Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

τα πιο πολλα ορια ειναι για γελια
γιαυτο δε σεβομαστε κανενα
εμενα ετυχε να με σταματησουν γιατι πηγαινα με το γελοιο οριο των 50 και ειχε σχηματιστει τεραστια ουρα πισω μου
(μας ειχαν παιξει τα φωτα οι απεναντι και κοψαμε στα 50)

με σταματανε και μου λενε γιατι δεν πατε πιο γρηγορα?
λεω 50 δεν ειναι το οριο?
ναι λεει αλλα μην το λαμβανετε υποψιν
καλα λεω.........

O Σταθάκης σήμερα έχει άρθρο στο περιοδικό της Καθημρινής "Αυτοκίνητο" ένα άρθρο που μιλάει για τα διπλώματα οδήγησης.

Σίγουρα έχουμε εμπειρία από διπλώματα που "πωλούνται" με το κιλό στις εξετάσεις.Το ζήτημα είναι ότι σαν κράτος πληρώνουμε 3,5 δις ετησίως για τα θύματα των τροχών!Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, αν σκεφτούμε το πόσο κοντά μας είναι μιά τέτοια περίπτωση...

Στη συνέχεια γίνεται μιά μίνι σύγκριση πιλότων και οδηγών.Οι πιλότοι είναι πολύ αυστηρότερα και συχνότερα εξεταζόμενοι από τους απλούς οδηγούς.

Επίσης αναφέρει πως το 25% των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων,που πέρασαν ειδικά τέστ στο Εργονομικό κέντρο του Ολυμπιακού σταδίου(1 στους 4) ήταν ακατάλληλο και επικίνδυνο να οδηγήσει γιατί δεν είχε την ικανότητα ή την ψυχική ισορροπία!

Αν και είμαι κάτοχος διπλώματος οδήγησης απο το 1990 μόλις φέτος αξιώθηκα ν'αγοράσω αυτοκίνητο και ως εκ των πραγμάτων θεωρούμαι νέος οδηγός.

Ο πρώτος μου χρόνος πίσω απο το τιμόνι λοιπόν πέρασε ως επι το πλείστον στους δρόμους της Λήμνου.

Σίγουρα είναι διαφορετικά απο τους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων και απο τις Εθνικές οδούς. Σε γενικές γραμμές όμως η κατάσταση είναι απο ανυπόφορη έως άκρως επικίνδυνη για διάφορους λόγους απο τους οποίους επισημαίνω τους εξής:

Όλο το οδικό δίκτυο είναι δρόμοι διπλής κατεύθυνσης με ένα ρεύμα ανα κατεύθυνση. Που σημαίνει οτι για προσπέραση χρειάζεται να περάσεις στο αντίθετο ρεύμα.

Αν υπολογίσουμε οτι ευθεία άνω των 500 μέτρων υπάρχει μόνο μία (στο αεροδρόμιο, 5χιλιόμετρα περίπου) είναι παραπάνω απο προφανές οτι η προσπέραση είναι σχεδόν αδύνατη. Όριο ταχύτητας συνήθως τα 80 χλμ το οποίο το κρίνω σαν λογικό για τους συγκεκριμένους δρόμους. Έχουμε όμως σε καθημερινή βάση:
1. Κίνηση των Ι.Χ. των στρατιωτικών που κατα το 90% είναι αργοπορημένοι για την πρωϊνή αναφορά, χώρια που το ίδιο σχεδόν ποσοστό θεωρεί εαυτούς ισάξιους του Σουμάχερ... Τα αποτελέσματα τα φαντάζεστε. Μέσος όρος περίπου 50-60 ατυχήματα μηνιαίως στα περισσότερα απο τα οποία εμπλέκονται στρατιωτικοί. Αρκετά θανατηφόρα.
2. Συνεχής κίνηση στρ. οχημάτων σε φάλαγγα ή μη με μέγιστη ταχύτητα τα 40-50 χλμ που μας οδηγεί στο δίλλημα του ή κάνεις ταρζανιά (γίνεσαι δηλαδή σχεδόν αυτόχειρας) ή κάνεις σχεδόν τρία τέταρτα για να καλύψεις απόσταση 30 χιλιομέτρων.
3. Η οδηγική παιδεία των ντόπιων: Στο γυμνάσιο όλοι σχεδόν οι μαθητές κυκλοφορούν με παπιά, λίγο πολύ φτιαγμένα και φυσικά (λόγω ηλικίας) χωρίς δίπλωμα. Μετά τα 14-15 οι περισσότεροι οδηγούν και το αυτοκίνητο (συνήθως αγροτικό) του μπαμπά. Στο σχολείο μπορεί να μην ξέρουν το χημικό τύπο του νερού σε συντριπτικό ποσοστό, όλοι όμως θα με ρωτήσουν τι είναι το "νίτρο" και οι νιτρομπουκάλες. Και όταν σε μάθημα σερφάρουμε στο δίκτυο, πάντα κάποιος θα βρεθεί να μου ζητήσει να δούμε το Mitsubishi evo. Σε μία περίπτωση που έγινα έξαλλος και είπα "τι κόλλημα έχετε όλοι με αυτό το κ@λ@άμαξο" ο νεαρός θα παρεξηγιόταν λιγότερο αν του έβριζα τη μάνα...

Οι ηλικιωμένοι οδηγοί απο την άλλη έχουν τη γνωστή λογική οτι στον τόπο τους δεν νοείται να έχει ο άλλος την προτεραιότητα...

Οι τροχαία φυσικά το μόνο που κάνει είναι να σταματάει (τα μπλόκα υπάρχουν σε καθημερινή βάση) τα αμάξια με αρ. κυκλοφορίας εκτός Λήμνου και να ψάχνουν μην τυχόν κάποιο φλας δεν ανάβει κλπ (αν βέβαια δεν τρέχεις με 61 σε δρόμο που έχει όριο τα 50).

Αποτέλεσμα; Τα θανατηφόρα τροχαία πάμπολλα, αν υπολογίσουμε τον πληθυσμό του νησιού και τα θύματα συνήθως νέοι. Μέσα σε 2 χρόνια 3 μαθητές μου απο τους 100 που είχα συνολικά (12-15 ετών) δε ζούν πιά. Μαθητής μου 3 χρόνια δεν μπορεί να βγάλει τη Β γυμνασίου, το παίζει όμως Σούμι με το αμάξι του αδελφού του καθότι οι κοπελιές τσιμπάνε. Χτύπησε άλλο αυτοκίνητο και τους επιβαίνοντες τους πήγαν με αεροπλάνο στην Αθήνα και είναι στην εντατική. Φυσικά έγινε δήλωση οτι δεν οδηγούσε αυτός αλλά ο αδελφός του...

Προχθές συνέβη θανατηφόρο με θύματα 2 νέους 22 και 18 ετών με μοτοσυκλέττα σε διασταύρωση. Τα παιδιά είχαν προτεραιότητα, δεν είχε όμως και την ίδια άποψη ο ογδοηκοντούτης οδηγός αγροτικού που βγήκε απο χωματόδρομο. Ο σπιτονοικοκύρης μου (ιδιοκτήτης μιάς ML350) είπε οτι το νησί δεν είναι έτοιμο για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας διότι το STOP για τους ντόπιους απλά δεν νοείται σαν σήμα...

Σήμερα όλοι ήταν σφιγμένοι και πήγαιναν σύμφωνα με τα όρια. Η τροχαία μπλόκα ανα 5 χιλιόμετρα. Μέχρι να ξεχαστεί το γεγονός και να ξαναρχίσουν τα ίδια.

Συγγνώμη που σας κούρασα αλλά νομίζω οτι κάποια απο τα παραπάνω, αν τα τοποθετήσουμε σε εθνική κλίμακα, συνιστούν αυτό που λέμε "οδηγική παιδία" του μέσου Έλληνα.

Μόλις διάβασα την περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή μου.Καθημερινά βιώματα, από τους μαθητές και από προσωπικές εμπειρίες.

Αυτοί που δημιουργούν κυκλοφοριακή παιδεία, και παιδεία γενικότερα, είναι οι γονείς.Με τα παραδείγματά τους, διδάσκουν.Δυστυχώς, πολλοί γονείς, είτε μεγαλώνουν παιδιά στον "αυτόματο", είτε τα μεγαλώνουν με το μότο "έτσι έκανα κι εγώ".Φυσικά, όταν κάτι πάει στραβά, ποτέ το φταίξιμο δεν πέφτει σ'αυτό που λέγεται "κυκλοφοριακή παιδεία" στην Ελλάδα.Οι κακοί δρόμοι,η κακιά στιγμή, ο κακός καιρός (όχι ο δικός μας πάντως...)

Έκτορα, αυτόν τον κ@λόγερο έτσι θα τον αφήσουν;

Επειδή πλησιάζει η ώρα του, ξαλαφρώνει το Χάρο από δουλειές δηλαδή;

Πώς γίνεται και οδηγούν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι ρε γμτ...

Έκτορα, αυτόν τον κ@λόγερο έτσι θα τον αφήσουν;

Επειδή πλησιάζει η ώρα του, ξαλαφρώνει το Χάρο από δουλειές δηλαδή;

Πώς γίνεται και οδηγούν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι ρε γμτ...

Όχι οδηγούν, αλλά αν τολμήσεις και ζητήσεις τα ρέστα για εξόφθαλμη παράβαση, μπορεί να βρείς το μπελά σου άσχημα...

Πόσοι άραγε από τους συγγενείς του υποστηρίζουν ότι έφταιξε;

Θα φέρει αυτό πίσω τα αδικοχαμένα παιδιά;

Απάντηση: Re: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Βεβαια η δηλωση του Σταθακη αλλο νοημα ειχε.Αλλα δυστυχως δεν μπορει παρα να παρερμηνευτει απο τους περισσοτερους.Γιατι δυστυχως για να βρει εφαρμογη πρεπει ολοι να εχουν σωστη οδηγικη συμπεριφορα.Ολες τις ωρες με ολες τις συνθηκες.Επειδη αυτο δεν γινεται..ας υπαρχει απο ολους η τηρηση αυτων των οριων (οσο γελοιων και αν ειναι )..για να μην θρηνουμε θυματα.

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε γιατί ο κύριος Σταθάκης, κυβερνητικός βουλευτής, και από τους κύριους υπέυθυνους για την αναπροσαρμογή του νέου Κ.Ο.Κ, δεν έχει μιλήσει από τότε.

Η δήλωσή του αυτή, χρονολογείται το 1992 από την εκπομπή "από τη θέση του οδηγού".Νομίζω ότι έκανε και εκπομπή στο ραδιόφωνο, και την προηγούμανη Κυριακή είχε άρθρο (το αναφέρω σε προηγούμενο πόστ) στο περιοδικό της "Καθημερινής" της Κυριακής.

Για το νέο ΚΟΚ, δεν το ξέρω

Re: Απάντηση: Re: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε γιατί ο κύριος Σταθάκης, κυβερνητικός βουλευτής, και από τους κύριους υπέυθυνους για την αναπροσαρμογή του νέου Κ.Ο.Κ, δεν έχει μιλήσει από τότε.
στης βουλής τα έδρανα αχ και εγώ να έκλανα :smash:

Εμένα μου έδωσαν κλήση για υπερβολική ταχύτητα γιατί έτρεχα με 30χλμ. ενώ το όριο ήταν 20χλμ. Πως σας φαίνεται?

ήρθαν οι φωτό του επίμαχου σημείου...

βγαίνοντας από τα Γλυκά Νερά, βάθος δεξιά πινακίδα με όριο 50..

attachment.php

και πάμε για την στροφή που βρίσκεται το ΜΕC Παιανίας....

attachment.php

παίρνουμε την επίμαχη ευθεία...

attachment.php

και εκεί που έχω κοκκινίσει μας γράφουνε και με το νόμο !!!!

attachment.php

Αυτά και να προσέχετε......

Attachments

• P5300018.jpg
    P5300018.jpg
    75.6 KB · Views: 52
  • P5300019.jpg
    P5300019.jpg
    63.4 KB · Views: 53
  • P5300020.jpg
    P5300020.jpg
    77.9 KB · Views: 53
  • P5300021.jpg
    P5300021.jpg
    86.4 KB · Views: 77
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, η 4η φωτό δεν παίζει τον ρόλο "προσέχετε για να έχετε".

Όσοι κάνουν αυτή τη διαδρομή το γνωρίζουν, η φωτό μπήκε για να δείξω το 2008 σε τι κατάσταση βρίσκονται ορισμένοι δρόμοι, ποια τα όρια και ποια η κοροϊδία της κρατικής μηχανής που κρύβεται για να κόψει μερικές κλήσεις !!!!!

ήρθαν οι φωτό του επίμαχου σημείου...

..........

και εκεί που έχω κοκκινίσει μας γράφουνε και με το νόμο !!!!

attachment.php

Αυτά και να προσέχετε......

ρε Αντώνη, μια και περνάς από εκει συχνά δεν ρίχνεις 1-2 κουτιά πινέζες να πάνε στο διαλα !

Σιγά μην ασχοληθώ, κάθε φορά πλέον περνάω με 55 και ας βρίζουν οι από πίσω, δεν έχω όρεξη να ανταλλάσσω κουβέντες με τα απίθανα απροσάρμοστα που τη στήνουν εκεί.......

και που να δεις και το μουστάκι που έχουν μερικοί !!!!!!

πολυ καλο μηπως να ανοιξουμε νεο thread οπου θα βαζουμε φωτο με σημεια που βρισκονται οι μπατσοι ωστε να μη μας γραφουν
θα βοηθουσε πολλους.

Απάντηση: Re: Περί ορίων ταχύτητας (διάσπαση από θέμα Εισιτηρίων)

και πολλες στραβωμενες προκες για να τους σκασουνε τα λαστιχα
ρε Αντώνη, μια και περνάς από εκει συχνά δεν ρίχνεις 1-2 κουτιά πινέζες να πάνε στο διαλα !

Δεν έχει αυτό το νόημα το νήμα Γιάννη, το θέμα δεν είναι να αποφεύγουμε το νόμο.

Το θέμα είναι να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας και με τους άλλους....

by the way πριν ξεκινήσεις τις τανζανιές με το evo (κολοτάξιδο και με προσοχή) ακολούθησε τη συμβουλή μου και πήγαινε στον Ιαβέρη για να πάρεις μερικά μαθήματα ασφαλούς οδήγησης με το 4x4. Μόνο καλό θα σου κάνει...