Περί καλωδίων ρεύματος

Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα άλλαζε τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να παρατεθεί και αυτό διότι έχει την σημασία του. Είναι δύο παράγραφοι απο το url που έδωσε ο mallacudi στα συμπεράσματα:
......John Johnson, who comes from a scientific background, suggests that if there are differences between cords, they appear to be so subtle that a blind ABX test cannot discern them with small numbers of participants. Failure to discern them could be due in part to the time it took for cable changes, and the possibility that accurate auditory memory is shorter than that. It may be necessary to switch between cords in a much shorter time.

Unfortunately, as John notes, we don't know of a way of accomplishing fast power cable changes, since, unlike interconnects which can be simply switched between A and B with the equipment all still powered on and playing music, changing AC power cords requires turning the equipment off, switching the cords, and then powering them back on
.......

οπότε νομίζω ότι η αυστηρότητα του ΑΒΧ έχει και κάποιες ανοχές. Τώρα αυτές οι ανοχές πόσο σχέση έχουν με το να ακούγονται ειδικά σε ψηφιακή πηγή δεν ξέρω!

Αν η "ακουστική μνήμη" απαιτεί ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές από το Α στο Β, τότε πως είναι δυνατόν αυτοί που απλώς αλλάζουν καλώδια, χωρίς καν να το κάνουν γρήγορα, να λένε πως ακούνε διαφορά; Και μάλιστα να είναι βέβαιοι γι' αυτό, μέχρι που τους υποβάλεις σε double blind test, οπότε και η σιγουριά τους δεν επιβεβαιώνεται στατιστικά;

Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το ABX test δεν βρίσκει διαφορά, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει διαφορά σε καλώδια ρεύματος. Όπως δεν υπάρχει διαφορά σε HDMI καλώδια, όπου το σήμα είναι καθαρά ψηφιακό και είτε δουλεύει είτε δε δουλεύει. Φυσικά και εκεί κάποιοι αλλάζουν καλώδιο και βλέπουν καλύτερη ανάλυση ή καλύτερα χρώματα ή ποιο ομαλή εικόνα ή και εγώ δε ξέρω τι άλλο ευφάνταστο.

επειδη αυτη ειναι κατηγορια φαντασιας μπορουμε να λεμε οτι θελουμε
εγω βλεπω και στο hdmi διαφορες και στα ψηφιακα ακουω διαφορες
οσοι δεν βλεπουν και δεν ακουνε διαφορες στερουνται φαντασια
συμφωνα με τα λεγομενα σου
απο το κλαμπ
οι ονοιροπαρμενοι

Αν η "ακουστική μνήμη" απαιτεί ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές από το Α στο Β, τότε πως είναι δυνατόν αυτοί που απλώς αλλάζουν καλώδια, χωρίς καν να το κάνουν γρήγορα, να λένε πως ακούνε διαφορά; Και μάλιστα να είναι βέβαιοι γι' αυτό, μέχρι που τους υποβάλεις σε double blind test, οπότε και η σιγουριά τους δεν επιβεβαιώνεται στατιστικά;

Αν κάποιος αρχίσει να σε πλακώνει στις σφαλιάρες να είσαι βεβαίως ότι μετά από πέντε λεπτά ΑΒΓ τεστ δεν θα ξεχωρίζεις ποια είναι η γρήγορη και ποια η αργή. -bye- -bye- -bye-

Last edited:
ΜΗ ΧΕΙΡΟΔΙΚΑΣ, ΘΑ ΣΦΑΓΟΥΜΕ ! :flipout::flipout::flipout:

(Νίκος Τσούκας, απο την ταινία "Το Θύμα" με τον Κώστα Βουτσά και τη Ζωζω Σαπουτζάκη)

Εντάξει...
Κάποιος που δεν έχει πιάσει ποτέ στα χέρια του ένα καλώδιο, πόσο μάλλον να το βάλει στο σύστημά του λέει κάτι...
Οι υπόλοιποι γιατί δίνετε βάση, και κυρίως αυτοί που έχουν κάνει τη δοκιμή τους και ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε; Και μιλάμε και σοβαρά μάλιστα... :flipout:

Βρε σας χτύπησε η ζέστη Αυγουστιάτικα;

Να αρχίσω να φωνάζω και εγώ για τις Porche ότι δεν έχουν διαφορά μηχανικά από τα Seat Ibiza Porche Design να δούμε πόσο σοβαρά θα μιλήσουν αυτοί που τις έχουν;

Εντάξει...
Να αρχίσω να φωνάζω και εγώ για τις Porche ότι δεν έχουν διαφορά μηχανικά από τα Seat Ibiza Porche Design να δούμε πόσο σοβαρά θα μιλήσουν αυτοί που τις έχουν;

Μπορείς να ισχυρίζεσαι και ότι η γη είναι επίπεδη αν θες. Πολύ απλά οι δοκιμές και η επιστημονική έρευνα θα σε αποστομώσουν για το Seat Ibiza και την Porche, όπως ακριβώς αποστομώνουν αυτούς που ακούνε/βλέπουνε/μυρίζουνε διαφορές αλλάζοντας καλώδια ρεύματος.

επειδη αυτη ειναι κατηγορια φαντασιας μπορουμε να λεμε οτι θελουμε
εγω βλεπω και στο hdmi διαφορες και στα ψηφιακα ακουω διαφορες
οσοι δεν βλεπουν και δεν ακουνε διαφορες στερουνται φαντασια
συμφωνα με τα λεγομενα σου
απο το κλαμπ
οι ονοιροπαρμενοι

Δε ξέρω αν στερούνται φαντασία αυτοί που δεν βλέπουν/ακούν/μυρίζουν διαφορές αλλάζοντας καλώδια ρεύματος ή hdmi καλώδια, σίγουρα πάντως στερούνται της χρήσης επιστημονικής σκέψης και μαθηματικής λογικής αυτοί που βλέπουν.

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Αυτό το συμπέρασμα από που βγαίνει; Όλοι οι οργανισμοί χρησιμοποιούν ABX tests για τον έλεγχο της ποιοτικής αναπαραγωγής, πχ απόδοση compression codecs, αλλά και για την εκτίμηση της κατάταξης συγκεκριμένων μηχανημάτων σε διάφορα τεστ.

Ποια ήταν η μεθοδολογία του "τυφλού" τεστ που έκανες;

Δεν έχει νόημα να μου στείλεις καλώδιο γιατί εγώ θα κάνω ABX test, το οποίο λες πως δεν δουλεύει.

το ΑΒΧ τεστ δουλευη μ ετην εννοια οτι θα κανης 2-3 αντε 4 αλλαγες που

μεταξυ τους θα μεσολαβη καμποση ωρα ακροασης.

για παραδειγμα αν γνωριζης καλα τον ηχο του καλωδιου σου και το αλλαξης

μπορης να ακουσης μιση ωριτσα μουσικη και να εντοπισης καποιες διαφορες

στο ακουσμα.

αφου βρης ποια ειναι αυτα τα σημεια κανης 1-2 αλλαγες παλιο με καινουργιο

ακουγοντας μονο τα συγκεκριμενα σημεια επιβεβαιβεωνης τις διαφορες.

αμα αλλαζης καλωδιο και ακους 5 δευτερολεπτα κατι μπορη να ακουσης

αλλα μπορη και οχι.

το τεστ που εκανα στον ευατο μου ειναι οτι εβαλα καποιον να αλλαζη το μαμα

καλωδιο με αυτο που ειπα να σου στειλω και εγω το αναγνωριζα.

το καλωδιο που ειπα να σου στειλω δεν θελω να το κανης ΑΒΧ αλλα να το

βαλης στο συστημα σου 3-4 μερες και μετα να το ξαναβγαλης.

μετα θα μας πης αν κατι σου ακουστηκε καλυτερα η αν κατι σου εφταιγε η αν

δεν αλλαξε τιποτα.

νομιζω οτι δεν εχεις να χασης κατι και οπως βλεπης δεν λεω τις διαφορες που

καταλαβα εγω για να μην σε επηρεασω.

Eγω τελικα θα παω στο σπιτι καμοιανου η τσαμπα εbγαλα εισητηρια;

Όποτε θέλεις!
Να συζητήσουμε και για τα πικάπια, να δεις και το βραχίονα... :BDGBGDB55:

Δε ξέρω αν στερούνται φαντασία αυτοί που δεν βλέπουν/ακούν/μυρίζουν διαφορές αλλάζοντας καλώδια ρεύματος ή hdmi καλώδια, σίγουρα πάντως στερούνται της χρήσης επιστημονικής σκέψης και μαθηματικής λογικής αυτοί που βλέπουν.

Που να δεις τι στερούνται αυτοί που χωρίς να δοκιμάσουν κάτι το κατακρίνουν...

Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Που να δεις τι στερούνται αυτοί που χωρίς να δοκιμάσουν κάτι το κατακρίνουν...

Ρε σύ δεν φθάνει όσα μας καταλογίζουν,κανόνισε με αυτά που γράφεις να μας κρεμάσουν και τίποτα κουδούνια.....:BDGBGDB55:

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω προς τί αυτό το thread ΠΑΛΙ.Για πολλοστή φορά λέγονται τα ίδια πράγματα, από τους ίδιους ανθρώπους, με τα κλασσικά 2 αντίπαλα στρατόπεδα με τα κλασσικά ίδια επιχειρήματα.Δεν κουραστήκατε όλοι σας - κι εγώ μαζί μιας και τα διαβάζω αραιά και πού?Δεν υπάρχει καμία μα καμία περίπτωση να βρεθεί κοινός παρανομαστής, μόνο να μεγαλώσει κάπως η "καχυποψία" η οποία σε κάποιες περιπτώσεις θα ωθήσει σε αυτούσια τεστ και θα επιλέξει κάποιος το στρατόπεδό του.

Και μιας και καθένας λέει το δικό του, ακούω διαφορές, άλλες φορές μικρές, άλλες μεγάλες, άλλες καμία αναλόγως το σύστημα και το καλώδιο.Απλά για να δαπανήσει κάποιος τεράστια ποσά σε καλώδια καλό είναι να έχει τεραστίου ποσού σύστημα διότι το σίγουρο είναι πως εάν τα καλώδια ενός συστήματος κοστίζουνε 20,000 Ευρώ πχ εάν κάποιος βάλει απλά καλά καλώδια και τα λεφτά αυτά τα δώσει σε ηχεία ή προενισχυτή προφανώς και θα ακούσει πολύ μεγαλύτερη διαφορά με τα "μεγάλα" αγαθά παρά με τα "φίδια" (όπου φίδια = ακριβά καλώδια) της εκάστοτε εταιρίας.

Το ποσό που θα δαπανήσει κάποιος είναι αυστηρά προσωπικό του δικαίωμα παρεπιπτόντως.Εάν αυτό τον φτιάχνει - και πολλές φορές βοηθάει το σύστημά του να παίζει καλύτερα - καλά κάνει - την στιγμή που δεν κινδυνεύει να μπει φυλακή από τα χρέη - για να μην ξεχνιόμαστε..:antlers:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

Ι.Κ. δεν απάντησες στο ερώτημα που έθεσα. Λ.Σ.

Συγγνώμη που δεν απάντησα. Δεν είχα πρόσβαση στο Internet γιατί πηγαινοερχόμουν στο εξοχικό μου όπου δεν έχω Internet (ευτυχώς). Από το γραφείο επίσης δεν συμμετέχω στο φόρουμ.

Σχετικά με το ερώτημα: "γιατί παίζουν καλύτερα τα βινύλια των 180γρ όταν το καλώδιο ρεύματος είναι οπλισμένο", όσοι με γνωρίζουν κατάλαβαν ότι το έγραψα αστειευόμενος επειδή είχε προηγηθεί η σχετική πλάκα με τα "οπλιμένα" καλώδια, βλέπε σχετικά smilies :rifle:

Ελπίζω να μην σας έβαλα σε μπλελάδες με δοκιμές οπλισμένων καλωδίων.

Πάντως μου άρεσε και η απάντηση που σας έδωσα αρχικώς για να τεκμηριώσω το "αστείο" περί της ανωτερότητας του οπλισμένου καλωδίου για χρήση σε βινύλια των 180γρ. , όταν σας απάντησα ότι η τεκμηρίωση επιβεβαιώνεται μόνο με βάση την εμπειρία μου σε live ακούσματα, έκφραση που κι εσείς ο ίδιος συχνά χρησιμοποιείτε κάθε φορά που ένα μέλος του φόρουμ σας ζητά να τεκμηριώσετε επιστημονικά κάποιες θέσεις σας.

Φιλικά Ι.Κ

Last edited:
Απλά για να δαπανήσει κάποιος τεράστια ποσά σε καλώδια καλό είναι να έχει τεραστίου ποσού σύστημα διότι το σίγουρο είναι πως εάν τα καλώδια ενός συστήματος κοστίζουνε 20,000 Ευρώ πχ εάν κάποιος βάλει απλά καλά καλώδια και τα λεφτά αυτά τα δώσει σε ηχεία ή προενισχυτή προφανώς και θα ακούσει πολύ μεγαλύτερη διαφορά με τα "μεγάλα" αγαθά παρά με τα "φίδια" (όπου φίδια = ακριβά καλώδια) της εκάστοτε εταιρίας.

Τα καλά καλώδια φίλε Lemarchand δεν μπαίνουν σε ένα σύστημα μόνο για αναβάθμηση.Και βέβαια κάποιος μπορεί να δώσει το ποσό που διαθέτει
για καλώδια σε μεγαλύτερες από τις υπάρχουσες συσκευές που απαρτίζουν το
συστημά του.Αλλά υπάρχει πάλι το ίδιο πρόβλημα αν θες.
Δεν θα πάρεις ποτέ το μάξιμουμ των δυνατοτήτων ενός συστήματος
με φτηνά καλώδια ΙΜΗΟ.

Προφανώς και ισχύει η σχέση :

( καλό ηχείο + ακριβά καλώδια) < (καλύτερο ηχεία + σωστά ηλεκτρολογικά καλώδια + καλύτερες επαφές + καλά βύσματα)

Σημείωση: Το συμβολο του μικρότερου "<" αφορά την μουσική απόλαυση που προσφέρει το ηχητικό αποτέλεσμα στον ακροατή για ακρόαση μουσικής και μόνο, για να γίνω πιο κατανοητός.

Υ.Γ Ατάκα φίλου που μου άρεσε πολύ: " Τόσο ακριβά καλώδια και να μην φαίνονται, αφού θα είναι πίσω από το rack ? "

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Περί καλωδίων ρεύματος

Ρε σύ δεν φθάνει όσα μας καταλογίζουν,κανόνισε με αυτά που γράφεις να μας κρεμάσουν και τίποτα κουδούνια.....:BDGBGDB55:

Γιατί; Έχεις δοκιμάσει και δεν σου άρεσε για να το κρίνεις; Ε; :flipout:

BTW Ενυδρείο έχεις;

Τα καλά καλώδια φίλε Lemarchand δεν μπαίνουν σε ένα σύστημα μόνο για αναβάθμηση.Και βέβαια κάποιος μπορεί να δώσει το ποσό που διαθέτει
για καλώδια σε μεγαλύτερες από τις υπάρχουσες συσκευές που απαρτίζουν το
συστημά του.Αλλά υπάρχει πάλι το ίδιο πρόβλημα αν θες.
Δεν θα πάρεις ποτέ το μάξιμουμ των δυνατοτήτων ενός συστήματος
με φτηνά καλώδια ΙΜΗΟ.

Συμφωνούμε.Όμως εάν ξέρεις πως η συνολική απόδοση θα ανέβει περισσότερο με την νέα συσκευή άσχετα εάν δεν έχεις φτάσει τα μηχανήματά σου στο μάξιμουμ σαν μονάδες?Εδώ μπαίνει και ο ψυχολογικός παράγοντας, που είναι σεβαστός.Δεν διαφωνώ κάπου, παρά του ότι είναι δύσκολο να ξέρουμε με ποιο καλώδιο πάει ταβάνι η συσκευή μας - εάν υπάρχει αυτό, απλά παρουσιάζω και μια άλλη οπτική γωνία που έχει λογική βάση, εάν με καταλαβαίνεις..

'Οπως επίσης απ΄την άλλη μην περιμένει κανείς να βάζοντας καλώδια
πολλαπλάσιας αξίας ενός συστήματος θα πετύχει καλύτερη απόδοση
από όσο μπορεί να παίξει το συστημά του.
Ισοροπία στο κόστος, ψαγμένες και οχι βιαστικές αγορές χρειάζεται.

Re: Απάντηση: Περί καλωδίων ρεύματος

( καλό ηχείο + ακριβά καλώδια) < (καλύτερο ηχεία + σωστά ηλεκτρολογικά καλώδια + καλύτερες επαφές + καλά βύσματα)

Α, για να σου πω εσένα! Μαλιοτραβιόμαστε που μαλιοτραβιόμαστε με τα καλώδια, μην αρχίσουμε τώρα με τα βύσματα! Δε βλέπεις πως έχει καταντήσει ο Dipie και εγώ από το μαλιοτράβηγμα; :flipout:

Συμφωνούμε.Όμως εάν ξέρεις πως η συνολική απόδοση θα ανέβει περισσότερο με την νέα συσκευή άσχετα εάν δεν έχεις φτάσει τα μηχανήματά σου στο μάξιμουμ σαν μονάδες?Εδώ μπαίνει και ο ψυχολογικός παράγοντας, που είναι σεβαστός.Δεν διαφωνώ κάπου, παρά του ότι είναι δύσκολο να ξέρουμε με ποιο καλώδιο πάει ταβάνι η συσκευή μας - εάν υπάρχει αυτό, απλά παρουσιάζω και μια άλλη οπτική γωνία που έχει λογική βάση, εάν με καταλαβαίνεις..

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.Πολύ εύλογες και λογικές οι απορίες σου
πλήν όμως νομίζω ότι όλα είναι καθαρά προσωπικές επιλογές για το πως νομίζει κανείς ότι θα φτάσει την ακουστική νιρβάνα του.