Περί NetBooks: απορίες, γνώμες, προτάσεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί NetBooks: απορίες, γνώμες, προτάσεις...

To δικό μου 1000άρι το αγόρασα από εδώ:
http://computers.shop.ebay.co.uk/it...rksidZp3911Q2ec0Q2em282?_trksid=p3911.c0.m282

Είναι αξιόπιστος και γρήγορος (και βλέπω ότι έχει και το μοντέλο που ψάχνεις)

Για το θέμα της εγγύησης, έκανα το σταυρό μου, και μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα πρόβλημα (αν και θεωρητικά υπάρχει υποχρέωση από τον κατασκευαστή να σε καλύψει, απ' οπουδήποτε κι αν αγόρασες).

Η μόνη διαφορά που έχει το αγγλικό πληκτρολόγιο είναι το μεγάλο enter (δύο σειρών). Το φισάκι μη σε απασχολεί, κοστίζει το πολύ 5 ευρώ.

Μπήκε η παραγγελία για ένα 901/20GB/Linux/άσπρο ... -bye-
(αφού είναι και δοκιμάσμένος...:antlers: )

Καλορίζικο, είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις ευχαριστημένος από το μηχανάκι (αλλά λογικά και από τον πωλητή).

Μην ξεχάσεις να μας πεις εντυπώσεις αφού το δουλέψεις λίγο!

Παρεμπιπτόντως, στο τελευταίο pc magazine υπάρχει μεγάλο συγκριτικό netbooks, και το 901 κερδίζει την πρωτιά.

Απάντηση: Re: Περί NetBooks: απορίες, γνώμες, προτάσεις...

Καλορίζικο, είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις ευχαριστημένος από το μηχανάκι (αλλά λογικά και από τον πωλητή).

Μην ξεχάσεις να μας πεις εντυπώσεις αφού το δουλέψεις λίγο!

Παρεμπιπτόντως, στο τελευταίο pc magazine υπάρχει μεγάλο συγκριτικό netbooks, και το 901 κερδίζει την πρωτιά.

Ευχαριστώ και πάλι! Ναι, σκοπεύω να το "ταλαιπωρήσω" αρκετά, η συμπάθεια μου για τις υλοποιήσεις μινι πισί είναι γνωστή... :BDGBGDB55: :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Περί NetBooks: απορίες, γνώμες, προτάσεις...

Ψιλοβιάστηκες. Στο Clove.co.uk το έχει 288 λίρες κομπλέ με αποστολή, ελέω και 15% VAT.

http://www.clove.co.uk/viewProduct....category=D6C9C862-D3D8-408C-8259-DADA62D60EB6

288.00 GBP = 305.852 EUR (τα 2.20ε είναι η έξτρα πτώση της λίρας τις τελευταίες δύο μέρες, από 308 που έδωσα εγώ...)

Kαι αν επιλέξεις FeDex πάει ακόμα περισσότερα...

Last edited:
Σκέφτομαι κι εγώ να κάνω δώρο τώρα στις γιορτές ένα μικρό netbook, αλλά δεν θέλω να υπερβαίνει με τίποτα τα 350. Είναι για τη γυναίκα μου που θέλει να γράφει σε Word και να σερφάρει στο ίντερνετ.
Για τις παραπάνω δουλειές, τι είναι προτιμότερο? Να φοράει το νέο λειτουργικό Linux Linpus Lite ή να έχει Windows XP Home Edition? Για το 2ο δεν θα χρειάζεται και το ανάλογο antivirus, με συνέπεια να γίνει ο υπολογιστής πιο αργός?
Για βοηθήστε βρε παιδιά άγιες μέρες που είναι... :grinning-smiley-043 -bye-

Πάνο, προσωπικά δεν θα συνιστούσα την αγορά Netbook για οποιουδήποτε είδους δουλειά. Απλά, η οθόνη του και το πληκτρολόγιό του είναι πολύ μικρά για ξεκούραστη εργασία. Αν μιλάμε για περιστασιακή χρήση Word και κυρίως χάζεμα στο internet, είναι ιδανικά. Για οτιδήποτε άλλο όμως..

Δημήτρη, η γυναίκα μου μόνο για αυτά το χρειάζεται.
Επομένως τι να διαλέξω? Με Limpus ή με Windows?
Επεξεργαστής είναι καλός ο Intel Atom 1.6 που φοράνε τα περισσότερα?

Ο επεξεργαστής είναι μια χαρά.

Εγώ συνιστώ Windows, για λόγους συμβατότητας και εξοικείωσης. Αλλά μπορείς να πάρεις το μοντέλο με το linux και να του περάσεις εσύ Windows, αν σου περισσεύει καμία άδεια..

Re: Απάντηση: Περί NetBooks: απορίες, γνώμες, προτάσεις...

Σκέφτομαι κι εγώ να κάνω δώρο τώρα στις γιορτές ένα μικρό netbook, αλλά δεν θέλω να υπερβαίνει με τίποτα τα 350. Είναι για τη γυναίκα μου που θέλει να γράφει σε Word και να σερφάρει στο ίντερνετ.
Για τις παραπάνω δουλειές, τι είναι προτιμότερο? Να φοράει το νέο λειτουργικό Linux Linpus Lite ή να έχει Windows XP Home Edition? Για το 2ο δεν θα χρειάζεται και το ανάλογο antivirus, με συνέπεια να γίνει ο υπολογιστής πιο αργός?
Για βοηθήστε βρε παιδιά άγιες μέρες που είναι... :grinning-smiley-043 -bye-

Κατ'αρχάς, το linpus lite είναι η έκδοση linux που έρχεται με το acer aspire one. Κάθε κατασκευαστής χρησιμοποιεί τη δική του παραλλαγή (π.χ. h asus χρησιμοποιεί το xandros). To λειτουργικό αλλάζεται πανεύκολα, επομένως εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου με κριτήριο την αυτονομία (εκεί όπου "χάνουν" τα περισσότερα netbooks). Από αυτή την άποψη, τρεις είναι οι βασικές σου επιλογές, το samsung nc10 και τα asus 901 και 1000h. Aπό αυτά τα τρία, πλέον, το μόνο που πληροί τις προδιαγραφές τιμής που θέτεις είναι το 901. Πάρ'το και με xp, για να μην παιδεύεται η σύζυγος, και όταν νιώσεις πιο "περιπετειώδης" δοκίμασε να του φορέσεις και ένα inux με dual boot.

Επειδή πολλά ακούγονται για τον atom, θα σου πω εν τάχει τι ΜΠΟΡΕΙΣ και τι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να κάνεις με ένα netbook που τον φοράει:

ΜΠΟΡΕΙΣ
Να σερφάρεις στο δίκτυο, ακόμα και σε sites με βαρύ σχεδιασμό, ανετότατα
Να χρησιμοποιείς σουίτες γραφείου (π.χ. office, openoffice)
Να το χρησιμοποιείς σαν κατεβαστήρι, καίγοντας ελάχιστο ρεύμα
Να βλέπεις video (στα xp θα δεις μέχρι και ματρόσκες, με τη χρήση coreavc. Στο linux ακόμα το ψάχνω, αλλά sd παίζει ανετότατα). Υπάρχει και έξοδος VGA, επομένως θα έχεις στα χέρια σου ένα mini htpc.
Nα ακούς μουσική
Να το παίρνεις μαζί σου παντού

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ
Να κάνεις επεξεργασία βίντεο/φωτογραφίας, με πολλά φίλτρα
Να κάνεις εγγραφές cd/dvd (θα χρειαστείς εξωτερική συσκευή)
Να πληκτρολογείς πάρα πολύ γρήγορα (κείμενο πάντως γράφεις ανετότατα, απλώς θα κάνεις κάπως περισσότερα λάθη απ' ό,τι συνήθως)
Να ξεκουφάνεις τη γειτονιά με τα ενσωματωμένα ηχειάκια (γι' αυτή τη δουλειά θα χρειαστείς εξωτερικά ηχεία)
Να αποθηκεύεις τεράστια αρχεία (τουλάχιστον στο 901 και στο παλιό 1000h, με τον 20άρη και 80άρη δίσκο αντίστοιχα)

Αυτά από μένα, ας προσθέσουν και οι άλλοι χρήστες τα δικά τους σχόλια...

Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας :worshippy:

Αλλά επειδή όπως λέει και η διαφήμιση του Jumbo, άλλος πληρώνει κι άλλος παίρνει τη δόξα :4603: μόλις επέστρεψα από τα Multirama με ένα
Acer Aspire ONE A150L-White - Atom N270 1.6 GHz - 8.9" TFT ( 283).
Τελικά το Linux λειτουργικό είναι πολύ εύκολο και πολύ απλό για κάποιον που θέλει απλά να γράφει κείμενα, να βλέπει τα email του και να σερφάρει στο διαδίκτυο.
Εντυπώσεις θα σας πω από τη νέα χρονιά :grinning-smiley-043

Δημήτρη, η γυναίκα μου μόνο για αυτά το χρειάζεται.
Επομένως τι να διαλέξω? Με Limpus ή με Windows?
Επεξεργαστής είναι καλός ο Intel Atom 1.6 που φοράνε τα περισσότερα?

Πανο, ενα κανονικο laptop με cpu ενα οικονομικο intel και ενσωματωμενη καρτα γραγικων,συν με οθονη αναλυσης 1280Χ800,θα κανει η γυναικα σου πολυ καλυτερα την δουλεια της και ξεκουραστα.
και οικονομικα ειναι ως προς την καταναλωση ρευματος και στην αγορα τους τωρα πια.
αν το ψαξεις θα βρεις με 400 πανω-κατω.

να αναφερω εγω κατι που δεν μου αρεσε καθολου σε αυτα τα μικρα.
το scrolling στις ιστιοσελιδες ειναι πολυ κουραστικο λογω μικρης αναλυσης της οθονης.

Ηρθε χθες και το δικό μου (υπενθυμίζω, eee 901 linux (Xandros) με 4+16 SSD).

Η πρώτη ασχολία μου, ήταν το BIOS. Αμεσα αναβάθμιση λοιπόν στο τελευταίο γιατί έκανε κάτι περίεργα κατά το ΒΟΟΤ, κάποιες φορές δεν προχωρούσε. Μετά έστρωσε. Αλλά αυτό το Xandros δεν παλεύεται με τίποτα... Για όσους δεν έχουν επαφή με τέτοιο πράμα, θα έλεγα ότι είναι όπως το λειτουργικό ενός κινητού: στατικά μενού με εικονίδια, και καμία σχέση με άλλα linux, όπως ubuntu (που χρησιμοποιώ μήνες) ή openSUSE (που δοκίμασα περιστασιακά από περιέργεια) κονσόλες, διαχείριση χρηστών, γλώσσες, customization επιφάνειας, κλπ που είναι αυτονόητα σε κάθε χρήστη υπολογιστή... Τίποτα! Είπαμε, σαν κινητό. Το mio 350 με τα win CE5 είναι πιο ρυθμίσιμο. Δεν κατάφερα να κάνω boot με usb flash ubuntu live, μου λέει οτι δεν υπάρχει κάποιο λειτουργικό στο στικ (με το ίδιο στικ κάνω κανονικά boot στο htpc). Οι ενημερώσεις που βγάζει αυτόματα να κάνεις, άλλες δεν τις έκανε ("failed"), άλλες τις πάλευε ώρα, άλλες σαν να κόλλαγε... Μετά τις εμφάνιζε ΟΚ... Γενικά η ανταπόκριση του δεν θα έλεγα ότι σου δίνει να καταλάβεις τι γίνεται. Μετά το BIOS upgrade κάποιες ακόμα που έκανα, έγιναν φυσιολογικά και γρήγορα (ισως να έστρωσε γενικότερα με το upgrade). Οταν είπα στην γυναίκα μου (για την οποία το πήρα δώρο) ότι δεν έχει ελληνικά, αλλά κυρίως ότι δεν βρίσκω (ούτε λέει στο μάνουαλ) πως θα μπούνε, μιας και δεν έχει τα αναμενόμενα εργαλεία για εγκατάσταση νέων λειτουργιών, μου ειπε να το κρατήσω μέχρι να το φτιάξω...

Βέβαια μέγεθος, βάρος, εμφάνιση (άσπρο) δεν παίζονται... Αντε να μπει και κανά άλλο λειτουργικό να γίνει υπολογιστής... Τώρα είναι ένα άσπρο κουτί με 20 προρυθμισμένες λειτουργίες.

Φίλε Lykman, καλορίζικο το καινούργιο μηχανάκι, που πολύ σύντομα θα διαπιστώσεις ότι είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό παιχνιδάκι. Η συμβουλή μου: πέτα άμεσα το xandros, και στήστου ubuntu 8.10, θα εκπλαγείς ευχάριστα (και εννοείται με πλήρη υποστήριξη ελληνικών και οτιδήποτε άλλο ζητήσεις). Αν χρειαστείς οδηγίες, εδώ είμαστε...

σας προτεινω windows 7 beta 1 7000.
εαν εχεις 20 λεπτα ελευθερο χρονο...τοσο θελει να εγκατασταθει...θα μεινετε!!!

απλα :worshippy::worshippy:...ειναι το κατι αλλο

:ears::ears::ears:

Είμαι όλος αυτιά για λινκ... -bye-

w7 εεεε? Από ταχύτητα τι λέει? Εχουμε κανέναν δοκιμασμένο οδηγό?

επίσης ubuntu 8.10 θα το ήθελα πολύ είναι η αλήθεια, μιας και τώρα αποτελεί το βασικό μου λειτουργικό στο λάπτοπ. Εχουμε κανέναν δοκιμασμένο οδηγό? Κατά περίεργο τρόπο δεν παίζει το live ubuntu 8.10 στικ μου όπως έγραψα.

:ears::ears::ears:

Είμαι όλος αυτιά για λινκ... -bye-

w7 εεεε? Από ταχύτητα τι λέει? Εχουμε κανέναν δοκιμασμένο οδηγό?

επίσης ubuntu 8.10 θα το ήθελα πολύ είναι η αλήθεια, μιας και τώρα αποτελεί το βασικό μου λειτουργικό στο λάπτοπ. Εχουμε κανέναν δοκιμασμένο οδηγό? Κατά περίεργο τρόπο δεν παίζει το live ubuntu 8.10 στικ μου όπως έγραψα.

ελα βρε που θες και συ οδηγο..κανε ενα καφε,αραξε στον καναπε και σε εικοσι λεπτα εισαι nitro
ετσι απλα.
εγω το κατεβασα απο demo....:grinning-smiley-043την εκαψα με nero image στα 2.4x και..
εχω παθει την πλακα μου με την beta,οπως και πολλοι αλλοι,θα καταλαβεις τι εννοω αμα την περασεις.

να προσεξεις τα fake..του o-r-b-i-t-3-0 ειναι αυτην που εχω.

http://www.mydigitallife.info/2008/...0-dvd-iso-image-torrent-and-namipan-download/

Last edited:
Από ταχύτητα στο νετμπουκ πως σου πάει, δεν ψοφάει? Επίσης υποστηρίζει όλες τις "περίεργες" λειτουργίες των μικρών, τα ΒΤ, τα WiFi, τα ACPI με τα διάφορα energy saving modes?

ξεχασα να αναφερω οτι internet explorer 8 beta παει σφαιρα και με πολλες..πολλες προσθηκες.....και πολλα αλλα... μεχρι και Dim Lightς εχει.

edit:το laptop με t5200 ....πεταει..δεν χρειαζεται να κατεβασεις ,ουτε οδηγους,ουτε τιποτα αλλο να κανεις.
πιστεψε με!!

επισης αυξηθηκε και η αυτονομια του σε συγκριση με τα vista κατα > 20%

Last edited:
ξεχασα να αναφερω οτι internet explorer 8 beta παει σφαιρα και με πολλες..πολλες προσθηκες.....και πολλα αλλα... μεχρι και Dim Lightς εχει.

edit:το laptop με t5200 ....πεταει..δεν χρειαζεται να κατεβασεις ,ουτε οδηγους,ουτε τιποτα αλλο να κανεις.
πιστεψε με!!

επισης αυξηθηκε και η αυτονομια του σε συγκριση με τα vista κατα > 20%

Ναι αλλά εσύ μιλάς για κανονικό λάπτοπ, με ισχυρό διπύρηνο... καμία σχέση με τα netbook όπως το δικό μου... Και με άλλες παραξενιές όπως διπλούς SSD δίσκους, 3πλά power saving modes, atom κλπ...