Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Σήμερα ήμουν και πάλι στο δρόμο για το οποίο ξεκίνησε η κουβέντα.
Στο ρεύμα προς τον Σταυρό στα Γλυκά Νερά έχει και πινακίδα με όριο 40 χλμ :flipout::flipout::flipout:

Απίστευτη παράνοια .... και μην μου πει κάποιος ότι για να την έχει κάτι θα ξέρουν παραπάνω ....

Η συγκεκριμένη ταμπέλα πρέπει να είναι ίσα με 20 χρονών ... :flipout::flipout:

Aπλά το κακό είναι ότι ποτέ δε μπορείς να ξέρεις αν μια πινακίδα είναι εκεί για κάποιο λόγο ή όχι.

Θυμάμαι παράδειγμα στο χωριό μου, ταμπέλα με όριο 60 χιλίομετρα, σε επαρχιακή οδό, ευθεία με άπειρη ορατότητα, και χωρίς στενά ώστε να σου πεταχτεί κάποιος κάθετα.
Νέος οδηγός τότε, το άνοιξα λίγο παραπάνω και πήγα με 80. Και να που λίγο μετά την ταμπέλα, κάνει ο δρόμος ένα σαμαράκι απ'αυτά που ΔΕΝ φαίνονται με το μάτι, και πρακτικώς βγαίνω στο αντίθετο ρεύμα...
Από τότε, εν γένει τα σέβομαι τα σήματα. Εκτός από δρόμους που ξέρω πολύ καλά...Αλλα κι εκεί χωρίς υπερβολές...

Καλά φωνάζει ο Άρης Σταθάκης για τον ορθολογισμό των ορίων... Και εμένα με έχουν γράψει να πηγαίνω στην εθνική οδό με 75 αντί για 60... Είναι για τα λεφτά στα ταμεία που λέμε...

Παλιότερα, το περιοδικό "4 τροχοί" είχε κάνει το εξής:Πήγαν στην Θεσσαλονίκη τηρώντας ευλαβικά τα όρια ταχύτητας!Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ήταν ένα opel calibra και ο χρόνος τους (μετά από αρκετά βρισίδια και μούτζες) ήταν 15 ώρες περίπου.Βέβαια, από τότε άλλαξαν πολλά, καλύτεροι δρόμοι κλπ.

Ο κ.Σταθάκης είχε πει πως "ο καλός οδηγός βάζει τα όρια μόνος του".Εσείς πως το ερμηνεύετε;

Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Ο κ.Σταθάκης είχε πει πως "ο καλός οδηγός βάζει τα όρια μόνος του".Εσείς πως το ερμηνεύετε;

Ορθότατον. Το θέμα είναι να μην αποφασίζουμε μόνοι μας ποιός είναι καλός οδηγός...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Ορθότατον. Το θέμα είναι να μην αποφασίζουμε μόνοι μας ποιός είναι καλός οδηγός...
Γι'αυτό ρωτάω "πως το ερμηνεύετε;"
:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Γι'αυτό ρωτάω "πως το ερμηνεύετε;"
:ADFADF1:

Στην Ελλαδα ? Μπαχαλο και χαος.Αυτο επικρατει τωρα ,ολοι θελουν να βαλουν μονοι τους τα ορια..για αυτο και καθε ΣΚ σκοτωνονται τοσοι.Ουτε πολεμος να γινοταν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρ

Στην Ελλαδα ? Μπαχαλο και χαος.Αυτο επικρατει τωρα ,ολοι θελουν να βαλουν μονοι τους τα ορια..για αυτο και καθε ΣΚ σκοτωνονται τοσοι.Ουτε πολεμος να γινοταν.
Σωστός, Croft!6 την ημέρα!

Βεβαια η δηλωση του Σταθακη αλλο νοημα ειχε.Αλλα δυστυχως δεν μπορει παρα να παρερμηνευτει απο τους περισσοτερους.Γιατι δυστυχως για να βρει εφαρμογη πρεπει ολοι να εχουν σωστη οδηγικη συμπεριφορα.Ολες τις ωρες με ολες τις συνθηκες.Επειδη αυτο δεν γινεται..ας υπαρχει απο ολους η τηρηση αυτων των οριων (οσο γελοιων και αν ειναι )..για να μην θρηνουμε θυματα.

Παλιότερα, το περιοδικό "4 τροχοί" είχε κάνει το εξής:Πήγαν στην Θεσσαλονίκη τηρώντας ευλαβικά τα όρια ταχύτητας!Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ήταν ένα opel calibra και ο χρόνος τους (μετά από αρκετά βρισίδια και μούτζες) ήταν 15 ώρες περίπου.Βέβαια, από τότε άλλαξαν πολλά, καλύτεροι δρόμοι κλπ.

αυτό εννοούσα όταν μίλησα πριν για την οικονομία της χώρας !
και είναι δεδομένο οτι θα ήμασταν πολλά χρόνια πίσω, όχι οτι τώρα διαπρέπουμε δηλαδή αλλά τέλος πάντων !

πάντως ο Σταθάκης, ήταν μέγας δάσκαλος για όλους όσους απο εμάς παρακολουθούσαν τις εκπομπές του.
BIG RESPECT απο εμένα :grinning-smiley-043

υ.γ άσχετο και σόρρυ για το ο/τ αλλά ας πάρει ο Πουρναράκης και ο κάθε Πουρναράκης μερικές απο τις παλιές εκπομπές του Σταθάκη μπας και μάθει ποτέ πως πρέπει να παρουσιάζει μια εκπομπή και ειδικά αγώνα F1 !!!

Έχω τις φώτο από το καυτό σημείο, αλλα δεν έχω νετ εδώ που είμαι για να τις ανεβάσω.

Την Παρασκευή που θα τις ανεβάσω θα γελάσετε.....

Θυμάμαι στην εκπομπή "από τη θέση του οδηγού" είχε μία ανάβαση από τον Ari Vatanen με peugeot. Απόλαυση!!!

Κάποτε την είχε βάλει ολόκληρη στην εκπομπή και περίμενα με το rec στο χέρι...

http://www.youtube.com/watch?v=TKgeCQGu_ug

Εκπληκτική κινηματογράφηση ενός μεγάλου οδηγού σε μια εντυπωσιακή ανάβαση (Pike's Peak).

Skakinen,σ'ευχαριστώ που ανέβασες το video, εγώ προσπαθούσα και δεν γινόταν.Μήπως μπορείς να μου πεις πως;-bye-

αυτή η ανάβαση ήταν και το σήμα έναρξης της εκπομπής "Απο την θέση του οδηγού " .....Θυμάμαι καλά ακόμα και τώρα και την μουσική που έπαιζε απο "κάτω" !
Άρης Σταθάκης, ας είναι καλά αυτός ο άνθρωπος , δίδαξε σε πάρα πολύ κόσμο μέσα απο τις εκπληκτικές εκπομπές του οδηγική παιδεία !!!

γιαυτό γίνομαι έξω φρενών και θλίβομαι με τους καρνάβαλους που βλέπω στον Alpha.

υ.γ αυτόν τον άνθρωπο τον είχαν στην κυβέρνηση και οι άχρηστοι δεν μπόρεσαν να τον αξιοποιήσουν !!!!!!
μπράβο τους.

Δυστυχώς Petran οι άνθρωποι που έχουν κάποια οράματα και κάποιου είδους σχέδιο για ο,τιδήποτε, πέφτουν θύματα της άρπα-κόλας και του ωχαδερφισμού.Τα ίδια (με διαφορετικό τρόπο) λένε κι άλλοι από το χώρο του αυτοκινήτου (Καββαθάς, Ιαβέρης).Φαίνεται όμως ότι είναι φωνές που χάνονται στην έρημο του φραπόγαλου,εξυπνακισμού,καταφρτζιδική λογικής χώρα που ζούμε.

Αν για κάθε λαό, είναι ένδειξη για τον σεβασμό στον άλλο και γενικότερα για τη νοοτροπία του, η στάση του στο δρόμο, ποιά θα ήταν η Ένδειξη για μας;

Ακόμα πιό πέρα:Η παύση της αστυνόμευσης τι θα σηματοδοτούσε για διάφορες χώρες;π.χ.Γερμανία,Αγγλία,Βουλγαρία,Ινδία,Ελλάδα;Η οδηγική συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα αυστηρών προστίμων, αστυνόμευσης, ή νοοτροπίας;Πόσο εύκολο είναι να αποστηθεί η σωστή κυκλοφοριακή παιδεία;

Ασ το συζητήσουμε...

Skakinen,σ'ευχαριστώ που ανέβασες το video, εγώ προσπαθούσα και δεν γινόταν.Μήπως μπορείς να μου πεις πως;-bye-

Πατάς το κουμπί YouTube (τέρμα δεξιά) και εκεί που θα βρεθεί ο κέρσορας επικολλάς τη διεύθυνση του Video από το YouTube.
ΠΡΟΣΟΧΗ: από το ίσον (=) και δεξιά, όχι το ίσον.

Δυστυχώς Petran οι άνθρωποι που έχουν κάποια οράματα και κάποιου είδους σχέδιο για ο,τιδήποτε, πέφτουν θύματα της άρπα-κόλας και του ωχαδερφισμού.Τα ίδια (με διαφορετικό τρόπο) λένε κι άλλοι από το χώρο του αυτοκινήτου (Καββαθάς, Ιαβέρης).Φαίνεται όμως ότι είναι φωνές που χάνονται στην έρημο του φραπόγαλου,εξυπνακισμού,καταφρτζιδική λογικής χώρα που ζούμε.

Αν για κάθε λαό, είναι ένδειξη για τον σεβασμό στον άλλο και γενικότερα για τη νοοτροπία του, η στάση του στο δρόμο, ποιά θα ήταν η Ένδειξη για μας;

Ακόμα πιό πέρα:Η παύση της αστυνόμευσης τι θα σηματοδοτούσε για διάφορες χώρες;π.χ.Γερμανία,Αγγλία,Βουλγαρία,Ινδία,Ελλάδα;Η οδηγική συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα αυστηρών προστίμων, αστυνόμευσης, ή νοοτροπίας;Πόσο εύκολο είναι να αποστηθεί η σωστή κυκλοφοριακή παιδεία;

Ασ το συζητήσουμε...

Τό ίδιο πράγμα λέμε, τουλάχιστον για εμάς τους ....χαζούς της αυτοκίνησης !
Ο άνθρωπος με μια ωριαία εκπομπή την εβδομάδα μάθαινε στον κόσμο αυτοκινητιστική παιδεία,
κι αν μου επιτρέπετε, δίδασκε πολιτισμό !!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Σαφέστατα η συμπεριφορά μας στους δρόμους δεν είναι και η καλύτερη, για να μην πω οτι είναι απο τις χειρότερες που υπάρχουν.
Όμως, δεν υπάρχει αυτό το ερέθισμα στον κόσμο για να φερθεί καλύτερα, δεν του μαθαίνει κανείς πως θα πρέπει να φέρεται .
Όλοι ξέρουμε όμως λίγοι κατανοούμε !

υ.γ δεν αποτελούσα εξαίρεση του κανόνα, πλέον όμως αρχίζω και συνέρχομαι........

Πατάς το κουμπί YouTube (τέρμα δεξιά) και εκεί που θα βρεθεί ο κέρσορας επικολλάς τη διεύθυνση του Video από το YouTube.
ΠΡΟΣΟΧΗ: από το ίσον (=) και δεξιά, όχι το ίσον.
:grinning-smiley-043:ridinghorse::coffee: