Περί photoshop, πλήρες πρόγραμμα επεξεργασίας... όλες οι εκδόσεις

Re: Photoshop - φίλτρο για υποβρύχιες λήψεις

thanks!
Βεβαια απο αυτες εγώ μόνο την 2η και την 5η εβγαλα καθώς στις αλλες είμαι μέσα... Γενικώς πήραμε δυο μηχανες και τις καταυχαριστηθήκαμε. Και έτσι μου άνοιξε η όρεξη γιά κάτι καλύτερο. Οι φωτογραφίες όπως βγήκαν κανονικά είναι πολύ μέτριες και χρώματα, αντίθεση, ευκρίνεια δεν λένε και πολλά. Στο Photoshop κάτι σώνεται αλλα και πάλι βλέπεις τις περιορισμένες δυνατότητες του πλαστικου φακού, του μέτριου αρνητικού και της σταθερής έκθεσης.

Bleach Bypass plug in για το Photoshop

Πολύ ωραίο plug-in φίλτρο για το Photoshop (δωρεάν στην βασική του έκδοση που αρκεί...) για να δώσει το εφε Bleach Bypass.

http://www.redpawmedia.com/bleachbypass.html

Χρησιμοποιήται πολύ συχνά σε ταινίες με πιό γνωστές το Saving Private Ryan και το 3 Kings (μια με τον Clooney αμέσως μετά τον πρώτο πόλεμο στο Ιρακ, την παίζει και το Σταρ συνέχεια...)

Προσπαθούσα καιρό να το πετύχω μόνος μου αλλα τελικά βρήκα αυτό το plug in που κάνει όλη την δουλεία μόνο του.
Δοκιμάστε το!

Re: photoshop- how to

Πως μπορώ να ισιώσω την δεξιά μεριά?
Εκτός απ'τό να τον γκρεμίσω και να τον ξανακτίσω.

attachment.php

Attachments

• DSCN1137a.jpg
    DSCN1137a.jpg
    144.2 KB · Views: 170
Απάντηση: photoshop- how to

Προσωπικά σε τέτοια κτήρια προτιμώ να αφήνω μια ελάχιστη κλίση (σύγκλιση γραμμών) διότι έτσι έχει συνηθίσει το μάτι να βλέπει, είναι θέμα οπτικής. Αλλά το PS έχει τεράστιες δυνατότητες για διορθώσεις. Απλώς χρειάζεται ν απηγαίνουμε λίγο πιο πίσω και να έχουμε ένα πιο μακρίνό πλάνο, ώστε α έχουμε περισσότερο χώρο για διορθώσεις προοπτικής και για κοψίματα.

Re: photoshop- how to

Συμφωνώ με μια μικρη κλίση.
Εκτός από θέμα οπτικής νομίζω ότι δίνει και μια πιο τρισδιάστατη αίσθηση στη φωτογραφία.

Απάντηση: photoshop- how to

Το ιδανικό θα είναι να μπορούμε να βρεθούμε ακριβώς στη μέση του ύψους του κτιρίου που φωτογραφίζουμε (έχω επιστρατευσει γερανό γι αυτή τη δουλειά)
Ή να χρησιμοποιήσουμε φακό διόρθωσης προοπτικής PC (perspective correction).

Last edited:
Απάντηση: Ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Photoshop

και δυο δικες μου απο καλαβρυτα που ειχα παει το χειμωνα

Γειά σου συνονόματε.
Όμορφες γωνιές της ελληνικής φύσης και καλή μετατροπή σε α/μ.
Μια παρατήρηση στη δεύτερη: Καλό θα ήταν να αφαιρέσεις το μισό αυτοκίνητο αριστερά καθώς και το ζευγάρι γιατί στη θέση που βρίσκεται μάλλον δεν κολακεύει. Θα μπορούσες να το φέρεις ίσως πιο κοντά ώστε να γίνει μέρος του τοπίου.

Φιλικά
Βασίλης

Υ.Γ Και μια παρατήρηση που μας αφορά όλους: Ποτέ στην ύπαιθρο και στο δάσος με ομπρέλλα!! Κίνδυνος , προσελκύει τους κεραυνούς!

Last edited:
Απάντηση: Ασπρόμαυρη φωτογραφία στο Photoshop

Βασίλη, γειά!

Μου αρέσει πολύ η 2η.Λίγο crop και το αυτοκίνητο εξαφανίζεται...

Μπράβο!!Ωραίος...:a0210:

Shadows/Highlights στο Photoshop

Όλοι μας έχουμε τραβήξει φωτογραφίες με μεγάλο δυναμικό εύρος, με αποτέλεσμα άλλοτε να έχουμε καμένα highlights και φωτεινες τις σκιές και άλλοτε σκούρες, μαυρίλα στα σκιές και σωσμένα τα highlights.

Κι όμως το PS μπορεί να μας βοηθήσει να σώσουμε κάπως τις φωτογραφίες μας. Παρακάτω θα παραθέσω κάποια παραδείγματα για τις απαραίτητες αλλαγές σε νυχτερινές φωτογραφίες.

Εδώ έχουμε δυο φωτογραφίες. Μετατροπή από αρχείο .raw . Στην πρώτη αφήνουμε το μετατροπέα να υποεκθέσει τη φωτογραφία (1 στοπ) για να σώσει τα φωτεινά, αλλά ο ουρανός είναι μαύρος. Στη δεύτερη κρατούμε την έκθεση σταθερή (0,0) και ο ουρανός φωτίστηκε, αλλά δεν υπάρχει πολύ λεπτομέρεια στο κτήριο, εκεί που το χτυπά το φως.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• Document Name+1.JPG
    Document Name+1.JPG
    93 KB · Views: 168
  • Document Name+2.JPG
    Document Name+2.JPG
    100.6 KB · Views: 167
Last edited: