Re: Nova EMMs και CCcam attack;
Για απρεπείς χαρακτηρισμούς και προς άλλο μέλος και επίσης παράβαση κανονισμών ... Αυτά αφορούσαν θέμα στην "Επί παντός". Δεν έχουν καμμία σχέση με τα δορυφορικά...
Θα μου επιτρέψεις να τονίσω κάτι που είναι βασικό.
Η λειτουργία του forum έχει κανόνες. Οι κανόνες αυτοί πρέπει να είναι σεβαστοί απο όλους όσους γράφουν εδώ, ανεξαιρέτως.
Υπάρχουν δε, για να προστατεύουν τίς σχέσεις μεταξύ των μελών αλλά και για να αποτελούν "μπούσουλα" για τη διαχείριση. Η ερμηνεία στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι (ευτυχώς) μονοσήμαντη.
Μισό λεπτό, να βάλουμε τα πράγματα σε μια ρεαλιστική βάση ...
Κάθησα και ξαναδιάβασα το νήμα στο οποίο παρεκτράπη φραστικά ο Παναγιώτης. Και υπήρξαν όχι ενα αλλά τέσσερα warnings απο τρείς διαφορετικούς γράφοντες, εκ των οποίων ένας ήμουν εγώ.
Συνονόματε, ξέρουμε και οι δύο μας πολύ καλά οτι ΔΕΝ είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, αρα δεν είναι δυνατόν να κριθούν όλες με τον ίδιο τρόπο.
Εκείνο που έχω παρατηρήσει (και δεν το λέω ως μομφή) είναι οτι κάποιοι έχουν σαφέστατη διάθεση για "συγκρούσεις" κάθε τύπου και μορφής. Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι αδύνατον να γίνει ανεκτό. Δε σου κρύβω οτι πολλές φορές καποιοι με φέρνουν στο "αμήν", όχι επειδή απλά επιμένουν αλλά επειδή καταλαβαίνουν οτι προκαλούν και συνεχίζουν επίτηδες για να πέσει το ban και να γίνουν ήρωες ή μάρτυρες.
δεν υπαρχει καμια διαφοροποιηση απλων μελων ,Δχστων,Sm's μελων Σωματειου Avclub και ΔΣ Σωματειου Avclub παρα μονον στον βαθμο ευθυνης που ο καθενας μας στις παραπανω κατηγοριες εχει
Θα ηθελα να ζητησω λοιπον να σταματησουμε την οποια δημιουργια λανθασμενων εντυπωσεων που μονον κακο κανει στην κατηγορια και στο Avclub
Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό δεν αφορούσε την συγκεκριμένη κατηγορία, επειδή αναγνωρίζω (και όλοι μας νομίζω) οτι η προσφορά σου στον τομέα των Δορυφορικών είναι μεγάλη, κατ' εξαίρεση θα σου δωθεί το βήμα να εκθέσεις τις απόψεις σου, με τον όρο ότι οτιδήποτε θελήσεις να γράψεις, θα πρέπει να είναι απόλυτα σύννομο με τους κανονισμούς που διέπουν το forum μας.
Τα bold είναι τονισμένα από μένα.
Θα ξεκινήσω από το τελευταίο. Διάβασα πολύ καλά τον κανονισμό και συγκεκριμένα την παράγραφο 2.6. Εδώ λοιπόν στο 2.6.α γράφει πως "Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα.". Θα ασκήσω λοιπόν κόσμια κριτική στην ΔΟ του avclub για τον τρόπο λειτουργίας τους, τις αποφάσεις τους αλλά και τον κανονισμό τον ίδιο.
Ο Larry (που αναφέρεται ως SM γι' αυτό τον αποκάλεσα έτσι) γράφει πως "δεν υπαρχει καμια διαφοροποιηση απλων μελων ,Δχστων,Sm's μελων Σωματειου Avclub και ΔΣ Σωματειου Avclub". Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Στην περιοχή "Επί παντός" και στο θέμα "που πάει η γλώσσα μας" δέχτηκα την επίθεση του χρήστη αλλά και Super Moderator Γιάννη Χατζηγεωργίου, ο οποίος με αποκάλεσε "λασπολόγο εθνομηδενιστή που φοράει παρωπίδες σε κάθε τι ελληνικό". Επίσης με την αναφορά του με μειώνει ατομικά αφού αποδίδει χαρακτηρισμό στις θέσεις μου ως "αέρινα υπερφίαλα θέσφατα", αλλά και μειώνει το γλωσσικό γνωστικό μου επίπεδο με τον χαρακτηρισμό "την πλήρη άγνοιά του σχετικά με τη γλωσσική υπόσταση και την αξία της." (τα παραπάνω είναι από τη δημοσίευσή του στο
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1267969&postcount=416 ). Το τι οδήγησε τον Super Moderator Γιάννη Χατζηγεωργίου σε αυτή του τη δημοσίευση είναι πραγματικά αδιάφορο. Ως Super Moderator, δηλαδή ενός μέλους με θεσμικό ρόλο την τήρηση του κανονισμού, όφειλε πρώτα αυτός να τηρεί το άρθρο 2.6.β του κανονισμού που αναφέρει "
β) Δεν επιτρέπονται επιθέσεις σε άλλους χρήστες ή Διαχειριστές. Συγκεκριμένα, η δυσφήμιση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το μέλος και σε περίπτωση υποτροπής περιορισμός πρόσβασης του μέλους για ένα χρονικό διάστημα.". Αντί λοιπόν η ΔΟ (ΓΔ,ΑΓΔ) να τιμωρήσει τον συγκεκριμένο Super Moderator που ξεπέρασε τα όρια, δεν έλαβε κανένα απολύτως μέτρο, ούτε καν μία δημόσια επίπληξη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αίσθημα αδικίας στον γράφοντα αυτή τη δημοσίευση. Άρα αυτό που γράφει ο Larry όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω δυστυχώς δεν ισχύει.
Τι προβλέπει όμως ο κανονισμός σε τέτοια θέματα; 2.6.γ, "
Ενστάσεις, και υποδείξεις για ύπαρξη τέτοιων συζητήσεων δεν επιτρέπεται να γίνονται σε νέα δημοσίευση, αλλά με αποστολή προσωπικού μηνύματος στους Διαχειριστές. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται με ταυτόχρονο περιορισμό πρόσβασης του μέλους για ένα χρονικό διάστημα.". Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, όταν κάποιος από τη ΔΟ παραβαίνει τον κανονισμό, ο θιγόμενος το μόνο που του επιτρέπεται να κάνει είναι να στείλει pm. Όλα, εν κρυπτώ δηλαδή, χωρίς να δίνεται δικαίωμα στον θιγόμενο να υπερασπιστεί την θέση του. Έχω γράψει πολλές φορές στο φόρουμ πως από τον κανονισμό δέχομαι μόνο όσα άρθρα συνάγουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το παραπάνω άρθρο λοιπόν δεν συνάγει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και έτσι δε το αποδέχομαι. Οι διαδικασίες πρέπει να είναι ανοιχτές και διάφανες. Γι' αυτό λοιπόν έκανα μία δημόσια πρόταση μομφής κατά του Super Moderator Γιάννη Χατζηγεωργίου, στην οποία ζητούσα οι πράξεις τους να κριθούν δημόσια από τα μέλη, με ψηφοφορία ή άλλο τρόπο. Μία πρόταση που φυσικά δεν περιλαμβάνεται στον κανονισμό, δεν προβλέπεται στο φόρουμ (και ίσως και σε κανένα άλλο φόρουμ) όμως συνάγει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ως θιγόμενος ζητούσα δικαιοσύνη και η ολιγαρχία της ΔΟ δε μπορούσε να μου την εξασφαλίσει, αφού ήδη με τη στάση της είχε επιτρέψει στον Super Moderator να παραβαίνει τον κανονισμό.
Και φτάνουμε στον ΑΓΔ, Σπύρο Σούρλα, ο οποίος κρίνοντας την πρόταση μομφής μου την ενέταξε στην κατηγορία ανέκδοτα γράφοντας "Δεν κατανοώ γιατί το νήμα έμεινε εδώ και δέν μεταφέρθηκε στά Ανέκδοτα."
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1268333&postcount=3 , παραβιάζοντας έτσι και αυτός το άρθρο 2.6.β του κανονισμού (χλευασμός). Στην ερώτησή μου προς τον ΑΓΔ αν αυτή είναι η επίσημη απάντηση της ΔΟ στο αίτημά μου, μου απάντησε θετικά. Μετά από αυτό, έχοντας βγει εκτός εαυτού έκανα την δημοσίευση εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1268438&postcount=456 η οποία και οδήγησε στο 7ήμερο ban μου. Είναι φανερό πως η αντίδρασή μου είχε να κάνει με το ότι οι διαδικασίες που έγιναν απέδειξαν πως αντίθετα με ότι ισχυρίζεται ο Larry, δεν είναι όλοι ίσοι. Δυστυχώς όχι, δεν είναι. Τα μέλη της ΔΟ και οι φίλοι τους έχουν κάθε δικαίωμα να καταπατούν το 2.6 άρθρο αλλά για τους άλλους επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές. Έχω 2000 δημοσιεύσεις στο φόρουμ, οι περισσότερες θέλω να πιστεύω ουσίας. Δεν διαγράφηκα για το παραπάνω post, διαγράφηκα γιατί δημόσια αμφισβητώ τον παπικό τρόπο εφαρμογής εξουσίας από την ΔΟ. Κατά τη γνώμη μου γι' αυτό διαγράφηκα.
Larry, ως νέος πρόεδρος του συλλόγου οφείλεις να κάνεις τον κανονισμό δημοκρατικότερο ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα σαν το παραπάνω. Τα άτομα της ΔΟ δεν είναι Πάπες. Οφείλουν να υπόκεινται σε έλεγχο, όπως όλοι, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες.
Θέλω να γράψω και κάτι για το ban ως πράξη, τόσο το δικό μου όσο και γενικά. Το ban όπως επιβάλλεται διέπεται από φασίζουσα νοοτροπία, γιατί σε αυτόν που του επιβάλλεται δε μπορεί όχι μόνο να ποστάρει αλλά και να διαβάσει το φόρουμ. Δε μπορεί να απαντήσει στο θέμα του. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει μία περιοχή όπου θα δημοσιεύεται το ban με το αιτιολογικό του και κάθε banned χρήστης θα έχει δικαίωμα να απαντήσει και να υπερασπίσει τη θέση του στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο banned χρήστης θα πρέπει να μπορεί να διαβάσει το φόρουμ, απλώς θα του αφαιρείται το δικαίωμα να δημοσιεύσει σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή εκτός αυτής που ανέφερα παραπάνω. Αυτή είναι μία δίκαιη αντιμετώπιση.
Σήμερα, μία εβδομάδα μετά το ban μου τα προσβλητικά σχόλια ΑΓΔ και SM παραμένουν. Συνεπώς η ΔΟ θεωρεί πως καλώς βρίσκονται εκεί που βρίσκονται και δε συμβαίνει τίποτα το μεμπτό. Αυτό το αφήνω λοιπόν στην κρίση όλων των μελών του φόρουμ.
Μίλησα στο τηλέφωνο με τον Larry που προσπάθησε να μου εξηγήσει το δίκαιο του ban. Αν λοιπόν συμφωνεί με τα πεπραγμένα των ΑΓΔ και SM, τότε ναι, το ban ήταν δίκαιο. Αν θέλει να αλλάξει κάτι (ως νέος πρόεδρος συλλόγου) στο φόρουμ προς το δικαιότερο, να αρχίσει από την ΔΟ.
Ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να εκθέσω τις απόψεις μου, δε θα επανέλθω στο συγκεκριμένο θέμα. Στο φόρουμ θα συνεχίσω να γράφω, κυρίως γιατί υπάρχουν μέλη που έχουν θετική γνώμη για μένα και δε θέλω να τους στερήσω τη συμμετοχή μου.