Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα άλλαζε τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να παρατεθεί και αυτό διότι έχει την σημασία του. Είναι δύο παράγραφοι απο το url που έδωσε ο mallacudi στα συμπεράσματα:
......John Johnson, who comes from a scientific background, suggests that if there are differences between cords, they appear to be so subtle that a blind ABX test cannot discern them with small numbers of participants. Failure to discern them could be due in part to the time it took for cable changes, and the possibility that accurate auditory memory is shorter than that. It may be necessary to switch between cords in a much shorter time.
Unfortunately, as John notes, we don't know of a way of accomplishing fast power cable changes, since, unlike interconnects which can be simply switched between A and B with the equipment all still powered on and playing music, changing AC power cords requires turning the equipment off, switching the cords, and then powering them back on.......
οπότε νομίζω ότι η αυστηρότητα του ΑΒΧ έχει και κάποιες ανοχές. Τώρα αυτές οι ανοχές πόσο σχέση έχουν με το να ακούγονται ειδικά σε ψηφιακή πηγή δεν ξέρω!
Αν η "ακουστική μνήμη" απαιτεί ακόμα πιο γρήγορες αλλαγές από το Α στο Β, τότε πως είναι δυνατόν αυτοί που απλώς αλλάζουν καλώδια, χωρίς καν να το κάνουν γρήγορα, να λένε πως ακούνε διαφορά; Και μάλιστα να είναι βέβαιοι γι' αυτό, μέχρι που τους υποβάλεις σε double blind test, οπότε και η σιγουριά τους δεν επιβεβαιώνεται στατιστικά;
Είναι πολύ απλά τα πράγματα. Το ABX test δεν βρίσκει διαφορά, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει διαφορά σε καλώδια ρεύματος. Όπως δεν υπάρχει διαφορά σε HDMI καλώδια, όπου το σήμα είναι καθαρά ψηφιακό και είτε δουλεύει είτε δε δουλεύει. Φυσικά και εκεί κάποιοι αλλάζουν καλώδιο και βλέπουν καλύτερη ανάλυση ή καλύτερα χρώματα ή ποιο ομαλή εικόνα ή και εγώ δε ξέρω τι άλλο ευφάνταστο.