Περι optimization εξωτερικων σκληρων δισκων στην μουσικη αναπραγωγη

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JPlay

Σαφώς και έχει βάση αυτό που λες,και η γνώση του τι κάνει κάθε διεργασία σε έναν υπολογιστή είναι απαραίτητη.
Έχω χρησιμοποιήσει προγράμματα σαν το fidelizer σε πολύ πιο extreme μορφή παλιότερα (ήμουν τρελό overclockάκι,ακόμα κάπου πρέπει να έχω τα χωνιά του υγρού αζώτου) μέχρι που κατέληξα μοιραία όπως όλοι άλλωστε να τα κλείνω χειροκίνητα και όπως και όποια θέλω εγώ.
Και επίσης σαφώς πρέπει να κοιτάζουμε τον ενεργειακό σχεδιασμό και την διαχείριση ενέργειας μιας μητρικής.

Κι όμως,αυτό που λέει η λογική το οτι δηλαδή θα έπρεπε να ορίζουμε αυτή την ενέργεια στο ελάχιστο,αντιβαίνει εντελώς ότι κι αν έχω διαβάσει σε άρθρα και συζητήσεις.
Κι όλες οι ευκολίες που προσφέρουν οι σύγχρονες μητρικές που παραμετροποιούνται απολύτως στα γούστα μας όσον αφορά ενέργεια,τροφοδοσία υποσυστημάτων,κατανάλωση,κλπ,αποφεύγονται δια ροπάλου.
Πως να βρει άκρη κανείς;

Οι παρανοήσεις που υπάρχουν είναι διότι πολύ λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικοί power users, αφενός..., αφετέρου γίνετε σύγχυση με όλες τις άλλες εργασίες που κάνει ένα pc και με αυτές του ήχου, που είναι πολύ μοναδική περίπτωση...

Πιστεύω ότι απαγορεύεται το OC σε pc ήχου... και προσωπικά (επειδή είμαι/ήμουν παιχνιδάς FPS) έχω σταματήσει αυτά τα κόλπα από τότε που πήρα i7...

Δεν κατάλαβα αυτό με την ενέργεια που λες... το ιδανικό audio pc θέλει μάλλον custom τροφοδοσία σταθεροποιημένη, και όχι απλά τροφοδοτικά pc όσο καλά ή μεγάλα και αν είναι...

Επίσης το ιδανικό audio pc, θα πρέπει να κάνει μόνο αυτή την δουλειά, και όχι άλλη...

Αν ο επεξεργαστής λειτουργεί στο ελάχιστο, κατά την διάρκεια αναπαραγωγής δεν βλέπω το λόγο για κάποιο θηρίο επεξεργαστή... μνήμες μπορεί να βάλει κανείς αρκετή αλλά πάνω από 8gb δεν νομίζω ότι θα έχει οποιοδήποτε πρακτικό αποτέλεσμα...

Μητρικές gaming, δεν είναι απαραίτητες, έχουν πολλά άχρηστα μπλιμπλίκια επάνω...

Η καλύτερη μέση λύση είναι ένα απλό λάπτοπ μεσαίας κατηγορίας (i3-i5) με SSD και 6-8gb ram... ή φυσικά Mac...

Τάσο δεν έχεις άδικο, μιλήσαμε για Jplay... αναφέραμε και το Fidelizer... αναφερθήκαμε στις διαφορές, μιλάμε για hardware,...τώρα εγώ δεν επέμενα στο jitter, αλλά όπως λες ας το ονομάσουμε ότι θέλουμε... αλλά το φαινόμενο ΥΠΑΡΧΕΙ και ΠΑΡΑΥΠΑΡΧΕΙ... και μάλιστα έντονο πολλές φορές...

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JPlay

Οι παρανοήσεις που υπάρχουν είναι διότι πολύ λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικοί power users, αφενός..., αφετέρου γίνετε σύγχυση με όλες τις άλλες εργασίες που κάνει ένα pc και με αυτές του ήχου, που είναι πολύ μοναδική περίπτωση...

Πιστεύω ότι απαγορεύεται το OC σε pc ήχου... και προσωπικά (επειδή είμαι/ήμουν παιχνιδάς FPS) έχω σταματήσει αυτά τα κόλπα από τότε που πήρα i7...

Το ίδιο λέμε.
Και δεν απαγορεύεται μόνο το OC,απαγορεύονται και όλες οι λειτουργίες που αυξομειώνουν τα ρολόγια.
(Κάτι turbo boost,EIST,Virtual Cores ως και λειτουργίες που κατεβάζουν τα ρολόγια σε περίπτωση υπερθέρμανσης μιας και επεμβαίνουν άγρια,κι αυτό είναι μεν ρίσκο αλλά με σωστή ψύξη και stock ρολόγια δεν έχουμε να φοβόμαστε κάτι.)(Προσωπικά δεν αλλάζω την υδρόψυξη,είναι κι αθόρυβη συν τοις άλλοις.
Επίσης μιλάμε για αλλαγές απ' το BIOS,όχι μέσω software που θα κάνει τα δικά του.
Άβυσσος,ε;

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Re: JPlay

Το θέμα είναι ότι όλα τα παραπάνω bios settings που αναφέρεις μάλλον μικρή ή καμία διαφορά θα κάνουν σε ένα μοντέρνο σύστημα.
Και φυσικά σήμερα που μιλάμε όλοι οι επεξεργαστές έχουν ένα κάρο turbo και power states … δεν είναι τόσο λογικό να τα απενεργοποιήσουμε όλα.
Virtual Cores, δηλαδή τι να απενεργοποιήσεις το Hyperthreading ? … δεν θα σε επηρεάσει και αυτό απαραίτητα.
Εν πάση περιπτώσει είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν και συγκριτικά τεστ αλλάζοντας μονό μια παράμετρο στο BIOS.
Και φυσικά εάν το ζητούμενο είναι η επαναληψιμότιτα των ευρημάτων σε κάθε PC… τότε ατυχήσαμε.
Καθώς είναι τόσο διαφορετικό το κάθε PC από το διπλανό του, που δύσκολα να πεις ότι η τάδε παράμετρος στα BIOS έχει ντετερμινιστικά οφέλη σε κάθε περίπτωση.

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223

Γιαυτό προτείνω ένα μικρό λάπτοπ... επίσης υπάρχει και το πλεονέκτημα της μπαταρίας, που δίνει σταθερότερη τάση...

Σωκράτη όλα αυτά τα έχω παρατήσει, την υδρόψυξη την χάρισα, και έβγαλα όλα τα προγράμματα διαχείρισης της μητρικής (Asus Rampage Extreme II... παλαιολιθική αλλά απόλυτα σταθερή για gaming)... εκτός του EPU-6 (για να μου κάνει οικονομία ρεύματος) αλλά δεν είναι αυτό το pc με το οποίο μουσική στο δικάναλο...

Εκεί έχω ένα 11" Lenovo i3 που είναι αποκλειστικά και μόνο για μουσική αναπαραγωγή.

Εκείνο που κατάλαβα από τα ποστ σου... έχεις μάλλον top spec gaming pc σε ρόλο audio pc... έτσι θες δεν θες δημιουργείς ο ίδιος την άβυσσο...-bye-

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: JPlay

Το θέμα είναι ότι όλα τα παραπάνω bios settings που αναφέρεις μάλλον μικρή ή καμία διαφορά θα κάνουν σε ένα μοντέρνο σύστημα.
Και φυσικά σήμερα που μιλάμε όλοι οι επεξεργαστές έχουν ένα κάρο turbo και power states … δεν είναι τόσο λογικό να τα απενεργοποιήσουμε όλα.
Virtual Cores, δηλαδή τι να απενεργοποιήσεις το Hyperthreading ? … δεν θα σε επηρεάσει και αυτό απαραίτητα.
Εν πάση περιπτώσει είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν και συγκριτικά τεστ αλλάζοντας μονό μια παράμετρο στο BIOS.
Και φυσικά εάν το ζητούμενο είναι η επαναληψιμότιτα των ευρημάτων σε κάθε PC… τότε ατυχήσαμε.
Καθώς είναι τόσο διαφορετικό το κάθε PC από το διπλανό του, που δύσκολα να πεις ότι η τάδε παράμετρος στα BIOS έχει ντετερμινιστικά οφέλη σε κάθε περίπτωση.

Κι όμως,στα hardcore audio PC's αυτά είναι τα προτεινόμενα (εκτός του λογικού Linux) στα έξω Ultra Hiend φόρα,λογικά ή όχι.(Όχι κατ' εμέ,συμφωνώ μαζί σου.)
Άλλωστε όλοι αυτό το 0-5% δεν ψάχνουν,την μαϊμού δεν ψειρίζουν;

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629

Καλά σε laptop ούτε οι μισές από τις παραπάνω επιλογές δεν υπάρχουν στα BIOS, κλασικά κομμένα όλα όπως και σε MAC κ.ο.κ.
Και φυσικά αυτό δε σημάνει ότι δεν μπορούν να αποδώσουν ισάξια με ένα htpc music-pc συνδεδεμένα στο ίδιο dac.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227

Καλά σε laptop ούτε οι μισές από τις παραπάνω επιλογές δεν υπάρχουν στα BIOS, κλασικά κομμένα όλα όπως και σε MAC κ.ο.κ.
Και φυσικά αυτό δε σημάνει ότι δεν μπορούν να αποδώσουν ισάξια με ένα htpc music-pc συνδεδεμένα στο ίδιο dac.

....και μερικές φορές και καλύτερα το λαπ-λόγω μπαταρίας-,θα προσέθετα...
:ernaehrung004:

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
Re: Απάντηση: Re: JPlay

Κι όμως,στα hardcore audio PC's αυτά είναι τα προτεινόμενα (εκτός του λογικού Linux) στα έξω Ultra Hiend φόρα,λογικά ή όχι.(Όχι κατ' εμέ,συμφωνώ μαζί σου.)
Άλλωστε όλοι αυτό το 0-5% δεν ψάχνουν,την μαϊμού δεν ψειρίζουν;

Οι οδηγίες αυτές που τις κάνουν copy paste από τη δεκαετία του ‛90 μερικοί … καλό είναι να μην θεωρούνται δισκοπότηρο.
Εγώ καταθέτω ξεκάθαρα την άποψή μου, έχοντας φυσικά δοκιμάσει, και προτείνω και σε εσάς δοκιμές,
Δοκίμασε το και κράτα και την άποψή μου - ότι μπορεί και να μη σου κάνει διαφορά ..
Και φυσικά δεν είναι σωστό λ.χ. να αποκλείσουμε PC/laptop/mac επειδή δεν έχουν τις παραπάνω επιλογές στα bios

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223

Τάσο συμφωνώ, και έχω αυτή την εντύπωση, ότι το μικρό laptop (i3) παίζει καλύτερα από το μεγάλο laptop (i7)... το κεντρικό pc το έχω στο γραφείο και ακούω μόνο ακουστικά χαλαρά από κει... αλλά έχω μια εντύπωση ότι παίζει χειρότερα από τα laptop...

φυσικά στον κεντρικό υπολογιστή δουλεύουν τα πάντα και είναι για όλες τις δουλειές, και αυτή είναι η εξήγηση γιατί ακούγεται χειρότερα...

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227

Γιαυτό προτείνω ένα μικρό λάπτοπ... επίσης υπάρχει και το πλεονέκτημα της μπαταρίας, που δίνει σταθερότερη τάση...

Σωκράτη όλα αυτά τα έχω παρατήσει, την υδρόψυξη την χάρισα, και έβγαλα όλα τα προγράμματα διαχείρισης της μητρικής (Asus Rampage Extreme II... παλαιολιθική αλλά απόλυτα σταθερή για gaming)... εκτός του EPU-6 (για να μου κάνει οικονομία ρεύματος) αλλά δεν είναι αυτό το pc με το οποίο μουσική στο δικάναλο...

Εκεί έχω ένα 11" Lenovo i3 που είναι αποκλειστικά και μόνο για μουσική αναπαραγωγή.

Εκείνο που κατάλαβα από τα ποστ σου... έχεις μάλλον top spec gaming pc σε ρόλο audio pc... έτσι θες δεν θες δημιουργείς ο ίδιος την άβυσσο...-bye-

Καλά κατάλαβες για το PC.(Και το δοκιμάζω φυσικά με όλους τους τρόπους.)
Για τον δικάναλο όμως έχω ένα VAIO (με κομμένα τα πάντα φυσικά.)
Και ψάχνομαι και για ταμπλέτα μην σου πω με αυτά που διαβάζω,άνοιξα και νήμα αλλά δεν βλέπω ενδιαφέρον...

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: JPlay

Χρήστο,ρίξε μια ματιά εδώ,σαν ακουστικάριος εσύ θα καταλάβεις καλύτερα τι ψάχνω..

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: JPlay

Κι εγώ τις ευκολίες σκέφτομαι κι γι' αυτό ακόμα δεν..
Πάντως τώρα με τα Win 8 στις ταμπλέτες,κάτι αρχίζει να φαίνεται...
Θα δείξει..

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,731
Αθήνα

Σκέφτομαι κάτι τέτοιο λιτό για το ρακ.Αρκεί να ταίζεται από το δίκτυο.
Και απ' την στιγμή που τροφοδοτούν με μέχρι 24/192 το όποιο DAC,γιατί όχι;
Όμορφο και μαζεμένο.

Δηλαδή,ταμπλέτα>DAC>προενισχυτή>δικάναλο.

Eγω μαζι με τον Αντώνιο ... λέω Mac Mini (τουμπανο και στην καλύτερη ακόμα και headless) - DAC - ....

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JPlay

Eγω μαζι με τον Αντώνιο ... λέω Mac Mini (τουμπανο και στην καλύτερη ακόμα και headless) - DAC - ....

Κλασικό σετάπ κι αξιοσέβαστο.
Μαζί όμως με ένα 7"ρι μονιτοράκι για ολοκληρωμένο σετάπ,πάμε 10 φορές την τιμή που αναφέρομαι εγώ.
Και δεν ξέρω και πόσο θα διαφέρει ηχητικά..

Kyros_G

Established Member
13 January 2013
164

Ο λόγος του NAS δεν είναι για ταχύτητα...

Είναι για:
1. Μείωση κατανάλωσης ρεύματος στο pc Που είναι συνδεδεμένο το DAC (μειωμένο για SSD)
2. Μείωση ηλεκτρομαγνητικής εκπομπής (δεν ισχύει για SSD)
3. Mείωση κραδασμών (δεν ισχύει για SSD)
4. Μείωση κατανάλωση πόρων και αποσυμφόρηση του SATa

(......)

Πάντως για μένα η διαφορά σε ήχο από USB δίσκο απάνω στο pc, με δίσκο επάνω στο NAS ήταν χαώδης... απόρησα πως άκουγα ένα δύο χρόνια που τα είχα στημένα έτσι...

Επειδή κι εγώ ακούω με USB δίσκο πάνω στο PC (κ μετά φυσικά USB -> DAC -> ενισχυτης κτλ) κι επειδή τώρα αρχίζω να ψάχνομαι με δίκτυα,
ένας τέτοιος δισκος http://www.you.gr/proionta/ypologis...iroi-diskoi/ex-disk-wd-3,5-my-cloud-ether-2tb συνδεδεμένος με ethernet στο router θα προσέφερε τα θετικά points που ανέφερες για τον NAS;

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227

Επειδή κι εγώ ακούω με USB δίσκο πάνω στο PC (κ μετά φυσικά USB -> DAC -> ενισχυτης κτλ) κι επειδή τώρα αρχίζω να ψάχνομαι με δίκτυα,
ένας τέτοιος δισκος http://www.you.gr/proionta/ypologis...iroi-diskoi/ex-disk-wd-3,5-my-cloud-ether-2tb συνδεδεμένος με ethernet στο router θα προσέφερε τα θετικά points που ανέφερες για τον NAS;

Πολύ ενδιαφέρον..Και σου δίνει και την δυνατότητα να αξιοποιήσεις και τον δίσκο που ήδη έχεις καρφώνοντας τον επάνω...
Με τα ίδια χρήματα παίρνεις NAS βέβαια..

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856

Άστους Μιχαλιό... θα το παλέψουν... θα κάνουν τη γύρα τους... και μετά θα έρθουν να πάρουν ένα μινι...
tooth.gif

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223

Είναι ότι πρέπει αλλά μου φαίνεται ακριβός, εγώ πήρα τον τριάρη γίγα Seagate στα ίδια λεφτά σχεδόν, με σκληρά παζάρια δεν σου κρύβω όμως... όταν τον απέσυραν από μοντέλο...

Πάντως αυτή είναι η ιδέα...

Last edited: