περι κούτας

Επανερχομαι στο topic!
περασαν και 2 φιλοι και ακουσαν τα ovalakia και με προετρεψαν και αυτοι να κανω κουτακια!
Σημερα λοιπον πηγα practiker εκοψα 60 Χ 25 Χ 20 και μαλον αυριο ξεκιναμε εντατικα με το ανοιγμα της oval θεσης!

Εχω μια ερωτηση, το ηχειο πρεπει να ειναι κεντραρισμενο σε οτι αφορα το πανω κατω οπως εδω?

ή καλο θα ηταν να πλισιαζει προς την μια πλευρα της κουτας?
ή δεν παιζει κανεναν ρολο?

Επισης ακροδεκτες για τα καλωδια ωστε να περναει απο το ξυλο το ρευμα που θα βρω?
Τα λενε μπανανες αυτα?
Τελος το καλωδιο που ηταν μαζι με τα ηχεια ηταν 1 τετραγωνικου χιλιοστου.
Αξιζει να παω σε 1,5 ή 2,5 ειδικο χωρις O2 για ηχεια?

ωραια καλτσα.. :flipout:
Λοιπον φιλε το μεγαφωνο ειναι σωστο να να κεντραρισμενο στο μεσο της κουτας.Αυτο βοηθα στο να χει καλυτερη συμπεριφορα κτλ.. Τωρα βεβαια σε τυχαια κουτα με τυχαιο μεγαφωνο μη περιμενεις να ακουσεις διαφορες..οποτε βαλτο οπου καθετε καλυτερα στο ματι σου, με ταση να το βαλεις προς το κεντρο..
Ακροδεκτες, αμα πας σε οποιοδηποτε μαγαζι ηλεκτρονικων θα βρεις..ζητατα ως χουφτες ηχειων..Απλα μη παρεις πιεστου τυπου γιατι δε χωραει χοντρο καλωδιο.Παρε βιδωτου.Εχουν καπου 3-4ευρα εκαστη..Για καλωδια μη πα να παρεις τιποτα ακριβο ε.Χρησημοποιησε 2χ1.5 τουλαχιστον.Το απλο μαυρο-κοκκινο αρκει.
Φιλε μου εχε υποψιν οτι οτι φτιαχνεις τωρα ειναι πειραματικο ε.Ισως παιξει καλα ισως οχι.Σιγουρα Θα παιξει 100 φορες καλυτερα απο το να το χεις χυμα δε το συζηταμε..Απλα αποκτας εμπειριες στην diy και ειναι καλο αυτο, ωστε το επομενο ηχειο σου να ναι πολυ καλυτερο!..Bass reflex Μη κανεις..πιθανοτατα θα παιξει καλυτερα χωρις τρυπα..
Με ενυσχητη τι εκανες?:operator:

Λοιπον φιλε το μεγαφωνο ειναι σωστο να να κεντραρισμενο στο μεσο της κουτας.Αυτο βοηθα στο να χει καλυτερη συμπεριφορα κτλ.. Τωρα βεβαια σε τυχαια κουτα με τυχαιο μεγαφωνο μη περιμενεις να ακουσεις διαφορες..οποτε βαλτο οπου καθετε καλυτερα στο ματι σου, με ταση να το βαλεις προς το κεντρο..
Ακροδεκτες, αμα πας σε οποιοδηποτε μαγαζι ηλεκτρονικων θα βρεις..ζητατα ως χουφτες ηχειων..Απλα μη παρεις πιεστου τυπου γιατι δε χωραει χοντρο καλωδιο.Παρε βιδωτου.Εχουν καπου 3-4ευρα εκαστη..Για καλωδια μη πα να παρεις τιποτα ακριβο ε.Χρησημοποιησε 2χ1.5 τουλαχιστον.Το απλο μαυρο-κοκκινο αρκει.
Φιλε μου εχε υποψιν οτι οτι φτιαχνεις τωρα ειναι πειραματικο ε.Ισως παιξει καλα ισως οχι.Σιγουρα Θα παιξει 100 φορες καλυτερα απο το να το χεις χυμα δε το συζηταμε..Απλα αποκτας εμπειριες στην diy και ειναι καλο αυτο, ωστε το επομενο ηχειο σου να ναι πολυ καλυτερο!..Bass reflex Μη κανεις..πιθανοτατα θα παιξει καλυτερα χωρις τρυπα..

THx Sifh η καλτσα ρε ειναι racing!!!
Απο ενισχυτη πουλαει ενα μελος εναν Denon 7.1
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49168
me 200εeuro
που μπορει να κατεβει στα 4 ωμ και μενει η μεταφορα για να τον αποκτισω!
Τον sonny Θα τον κρατισω για να τον κανω μερος του sub και να το δουλευω με ξεχωριστη τρoφοδοσια ως ενεργο!
Το κακο ειναι οτι θα εχω αλλα 4/2καναλια που δεν χρειαζομαι με τον sonny αλλα δεν βρhκα και κανεναν που να εχει μονοκαναλο σε αυτα τα watt και να ενδιαφερεται για ανταλαγη!

οποτε μενει

Απο καλωδια απλα εχω οτι θες απλα δεν εχω καλψδια ηχειων χωρις οξυγωνο...
Σιφη για ομοαξωνικο καλωδιο εχεις να προτινεις κατι berkman (καπως ετσι ) που ανεφερε φιλος σε αλλο topic?

Φιλε νομιζω ο denon ς αυτα τα λεφτα ειναι πολυ καλη ευκαιρια! Ηταν απο αρκετα ακριβη σειρα, της ταξης του χιλιαρικου σημερα!!Μη σε χαλαει καθολου που ειναι 7καναλος! Ασε που αμα θελησεις τον δινεις ενα 150αρι ανετα κ πας σε κατι ακομα καλυτερο στο μελον!Οχι κσι απλο ηλεκτρολογικο καλωδιο να βαλεις στη συγκεκριμενη φαση δε θα δεις απολυτως καμια διαφορα! Αρκει να ναι χοντρουτσικο. 1,5 κ πανω... Ομοαξονικο γιατι το θες? να συνδεσεις τι; Υποθετω το pc με τον ενυσχητη; Αν συνδεσεις το digital out οπως θα κανω κ γω θελει ομοαξονικο τυπου δορυφορικης κεραιας,75ωμ, απλα απο οτι καταλαβαινω κ γω, γιατι ειμαι σε φαση εκμαθησης κ γω,ειναι καλυτερα ναι με χαλκινο πλεγμα μεσα κ οχι επικασιτερωμενο. Βρηκα ενα της cablesat με 1ε το μετρο πιυ φαινεται ταμαμ! Απλα απο οτι διαβαζω κ γω δε ειναι καλο σε τετοιες συνδεσεις να να μακρυ το καλωδιο . Αν αναγκαστικα πρεπει να ναι πολυ μακρυ (4-5 μετρα)τοτε ισως ειναι καλυτερα να χρησημοποιησεις την αναλιγικη εξοδο της καρτας ηχου με καποιο απτα καλωδια που χεις για να συνδες την προενυσχηση του car radiocd με τον τελικο.. Βασικα πειραματισου κ λιγακι ε!!! Αν κ σε κοβω σε κανα μηνα να ψαχνεσαι για το τι ηχεια να φτιαξεις!!! :flipout:

Φιλε νομιζω ο denon ς αυτα τα λεφτα ειναι πολυ καλη ευκαιρια! Ηταν απο αρκετα ακριβη σειρα, της ταξης του χιλιαρικου σημερα!!Μη σε χαλαει καθολου που ειναι 7καναλος! Ασε που αμα θελησεις τον δινεις ενα 150αρι ανετα κ πας σε κατι ακομα καλυτερο στο μελον!Οχι κσι απλο ηλεκτρολογικο καλωδιο να βαλεις στη συγκεκριμενη φαση δε θα δεις απολυτως καμια διαφορα! Αρκει να ναι χοντρουτσικο. 1,5 κ πανω... Ομοαξονικο γιατι το θες? να συνδεσεις τι; Υποθετω το pc με τον ενυσχητη; Αν συνδεσεις το digital out οπως θα κανω κ γω θελει ομοαξονικο τυπου δορυφορικης κεραιας,75ωμ, απλα απο οτι καταλαβαινω κ γω, γιατι ειμαι σε φαση εκμαθησης κ γω,ειναι καλυτερα ναι με χαλκινο πλεγμα μεσα κ οχι επικασιτερωμενο. Βρηκα ενα της cablesat με 1ε το μετρο πιυ φαινεται ταμαμ! Απλα απο οτι διαβαζω κ γω δε ειναι καλο σε τετοιες συνδεσεις να να μακρυ το καλωδιο . Αν αναγκαστικα πρεπει να ναι πολυ μακρυ (4-5 μετρα)τοτε ισως ειναι καλυτερα να χρησημοποιησεις την αναλιγικη εξοδο της καρτας ηχου με καποιο απτα καλωδια που χεις για να συνδες την προενυσχηση του car radiocd με τον τελικο.. Βασικα πειραματισου κ λιγακι ε!!! Αν κ σε κοβω σε κανα μηνα να ψαχνεσαι για το τι ηχεια να φτιαξεις!!! :flipout:

Λες να παω για ηχεια ξανα!!!!
Ναι το καλωδιο το ομοαξωνικο για συνδεση pc με ενισχυτη το θελω απο coxial αλλα η αποσταση θα ειναι 2m περιπου οποτε αρχικα δεν νομιζω να εχω προβλημα, απο καλωδια απλά ηλεκτρολογικα δωξα τον θεο να φαν και οι κοτες, θα παω σε 2,5 αν ειναι, thx σιφη!

Λες να παω για ηχεια ξανα!!!!
Βαζουμε στοιχημα?..-bye-
ε παρε ενα κεραιας οπως σου πα κ λογικα εισαι οκ...τα καλωδια ηχειων απλα να μη ειναι μονοκλωνα ε..πολυκλωνα..:BDGBDGB53:
'Παρε εσυ τον denon και για καμποσο καιρο θα σαι καλυμενος στο θεμα ενυσχητη..αν κ το πας λιγο αναποδα γιατι συνηθως φτιαχνουμε τα ηχεια πρωτα..anyway..ορεξη να χεις και ολα γινονται!απλα οπως σου χα πει να μη δινεις χρηματα πολλα και πανε τζαμπα...ποσα εδωσες για τα ξυλα? .ισα ισα που αποκτας κ εμπειρια!

Last edited:
Βαζουμε στοιχημα?..-bye-
ε παρε ενα κεραιας οπως σου πα κ λογικα εισαι οκ...τα καλωδια ηχειων απλα να μη ειναι μονοκλωνα ε..πολυκλωνα..:BDGBDGB53:
'Παρε εσυ τον denon και για καμποσο καιρο θα σαι καλυμενος στο θεμα ενυσχητη..αν κ το πας λιγο αναποδα γιατι συνηθως φτιαχνουμε τα ηχεια πρωτα..anyway..ορεξη να χεις και ολα γινονται!απλα οπως σου χα πει να μη δινεις χρηματα πολλα και πανε τζαμπα...ποσα εδωσες για τα ξυλα? .ισα ισα που αποκτας κ εμπειρια!

Τα ξυλα κοστισαν ελαχιστα, 13,3 euro και 2.60 η κολα, οταν τα τελειωσω θα παρω και ενα πλαστικο χρωμα (μαλον μαυρο) για βαψιμο!
Σιφη τα αλλα 2 καναλια του ενισχυτη το xplode μπορουν να χρησιμευσουν καπου?

Σημερα εκανα τα σημαδεματα και το απογευμα αν προλαβω θα πεσει τρυπιμα γιατι δεν παιζει σεγα!
Οποτε δευτερα παω για ακροδεκτες και επι ευκαιριας μαλον θα στερεωσω και τον χplode πανω στο woofer μαζι με το τροφοδοτικο.

Σιφη με την ψηφιακη εξωδο δεν νομιζω να χρειαστω καμια καλυτερη καρτα ηχου γιατι λογικα δεν επεμβαινει καθολου στην ενισχυση, ολα θα τα αναλεβαι ο denon...

Αλλη μια ερωτηση!
Να μπουν εξω απο την μπροστινη πλευρα ή μεσα απο την μπροστινη πλευρα?

Επισης πρεπει να μου ξεφυγε λιγο και το εκανα λιγο μεγαλυτερο το ανοιγμα, οποτε μαλον πρεπει να βρω καποιο εξτρα λεπτο κοματι ξυλο να βαλω εκνεου ρε μ@μοτο ωστε να καλυψω το κενο!

χα χα,..εχω κοψει λαθος τρυπες...πολυ σπαστικο ε!παρε ρε συ καποια στιγμη μια φτηνο σεγα.με κανα 30αρι θα κανεις μια χαρα δουλεια....Απεξω βαλτο οχι απο μεσα ..οτι κανεις βεβαιωσου οτι δε θα χανει καθολου αερα ε!και να ναι σφιχτοβιδωμενο!αναμεσα στο μεγαφωνο κ την κουτα να βαλεις κατι να μωνωνει, κανα κοματι πχ ταινια διπλης οψης, κατι να ναι σα φλαντζα.. κανα αφρολεξ για μεσα εχεις?..βαλε σε ολες τις πλευρες εκτος της μπαφλας, δηλαδη εκτος απο το μπροστινο κομματι που ειναι βιδωμενο το μεγαφωνο!
Για αρχη θα βαλεις τον sony μεχρι να παρεις τον denon?..ε βαλτον γεφυρα..ας ριξει κανα βατακι παραπανω..

χα χα,..εχω κοψει λαθος τρυπες...πολυ σπαστικο ε!παρε ρε συ καποια στιγμη μια φτηνο σεγα.με κανα 30αρι θα κανεις μια χαρα δουλεια....Απεξω βαλτο οχι απο μεσα ..οτι κανεις βεβαιωσου οτι δε θα χανει καθολου αερα ε!και να ναι σφιχτοβιδωμενο!αναμεσα στο μεγαφωνο κ την κουτα να βαλεις κατι να μωνωνει, κανα κοματι πχ ταινια διπλης οψης, κατι να ναι σα φλαντζα.. κανα αφρολεξ για μεσα εχεις?..βαλε σε ολες τις πλευρες εκτος της μπαφλας, δηλαδη εκτος απο το μπροστινο κομματι που ειναι βιδωμενο το μεγαφωνο!
Για αρχη θα βαλεις τον sony μεχρι να παρεις τον denon?..ε βαλτον γεφυρα..ας ριξει κανα βατακι παραπανω..

Ok boy ε ειπα για σεγα να δανιστω αλλα ο father :grandpa: επεμενε με τριπανι και τον ακουσα:guitarist:.

Πρεπει να βρω τροπο να καλυψω αυτο το μικρο κενο λοιπον!
Για ενδιαμεσα στο μεγαφωνο και την μπαφλα εχω ενα αυτοκολυτο που βαζαμε οταν ενωναμε πεδια πιστευω θα κανει δουλιτσα.

Εχω ενα αφρολεξ αλλα μονο ενα, πρεπει να δω τι θα κανω για το αλλο!
Με τον sonny παντα γεφυρομενο το παιζω, αντε να ερθει και ο denon να γουσταρουμε!

Με τρυπανι βρε αθεοφοβε!!;;;
Τωρα για το κενο... Τι να σε πω! Καλυτερα να κοβες αλλο ξυλο.. Αλλιως δυσκολο!

Με τρυπανι βρε αθεοφοβε!!;;;
Τωρα για το κενο... Τι να σε πω! Καλυτερα να κοβες αλλο ξυλο.. Αλλιως δυσκολο!

αστα να πανε σιφη!!!

Ειχα μια ιδεα, επειδη οταν ενωνουμε πινακες μεγαλους πεδια χρησιμοποιουσαμε ενα ρολο σαν αφρολεξ το οποιο ειναι αυτοκολητο , το τοποθετισα και το κενο καλυφθηκε!
Ελπιζω να μην εχω πριβλημα, πρεπει οπωςδηποτε να ξανακανω την μπαφλα για να εχω αποτελεσμα?
Δεν φαινεται να μπορει να παρει αερα.

Αααυτα ειναι... Γκρικ πατεντεν! .. Τελοσπαντων φροντισε τα ηχεια να ναι σφιχτοβιδωμενα κ οπως οπως κλεισε τα κενα. Οταν τα βαλεις να παιξουν θα δεις αν χανουν..ουτως ει αλλως πειραματικα ειναι ολα..

Φιλε εισαι Θεός...:grinning-smiley-043
Αυτό διαβασα χθες και μου ηρθαν οι γυπες και τα κοράκια

ποιοτικη αναλυση και επεξηγηση ε?..μη γελας ρε! ..δε μου λες? 3ιντσο σε κουτι απο pringles δε εφτιαξες ποτε?:grandpa:

Έχω κάτι 8ιντσα της ULTIMATE και έσαξα μια μπασοκαμπινούλα μ' αυτά.
Εξαιρετικά μεγάφωνα.

Λοιπον παιδες επανερχομαι!!!
Ξανα αγοραστικαν ξυλα για την μπαφλα και δανιστικα και σεγα!
Το αποτελεσμα να ειναι πλεον μια χαρα και να μην υπαρχει κενο, επιπλεον αγοραστικαν χουφτες και τοποθετιθηκαν.
Με την βοηθεια του Father και ενος βιβλιου που ειχε αγορασει διαπιστωσαμε οτι χωρις πετροβαμβακ δυσκολα θα ειχαμε καλυτερο αποτελεσμα απο αυτο που προσδοκουσαμε οποτε αγοραστικαν 2 κοματια και κοληθηκαν με βενζινοκολα στα τοιχοματα!

Και τελος!

Αυριο θα τα ακροαστω να δουμε τι καναμε τελικα!