Περι μπέρρυ ο λόγος!

Προσωπικα ακουω σε μετριες εντασεις,γι αυτο και εχω βγαλει τελειως τον ανεμιστηρα.Ακομα και οταν "γκαζωνω" μερικες φορες,δεν εχω κανενα προβλημα....
P.S. Ηχεια 91 db και 6,3 οhm.

Δ. Παναγιωτίδης said:
ακούγεται σαν ένα pc εποχής 2000-2001, με pentium ΙΙΙ
Με αλλαγμένο ανεμιστήρα πολύ λιγώτερο.
Αν ακούς κάτω από 75 db σε ήσυχα περάσματα μπορεί να τον ακούς. Με αλλαγμένο όχι.

θύμισέ μου πάλι με τι άκουγες μέχρι τώρα και ποιά ηχεία έχεις...

Άκουγα...δηλαδή συνεχίζω να ακούω με Audio Analogue Primo και Spendor 3/5 (84db, 8Ω)...
Αρχίζω να σκέφτομαι ήδη αλλαγή ανεμιστήρα...Που και πώς?

McZab said:
Άκουγα...δηλαδή συνεχίζω να ακούω με Audio Analogue Primo και Spendor 3/5 (84db, 8Ω)...
Αρχίζω να σκέφτομαι ήδη αλλαγή ανεμιστήρα...Που και πώς?

Στο σπίτι σου...μόνος σου
σαν τον παλιό καιρό με τη μαμμή...:grinning-smiley-043

Δ. Παναγιωτίδης said:
Στο σπίτι σου...μόνος σου
σαν τον παλιό καιρό με τη μαμμή...:grinning-smiley-043

Ok...
Με τι ανεμιστήρα όμως?
Να βάλω κανέναν ZALMAN από PC που είναι κορυφή και αθόρυβοι?

είπαμε βρε blue note....
πάρτον πρώτα.
Άνοιξτον, απαλά, μη σου ρίξει τον γενικό ....
μετά άκουστον. (καθιστός και με δεμένο σαγώνι, - μην το ψάχνουμε)
Αμα σε ενοχλήσει το φουρφούρι τα λέμε.

Λύση 1. Φουρφούρι άουτ. Έχεις εύκολο φορτίο.
Λύση 2. Πιό επιστημονική. Βάζεις έναν papst Ν κάτι.... δεν θυμάμαι.
Ζάλμαν δεν κάνουν. Δεν νομίζω ότι ταιριάζουν τα βολτάζ.
Έχω έναν ρεζέρβα γιά τον δεύτερο που θα πάρω.
Θα τον δώ και θα σου πώ.

Αλλά πρώτα τα άλλα που είπαμε...

Δ. Παναγιωτίδης said:
είπαμε βρε blue note....
πάρτον πρώτα.
Άνοιξτον, απαλά, μη σου ρίξει τον γενικό ....
μετά άκουστον. (καθιστός και με δεμένο σαγώνι, - μην το ψάχνουμε)
Αμα σε ενοχλήσει το φουρφούρι τα λέμε.

Λύση 1. Φουρφούρι άουτ. Έχεις εύκολο φορτίο.
Λύση 2. Πιό επιστημονική. Βάζεις έναν papst Ν κάτι.... δεν θυμάμαι.
Ζάλμαν δεν κάνουν. Δεν νομίζω ότι ταιριάζουν τα βολτάζ.
Έχω έναν ρεζέρβα γιά τον δεύτερο που θα πάρω.
Θα τον δώ και θα σου πώ.

Αλλά πρώτα τα άλλα που είπαμε...

Ελήφθη επίσης...

Καλό σας βράδυ...Ες αύριον γιατί έχουμε και το Mama Africa Festival εμείς οι τυχεροί!

Last edited:
McZab said:
Ok...
Με τι ανεμιστήρα όμως?
Να βάλω κανέναν ZALMAN από PC που είναι κορυφή και αθόρυβοι?

ο ανεμιστηρας του μπερυ ειναι 24volt.
ολοι οι μπεροιδιοκτητες προτιμουν papst απο pc.

εγω εκανα κατι πιο κουφο.

εβαλα ενα θερμοδιακοπτη πανω στην ψυκτρα και τον συνδεσα με τον ανεμιστηρα ωστε στους 45 βαθμους να παιρνη μπροστα γιατι ο μπερυς οταν ζασταθη γυρω στους 40-50 βαθμους παιζη καλυτερα και ηθελα να το εκμεταλευτω σκεπτομενος οτι αν με ενοχλη θα αλλαξω και ανεμιστηρες.

τελικα δεν παιρνουν μπροστα ποτε οποτε το αφησα ετσι.

Απάντηση: Re: Περι μπέρρυ ο λόγος!

backousis said:
ο ανεμιστηρας του μπερυ ειναι 24volt.
ολοι οι μπεροιδιοκτητες προτιμουν papst απο pc.

εγω εκανα κατι πιο κουφο.

εβαλα ενα θερμοδιακοπτη πανω στην ψυκτρα και τον συνδεσα με τον ανεμιστηρα ωστε στους 45 βαθμους να παιρνη μπροστα γιατι ο μπερυς οταν ζασταθη γυρω στους 40-50 βαθμους παιζη καλυτερα και ηθελα να το εκμεταλευτω σκεπτομενος οτι αν με ενοχλη θα αλλαξω και ανεμιστηρες.

τελικα δεν παιρνουν μπροστα ποτε οποτε το αφησα ετσι.

χαχα, δε παίρνουν ποτέ μπρος????

Για φέρε τα εργαλεία στο σπίτι να τα βάλω με τα μάγκια να δεις πως ανάβουν σε 3 λεπτά! :grinning-smiley-043

Όχι τίποτε άλλο, να δεις πως δουλεύει το κύκλωμα βρε αδρεφέ!

Re: Απάντηση: Re: Περι μπέρρυ ο λόγος!

Κακαλιός Στέργιος said:
χαχα, δε παίρνουν ποτέ μπρος????

Για φέρε τα εργαλεία στο σπίτι να τα βάλω με τα μάγκια να δεις πως ανάβουν σε 3 λεπτά! :grinning-smiley-043

Όχι τίποτε άλλο, να δεις πως δουλεύει το κύκλωμα βρε αδρεφέ!

καλα βγαλε και εσυ τα κρος και βαλε ενεργο και αμα ξαναπαρουν σφυρα μου.

gdevelek said:
αφού κανείς δεν απάντησε όταν παρακαλεσα να γράψει κάποιος πού βρήκατε τους μπέρυ στην ελλάδα...

...σε δύο γερμανικά e-shops έχω βρει τον 1500 298/299Ε, και τον 2500 (2*400WRMS στα 8Ω) 1Ε (ένα ευρώ) ακριβώτερα (δηλαδη πρακτικά σε στέλνουν στον 2500 κατευθείαν

οι παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνουν μεταφορικά
Καλημέρα σ’ όλους,
Αγόρασα στις 25/8 έναν ΕΡ1500 από την Θεσσαλονίκη (Α. Ζαγκότσης ΕΠΕ τηλ 2310533636 Φράγκων 12) τιμή 340 € και έχει ετοιμοπαράδοτους. Ο δικός μου μάλιστα είχε μια μικρή γραντζουνίτσα στο καπάκι, στο τηλέφωνο μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και μπορώ να τον αλλάξω όποτε θέλω, μάλιστα πρότειναν να επικοινωνήσω μαζί τους όταν θα είμαι στο κέντρο της πόλης να έχουν έτοιμο έναν καινούργιο για να μην έχω πρόβλημα με το παρκάρισμα! (βαρέθηκα και δεν τον άλλαξα) μου άρεσε όμως η συμπεριφορά τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι μπέρρυ ο λόγος!

backousis said:
καλα βγαλε και εσυ τα κρος και βαλε ενεργο και αμα ξαναπαρουν σφυρα μου.

Φιλαράκ, θα αργήσω λιγάκι για το ενεργό, για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων είναι τα πολλάαααααααα καλώδια.
Οπότε θα μείνω για αρκετό καιρό με το 2,5κιλο πηνίο μου στο κρος...

Είπαμε έχουμε υψηλό waf, μη το ρημάξουμε το πράμα...

τι να τα κάνω τόσα βατ? Για Klipsch με 102db θα είναι (κοίτα που το σκέφτομαι περισσότερο -bye- ) χώρια που ο 1500 θέλει γερό ...καμουφλάζ για να τοποθετηθεί οπουδήποτε (μην τον έχω και στην αποθήκη πάνω από το πλυντήριο ε? :flipout: )

αν έχεις Klipsch δεν έχει και πολύ νόημα να πάρεις Μπέρυ...

ή μάλλον δεν έχει καθόλου νόημα, ακόμη και σαλόνι 50τμ να έχεις με έναν 2*60 είσαι άρχοντας

Καποιες αποριες

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio said:
Εχω τήν εντύπωση οτι για τα πρίμα θα είναι λίγο καλύτερος απο τον μεγάλο
...τον μικρό τον είχα ακούσει για καιρό , τον μεγάλο έτυχε να τον ακούσω για δυό μέρες ....
Βέβαια καμμιά σχέση απο πλευράς οδήγησης ....
Αλλα λογω οτι το μικρός είναι τοπολογία EF και ο μεγάλος Sziklai , φαίνεται να έχει μεγαλύτερο εύρος ζώνης (που χρειάζεται στα πρίμα ) και ο μεγάλος λόγω οτι έχει μεγάλη ισχύ , πρέπει να παραμένει σταθερός ακόμα και με μεγάλου μήκους καλώδια (επαγγελματικός ένεκα ...) , οπότε είναι λιγάκι κομμένος στα υψηλά

Θα ηθελα να ρωτησω γιατι αρκετοι θεωρουν τον Α500 αδυναμο, ενω αποδιδει 160W/8 & 230W/4. Αν εξαιρεσουμε ηλεκτροδυναμικα ηχεια, πιστευω οτι μπορει να οδηγησει ανετα τα περισσοτερα απο τα ηχεια μας, σε μεγαλες εντασεις σε χωρους εως 40τμ. Αυτο το λεω χωρις να τον εχω δοκιμασει, βασιζομαι στα τεχνικα του χαρακτηριστικα. Αναφερομαι σε ηχεια που δεν πεφτουν κατω απο τα 3οhm και με ευαισθησια 85dB και ανω.

Ο Α500 εχει τουλαχιστον 100 ευρω χαμηλοτερη τιμη, ειναι χωρις ανεμιστηρα και εχει RCA βυσματα. Υπαρχει καποιος που να τον εχει βαλει διπλα στον EP-1500 και να τους εχει ακουσει; Μιας και ανεφερθηκε οτι εχουν διαφορετικη τοπολογια, θα ηταν ενδιαφερον να δουμε ηχητικες διαφορες που πιθανον να εχουν.

Re: Καποιες αποριες

Kostas P. said:
Θα ηθελα να ρωτησω γιατι αρκετοι θεωρουν τον Α500 αδυναμο, ενω αποδιδει 160W/8 & 230W/4. Αν εξαιρεσουμε ηλεκτροδυναμικα ηχεια, πιστευω οτι μπορει να οδηγησει ανετα τα περισσοτερα απο τα ηχεια μας, σε μεγαλες εντασεις σε χωρους εως 40τμ. Αυτο το λεω χωρις να τον εχω δοκιμασει, βασιζομαι στα τεχνικα του χαρακτηριστικα. Αναφερομαι σε ηχεια που δεν πεφτουν κατω απο τα 3οhm και με ευαισθησια 85dB και ανω.

Ο Α500 εχει τουλαχιστον 100 ευρω χαμηλοτερη τιμη, ειναι χωρις ανεμιστηρα και εχει RCA βυσματα. Υπαρχει καποιος που να τον εχει βαλει διπλα στον EP-1500 και να τους εχει ακουσει; Μιας και ανεφερθηκε οτι εχουν διαφορετικη τοπολογια, θα ηταν ενδιαφερον να δουμε ηχητικες διαφορες που πιθανον να εχουν.

Δέν νομίζω οτι κανείς θεωρεί τον Α500 αδύναμο (σε σχέση με άλλα μηχανήματα ιδίας ισχύος ).
Ετυχε λοιπόν να έχω τον Α500 για παραπάνω απο 2 μηνες στο σύστημά μου με ηχεία ΩΜΙΚΟΤΑΤΑ (δηλαδή πανεύκολα σάν φορτία ) και ευαισθησίας 88-88.5dB (Σε όλο το φάσμα )
Ωπου και απέδωσε τα ανμενώμενα χωρίς υπερβολές
Ομως η ισχύ απο μήνη της , δέν λεει τίποτα ο Α 500 έχει 4 ημιαγωγούς ανα κανάλι και ο Ε1500 έχει 8 η 10 ημιαγωγούς ανα κανάλι ....άλλη τοπολογία ο ένας , άλλη ο άλλος , άλλο τροφοδοτικό ο ένας , άλλο ο άλλος ..κλπ κλπ
Ανόμοια αντικείμενα μαλλον δέν συγκρίνονται , ίσως μόνο οταν έρχεται η ώρα για στυγκεκριμμένη εφαρμογή να υπάρχει κάποια σύνδεση επι τής εφαρμογής και οχι για πάσαν νόσον

Τέσπα , το θέμα είναι οτι για τήν χρήση που πρόκειται , έγινε αναφορά επι τής ισχύος ή τής δύναμης

Χαζη ερωτηση και πολυ γενικη αλλα θα την κανω:

Ποιος συνδυασμος θα επιβληθει σε ενα ηχειο με 3.5Ohm ελαχιστη αντισταση, 3 δρομων, 4 μεγαφωνων με σχετικα περιπλοκο crossover (αντε να το πω, το Jmlab electra 926 ) δυο μικροι (A-500) μονομπλοκ ή ενας μεγαλος (Ε-1500) ;;;;;;

(ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΑΠΛΑ WATTS ΑΛΛΑ ΣΕ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ(!!!!!))

ΕΠΙΣΗΣ, ΑΝ ΔΥΟ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ ΤΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ (ΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΥΨΗΛΕΣ) ΔΕΝ ΠΟΛΥΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΛΑΜΠΑ ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ-ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΟΥΨΗΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ(....) - ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ