ΠΕΡΙ RAINBOW EFFECT...

thankin

Supreme Member
17 April 2009
5,923
thessaloniki
Επειδή ως γνωστό πολύ λόγος γινεται για τα ουράνια τοξα είδικα των προβολέων με 3 ή 4 ζώνες στον τροχό , και συχνα τα εμπειρότερα μέλη του φόρουμ συμβουλέυουν τους υποψήφιους να δούν πρώτα αν είναι "ευαίσθητοι" στο φαινόμενο και αν οχι να προχωρήσουν προς προβολέες αυτής της τεχνολογίας επισυνάπτω ένα βιντεάκι που βρήκα από τον optoma hd-200x ένα προβολέα ΗD κοντά στο χιλιάκο από τους "αξιοπιστους" της κατηγορίας. Αυτό το κάνω γιατί είναι γνωστό στην Ελλάδα εκτός από 1-2 χώρους στην Αθήνα δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να δει κάποιος και να τεστάρει προβολείς. Σε αυτό το βιντεάκι πραγματικά το rainbow βγάζει μάτια και κυριολεκτικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα κάτσει να σε μια τέτοια θεαση και δεν θα ενοχληθεί, σε σημείο που θεωρώ ότι όταν μιλάμε για προβολείς κάτω απο τα 2 χιλ- τους 6-ζωνικούς τροχούς (χωρίς βέβαια να είμαι βέβαιος και για αυτούς) των dlp τους εξαιρώ- η αγορά ενός 3lcd προβολέα μάλλον για μένα είναι μονόδρομος ως τα 1700-1800 ευρώ.

http://www.youtube.com/watch?v=iCP0BmkOPxc&feature=related

αυτό δεν είναι rainbow effect, αυτό είναι "ποιός πέταξε το χρωματιστό πάπλωμα στην οθόνη"!!!!!
Αυτό ακόμα και τυφλός το βλέπει, όχι ευαίσθητος σε rainbow!!!

Re: Απάντηση: ΠΕΡΙ RAINBOW EFFECT...

ασχετο το βιντεακι. δεν δειχνει καν το rainbow effect.
Δλδ αυτό που παίζει συνεχώς στα πρόσωπα των ηθοποιών τι είναι? Ιλαρά? Δεν ειρωνεύομαι αλλά ας μας το εξηγήσει κάποιος με απλά λόγια. Αυτό που φαίνεται στο βίντεο τι είναι?

Όπως και σε αυτό το βιντεάκι του πολυδιαφημιζομένου (έχει τις χάρες του δεν λέω value of money για 1080p) δεν είναι ξεκάθαρο - οχι τόσο σοκαριστικά ενοχλητικό όσο το πρώτο- το oυρανιο τόξο στα πρόσωπα και στο δέρμα?
http://www.youtube.com/watch?v=sAgbhJk8AnE&NR=1

Η μόνη στιγμή που φαίνεται το rainbow στο φιλμάκι, είναι στο 26-27 δευτερόλεπτο στις απότομες κινήσεις που κάνει το ζωάκι (τη μια για να καταπιεί και την άλλη για να το χαϊδέψουν). Πουθενά αλλού δεν βλέπω την παρουσία ουράνιου τόξου..

παιδιά σόρυ αλλά δεν μπορώ να διαβάζω άλλο ......

τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε ???????να δείτε το rainbow effect μέσα απο την lcd οθόνη του υπολογίστη σας????έλεος....

αυτό το τεστάκι είναι για να το βάλεις στον προβολέα και να δείς...και μάλιστα είναι παραπλανητικό σε ένα βαθμό...έχει το απόλυτο κοντραστ ασπρο μάυρο να κινούνται με ταχύτητα στην οθονη...σε πολλές ταινίες το έχετε δει αυτό;;;

είμαι απο τους ελάχιστους για να μην πω ο μοναδικός μέσα στο φορουμ που λέει ότι καλοί ειναι οι dlp αλλά καλό είναι και να τεστάρουμε και για την ελάχιστη πιθανότητα να ενοχλούμαστε σοβαρά......

για το φίλο thankin αυτό το ασπρό μαυρο στην εναλλαγή είναι η καλύτερη πρόκληση για rainbow effect ...και για αύτο το κλιπάκι είναι ασπρόμαυρο....

το συγκεκριμένο ausmedia αν και βάζει λάδι στη φωτιά για το rainbow....είναι άκρως ''αντικειμενικο'' προς τη μεριά των lcd για αυτο και θα το συνιστούσα μόνο για ακαδημαικό ενδιαφέρον....

Απάντηση: Re: ΠΕΡΙ RAINBOW EFFECT...

παιδιά σόρυ αλλά δεν μπορώ να διαβάζω άλλο ......

τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε ???????να δείτε το rainbow effect μέσα απο την lcd οθόνη του υπολογίστη σας????έλεος....

αυτό το τεστάκι είναι για να το βάλεις στον προβολέα και να δείς...και μάλιστα είναι παραπλανητικό σε ένα βαθμό...έχει το απόλυτο κοντραστ ασπρο μάυρο να κινούνται με ταχύτητα στην οθονη...σε πολλές ταινίες το έχετε δει αυτό;;;

είμαι απο τους ελάχιστους για να μην πω ο μοναδικός μέσα στο φορουμ που λέει ότι καλοί ειναι οι dlp αλλά καλό είναι και να τεστάρουμε και για την ελάχιστη πιθανότητα να ενοχλούμαστε σοβαρά......

για το φίλο thankin αυτό το ασπρό μαυρο στην εναλλαγή είναι η καλύτερη πρόκληση για rainbow effect ...και για αύτο το κλιπάκι είναι ασπρόμαυρο....

το συγκεκριμένο ausmedia αν και βάζει λάδι στη φωτιά για το rainbow....είναι άκρως ''αντικειμενικο'' προς τη μεριά των lcd για αυτο και θα το συνιστούσα μόνο για ακαδημαικό ενδιαφέρον....

παιδί, όχι δεν προσπαθούμε να δούμε το RBE από την οθόνη μας.
Προσπαθούμε να ξεδιαλύνουμε σιγα-σιγα έναν φίλο....

Mπα στο τεστάκι όλα καλα δεν βλέπω κάτι ενοχλητικό αλλά δεν ξέρω αν τα πράγματα είναι τόσο απλά!

καλό είναι λοιπόν φίλε μου να το διευκρινίζουμε ώστε να αποφεύγονται ...τυχόν ....χαρωπές φατσούλες του στύλ.....α τι ωραία δεν βλέπω καθόλου rainbow...όλα μια χαρά....

Φίλε libair,
Τωρα που διαβάζω το thread έχεις δίκιο.
Ο φίλος είναι πολύ μπερδεμένος. Επρεπε να είχα γράψει εξαρχής την σκοπιμότητα του video που παρέθεσα.

Τουλάχιστον κάναμε ένα βήμα μπροστά, γιατι το πρώτο βιντεο του thankin δεν είχε να κάνει με το RBE

Επειδή ως γνωστό πολύ λόγος γινεται για τα ουράνια τοξα είδικα των προβολέων με 3 ή 4 ζώνες στον τροχό , και συχνα τα εμπειρότερα μέλη του φόρουμ συμβουλέυουν τους υποψήφιους να δούν πρώτα αν είναι "ευαίσθητοι" στο φαινόμενο και αν οχι να προχωρήσουν προς προβολέες αυτής της τεχνολογίας επισυνάπτω ένα βιντεάκι που βρήκα από τον optoma hd-200x ένα προβολέα ΗD κοντά στο χιλιάκο από τους "αξιοπιστους" της κατηγορίας. Αυτό το κάνω γιατί είναι γνωστό στην Ελλάδα εκτός από 1-2 χώρους στην Αθήνα δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να δει κάποιος και να τεστάρει προβολείς. Σε αυτό το βιντεάκι πραγματικά το rainbow βγάζει μάτια και κυριολεκτικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα κάτσει να σε μια τέτοια θεαση και δεν θα ενοχληθεί, σε σημείο που θεωρώ ότι όταν μιλάμε για προβολείς κάτω απο τα 2 χιλ- τους 6-ζωνικούς τροχούς (χωρίς βέβαια να είμαι βέβαιος και για αυτούς) των dlp τους εξαιρώ- η αγορά ενός 3lcd προβολέα μάλλον για μένα είναι μονόδρομος ως τα 1700-1800 ευρώ.

http://www.youtube.com/watch?v=iCP0BmkOPxc&feature=related

Φίλε μου εαν βλέπεις τέτοιο πράμμα σε DLP έστω και του 500άρικου μην ψάχνεσαι για τροχούς 4 ή 6 χρωμάτων......βουρ στον οφθαλμίατρο!:D

Παιδιά δεν υπάρχει τρόπος να δει κανείς rainbow από την οθόνη του υπολογιστή του παρά μόνο με ειδικό demo software που να προσομοιάζει με το σωστό framerate την κίνηση του χρωματικού τροχού στον DLP.

Το rainbow είναι αντίδραση του ματιού - εγκεφάλου σε συγκεκριμένο μηχανικό φαινόμενο το οποίο μπορεί ΔΕΝ μπορεί να αποτυπωθεί σε ένα video αρχείο. Αυτό που βλέπετε στο video είναι στην καλύτερη περίπτωση το πως θα μπορούσατε να εκλάβετε το rainbow AN το βλέπετε στην πραγματικότητα.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Φίλε libair,
Τωρα που διαβάζω το thread έχεις δίκιο.
Ο φίλος είναι πολύ μπερδεμένος. Επρεπε να είχα γράψει εξαρχής την σκοπιμότητα του video που παρέθεσα.

Τουλάχιστον κάναμε ένα βήμα μπροστά, γιατι το πρώτο βιντεο του thankin δεν είχε να κάνει με το RBE
Για να βοηθείσετε λίγο παραπαπώ ΤΕΛΙΚΑ αυτές οι χρωματικες εναλλαγές στο αρχικό βιντεάκι με τι έχουν να κάνουν αν όχι με ουρανια τόξα? Ή τις βλέπω μόνο εγώ οπότε να κλείσουμε το θέμα?

Για να βοηθείσετε λίγο παραπαπώ ΤΕΛΙΚΑ αυτές οι χρωματικες εναλλαγές στο αρχικό βιντεάκι με τι έχουν να κάνουν αν όχι με ουρανια τόξα? Ή τις βλέπω μόνο εγώ οπότε να κλείσουμε το θέμα?

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι, πάντως σίγουρα δεν είναι rainbow. Μπορεί το βιντεάκι να είναι "πειραγμένο" για να σου δώσει μια εντύπωση για το πως είναι να βλέπεις rainbow, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό το φαινόμενο.

... και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι λίγο αποτυχημένη προσπάθεια επίδειξης, καθώς το rainbow σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο έντονο και πανταχού παρόν. Υπάρχουν συγκεκριμένες σκηνές (σκοτεινές με λίγα φωτεινά σημεία, ασπρόμαυρες ταινίες κλπ) όπου γίνεται της...μουρλής, αλλά σε τέτοιες σκηνές όπως αυτή στο demo δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Αυτά σας τα γράφει κάποιος που όχι απλά βλέπει rainbow αλλά σε τέτοιο βαθμό που δε θα έπαιρνε DLP ούτε χάρισμα....