Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,208
παλλληηηηηνιηηηη
λεωφόρος Λαυρίου επαναλαμβάνω ΛΕΩΦΟΡΟΣ !!!!!
με σταματάει μπλόκο χωροφυλάκων .... σπερα κύριε οδηγε !!! σπερα ! όργανο
ΤΡΕΧΑΤΕ !!! το ξέρετε ? πόσο δηλαδη έτρεχα ?..... το όριο είναι 50 !!!!! πηγαίνατε με 63 !!!!

έπρεπε να ήσαστε απο μια μεριά !!! να δείτε πως γλίτωσα το αυτόφωρο για εξύβριση και παρολιγο ξυλοδαρμό

Απάντηση: Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

λεωφόρος Λαυρίου επαναλαμβάνω ΛΕΩΦΟΡΟΣ !!!!!
με σταματάει μπλόκο χωροφυλάκων .... σπερα κύριε οδηγε !!! σπερα ! όργανο
ΤΡΕΧΑΤΕ !!! το ξέρετε ? πόσο δηλαδη έτρεχα ?..... το όριο είναι 50 !!!!! πηγαίνατε με 63 !!!!

έπρεπε να ήσαστε απο μια μεριά !!! να δείτε πως γλίτωσα το αυτόφωρο για εξύβριση και παρολιγο ξυλοδαρμό

Ετσι από περιέργεια ρωτάω . Πως αντιλαμβάνεσαι τα όρια του νόμου ; Τα ερμηνεύεις με την δική σου λογική ; Τι σημαίνει όριο ταχύτητος 50 χλμ/ώρα ; Μήπως ότι τα 63 χλμ/ώρα είναι εντός των νομίμων ορίων ; Και γιατί όχι τα 64 χλμ/ώρα ή τα 65 ... ή τα 75 ...85 ...105 κ.ο.κ.

Re: Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

Μάλλον έχει να κάνει με τη λογική που μπαινει όριο 50χαω σε μια λεοφώρο.

Απάντηση: Re: Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

Μάλλον έχει να κάνει με τη λογική που μπαινει όριο 50χαω σε μια λεοφώρο.

Οταν ο πολίτης αρχίζει και εξετάζει την "λογική" οποιουδήποτε νόμου , ανάλογα με την προσωπική του άποψη και το βόλεμα του , τότε εμφανίζεται το είδος εκείνο , γνωστό στην ανθρωποβιολογία , ως "Ελληναράς" . Μετά έρχεται το χάος και η διάλυση . Ψιλά γράμματα θα μου πείς .

"Ελληναράς" είναι μάλλον αυτός που σε μια λεωφόρο βάζει σαν όριο τα 50 χιλιόμετρα.

Re: Δώστε το εισιτήριο σας στον/την επόμενο/η

Λεωφόρος από Λεωφόρο διαφέρει.

Λεωφόρος είναι η Κατεχάκη, στην οποία μπορείς άνετα να πηγαίνεις με 90, λεωφόρος είναι και η Παπάγου στου Ζωγράφου, που κυκλοφορούν παιδάκια και είναι εγκληματικό να πηγαίνεις με πάνω απο 40.

Συγκεκριμένα, η Λαυρίου που αναφέρθηκε έχει και μέρη για 70, έχει και άλλα μέρη για 50. Καλό είναι να αφήνουμε κάποιον που είναι γνώστης των κινδύνων να αποφασίζει για το όριο και να μην αυτοσχεδιάζουμε. Δεν το λέω με μομφή προς όποιον το'γραψε. Πιθανότατα έχει δίκιο. Όμως κάποιος άλλος ίσως να μην έχει...

Ετσι από περιέργεια ρωτάω . Πως αντιλαμβάνεσαι τα όρια του νόμου ; Τα ερμηνεύεις με την δική σου λογική ; Τι σημαίνει όριο ταχύτητος 50 χλμ/ώρα ; Μήπως ότι τα 63 χλμ/ώρα είναι εντός των νομίμων ορίων ; Και γιατί όχι τα 64 χλμ/ώρα ή τα 65 ... ή τα 75 ...85 ...105 κ.ο.κ.
κραχτη !!! ΑΡΠΑΧΤΗ του κερατά ήτανε , ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο έχει 2 και 2 μεγάλες λουρίδες με διαχωριστικό παρτέρι στην μέση ... το δε όριο έχει μείνει εκεί απο τοτε που ήτανε μικρός στενός και με 1 λουρίδα ανά κατεύθυνση
, ανακαινίστηκε λόγω 2004 ... εκτός από τα όρια , όσο για τη λογική μου είναι πολλάκις πιο ¨ΛΟΓΙΚΗ¨ απο την κραταιά που μας πασάρουν οι καρεκλοκένταυροι
των υπουργείων
off-topic sorry αλλά έπρεπε να απαντήσω :grinning-smiley-043

ήταν το γνωστό μπλόκο απέναντι από το ΕΚΕΠ που τη στήνουν στην είσοδο ενός παλαιού εργοστασίου ?????? και δεν φαίνονται καθόλου ?????

γεγονός είναι ότι δεν ανανεώνουν τα όρια ταχύτητας στους δρόμους , ακόμα και όταν έχουν επισκευαστεί και έχουν διαπλατυνθεί.
ακόμα και στην εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης υπάρχουν όρια γελεια για τα σημερινά δεδομένα.

Γνωστό σε όλους ότι η Τροχαία έχει εισπρακτική πολιτική.Δεν θέλει να τιμωρήσει παραβάτες, αλλά να συμβάλλει στα έσοδα του κράτους.Σύμφωνα λοιπον με αυτή τη "λογική", κάνει ό,τι θέλει, κι αλλοίμονο σάυτόν που θα αμφισβητήσει ότι "πήγαινα με Χ χιλιόμετρα και όχι με ψ".Σε κατοικημένη περιοχή, το όριο μπορεί να είναι και 50.
Καθημερινά διανύω την ΠΕΟ για να πάω στη δουλειά μου, εδώ και 7 χρόνια.Ξέρω απ'έξω κάθε σπιθαμή του δρόμου.Δεν έχω δει τροχαία ποτέ σε διαφορετικό σημείο από αυτό που ξέρουν οι ντόπιοι, αλλά όχι και οι εποχιακοί εκδρομείς(Αθηναίοι οι περισσότεροι).Σχεδόν κάθε Παρασκευή λοιπόν, είναι στημένοι στο ίδιο σημείο και γράφουν...αυτούς που δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να πάνε με συγκεκριμένη ταχύτητα.
Τα όρια είναι πρόφαση σε περίπτωση ατυχήματος.Έτσι, και νομικά είμαστε καλυμμένοι, και ποινές επιβάλλονται, άσχετα αν είναι σωστό ή όχι το όριο ή η σήμανση του δρόμου(που είναι ίδια με τη δεκαετία του 60) με τα σημερινά δεδομένα...:bobby:

όσο για τη λογική μου είναι πολλάκις πιο ¨ΛΟΓΙΚΗ¨ απο την κραταιά που μας πασάρουν οι καρεκλοκένταυροι
των υπουργείων

Καμία αντίρρηση, αλλά αν διαφωνείς με έναν νόμο, υπάρχουν (δημοκρατικές) διαδικασίες για να επανεξεταστεί το θέμα. Το να επιδείξεις ανυπακοή συνιστά αυθαιρεσία και καλώς τιμωρείται.

Σχετικά με το αν έχουν δίκιο με τα όρια, ορίστε η εξής, αρκετά πρόσφατη ιστορία: Βρίσκομαι στον δρόμο από Άργος προς την Εθνική Τριπόλεως-Κορίνθου. Σε κάποιο σημείο είναι ολόισιος και επιτρέπεται το προσπέρασμα. Έχω φορτηγό μπροστά, αλλά από απέναντι έρχονται άλλοι. Με το που έχω ανοιχτό πεδίο, αν και ο δρόμος παραμένει ευθύς, η γραμμή γίνεται διπλή συνεχής. Ωστόσο επιχειρώ να προσπεράσω. Δεν προλαβαίνω γιατί με σταματάει αστυνομικός.

Δεν κάνω εξυπνάδες, του εξηγώ ειλικρινά πως "σκέφτηκα". Και εκείνος μου εξηγεί αγανακτισμένος ότι υπάρχουν πολλοί αγροτικοί δρόμοι σε εκείνο το σημείο και με τα τρακτέρ που βγαίνουν, έχουν θανατηφόρα κάθε εβδομάδα. Έψαχνα να μαζέψω το σαγόνι μου από το πάτωμα.

Σπάνια περίπτωση το μπλόκο σε πραγματικά επικίνδυνο σημείο, είμαι ο πρώτος που θα το πω, αλλά εσύ το ρισκάρεις να κρίνεις τη λογική του υπεύθυνου όταν ενδέχεται να μην γνωρίζεις όλες τις πληροφορίες;

Εδώ μου έχουν βγει με τρακτέρ στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών.

Δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση, νησίδα στη μέση, όριο 110.
Ξαφνικά, τσουπ!, στα 20 μέτρα πετάγεται ο μπάρμπας (με το τρακτέρ) χωρίς να κοιτάξει καν.

Το τεστ το περάσαμε. Τα καινούρια τακάκια είναι πολύ καλά...

Δεν διαφωνώ καθόλου με τον φίλο Lepton και με τον Guybrush.Τα ίδια γίνονται σε όλες τις αγροτικές περιοχές.
Άλλο όμως η σωστή αστυνόμευση ενός επικύνδυνου σημείου, και άλλο το κόβω κλήσεις όπως με βολεύει.Σε κλήση για υπερβολική ταχύτητα, μου δηλώθηκε ότι θα με γράψουν για ζώνη που δεν φόραγε ο συνοδηγός!Άντε να με πείσεις ότι δεν είναι κατευθυνόμενες οι κλήσεις.Α!ξέχασα!Ήμουν μόνος μου!

πολλοί νόμοι είναι για να είναι και εφαρμόζονται για τους γνωστούς λόγους..
αυτό ισχύει φυσικά και στην συγκεκριμένη περίπτωση και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που δεν παραβατεί !
είναι δεδομένο λοιπόν οτι στην συγκεκριμένη περίπτωση, τα μπλόκα στήνονται αποκλειστικά και μόνο -στις περισσότερες των περιπτώσεων- για να εισπαρακτικούς λόγους.

αναρωτιέμαι αν έχει σκεφτεί κανείς που θα ήταν η οικονομία της χώρας αν τηρούσαμε όλοι τα όρια ταχύτητας !!
και ναι, ίσως να θρηνούσαμε λιγότερους νεκρούς και ίσως το σύστημα υγείας να είχε κάπως ελαφρύνει αν ήμαστε νομοταγείς, αλλά επαναλλαμβάνω η οικονομία της χώρας θα ήταν πολλά πολλά χρόνια πίσω...............

με απλά λόγια, ΔΕΝ γίνεται να τηρούνται αυτά τα γελοία -ώρες ώρες- όρια ταχύτητας.

Το συγκεκριμένο σημείο που έγραψε ο Βασίλης, ή μάλλον ...τον έγραψαν κανονικά, χρησιμοποιείται συνέχεια από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ως ευκαιρία για ευρωμάζωμα.....

Αν κατάλαβα καλά σε ποιο σημείο αναφέρεται, είναι το εξής :

Πριν την είσοδο της Παιανίας, υπάρχει μία ευθεία περίπου 1 χλμ, με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ερχόμενος από την Αγία Παρασκευή πριν την ευθεία αυτή υπάρχει στροφή 20 μοιρών δεξιά και πριν την στροφή η μεγάλη ευθεία που σε βγάζει από τα Γλυκά Νερά.

Όλη αυτή η διαδρομή που είναι περίπου 3 χλμ με την ελαφρά δεξιά στροφή στην μέση έχει 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, με το που στρίβεις ελαφρά δεξιά βλέπεις έναν καπελάκια να σε σημαδεύει πίσω από μία ανοικτή πόρτα.

Δεν τους ενδιαφέρει ποιον θα σταματήσουν, ακόμα και αν ο διπλανός σου πάει με 100.

Αν σε στοχεύσουν σε σταματάνε είτε πας με 56, είτε με 65. 20% υπέρβαση και λοιπές χαζομαρίτσες δεν παίζουν !!!!!! και ας πάει ο διπλανός σου με 100, δεν τρέχει τίποτα.

Προσέχετε σε αυτή τη διαδρομή, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες, γιατί όλο και κάποιος καπελάκιας θα σας ξημερώσει......

Το συγκεκριμένο σημείο που έγραψε ο Βασίλης, ή μάλλον ...τον έγραψαν κανονικά, χρησιμοποιείται συνέχεια από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής ως ευκαιρία για ευρωμάζωμα.....

Αν κατάλαβα καλά σε ποιο σημείο αναφέρεται, είναι το εξής :

Πριν την είσοδο της Παιανίας, υπάρχει μία ευθεία περίπου 1 χλμ, με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση. Ερχόμενος από την Αγία Παρασκευή πριν την ευθεία αυτή υπάρχει στροφή 20 μοιρών δεξιά και πριν την στροφή η μεγάλη ευθεία που σε βγάζει από τα Γλυκά Νερά.

Όλη αυτή η διαδρομή που είναι περίπου 3 χλμ με την ελαφρά δεξιά στροφή στην μέση έχει 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση, με το που στρίβεις ελαφρά δεξιά βλέπεις έναν καπελάκια να σε σημαδεύει πίσω από μία ανοικτή πόρτα.

Δεν τους ενδιαφέρει ποιον θα σταματήσουν, ακόμα και αν ο διπλανός σου πάει με 100.

Αν σε στοχεύσουν σε σταματάνε είτε πας με 56, είτε με 65. 20% υπέρβαση και λοιπές χαζομαρίτσες δεν παίζουν !!!!!! και ας πάει ο διπλανός σου με 100, δεν τρέχει τίποτα.

Προσέχετε σε αυτή τη διαδρομή, ειδικά τις ηλιόλουστες ημέρες, γιατί όλο και κάποιος καπελάκιας θα σας ξημερώσει......

Έτσι ακριβώς όπως το περιέγραψε ο Αντώνης είναι ..... μάλιστα την προηγούμενη
εβδομάδα που την είχαν ξαναστήσει πέρναγα από το αντίθετο ρεύμα ....έπρεπε
να βλέπατε τα πρόσωπα των οδηγών ....

Για το συγκεκριμένο σημείο με το όριο των 50 χλμ το μπλόκο έχει καθαρά
και ΜΟΝΟ εισπρακτικό χαρακτήρα.

Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Σε κατοικημένη περιοχή, το όριο μπορεί να είναι και 50.

Είναι όντως 50 χλμ/ώρα.

Attachments

• ΓΕ’ΓΒΓŽΒΉΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒ±Γβ€‘ΓΒΓβ€žΓŽΒ·Γβ€žΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    ΓΕ’ΓΒΓŽΒΉΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒ±Γβ€‘ΓΒΓβ€žΓŽΒ·Γβ€žΓŽΒ±Γβ€š.jpg
    137.7 KB · Views: 52
Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Είναι όντως 50 χλμ/ώρα.
1000% μαζί σου. Το τι ορίζεται σαν κατοικημένη περιοχή , παίρνει συζήτηση...Το τι είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας επίσης...

Οι απαγορεύσεις υπάρχουν, και είναι πολλές. Ακόμη και εκεί που δεν δικαιολογείται να υπάρχουν. Όπως πχ για το παρκάρισμα. Έχετε δει πουθενά να επιτρέπεται? Σχεδόν παντού απαγορεύεται, ακόμη και σε σημεία που δεν βλέπω λογική γιατί.
Αντίστοιχα ισχύουν τις περισσότερες φορές με το "50" στα όρια ταχύτητας.

Ασχέτως του εάν οι Έλληνες παρκάρουν όπου βρουν, και δεν τηρούν σχεδόν ποτέ το "50". Αυτό είναι αδιάφορο. Ούτε στοχεύουν να το αντιμετωπίσουν οι τόσες και παράλογες απαγορεύσεις.

Τείνω να πιστέψω πως οι τόσο εκτεταμένες απαγορεύσεις υπάρχουν ιδίως για να ενεργοποιηθούν όταν χρειαστεί. Δηλαδή όταν βγει το όργανο να γράψει. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει σελίδα στο μπλοκάκι και να βγάλει το καπάκι από το στιλό, είναι δεδομένο ότι έχουμε παραβεί -κάτι. Δηλαδή για να γνωρίζουμε όλοι ότι είμαστε γενικώς "παράνομοι", όχι άδικοι, προσέξτε, αλλά παραβάτες μιας κείμενης διάταξης. Κατάλοιπα της λογικής "αποφασίζουμε και διατάζουμε" υπάρχουν πολλά ακόμη.

Το θέμα έχει δύο πλευρές. Από τη μια ο ρόλος της τροχαίας που κατά τη συντριπτική πλειοψηφία είναι εισπρακτικός. Ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως στο παράδειγμα που αναφέρθηκε από τον Lepton. Το μόνο που κάνουν είναι να στήνουν μαγαζιά για να γράψουν τον κόσμο. Πολλές φορές και για ασήμαντες αφορμές. Δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ που να βοηθά στην οδική ασφάλεια. Η άλλη πλευρά είναι οι οδηγοί. Είμαστε πολλές φορές στα όρια της εγκληματικότητας. Υπερβολικές ταχύτητες, αλλαγή λωρίδας χωρίς έλεγχο και φλας, παραβίαση σηματοδότη. Αν κάνει κανείς μια διαδρομή λίγων χιλιομέτρων, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας πάρα πολλών τέτοιων παραβάσεων. Και πολλές φορές θα τις έχει διαπράξει και ο ίδιος. Εννοείται πως περιλαμβάνω και τον εαυτό μου μέσα. Όλοι νομίζουμε πως είμαστε καλύτεροι οδηγοί από τους υπόλοιπους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως στην ουσία χειριζόμαστε ένα μηχάνημα που από πολύ χρήσιμο μπορεί να γίνει θανατηφόρα επικίνδυνο σε κλάσματα δευτερολέπτου. Και επειδή ακριβώς η τροχαία μόνο την οδική ασφάλεια δεν εξυπηρετεί, και οι δρόμοι μας επίσης μόνο ασφαλείς δεν είναι από την κατασκευή τους, πρέπει να είιμαστε υπεύθυνα προσεκτικοί.
...Και επειδή αλλιώς έχει ξεκινήσει η κουβέντα... το σινιάλο για να αποφύγει το μπλόκο ο απέναντι οδηγός είναι μια κίνηση για να γλυτώσει ένας (που μπορεί να είναι) φουκαράς το μισό του μηνιάτικο επειδή δεν φοράει ζώνη. Δεν νομίζω πως θα κάνει έναν ασυνείδητο οδηγό περισσότερο ασυνείδητο επειδή θα την γλυτώσει (όπως δεν θα τον κάνει και πιο υπεύθυνο οδηγό άμα την "φάει").