Περί Lightroom επεξεργαστής Raw... όλες οι εκδόσεις

Εννοείται πως είναι πληρωμένο. Και χρησιμοποιώ τις τελευταίες εκδόσεις Lightroom - Photoshop

Μήπως έχεις μετακινήσει τα αρχεία από τους φακέλους ή δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτά για κάποιο λόγο; όταν βλέπεις τις φωτο στο grid υπάρχει κανένα θαυμαστικό πάνω δεξιά στα thumbnails;

Δε βγάζει θαυμαστικό, αλλά υπάρχει ένα εικονίδιο που δεν υπάρχει σε παλαιότερες φωτογραφίες.
Και εδώ είναι το πρόβλημα. Οι φωτογραφίες λέει είναι smart preview για αυτό και δεν επεξεργάζονται, αφού δεν χρησιμοποιεί το αυθεντικό αρχείο.
Μπορώ να το διορθώσω ή τουλάχιστον ξέρει κάποιος τι μπορεί να έκανα λάθος? τουλάχιστον να μην το επαναλάβω... έκανα και format την κάρτα μνήμης :ernaehrung004:

Εχουν διαγραφεί ή μετακινηθεί τα RAW αρχεία. Όχι μονο "Edit in" δεν μπορείς να τις κάνεις αλλά ούτε καν export. Θα πρέπει να βρεις πού έχεις κάνει import (σε ποιο φάκελο) τις φωτο και αν τις έχεις διαγράψει/μετακινήσει να τις επαναφέρεις.

η συνδρομή lightroom-photoshop για 1χρόνο έχει 70λίρες στο amazon.co.uk για σήμερα μόνο

https://www.amazon.co.uk/Adobe-Crea...qid=1511513645&sr=8-1&keywords=creative+cloud

κάθε χρόνο black friday το amazon το βγάζει σε καλή τιμή... υποτίθεται πως είναι για UK residents only αλλά δηλώνοντας μια UK διεύθυνση το περνάει χωρίς πολλά-πολλά

Προσπαθώ να εγκαταστήσω (αγοράσω) το lightroom, και σε κάποιο έλεγχο συμβατότητας που κάνει στον υπολογιστή μου, μου λέει πως δεν είναι συμβατός. Έχω Windows 7, σωστά καταλαβαίνω ότι παίζει μόνο σε 10αρια;

Τι κάνω;
1. Βάζω 10αρια
2. Αγοράζω το DxO

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Γεια σου Νασο !!! Χρονια και χαμανια που λενε, πως τα πας ?

Επειδη δεν μπορω να το βρω με τιποτα (το classic), ισως να μην ψαχνω σωστα, σου ειναι ευκολο να μου στειλεις ενα λινκ ?>

Απάντηση: Re: Περί Lightroom... όλες οι εκδόσεις

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για όσους βαριούνται να δουν το βιντεάκι 18 πληκτρολογήσεις που θα επιταχύνουν το workflow στο Lr.:

G - Go to Grid (Library Mode)
E - Enter Loupe View
L - Lights Out
P - Pick/Flag Photo
X - Reject Photo
CAPS LOCK - Auto Next Photo
CMD + DELETE - Delete all Rejects
D - Go to Develop Module
\ - Before & After Shortcut Key Lightroom
Y - Before & After Side-by-Side
V - Black& White
R - Resize & Rotate (Crop)
Q - Spot Removal Tool
H - Hide Adjustment Pins
CMD + Z - Undo Last Action
CMD + C - Copy Develop Settings
CMD + P - Paste Develop Settings
CMD + / - Show All Shortcuts

Άρα από έσω και πέρα για όποια καινούργια μηχανή βγαίνει θα χρειάζεται η cloud έκδοση και μόνο.
Κρίμα, παρόλα αυτά στα μέχρι τώρα αρχεία μια χαρά γίνεται η δουλειά με το παλιό.

Ξέρει κάποις να μου πει για τι όταν πάω να ανοίξω μια φωτογραφία στο Lightroom και στο Photoshop τραβηγμένη με Sony A7sii και slog2 μου τ βγάζει σκοτεινή και φουλ κοντραστ ενώ αν είναι τραβηγμένη με κανονικό προφίλ ανοίγει κανονικά ; Ενώ πριν την ανοίξω μεσα στο φάκελο την εμφανίζει κανονικά; Εννοείτε πως είναι raw(arw) αρχεία
5258d9539d56caa29e05682edea853ba.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δεν ξέρω τι είναι το προφίλ που αναφέρεις, αλλά ειναι λογικό το preview του ARW στον file manager να είναι διαφορετικό απ αυτό που βλέπεις εντός του raw editor γιατί στην πρώτη περίπτωση βλέπεις απλά ένα χαμηλής ανάλυσης embedded jpeg από τη μηχανή.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Άρα από έσω και πέρα για όποια καινούργια μηχανή βγαίνει θα χρειάζεται η cloud έκδοση και μόνο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 εκδοχές του Lightroom, τα:

- Lightroom CC
- Lightroom Classic CC
- Lightroom 6.14 final

Από αυτά, stand alone μπορεί να αγοραστέι μόνο το τελευταίο, το οποίο όμως δεν έχει και μεγάλο νόημα γιατί θα το παρατήσουν απ' ότι φαίνεται.

Για τα άλλα δύο, οι διαφορές αναλύονται εδώ:

http://www.adobe.com/gr_en/products...lassic/lightroom-cc-vs-lightroom-classic.html

Lightroom CC is the new cloud-based photo service that works across desktop, mobile and web. Lightroom Classic CC is the desktop-focused digital photography product.

Με λίγα λόγια, τo Lightroom Classic CC είναι η νεότερη έκδοση του LR που ξέρουμε, ενώ το σκέτο CC είναι η "κουτσουρεμένη" cloud έκδοση. Η σοβαρότερη διαφορά είναι ότι στο classic CC τα αρχεία τα έχεις τοπικά, ενώ στο σκέτο CC στο cloud.

Απ' ότι καταλαβαίνω λοιπόν εγώ, ο συνεχιστής του κλασικού LR είναι το Classic CC, το οποίο δε σε υποχρεώνει να έχεις τα αρχεία σου στο cloud, αλλά δεν μπορείς να το αγοράσεις και το αποκτάς μόνο με το μήνα.

Συνοψίζοντας, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση για cloud. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος πληρωμής.

Last edited:
Το Classic CC ψώνισα (με τον μηνα), παιρνεις και το cloud μαζι, το οποιο δεν εχω ακομη χρησιμοποιησει, ειναι διαφορετικη εφαρμογη