Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Μάλλον δεν το εξήγησα σωστά, Αν εννοείς στο camera raw, εκεί η εικόνα είναι κεντραρισμένη. Οταν την ανοίγω στο PS πηγαίνει παράκεντρα και δεν μου εμφανίζει το γνωστό παραθυράκι με τις επιλογές των ποσοστών.
Πιθανον έχω πειράξει κάτι στα menu αλλά τι να είναι αυτό...

ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου.

Xμμ.. για δοκίμασε τότε κάτι άλλο.
Edit > Preferences > General και πάτα το κουμπί Reset All Warning Dialogs στο κάτω μέρος μήπως και επανέλθει η αρχική ρύθμιση

Βρέθηκε ο ένοχος τελικά,

στο menu window, κάτω κάτω ήταν τικαρισμένο το application frame αντί του application bar.

σε ευχαριστώ πολύ κ πάλι

Re: Περί photoshop

Συγχαρητηρια! Πολυ καλη δουλεια!

Ενα ερωτημα
Το crop πρεπει γινεται πριν η μετα τις βελτιωσεις?

Και το ρωτω γιατι μου ειναι πιο βολικο να δουλευω στο ηδη cropped κομματι της φωτογραφιας, αλλα μηπως ετσι χανω κατι? Μιλω για επεξεργασια jpeg.

Ευχαριστω!

Από σήμερα είμαι περήφανος ιδιοκτήτης του Photoshop CS 5.1 .

Ελπίζω να μάθω γρήγορα τα θαυματουργά εργαλεία της έκδοσης, όπως και τα εργαλεία διόρθωσης παραμορφώσεων φακών.

Βλάση, με γεια.. Εύχομαι όρεξη και δημιουργικότητα..

Ένας φίλος μου αποφάσισε να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με την φωτογραφία και θέλει να μάθει ποιά είναι τα απαραίτητα plugins που πρέπει να έχει κάποιος στο Photoshop για denoise,πορτραίτα και διάφορα άλλα.
Ακόμα χρειάζεται και ένα πρόγραμμα με έτοιμα εφφέ για τις φωτογραφίες.Έχετε να μου προτείνετε κάποιο;

Δεν έχει πρόβλημα να αγοράσει κάποια plugins.Απλα πρώτα θα κοιτάξει ποια είναι τα καλύτερα και ποια χρειάζεται τελικά και μετά θα αποφασίσει.

onone software, nik software, topaz labs είναι μερικες από τις εταιρίες που εξειδικεύονται σε plugins. Για πορτραιτα portrait proffesional και portraiture

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μήπως ξέρετε και κάποιο πρόγραμμα με έτοιμα εφφέ για παιδικές φωτογραφίες?

Δείξε μας με παράδειγμα τι εννοείς και τι ψάχνεις γιατί νομίζω ότι έχεις μπερδευτεί και εσύ

Αυτό που εννοώ είναι κάποια έτοιμα εφφέ ή πλαίσια ή δεν ξέρω κι εγω τι είναι που τα χρησιμοποιείς σε κάποιες φωτο όπως μπαλόνια ή αστεράκια ή οτιδήποτε άλλο. Έτοιμα πλαίσια που απλά βάζεις την φωτο. Δεν ξέρω αν έχεις δει φωτο απο βάπτιση ή γάμο που βάζουν κάποιες φωτογραφίες σε πλαίσιο .Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός

onone software photoframes έχω δοκιμάσει και έχει και τέτοια.
κάπου είχα δει και κάτι akvis suite αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.

Πάντως αυτά έχουν περισσότερο νόημα για εκτυπωμένες φωτογραφίες και κυρίως σε book όπου τα πλαίσια γεμίζουν και την σελίδα. Εκεί υπάρχουν πολλές λύσεις

Για εκτυπωμένες φωτογραφίες και books μιλάω κι εγω, συγνώμη που δεν το διευκρίνησα.

Τα δοκίμασα... οι προσομοιώσεις φίλμ πολύ καλές, ειδικά σε fuji velvia, provia και διάφορα kodak, προσθέτουν όμως λίγο θόρυβο. Δειγμα δεν, είμαι από κινητό :-)