το συστημα πριν ηταν στη θεση που τωρα ειναι ο καναπες. εντελως αλλος προσανατολισμός. τωρα αρκετα προβληματα λυθηκαν και εξακολουθουν να υπαρχουν μονο καποια σε πολυ δυνατες εντασεις .
..αυτα τις gik acoustics ξερετε ποιος τα φερνει ? οπως και αν γνωριζεται καποιον που να εχει τετοια προιοντα κ να μπορει να σου δανισει να δεις τι κανουν στον χωρο σου.
Εχω δοκιμασει και αλλα ηχεια αλλα λιγο ή πολυ το προβλημα παραμενει ..ενα atc θα το ηθελα να το τσεκαρω στον χωρο μου ,αλλα κατι μου λεει οτι σε καποιες συχνοτητες θα βουιζει και αυτο ..μια φορα ειχα δοκιμασει ενα sub της sunfire το truesub EQ12 που σε αντιπροσωπο ειχε πραγματικα εντυπωσιακο χαμηλο που το ενιωθες στο σωμα σου ,στο σπιτι μου εφτασα να το βαλω μεχρι κ στην μεση του δωματιου κ να μην γινει τπτ ,αντι να συντονιζεσαι εσυ ο ιδιος βουιζε ο τοπος ,χαλια ..αυτα τις gik acoustics ξερετε ποιος τα φερνει ? οπως και αν γνωριζεται καποιον που να εχει τετοια προιοντα κ να μπορει να σου δανισει να δεις τι κανουν στον χωρο σου.
Σ ευχαριστώ πολύ, κ σένα είναι gik acoustics?
ΔΕν φταίει οτι το ρεφλέξ ειναι πίσω
αυτό είναι μυθος
δειτε τα σαμπ που εχουν τρύπα λίγους πόντους από το πάτωμα
αυτή η μεγάλη τζαμαρία δεξιά
η μικρή απόσταση των ηχειων από τον πίσω τοίχο
και η έλλειψη συμμετρίας (δεξιά γιαλί, αριστερά τίποτα)
αλλά και στήσιμο στην μεγάλη πλευρά δωματίου και στην μιά άκρη του
είναι για μένα οι αιτίες...
προσπάθησε να διορθώσεις ό,τι γίνεται.
+1!!!!
Ενδεχομενως η λυση αλλων ηχειων χωρις το bass reflex πισω, ή ακουστικης αναρτησης να ειναι μονοδρομος... (παντα σε συναρτηση με το αισθητικο κομματι)
Αν θέλεις μπορώ να σου δανείσω εγώ. Αλλά πίστεψέ με, δε θα σου λύσουν το πρόβλημα.
H ισοστάθμιση δε λύνει τα προβλήματα του χώρου και μπορεί με τη σειρά της να δημιουργήσει προβλήματα όταν γίνεται προσπάθεια διόρθωσης αυξάνοντας την ένταση (και την ισχύ που παρέχει ο ενισχυτής) σε μια περιοχή συχνοτήτων.
Για αρχή, μόνο με αλλαγή της θέσης των ηχείων (ειδικά το δεξί να μην ισαπέχει από τη τζαμαρία και το πίσω τοίχο) ή/και της θέσης ακρόασης (που είναι κολλημένη στο πίσω τοίχο) μπορεί να γίνει κάτι.
Έπειτα είναι η παρέμβαση στο χώρο με απορροφητικά που μάλλον είναι κομματάκι δύσκολο (αισθητικά και λειτουργικά).
Αυτή η αναλογία δεν είναι και ότι ποιο εύκολο σε σπίτι που μένουν άνθρωποι...
Μακάρι να υπήρχε dedicated χώρος αλλά πόσοι έχουν τη χαρά αυτή?
Πάντως θα μπορούσε να είναι και χειρότερα τα πράγματα.... με ένα τζάκι στη γωνία, πίσω από το δεξί ηχείο πχ...
Προσωπικά σε ανάλογο χώρο πήγα σε βάσεως με ευελιξία στο τάπωμα. :nounder:
...με προσπάθεια στα υλικά/διακόσμηση του χώρου, ισοστάθμιση και περιορισμό της έντασης μπορεί να μειωθεί αρκετά το πρόβλημα!
Τόσο που αρχίζω να ξανασκέφτομαι για δαπέδου.:afro:
Καλά κουράγια στο φίλο και καλή επιτυχία στην τιθάσευση του τέρατος!
ακριβως.
πρωτα στηνουμε τα ηχεια με την θεση ακροασης στο σημειο με την μικροτερη πιθανοτητα ακυρωσεων/στασιμων κλπ (38% της αποστασης απο τον εμπρος η τον πισω τοιχο).
μετα μετραμε και βαζουμε οσες μπασοπαγιδες χρειαζονται.
τελος ισοσταθμιζουμε.
πιστεψε με, ειναι το μονο που θα λυσει το προβλημα. αλλα θελει πολλες...
Αυτή η αναλογία δεν είναι και ότι ποιο εύκολο σε σπίτι που μένουν άνθρωποι...
Μακάρι να υπήρχε dedicated χώρος αλλά πόσοι έχουν τη χαρά αυτή?
Πάντως θα μπορούσε να είναι και χειρότερα τα πράγματα.... με ένα τζάκι στη γωνία, πίσω από το δεξί ηχείο πχ...
Προσωπικά σε ανάλογο χώρο πήγα σε βάσεως με ευελιξία στο τάπωμα. :nounder:
...με προσπάθεια στα υλικά/διακόσμηση του χώρου, ισοστάθμιση και περιορισμό της έντασης μπορεί να μειωθεί αρκετά το πρόβλημα!
Τόσο που αρχίζω να ξανασκέφτομαι για δαπέδου.:afro:
Καλά κουράγια στο φίλο και καλή επιτυχία στην τιθάσευση του τέρατος!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.