Περι optimization εξωτερικων σκληρων δισκων στην μουσικη αναπραγωγη

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Re: JPlay

Είναι ότι πρέπει αλλά μου φαίνεται ακριβός, εγώ πήρα τον τριάρη γίγα Seagate στα ίδια λεφτά σχεδόν, με σκληρά παζάρια δεν σου κρύβω όμως... όταν τον απέσυραν από μοντέλο...

Πάντως αυτή είναι η ιδέα...
εγω που έχω 2 goflex δισκους που θα βρω βαση με λέτε;;;

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae

ωπ τι εγινε εδω ενα καρο ποστ,απο το jplay πως φτασαμε εδω,
τεσπα,διαβασα πολλες υπερβολες με το συγχωριο κιολας,αλλα θα ηθελα πραγματικα να ακουσω σε καποιον την διαφορα που ακουει απο ssd ή nas εχω περιεργεια,γιατι ssd ειχα βαλει μια εποχη και διαφορα καμμια,δεν ξερω ισως και ναμαι κουφος ή το ντακ μου να μην καταλαβαινει απο αυτα,
επισης για την τροφοδοσια δεν ξερω μπορει να ευσταθει με καποιον τροπο θελω να ειμαι ανοιχτομυαλος,αλλα για να χρειαζεται σουπερ πισι και 8 γιγα για να παιξει το ταπεινο foobar,σορρυ αλλα δεν....
το θεμα ειναι να μην κανει αλλες δουλειες η cpu και αυξανεται το latency,αλλα και παλι ισχυρα πισι δεν επηρεαζονται,τωρα τι λεει στα ξενα φορα ο καθε υπερβολικος....

ελατε να ακουσετε απο ταπεινο 6400 core2 αυστηρα μονο για μουσικη και ταινιες με 2 γιγα και απο μακ και πειτε μου τις διαφορες.

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: JPlay

Κλασικό σετάπ κι αξιοσέβαστο.
Μαζί όμως με ένα 7"ρι μονιτοράκι για ολοκληρωμένο σετάπ,πάμε 10 φορές την τιμή που αναφέρομαι εγώ.
Και δεν ξέρω και πόσο θα διαφέρει ηχητικά..

Αν έχεις tv όπως λέει κ ο Αντώνης δεν έχεις θέμα αλλά όπως είπα κ πιο πριν μπορεί να είναι κ headless δλδ χωρίς οθόνη κ να ελέγχεται από tablet κατευθείαν.
Ακριβώς πως υλοποιείται δεν ξέρω...

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856

GoFlexHome 3T με 190 ευρώ και με πιάσανε κορόιδο? :ROFLMAO:

Μην μου τα γυρνάς...

Εσύ έγραφες για "τριάρη γίγα"... όχι Τέρα...

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Ξέρω, ξέρω... μπερδεύτηκες... :BDGBGDB55:

Kyros_G

Established Member
13 January 2013
164

Είναι ότι πρέπει αλλά μου φαίνεται ακριβός, εγώ πήρα τον τριάρη γίγα Seagate στα ίδια λεφτά σχεδόν, με σκληρά παζάρια δεν σου κρύβω όμως... όταν τον απέσυραν από μοντέλο...

Πάντως αυτή είναι η ιδέα...

Ευχαριστω για την απάντηση.
Το έψαξα λίγο και όντως οι λύσεις της Seagate ειναι πιο οικονομικές.
Βεβαια δεν της εχω και πολλη εμπιστοσύνη όπως της WD σε θέμα αξιοπιστίας..

antonisgr

AVClub Addicted Member
10 November 2006
1,502
Σουηδική Αραβία

Ευχαριστω για την απάντηση.
Το έψαξα λίγο και όντως οι λύσεις της Seagate ειναι πιο οικονομικές.
Βεβαια δεν της εχω και πολλη εμπιστοσύνη όπως της WD σε θέμα αξιοπιστίας..

Κανένα να μην έχεις εμπιστοσύνη με τα data σου
Καλύτερα φθηνός δίσκος x 2 για backup παρά ένας και ακριβότερος

DomieMic65

Supreme Member
10 July 2006
9,726
Αθήνα
Οπως κ να έχει η λύση δυκτιακού σκληρου δίσκου πάνω στο ρουτερ είναι ισως πιο γρήγορή απο το να χρησιμοποιήσεις αυτό;;;
http://www.datanoesis.gr/documents/Synology_USB_Station_2_Data_Sheet_enu.pdf

Το πλεονέκτημα έιναι πως κουμπώνεις υπάρχοντες δίσκους.
Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστέι και gigabit swich;

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Πρέπει να μας πεις λεπτομέρειες... πόσα watt κλπ...

Υπάρχει η φτηνότερη λύση pico-psu (αλλά στα 120W μόνο αν δεν με απατά η μνήμη μου) που επάνω κοτσάρεις μια απλή σταθεροποιημένη τροφοδοσία, αλλά υπάρχουν και εξτρήμ λύσεις με μεγάλο κόστος πχ Tera Dac θηρίο... http://www.teradak.com/cases/21.html και άλλα πολλά.

Εγώ για να μην μπλέξω έχω λάπτοπ (και παίζω με μπαταρία...)... ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο, αλλά είναι σίγουρα φτηνότερη λύση.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Σχετικά οικονομικό για τέτοια χρήση και συνηθισμένα σε custom audio pc,είναι τα σταθεροποιημένα τροφοδοτικά που χρησιμοποιούν στα εργαστήρια.
Και πάλι όμως κάτω από 4-5 κατοστάρικα δεν πέφτει κι επιπλέον θέλει και λίγο κόπο...
(Τα χρόνια του OC έχουν αφήσει κατάλοιπα!:grandpa:)

Last edited:

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Ναι θέλει πατέντα... ή να έχεις ένα interface όπως το pico psu...

ΥΓ. το pico psu πάει μέχρι 160βατ... και στην τιμή του πρέπει να προσθέσεις και μια καλή τροφοδοσία που να σηκώνει αυτά τα βατ.

Δες εδώ έχει και τροφοδοτικό που παίρνει εξωτερική τροφοδοσία...

http://www.mini-box.com/s.nl/sc.8/category.13/.f

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Περι optimization εξωτερικων σκληρων δισκων στην μουσικη αναπραγωγη

Ναι θέλει πατέντα... ή να έχεις ένα interface όπως το pico psu...

ΥΓ. το pico psu πάει μέχρι 160βατ... και στην τιμή του πρέπει να προσθέσεις και μια καλή τροφοδοσία που να σηκώνει αυτά τα βατ.

Δες εδώ έχει και τροφοδοτικό που παίρνει εξωτερική τροφοδοσία...

http://www.mini-box.com/s.nl/sc.8/category.13/.f

Πολλά μπορεί να κάνει κανείς...μέχρι και κατασκευή.
Δεν υπάρχει λόγος όμως πιστεύω...
Με μια καλή γαλβανική απομόνωση όλα τα πρίν τα ξεχνάμε...οπότε...
Εκτός πια και ψάχνουμε το ιδανικό.
Και πάλι όμως,θόρυβος από σκληρούς και fans μπορεί να περάσει άνετα.
Θεωρώ πολύ καλύτερη λύση ένα σωστά θωρακισμένο και διαμερισματοποιημένο κουτί.(Είτε πανάκριβα επίσης,είτε θέλει ενασχόληση και λίγη δουλίτσα σχεδόν τζάμπα.)

Chris1967

Supreme Member
11 September 2010
4,223
Σωκράτη... εκτός και αν έχει κάποιος ένα πραγματικό hiend σύστημα και Hiend DAC... όλα αυτά είναι υπερβολικά σε σχέση με ένα καλό λάπτοπ που παίζει από μπαταρία...

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Περι optimization εξωτερικων σκληρων δισκων στην μουσικη αναπραγωγη

Σωκράτη... εκτός και αν έχει κάποιος ένα πραγματικό hiend σύστημα και Hiend DAC... όλα αυτά είναι υπερβολικά σε σχέση με ένα καλό λάπτοπ που παίζει από μπαταρία...

+1
Κι αυτό όμως θέλει τα δικά του.Αν πει να τσιμπήσει θόρυβο από κείνα τα διαολεμένα μικρά φουρφούρια,δεν παίρνει τίποτα.
Και η μπαταρία δεν είναι για πολλά αν παίζει όπως πρέπει,χωρίς εξοικονομήσεις ενέργειας και λοιπά δηλαδή.
Όλα έχουν τους συμβιβασμούς τους...

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,515
Αθήνα, Ηλιούπολη
Σχετικά οικονομικό για τέτοια χρήση και συνηθισμένα σε custom audio pc,είναι τα σταθεροποιημένα τροφοδοτικά που χρησιμοποιούν στα εργαστήρια.
Και πάλι όμως κάτω από 4-5 κατοστάρικα δεν πέφτει κι επιπλέον θέλει και λίγο κόπο...
(Τα χρόνια του OC έχουν αφήσει κατάλοιπα!:grandpa:)
Δώσε παρακαλώ κάποιο link, αν είναι εύκολο... :smile:

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227

Δώσε παρακαλώ κάποιο link, αν είναι εύκολο... :smile:

Κάτι τέτοιοτέτοιο που είναι κι αρκετά οικονομικά και με πολύ χαμηλό ripple.

Θα πρέπει να πω πως κάτι τέτοιο,μπαίνει συνοδευτικά,δεν αντικαθιστά τελείως το τροφοδοτικό,είναι μικρό.
Τροφοδοτεί όμως τα πιο κρίσιμα σημεία κι αυτό είναι αρκετό.

Last edited: