περι καρτων SDHC

Re: Απάντηση: περι καρτων SDHC

Μάλίστα ,δεν ξέρω τι βλέπω εγώ και ξέρει κάποιος τρίτος επειδή βάση των γνώσεων που έχει (ή δεν έχει ) αυτά δεν συμβαδίζουν .
Το διαβάσαμε και αυτό.

Φίλε μου πράγματι η εταιρίες μπορει να λένε ότι θέλουνε.
Στην συγκεκριμένη πρίπτωση αυτά ισχύουν,τώρα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ,παντώς ισχύουν.

Φίλε greekgreek, ακριβώς επειδή δεν θέλω να πιστεύω ότι τα μάτια σου "κάνουν πουλάκια" έγραψα λίγο πιο πάνω:

Μπορείς να δώσεις κάποιο δείγμα; Γιατί αυτό απλά δεν είναι δυνατό να συμβαίνει, εκτός αν έχει κάποιο hardware ή software πρόβλημα η μηχανή ή κάποια από τις κάρτες.

Το ότι υπό Κ.Σ. μεταξύ καρτών SD δεν υπάρχει διαφορά στα αποθηκευμένα δεδομένα είναι δεδομένο. Δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Κάτι άλλο φταίει αν όντως βλέπεις διαφορές.

Φίλε μου δεν έχω καμία σχέση με την φωτογραφία οπότε δεν ξέρω τι ισχύουν εκεί.
Πολλές φορές όμως κάτι μπορεί να μην το ξέρουμε ή θα πω και το άλλο κάτι το οποίο το θεωρούσα δεδομένο επιστημονικά, με καινούργιες μελέτες ανατρέπεται.
Είδικά στην εποχή πολλά πράματα έρχονται το πάνω, κάτω.
Μπορεί κάποια εταιρία να υπόσχεται κάτι για ένα προϊόν της και να μην το πετυχαίνει τελικά ,μου φαίνεται πολύ δύσκολο όμως ,να λέει ότι μπορει μια κάρτα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα εικόνας και αυτό να μην τεκμηριώνεται επιστημονικά.
Εγώ πάντως είδα μεγάλη διαφορέ στην ποιότητα εικόνας μεταξύ των δυό καρτών.

Last edited:

Φίλε μου δεν έχω καμία σχέση με την φωτογραφία οπότε δεν ξέρω τι ισχύουν εκεί.
Δεν μιλησε κανεις μονο για φωτογραφια. Αυτα που λεμε ισχυουν για ολες τις χρησεις των SD καρτων (προφανως).

Πολλές φορές όμως κάτι μπορεί να μην το ξέρουμε ή θα πω και το άλλο κάτι το οποίο το θεωρούσα δεδομένο επιστημονικά, με καινούργιες μελέτες ανατρέπεται.
Είδικά στην εποχή πολλά πράματα έρχονται το πάνω, κάτω.
Μεχρι λοιπον να να ερθει η μελετη ή ανατροπη μαλλον ειναι λογικο να επιχειρηματολογουμε βασει των υφισταμενων και οχι πιθανων μελλοντικων δεδομενων.
Μπορεί κάποια εταιρία να υπόσχεται κάτι για να προϊόν της και να μην το πετυχαίνει τελικά ,μου φαίνεται πολύ δύσκολο όμως ,να λέει ότι μπορει μια κάρτα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα εικόνας και αυτό να μην τεκμηριώνεται επιστημονικά.
Η εταιρια δεν ισχυριζεται πουθενα οτι η καρτα της βελτιωνει την εικονα (γιατι απλουστατα αν τολμαγε να το πει θα την επαιρναν με τις πετρες...).

Που ακριβως το διαβασες αυτο;
Εγώ πάντως είδα μεγάλη διαφορέ στην ποιότητα εικόνας μεταξύ ρων δυό καρτών.
Την οποια ομως εν τελει αναγεις συνεχως στον, ανυπαρκτο, ισχυρισμο της εταιριας οτι η καρτα της βελτιωνει την ποιοτητα της εικονας...

Δυστυχως, ασχετως τι μπορει να ιχυριζεται η καθε εταιρια (που αν προσεξεις βεβαια ειναι πολυ εξυπνα διατυπωμενο ''σχεδιασμενη για μεγιστη αποδοση μπλα μπλα'' (δεν λεει φυσικα τιποτα για βελτιωση στην ποιοτητα)) αυτο που ισχυριζεσαι οτι βλεπεις ειναι τεχνικα αδυνατο να οφειλεται στην καρτα (η οποια ειναι απλως ενα ψηφιακο μεσο αποθηκευσης και οχι επεμβασης στην εικονα).

Η μονη διαφορα που μπορει να εχουν οι καρτες ειναι στην ταχυτητα (εξ ου και σου ειπε ο Δημητρης παραπανω αν ειδες διαφορα στην κινηση) αντε και στην αντοχη.

Απλα πραγματα.

Τιποτα αλλο. Οτιδηποτε αλλο ισχυριζεται καποιος ή θελει να πουλησει σε αδαεις ή λεει ανακριβειες.

Μάλίστα ,δεν ξέρω τι βλέπω εγώ και ξέρει κάποιος τρίτος επειδή βάση των γνώσεων που έχει (ή δεν έχει ) αυτά δεν συμβαδίζουν .

Κι ομως ετσι ειναι.

Εκτος αν εχεις καποιο μαγικο μεσο που ξεπερνα τα τεχνολογικα ορια που ειναι γνωστα .

Μπορεί κάποια εταιρία να υπόσχεται κάτι για ένα προϊόν της και να μην το πετυχαίνει τελικά ,μου φαίνεται πολύ δύσκολο όμως ,να λέει ότι μπορει μια κάρτα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα εικόνας και αυτό να μην τεκμηριώνεται επιστημονικά.

Αυτο που μπορει να αναφερει ειναι οτι "εξασφαλιζει" την ποιοτητα εγγραφης που παρεχει το μεσο εγγραφης .

Οχι οτι το βελτιωνει κι ολας .....

Μην τρελαθουμε τωρα που θα ξεχασουμε οτι ξεραμε....

Εγώ πάντως είδα μεγάλη διαφορέ στην ποιότητα εικόνας μεταξύ των δυό καρτών.

Ιδεα σου ειναι . Τα συγκρινες πλαι πλαι σε ιδια μεσα προβολης με ιδια μεσα αναπαραγωγης και ολα τα ενδιαμεσα σταδια ακριβως ιδια ?

Η εβαλες το ενα μετα το αλλο ?

Φίλε μου,
αυτό ακριβώς που σου λένε τα παιδιά ισχύει και τίποτα άλλο γι αυτό μην επιμένεις σε αυτήν την εσφαλμένη αντίληψη.
Το μόνο πράγμα που διαφοροποιεί τα αποθηκευτικά μέσα στον ψηφιακό κόσμο είναι η ταχύτητα διαμεταγωγής δεδομένων και μονον αυτή.
Οτιδήποτε άλλο όπως ευκρίνεια εικόνας, χρώματα, κοντραστ και οξύτητα ανήκουν στην εποχή του φίλμ και της αναλογικής ταινίας.

Έχω την εντύπωση ότι σε ένα forum όλοι μπορούμε να εκφράζουμε την άποψη τους ,η οποία μπορεί να στηρίζεται κάπου επιστημονικά ή μπορεί να είναι και προσωπική εμπειρία.
Για το συγκεκριμένο θέμα μου απαντήσανε αρκετοί αλάθητοι με τον"αέρα " του ειδικού ,χωρίς κανείς να μου έκανε ούτε μια παραπομπή σε μια εγκυκλοπαίδια ή κάτι το επιστημονικό.
Η αίσθηση μου (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι είστε ανημέρωτοι .Σίγουρος είμαι ότι δεν ξέρετε να κάνετε διάλογο.

Δεν ασχολούμε ξανά με το συγκεκριμένο θέμα.

μου φαίνεται πολύ δύσκολο όμως ,να λέει ότι μπορει μια κάρτα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα εικόνας και αυτό να μην τεκμηριώνεται επιστημονικά.

Η kingston στην σελίδα της πάντως δεν το λέει.
Αν το είπε ο πωλητής που σου την έδωσε, οκ.
Απο πλευράς σου μπορείς να πιστεύεις ότι σε ικανοποιεί, η αλήθεια είναι αυτή που σου είπαν.
Δεν τίθεται θέμα επιστήμης διότι μιλάμε για κατασκευαστικά χαρακτηριστικά και όχι κάτι που χρήζει έρευνας.

Έχω την εντύπωση ότι σε ένα forum όλοι μπορούμε να εκφράζουμε την άποψη τους ,η οποία μπορεί να στηρίζεται κάπου επιστημονικά ή μπορεί να είναι και προσωπική εμπειρία.
Για το συγκεκριμένο θέμα μου απαντήσανε αρκετοί αλάθητοι με τον"αέρα " του ειδικού ,χωρίς κανείς να μου έκανε ούτε μια παραπομπή σε μια εγκυκλοπαίδια ή κάτι το επιστημονικό.
Η αίσθηση μου (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι είστε ανημέρωτοι .Σίγουρος είμαι ότι δεν ξέρετε να κάνετε διάλογο.

Δεν ασχολούμε ξανά με το συγκεκριμένο θέμα.

Αλήθεια δεν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν σε ένα τεχνικό φόρουμ τόσοι άνθρωποι να κάνουν το ίδιο λάθος?
Ο αέρας του "ειδικού" χαρακτηρίζει κάποιον που εμένει σε μια εσφαλμένη άποψη χωρίς ο ίδιος να την τεκμηριώνει είτε επιστημονικά είτε εγκυκλοπαιδικά.
Όσο για το τελευταίο περί διαλόγου το αφήνω ασχολίαστο.....

Έχω την εντύπωση ότι σε ένα forum όλοι μπορούμε να εκφράζουμε την άποψη τους

Σωστο

η οποία μπορεί να στηρίζεται κάπου επιστημονικά

Φυσικα

ή μπορεί να είναι και προσωπική εμπειρία.

Ναι αλλα αυτο οπως καταλαβαινεις επιδεχεται αντιλογου αν δεν εχεις αποδειξεις.

Η εστω απαιτειται μια προσπαθεια σου να το αποδειξεις.

Δεν ειναι θεμα ειδικου , ειναι θεμα γνωσεων που προφανως δεν εχεις. Δεν ειναι κακο.

Οσο για εγκυκλοπαιδεια δεν χρειαζεται. Αρκει να ανατρεξεις στα τεχνικα χαρακτηριστικα του κατασκευαστη της καρτας και θα πεισθεις .

Προφανως δεν το εχεις κανει.

Αν το εχεις κανει και ο κατασκευαστης υποστηριζει αυτα που λες εσυ βαλε μας ενα λινκ να μην τα ακους εσυ αλλα ο κατασκευαστης.

Η αίσθηση μου (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι είστε ανημέρωτοι .

Λαθος κανεις σε βεβαιω.

Φίλε μου στο link για την δευτερη κάρτα το λέει ,στις πληροφορίες για την κάρτα, ότι είναι:"σχεδιασμένες για μέγiστη απόδοση για λήψεις full HD, AVCHD, 1080i και 1080p".
Λογικά και στην φωτογραφία θα έχει διαφορά.
Μπορώ να το δω μόνο στο BD-60 άν έχει διαφορά και στην φωτογραφία ,γιατί φωτογραφική μηχανή δεν έχω.

Aυτός ο ισχυρισμός από μία εταιρεία κατασκευής αποθηκευτικών μέσων, υποδηλώνει απλώς πως η κάρτα της, έχει την απαιτούμενη ταχύτητα εγγραφής για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του υλικού HD1080...

Aπό εκεί και πέρα, μία κάρτα μνήμης, το μόνο που ξέρει να αποθηκεύει, είναι άσσοι και μηδενικά, χωρίς να γνωρίζει αν αντιστοιχούν σε μουσική, βίντεο, φωτογραφία ή άλλα δεδομένα. Αν για κάποιο λόγο, μία κάρτα μνήμης είναι ελλατωματική και αποθηκεύει τον δυαδικό κώδικα με λάθη πέρα του ορίου διόρθωσης, αυτός ο κώδικας θα αναγνωστεί με λάθη ή δεν θα μπορεί να αναγνωστεί καθόλου.

Τα λάθη τώρα σε έναν δυαδικό κώδικα που αντιστοιχεί σε βίντεο, δεν μεταφράζονται σε μειωμένη ευκρίνεια, θόρυβο ή αλλοιωμένο χρώμα, όπως συνέβαινε στα αναλογικά μέσα, αλλά σε σπασίματα στη ροή του βίντεο, ή σε ψηφιακά τεχνουργήματα, τα οποία μπορεί να είναι από τετραγωνάκια έως πλήρη "σαλάτα γραφικών".

Αν έμπαινες σε ένα φόρουμ που ασχολείται με σκύλους και άρχιζες να λες ότι ο σκύλος σου μιλάει, θα έπρεπε οι συνομιλητές σου να σε παραπέμψουν σε εγκυκλοπαίδεια για να σε πείσουν ότι οι σκύλοι δεν μιλάνε;

Ναι, η παρομοίωση είναι εντελώς εύστοχη.

Αν έμπαινες σε ένα φόρουμ που ασχολείται με σκύλους και άρχιζες να λες ότι ο σκύλος σου μιλάει, θα έπρεπε οι συνομιλητές σου να σε παραπέμψουν σε εγκυκλοπαίδεια για να σε πείσουν ότι οι σκύλοι δεν μιλάνε;
Και αραγε γραφει κατι τετοιο μια εγκυκλοπαιδεια;

Ειναι οντως δυσκολο (εως αδυνατον) να πεισεις καποιον οτι δεν εισαι ελεφαντας (εαν δεν το καταλαβαινει μονος του)...

Η κατανοηση καποιων πραγματων απαιτει καποιο υποβαθρο (τεχνικο στην προκειμενη περιπτωση) το οποιο αν δεν υπαρχει (δεν ειναι ντροπη) και το γεγονος αυτο δεν αναγνωριζεται απο τον μη κατοχο, δεν μπορει να προχωρησει μια κουβεντα.

Τεσπα, το απογοητευτικο ειναι οτι αντι ο φιλος να προβληματιστει σχετικα με το οτι ο ''γιαλος ειναι δυσκολο να ειναι στραβος'' και να εκτιμησει την προσπαθεια πολλων να του δειξουν καποια (αυτονοητα για αυτους αλλα αγνωστα σε αυτον - δεν ειναι κακο αυτο) πραγματα, το παιρνει προσωπικα και τσαντιζεται.

Μηπως τελικα ν αρχισουμε να ψαχνομαστε και με καμια καλυτερη καρτα για να βελτιωσουμε την εικονα μας, αντι να παιδευομαστε με φακους κ σωματα κτλπ?

Ειναι κ πιο οικονομικο δηλαδη...

Απο προσωπικη εμπειρια εχω απογοητευτει με καρτες μνημης SDHC (high capacity) και η ταχυτητα ηταν 3 φορες μικροτερη σε συσκευη pocket pc. Επισης παρατηρηθηκαν απωλειες δεδομενων. Αυτα με 2 γνωστες μαρκες. Επισης με μνημες οχι HC, ολα καλως απο το θεμα αξιοπιστιας αλλα για ταχυτητα πρεπει να υποστηριζει και η συσκευη.
Παντως το να διορθωνει ενα αποθηκευτικο μεσο την ποιοτητα οταν ειναι ψηφιακο το υλικο, αυτο απλα δε γινεται, τουλαχιστον με αυτα που γνωριζουμε μεχρι τωρα.

Μια και συζητάτε για κάρτες να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Έχω μια CF UDMA SLC 16GB 300X Transcend η οποία κοστίζει 125 ευρω.
Σκάφτομαι να αγοράσω μια δεύτερη CF UDMA MLC 32GB 600X Transcend η οποία κοστίζει 150 Ευρω.
Υπάρχει όμως και η CF MLC UDMA 32GB 400X Transcend που κοστίζει 50 Ευρω.
Πως γίνεται η 400Χ να κάνει τόσα λίγα χρήματα? Γνωρίζει κάνεις τι διαφορές έχουν στα τσιπάκια?
Οι τιμές είναι από εξωτερικό χωρίς ΦΠΑ.

Attachments

• 16GB 300X.jpg
    16GB 300X.jpg
    98.8 KB · Views: 2
  • 32GB 600X.jpg
    32GB 600X.jpg
    109.6 KB · Views: 3
Επισης αν γνωρίζει καποιος τι διαφορες εχει η CF UDMA MLC 32GB 600X Transcend με την San Disk Extreme Pro UDMA 90MB/s 32GB που κοστιζει 230 Ευρω.

Attachments

• 356027.jpg
    356027.jpg
    91.9 KB · Views: 0
Transcend αποθηκευτικο μεσο δεν θα εμπιστευομουν για τιποτα....

Transcend αποθηκευτικο μεσο δεν θα εμπιστευομουν για τιποτα....

Κι εγω μεταξυ Lexar pro και Sandisk extreme δεν ξεφευγω.

Δεν αγοραζω και πολλες καρτες ισα ισα τις απαραιτητες. Ας ειναι αξιοπιστες το δυνατον περισσοτερο.