτό το αναφέρω τώρα γιατί το διασταύρωσα και με κάποιον έμπειρο επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Όσο ζω μαθαίνω λένε και πιστεύω ότι ισχύει για όλους μας.

5. Παρά τους ισχυρισμούς του κάθε επίδοξου γκουρού που μπορεί να σας πλησιάσει, η γείωση είναι δικλείδα ασφαλείας έναντι της ηλεκτροπληξίας και δεν έχει καμιά σχέση, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, με την απόδοση μιας συσκευής, εν προκειμένω μιας συσκευής hi-fi. Εάν συντρέχουν οι σχετικοί λόγοι, μια συσκευή πρέπει να φέρει ακροδέκτη γείωσης για να είναι ασφαλής η χρήση της και μόνον, και όχι για να παίζει καλά, ενώ εάν δεν συντρέχουν αυτοί οι λόγοι, η συσκευή θα έχει διπολικό ρευματολήπτη, χωρίς ακροδέκτη γείωσης, και φυσικά θα εξακολουθεί να λειτουργεί στην εντέλεια και να αποδίδει εξαιρετικά, ή τέλος πάντων, όσο καλά της επιτρέπει η ορθότητα της σχεδίασης και υλοποίησής της. Επιπλέον, η ύπαρξη ή η μη ύπαρξη γείωσης σε μια συσκευή, κατ’ ουδένα τρόπο δεν πρέπει να συνδέεται με την ποιότητα του τροφοδοτικού της συσκευής. Μια συσκευή μπορεί να έχει μέτριο ή εξαιρετικό τροφοδοτικό, ανεξαρτήτως εάν φέρει ακροδέκτη γείωσης, ή όχι.

Συμφωνώ απόλυτα με την ασφάλεια και τη λογική της ύπαρξης. Όμως έχεις δοκιμάσει έστω από περιέργεια μία φορά να απομονώσεις τη γείωση μίας συσκευής αναπαραγωγής όπως το CD player? Ή το καταδικάζεις σαν κίνηση επειδή είναι αντίθετο από τους κανόνες?
Και επειδή πιστεύω ότι η απάντηση θα είναι αρνητική θα ήθελα αν μπορούσες σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις γιατί είναι λάθος η λογική ότι ακόμη και αν απομονώσουμε τη γείωση ενός CD player, σε περίπτωση διαρροής ή βραχυκυκλώματος τα καλώδια σύνδεσής του, κοινώς interconnect, θα μεταφέρουν το πρόβλημα προς τον προενισχυτή και από εκεί μέσω της γείωσης αυτού θα απομακρυνθεί?
Αυτό τουλάχιστον μου το έχει μεταφέρει ηλεκτρολόγος που ασχολείται και με Audio.
Η ερώτηση είναι απόλυτα ειλικρινής και δεν περιέχει καθόλου ειρωνικό ύφος.

Κύριε Κόγια όπως έχω δηλώσει, δεν είμαι επιστήμονας και προσπαθώ να περισυλλέγω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από έμπειρους ανθρώπους μαθαίνοντας συνεχώς.

Κάτι το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει με τους περισσότερους που ασχολούνται εξειδικευμένα με ένα αντικείμενο και οι οποίοι συνήθως είναι πεπεισμένοι ότι τα γνωρίζουν όλα.

Δυστυχώς σε αυτή τη διαδρομή πολλές φορές συναντάς και λάθος ανθρώπους ή μη σχετικούς.

Ευχαριστώ.

ρε Αργυρη ενω σε "παω" κ το ξερεις,σε ρωταω σε καθε ευκαιρια....Δεν μ'αρεσε το σκεπτικο εμενα το συστημα μου εχει τοσο κ τα καλωδια μου εχουν τοσα...Φιλικα το λεω ετσι...Απλα μου ακουστικε καπως ασχημο,γιατι πολλες φορες δεν παιζουν ρολο απαραιτητα τα λεφτα,με την εννοια,οτι καποιος μπορει να εχει δωσει τα Α χιλιαρικα κ το συστημα του να ειναι τοσο κακοστυμενο που καποιος αλλος μπορει να εχει δωσει τα χρηματα Β τα οποια να ειναι κατω απο τα μισα.Παρ'ολ'αυτα το Β συστημα να παιζιε πολυ καλυτερα.Και αυτο που εχω να πω για το θεμα τον καλωδιων απο αυτο που εχω καταλαβαει εινια οτι προκειται περισσοτερο για θεμα matching παρα θεμα τιμης...
το οτι και γω σε συμπαθω το ξερεις
οταν γραφω για καποιο ποσο δεν σημαινει οτι παιζει καλυτερα απο κατι φτηνοτερο η ακριβοτερο.
Πουλησα τα xlo unlimited καλωδιο 3000 ευρω και πηρα ενα φτηνοτερο που παιζει καλυτερα
το ποσο δεν οριζει την αποδοση
αυτο εννοω

καποιες φορες παιζει ρολο και η πριζα στον τοιχο που με τον χρονο σκουριαζει η και το πολυμπριζο που ηταν κινεζικο και ψαχνομουν που εκανε βραχυκυλωμα το τροφοδοτικο του ενισχυτη.

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Αν μιλάμε για ΑΒΧ τέστ,έχω πεί κάποια πράγματα.

Να συμπληρώσω μερικά ακόμα σε γενικές γραμμές.

Τι είναι το ΑΒΧ τέστ;Εχουμε τρία αντικείμενα πρός ακρόαση Α,Β,Χ.Οι ακροατές ακούν με την σειρά τα Α,Β και Χ(άγνωστο σ' όλους τους παράγοντες) και σημειώνουν τι άκουσαν.
Απαιτούνται για επαρκές στατιστικό δείγμα περίπου στις 50 τυχαίες επαναλήψεις.
Ούτε οι ακροατές,ούτε ο διενεργών το τέστ πρέπει να γνωρίζουν τις αλλαγές.Οι ακροατές πρέπει να είναι αρκετοί(συνήθως χρησιμοποιούνται γύρω στους 100) για αποφυγή σφάλματος(π.χ άν είναι ένας ή μερικοί απλά μπορεί να μην ακούνε καλά και να μην είναι γνωστό).

Ασφαλώς και δεν πρέπει να αλληλλοεπηρεάζονται συζητόντας μεταξύ τους ή με άλλους παράγοντες,που συμμετέχουν στο τέστ.

Εγώ θα πρότεινα να το κάνετε όχι με καλώδια,αλλά με 3 ενισχυτές των 1000,3000,8000 ευρό.Οταν ήμουν...μικρός το είχαμε κάνει κι είχαν χάσει όλοι αυγά και πασχάλια...

Ναι, αυτό ακριβώς είναι το ABX test. Το Χ μπορεί να είναι ορισμένο από πριν, απλώς να μην είναι γνωστό στους συμμετέχοντες. Επίσης υπάρχουν παραλλαγές που αφού ακούσεις τα Α, Β αρκετές φορές, ακολουθεί όχι ένα Χ αλλά μία ακολουθία από Χ, την οποία πρέπει να αναγνωρίσεις.

Αν ενισχυτές των 1000,3000,8000 ευρώ σε ένα ABX test ακούγονται το ίδιο (δεν είναι δηλαδή στατιστικά ξεχωρίσιμοι) τότε είναι ίδιοι σε ότι αφορά την ακουστική συμπεριφορά τους. Φυσικά μπορεί να διαφοροποιούνται σε άλλα σημεία (πχ στην ένταση που αποδίδουν με δύσκολα ηχεία από πλευράς φορτίου , στην αντοχή στο χρόνο κτλ).

Ναι, αυτό ακριβώς είναι το ABX test. Το Χ μπορεί να είναι ορισμένο από πριν, απλώς να μην είναι γνωστό στους συμμετέχοντες. Επίσης υπάρχουν παραλλαγές που αφού ακούσεις τα Α, Β αρκετές φορές, ακολουθεί όχι ένα Χ αλλά μία ακολουθία από Χ, την οποία πρέπει να αναγνωρίσεις.

Αν ενισχυτές των 1000,3000,8000 ευρώ σε ένα ABX test ακούγονται το ίδιο (δεν είναι δηλαδή στατιστικά ξεχωρίσιμοι) τότε είναι ίδιοι σε ότι αφορά την ακουστική συμπεριφορά τους. Φυσικά μπορεί να διαφοροποιούνται σε άλλα σημεία (πχ στην ένταση που αποδίδουν με δύσκολα ηχεία από πλευράς φορτίου , στην αντοχή στο χρόνο κτλ).

επειδη το ΑΒΧ δεν εχει εφαρμογη στις ακροασεις αυτος ειναι ο λογος που οι

ενισχυτες βγηκαν ιδιοι.

το ανθρωπινο αυτι μετα απο 4-5 αλλαγες μπερδευεται.

ποσο μαλλον 10 η 50.

επειδη εγω εχω κανη τυφλο τεστ στον εαυτο μου και εχω βρη διαφορες και

αλλα ομως δεν μπορω να στο αποδειξω με τον τροπο που θελεις εχω μια

προταση για σενα.

δωσε μου την διευθυνση σου να σου στειλω δωρο ενα καλωδιο ρευματος.

αυτο το καλωδιο κοστιζη λιγοτερο απο 10 ευρω οποτε δεν τιθεται θεμα

placebo.

θα το ακουσης λιγες μερες και θα μας πεις τις εντυπωσεις σου.

υ.γ.το καλωδιο δεν περιεχει κανενος ειδους φιλτρο.

ειναι ενα κομματι καλωδιο 3Χ6χιλ. με μια πριζα και ενα iec φτηνα.

υ.γ.2 ελπιζω μονο το συστημα σου να ειναι στοιχειωδως στημενο.

τι λες;

επειδη αυτη κατηγορια ειναι χαι εντ και η ερωτηση εγινε απο ατομο που
δεν πιστευε οτι καποιο καλωδιο μπορει να κανει την διαφορα
πηρε αρκετες απαντησεις
οτι το καλωδιο κανει διαφορες.
Μετα απο αυτο υπαρχουν αρκετα καταστηματα που κανουν λαιβ δοκιμες
εκει με ησυχια μπορει να αποφασισει για το αν αξιζει
και αν κανει διαφορα ενα
καλωδιο
συν καποια καταστηματα δανειζουν καλωδια προς ακροαση
εδω εδω πουλησει πανω απο 10 καλωδια ρευματος
κανεις δεν βγηκε να κανει πααπονα οτι δεν ειναι ευχαριστημενος απο τα καλωδια
η εφαγαν ολοι πλασιμπο?
λιγο πολυ ολοι εχουν δοκιμασει καλωδια ρευματος
ας μας πει ποιος εχει μαμα καλωδια ρευματος στο συστημα του

δεν αποκαλεσα ποτε και κανενα ασχετο
η δεν ειναι ετσι?
Χμμμμμ.... Εγώ κάτι για λαγούς και κουκουβάγιες θυμάμαι....

(sorry για το ΟΤ αλλά να μην ξεχνιόμαστε κιόλας)

βρες τι ειχα γραψει και τα ξαναλεμε
α και μην ξεχασεις τα αλαμπουρνεζικα
και το αρτζι θα εισαι καλεσμενος
και τελικα το κανατε μονοι σας

στο θρεντ 50-57-58 οποιος ειναι σε θεση να διαβασει καταλαβαινει
ευτυχως που δεν υποτιμω την νοημοσηνη καποιων

βρες τι ειχα γραψει και τα ξαναλεμε
α και μην ξεχασεις τα αλαμπουρνεζικα
και το αρτζι θα εισαι καλεσμενος
και τελικα το κανατε μονοι σας
Δεν θυμάσαι τι είχες πει, ε;

Δεν έχει εφευρεθεί καλώδιο μνήμης φαίνεται.

Άστο βρε Argi τώρα ….

Τουλάχιστον μην εξανίστασαι για κάτι που έχεις κάνει και εσύ στο παρελθόν και μην κάνεις μεγαλόστομες δηλώσεις περί δικής σου άμεμπτου συμπεριφοράς.

Κατά τα άλλα, light me and I slipped (ως συνήθως).

ΥΓ Still Loving You tm :p

Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα άλλαζε τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να παρατεθεί και αυτό διότι έχει την σημασία του. Είναι δύο παράγραφοι απο το url που έδωσε ο mallacudi στα συμπεράσματα:
......John Johnson, who comes from a scientific background, suggests that if there are differences between cords, they appear to be so subtle that a blind ABX test cannot discern them with small numbers of participants. Failure to discern them could be due in part to the time it took for cable changes, and the possibility that accurate auditory memory is shorter than that. It may be necessary to switch between cords in a much shorter time.

Unfortunately, as John notes, we don't know of a way of accomplishing fast power cable changes, since, unlike interconnects which can be simply switched between A and B with the equipment all still powered on and playing music, changing AC power cords requires turning the equipment off, switching the cords, and then powering them back on
.......

οπότε νομίζω ότι η αυστηρότητα του ΑΒΧ έχει και κάποιες ανοχές. Τώρα αυτές οι ανοχές πόσο σχέση έχουν με το να ακούγονται ειδικά σε ψηφιακή πηγή δεν ξέρω!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Δεν θυμάσαι τι είχες πει, ε;

Δεν έχει εφευρεθεί καλώδιο μνήμης φαίνεται.

Άστο βρε Argi τώρα ….

Τουλάχιστον μην εξανίστασαι για κάτι που έχεις κάνει και εσύ στο παρελθόν και μην κάνεις μεγαλόστομες δηλώσεις περί δικής σου άμεμπτου συμπεριφοράς.

Κατά τα άλλα, light me and I slipped (ως συνήθως).

ΥΓ Still Loving You tm :p
ευτυχως το αλτσχαιμερ δεν δουλευει παντα
δεν το ειπα για να θυμηθω τι ειπα αλλα για να διαβαζει ο κοσμος
τι ανεκπληρωτες προσκλησεις και οχι μονο
τωρα δυστυχως καποιοι που απλα διαβαζουν δεν μπαινουν στον κοπο να γραψουν
το ειχα πει και πανω απο ενα χρονο
δεν πειραζει
ετσι και αλλιως ουτε μαγαζι εχω
ουτε τα παρνω απο καποιον
ουτε και με ενδιαφερει αν καποιος δεν θελει καν να δει κατι
οσο περι δηλωσεων τα πιο πανω θεματακια
καποιοι δεν κρατουν τον λογο τους
και ευτυχως αυτος δεν ειμαι εγω
μπορω να γραψω αρκετα ονοματα που απλα υπαρχουν
ισα ισα για να λεμε οτι ειμαστε 10000

και επειδη χασαμε την μπαλλα αν κανουμε τεστ βαση του οτι διαβαζουμε
θα βαλουμε στην ακρη την προσωπικη λογικη και οχι μονο
εγω ειμαι του plug
αν παιζει μενει μεχρι να ερθει και καλυτερο
αν δεν παιζει δεν φευγει

Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα άλλαζε τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να παρατεθεί και αυτό διότι έχει την σημασία του. Είναι δύο παράγραφοι απο το url που έδωσε ο mallacudi στα συμπεράσματα:
......John Johnson, who comes from a scientific background, suggests that if there are differences between cords, they appear to be so subtle that a blind ABX test cannot discern them with small numbers of participants. Failure to discern them could be due in part to the time it took for cable changes, and the possibility that accurate auditory memory is shorter than that. It may be necessary to switch between cords in a much shorter time.

Unfortunately, as John notes, we don't know of a way of accomplishing fast power cable changes, since, unlike interconnects which can be simply switched between A and B with the equipment all still powered on and playing music, changing AC power cords requires turning the equipment off, switching the cords, and then powering them back on.......

οπότε νομίζω ότι η αυστηρότητα του ΑΒΧ έχει και κάποιες ανοχές. Τώρα αυτές οι ανοχές πόσο σχέση έχουν με το να ακούγονται ειδικά σε ψηφιακή πηγή δεν ξέρω!

Βαγγέλη δεν ξέρω τί λέει αυτός ο κύριος στο απόσπασμα που παραθέτεις. Προσωπικά σε διαβεβαιώ ότι ποτέ μου δεν αντιμετώπισα πρόβλημα στο να διακρίνω τις διαφορές σε ένα συγκριτικό καλωδίων ρεύματος στο σύστημά μου.

Πιστεύω τα αφτιά μου και αυτό προτείνω να κάνει ο κάθε συνομιλητής που θέλει να πειραματιστεί. Αξίζει τον κόπο.Φτάνει το σύστημα να μην είναι 'προβληματικό' για να μην αδικεί το όποιο καλώδιο.
Αν αυτός ο κύριος και όποιος επώνυμος ή ανώνυμος δεν ακούει διαφορές, δεν σημαίνει ότι εμείς που ακούμε είμαστε κουφοί ή προκατηλειμένοι κλπ.
Τελικά πότε θα έρθεις; Μου χρωστάς τουλάχιστον μια επίσκεψη. Περιμένω. Λ.Σ.

επειδη το ΑΒΧ δεν εχει εφαρμογη στις ακροασεις αυτος ειναι ο λογος που οι

ενισχυτες βγηκαν ιδιοι.

το ανθρωπινο αυτι μετα απο 4-5 αλλαγες μπερδευεται.

ποσο μαλλον 10 η 50.
Αυτό το συμπέρασμα από που βγαίνει; Όλοι οι οργανισμοί χρησιμοποιούν ABX tests για τον έλεγχο της ποιοτικής αναπαραγωγής, πχ απόδοση compression codecs, αλλά και για την εκτίμηση της κατάταξης συγκεκριμένων μηχανημάτων σε διάφορα τεστ.

επειδη εγω εχω κανη τυφλο τεστ στον εαυτο μου και εχω βρη διαφορες και

αλλα ομως δεν μπορω να στο αποδειξω με τον τροπο που θελεις εχω μια

προταση για σενα.
Ποια ήταν η μεθοδολογία του "τυφλού" τεστ που έκανες;

Δεν έχει νόημα να μου στείλεις καλώδιο γιατί εγώ θα κάνω ABX test, το οποίο λες πως δεν δουλεύει.