Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Όταν κάνεις απεγκατάσταση ρίξε μια μάτια c: users/xxxx/Appdata/ και σβήσε τα πάντα της adobe
Επίσης μες στο host

C:\Windows\System32\drivers\etc

Μάλλον πρέπει να απευθυνθείς στο support της adobe, συνήθως απαντάνε εντός 24 ωρών. Δώσε όσο πιο πολλά στοιχεία μπορείς, υπολογιστή, λειτουργικό κ.λ.π. τα πάντα όλα, κάνε κι ένα search με λέξεις κλειδιά στο forum τους.

Δημήτρη, στο forum τους το έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Το chat όποτε δοκίμασα είναι κλειστό και τέλος υπάρχει ένα τηλέφωνο το οποίο μάλλον είναι λάθος ή δεν ισχύει για την Κύπρο.

Αυτή την στιγμή είναι ανοιχτό το chat, έχω κάποιον και περιμένει να του πω τι θέλω. Χρειάζεται λίγη υπομονή...

Τι να πω? Το chat πάντως χθες ήταν ανοιχτό μου απάντησαν μετά από αναμονή ~5 λεπτά. Το κακό είναι ότι πρέπει να "στηθείς" και να περιμένεις γιατί αν δεν απαντήσεις σε πετάει και πάνε στον επόμενο...

Απίστευτο! Βρήκα τη λύση ... και έχουν σπάσει τα νεύρα μου περισσότερο!!!
Το πρόβλημα ήταν η τελευταία έκδοση του adobe camera raw.
Έβαλα την προηγούμενη κι όλα καλά!
Δεν είναι όμως σπάσιμο? Τόσες ώρες άδικα για μια βλακεία της εταιρείας!

Σύνηθες το φαινόμενο, πάντα κρατάω ένα αντίγραφο του προηγούμενου αρχείου εγκατάστασης (αν υπάρχει) έως ότου βεβαιωθώ ότι η φρέσκια έκδοση είναι πλήρως λειτουργική!

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αναφορά παλαιότερα, αλλά με την ευκαιρία της σχετικής συζήτησης στο νήμα των κινητών, θυμίζω ότι υπάρχει και η δωρεάν έκδοση Adobe Photoshop express που τρέχει σε win, Android, OS και έχει αρκετά καλές δυνατότητες βασικής επεξεργασίας: https://www.photoshop.com/products/photoshopexpress

Re: Απάντηση: Περί photoshop...όλες οι εκδόσεις

Δεν ξέρω αν έχει γίνει αναφορά παλαιότερα, αλλά με την ευκαιρία της σχετικής συζήτησης στο νήμα των κινητών, θυμίζω ότι υπάρχει και η δωρεάν έκδοση Adobe Photoshop express που τρέχει σε win, Android, OS και έχει αρκετά καλές δυνατότητες βασικής επεξεργασίας: https://www.photoshop.com/products/photoshopexpress

Είναι πολύ καλό θα έλεγα!!! Βασικά έχει όλες τις βασικές ρυθμίσεις και δυνατότητες που χρειάζεται ένας μέσος χρήστης για να κάνεις απλές και γρήγορες βελτιώσεις στις φωτογραφίες του.
Δεν ξέρω εάν ισχύει και σε άλλους άλλα σε 3 υπολογιστές που το έχω νιώθω ότι καθυστερεί κάπως κάποιες φορές και σαν να λαγκάρει, θέμα που δεν το έχω συναντήσει στις κανονικές και πιο βαριές εκδόσεις του photoshop που χρησιμοποιώ.

Δεν θα το προτεινα για τιποτα αλλο εκτος απο μικρες εικονες για facebook / instagram. Ειναι πάναργο και η ποιοτητα επεξεργασίας - output αρχειου ειναι τραγικη!

Μια απλή συμβουλή για όσους πιθανόν δε γνωρίζουν. Ανοίγουμε τη φωτογραφία μας σε camera raw και στο profile βλέπουμε adobe color εμείς επιλέγουμε camera standard. Θα δούμε τα πραγματικά χρώματα της κάμερας μας ...και όχι μόνο....που είναι ανώτερα από της adobe....ισχύει μόνο σε αρχεία RAW.
...ισχύει και στο Lightroom

Απάντηση: Re: Περί photoshop...όλες οι εκδόσεις

Μια απλή συμβουλή για όσους πιθανόν δε γνωρίζουν. Ανοίγουμε τη φωτογραφία μας σε camera raw και στο profile βλέπουμε adobe color εμείς επιλέγουμε camera standard. Θα δούμε τα πραγματικά χρώματα της κάμερας μας ...και όχι μόνο....που είναι ανώτερα από της adobe....ισχύει μόνο σε αρχεία RAW.
...ισχύει και στο Lightroom

Με αυτόν τον τρόπο τα χρώματα που θα βλέπουμε στη δικιά μας οθόνη θα είναι ίδια και στις εκτυπώσεις;
Το εφάρμοσα, στο Lightroom, σε κάποιες φωτογραφίες και μου φάνηκαν τα χρώματα πιο ζεστά/κορεσμένα.

Απάντηση: Re: Περί photoshop...όλες οι εκδόσεις

Όχι το τι εκτυπώνεις εξαρτάται και από άλλους παράγοντες , τα χρώματα που βλέπεις στην οθόνη είναι ακριβή αν εχεις κάνει σωστό καλιμπραρισμα της οθονης και αφορούν αποκλειστικά αυτή ως μέσο απεικόνισης. Για να δεις τι θα εκτυπώσεις και πως αυτό θα φαίνεται τελικά πρέπει να κανεις το λεγόμενο proofing (μέσα στο LR ή στο PS) κάνοντας χρήση σωστού color profile για τον printer σου και το χαρτί σου και να τελειοποιήσεις τη φωτό σου για εκτύπωση.