Περί Σαββόπουλου...

που ειδες να συγκρινει καποιος Πουλικακο με Σαββοπουλο ? να προσεξεις ομως το ποστ 349 μου εγραψες, προσεξετο καλα να δεις ποιος ξεφτιλίζει ποιον .

Eγω το εχω δει, εσυ να βγαλεις παρωπιδες. Ο επαγγελματιας μπουρδολογος, του οποιου ο αλλος που εφαγε μονιμο μπαν μας εβαζε σελιδες επι σελιδων μπουρδολογιας, ιδρωνει ξειδρωνει αλλα την αφαγε την ξεφτιλα online και δεν ειχε συνηθισει τετοια. Επραττε παντα σε ασφαλες περιβαλον, σφουγγοκωλαριων. Και σημερα 40 χρονια μετα αντιλαμβανομαστε ποσο ****** ηταν ο μεν Θεος συγχωρεστον "δεν ηξερε τι εκανε" και ποσο οξυδερκης ο δε.
Του ειπε την αληθεια που τον αφορα καταμουτρα.

Αρχειακο !
:ROFLMAO:

Μόνο το "Μεταφορές Εκδρομές Ο Μήτσος" πιστεύω πως αξίζει από Πουλικάκο.
Και ο Νιόνιος για μένα, τελειώνει στην ¨Ρεζέρβα" ως Σαββόπουλος. Μετά το ρίχνει στην κονόμα.
Στο "Μεταφοραι εκδρομαι" υπαρχει ΕΝΑ τραγουδι που ξεχωριζει. Τραγουδαρα που παιζει και στο φιλμ Αλντεμπαραν. Το Πρωτο: σκονη, πετρες, λασπη...
Ολα τα αλλα ειναι τραγουδακια πανω κατω.

Το αλμπουμ που εγινε γνωστο και αγαπηθηκε πραγματικα απο το κοινο εκεινο τοτε ηταν το Crazy Love στου Ζωγραφου.
Αλλα αμα προσεξεις κανενα τραγουσι δεν ειναι συνθεση δικη του. Ολα ξενες διασκευες.

Ενας συμφορουμιτης τον παρομοιαζει με τον Ζαππα... Ασχετο απο το αν ο Ζαππα ειναι τοσο αποδεκτος μουσικα, για μενα μεσα στα 100 κρατας τα 10, και οχι σαν τι μουρη πουλαγε, (βλακειουλες του υπερεγω του δηλαδη), δεν βλεπω σε τιποτα ποιαδηποτε μουσικη σχεση. Ουτε καν οργανικη.

Αλλα ενταξει το νημα δεν ειναι του Πουλικακου, οχι ακομα, αν και το καλυτερο του τραγουδι ειναι ενα τελευταιο "Ανοιξε Πετρο ανοιξε", οχι κατι σημαντικο μουσικα αλλα τουλαχιστον ανθρωπινα συγκινητικο.

Παντως αυτο που λεει ο Ζαγγογιαννης. Δεν ηταν 100% στα μυαλα του. Απο νεαρης ηλικιας. Ηταν μεγαλοαστος και παμπλουτος. Και εμεινε στην ψαθα. Χιππυς Ελληνας, με ολο διαμονες στα γραντ χοτελ της Ευρωπης.
Μαντεψτε απο τι ; Οχι δεν μοιρασε στους φτωχους.

Λοιπον καμμια συγκριση με Σαββοπουλο ακομα και σε αυτο, το κοινωνικο κομματι. Οπου δουλευε σερβιτορος και αχθοφορος, φτωχος νεος που εγκατελειψε τις σπουδες, και εμενε φιλοξενουμενος στην Αθηνα για να μοιρασει την μουσικη του στους κατεχοντες, στις αρχες.

Και να πω κατι προς αυτο που λεει ο Kosh.
Oτι ηταν σαφως καλυτερος στιχουργος απο συνθετης.
Δεν θα συμφωνησω και θα εξηγησω με απτο παραδειγμα απο την εμπειρια μου στο εξωτερικο.

Μου εχει τυχει να βαλω Σαββοπουλο να παιζει, και αιφνης η ομυγηρη να τσιμπαει, να τσιταρει. Τι ειναι αυτο ;
Και να αρχισει να ενδιαφερεται. Οταν τους λεω οτι υπαρχει και ποιηση πισω να θελουν να μαθουν περισσοτερα,.
Αυτο μου εχει συμβει μονο με Σαββοπουλο και Μικρουτσικο (οχι τα πρωτα τα πολιτικα τα υστερα με το Καββαδια)
Δεν εχει συνβει ουτε με Θεοδωρακη αν και τον γνωριζουν (συρτακι και ετσι) ουτε με Χατζιδακη ουτε καν με Ξαρχακο που η μουσικη του εχει κατι ονειρικο.
Ακουνε αλλα απο αποσταση.

Με Σαββοπουλο (και με Μικρουτσικο κυριως οταν ξεδινεται στο πιανο - ε δεν μπορει εκφραζεται η ποιηση) δεν υπαρχει αυτη η αποσταση, βλεπε απαθεια.

Ξαφνικα αναβουν οι αντενες.

Θυμαμαι επισης τους παρουσιαστες της εναρξης των Ολυμπιακων στην Αθηνα ! Οταν ειχε βγει ο Διονυσος (ετσι το ειπε καποιος) που δεν το ξεραν. Και ειχαν μεινει οι ανθρωποι με την δυναμη του Δυονυσιασμου του.

Οποτε και η μουσικη,.... μην πουμε οτι μουσικη του Σαββοπουλου παιχτηκε μεταλαγμενη απο βεντετες της πανευρωπαϊκης βαριετέ, και εγιανα σουξε απο Νταλιντα και Ντασσεν και χωρις να το ξερει κανεις και ηταν και οι χειροτερες (γιρταστικες) συνθεσεις του Διονυση ( Ντιρλαντα Καραγκιοζης)

Last edited:
Απλά παραθέτω τα λόγια ενός σπουδαίου κωμικού (Bill Hicks) τον οποίο έμαθα από μία εξίσου σπουδαία μπάντα (Tool) που samplaρανε αυτή την ατάκα του σε ένα κομμάτι τους. Νο translation needed...

“You see, I think drugs have done some good things for us. I really do. And if you don't believe drugs have done good things for us, do me a favor. Go home tonight. Take all your albums, all your tapes and all your CDs and burn them. 'Cause you know what, the musicians that made all that great music that's enhanced your lives throughout the years were rrreal fucking high on drugs. The Beatles were so fucking high they let Ringo sing a few tunes.”
Βλακείες λέει ο τύπος.

• Like
Reactions: Maestro
Βλακείες λέει ο τύπος.
Μα τελειως λεμε... Σε καποια φαση συνειδητοποιουν το πεπερασμενο της ζωης τους, πεφτουν στα ντρογκια γιατι εχουν λεφτα και μετα ζητουν εξηγησεις.

Ολοι οι σοβαροι μουσικοι που εχουν παρει ουσιες και εχουν παιξει με αυτες και μετα χωρις το λενε. Οταν ημασταν υπο επιρρηα νομιζαμε οτι παιζαμε παπαδες. Μετα οταν τα ξανακουγαμε καταλαβαιναμε οτι ηταν χαλια και προσπαθουσαμε νηφαλιοι.

Γιαυτο πεταχτηκαν και μουσικοι απο γκρουπ. Γιατι επαιρνανκαι δνε ξεραν τι καναν. Ενω κατεστρεφαν νομιζαν οτι εφτιαχναν.

Και οι κουρες για αυτο υπαρχουν. Αρκει να το κατανοησει καποιος και να μην ειναι επαρμενος οπως αυτος αυτου του γκρουπ.

Προσπαθώ να φανταστώ τι θα γράψει ο κόσμος χρόνια μετά για τον Νταλάρα :P

Κατι θετικο επισης ελπιζω, γιατι αν και δεν ειναι συνθετης στιχουργος εχει δωσει στιγμα στον Ελληνικο πολιτισμο.

Κοιτα και μεις εδω κατα 99% αποχαιρετηστηρια ευγνωμοσυνη εκφραζουμε. Ενας δυο ηρθαν να την πουν γιατι αισθανθηκαν "Ραφαηλιδιδες"
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

αγαπητε Κλαντελικ Ρατζερo τα γραφομενα σου ειναι σιγουρα υλικο για stand -up κοιταξε το
καλοπροαίρετα το λεω

αγαπητε Κλαντελικ Ρατζερo τα γραφομενα σου ειναι σιγουρα υλικο για stand -up κοιταξε το
καλοπροαίρετα το λεω
E αφου ειναι υλικο για stand -up τοσο το καλυτερο. Γιατι να το κοιταξω ; Να το εκμεταλευτω θα επρεπε να μου ευχηθεις.

:cool:

Να καταλάβω και να ασπαστώ πολλά καλά για τον Σαββόπουλο, ότι δεν είχε έπαρση όμως...
Πάντα το καταλάβαινα εξ αποστάσεως, μέχρι που στο άσχετο πολύ συγγενικό μου πρόσωπο μου το επιβεβσίωσε πολλάααα χρόνια πριν διότι "συνανστρεφόταν" συχνά μαζί του και σε βάθος περίπου 2 δεκαετιών λόγο επαγκέλματος. Μy 2 cents.

Στο "Μεταφοραι εκδρομαι" υπαρχει ΕΝΑ τραγουδι που ξεχωριζει. Τραγουδαρα που παιζει και στο φιλμ Αλντεμπαραν. Το Πρωτο: σκονη, πετρες, λασπη...
Ολα τα αλλα ειναι τραγουδακια πανω κατω.
....
Προσωπικά ξεχωρίζω και άλλα:
Κάλλιο μιας ώρας
Ανευ σημασίας
Σαν δυό πουλάκια
Τι μας λες
και το πανέξυπνο Μωρό μου

Να καταλάβω και να ασπαστώ πολλά καλά για τον Σαββόπουλο, ότι δεν είχε έπαρση όμως...
Πάντα το καταλάβαινα εξ αποστάσεως, μέχρι που στο άσχετο πολύ συγγενικό μου πρόσωπο μου το επιβεβσίωσε πολλάααα χρόνια πριν διότι "συνανστρεφόταν" συχνά μαζί του και σε βάθος περίπου 2 δεκαετιών λόγο επαγκέλματος. Μy 2 cents.
επαρση ? στις Σπετσες που κυκλοφορουσε συνεχεια τον χαιρετουσαν και γυριζε αλλου το κεφαλι του , στις συνεντευξεις ηταν ο καλος δασκαλος

Μια και ξαναπιαστηκε η κουβεντα ! Ντοκουμεντο που θα μεινει.

Πως ο Νιονιος ισωπεδωνει τον επαρσιμενο εν υπηρεσια κουλτουριαρη, που ενω τελειωνει τους ηλιθιους ιδεοληπτικους αφορισμους του, ο Νιονιος του ριχνει την αληθεια. "Εισαστε ενα ερειπιο". Ο υπερφλυαρος "υπηρεσιακος" της κουλτουρας (κινηματογραφο λεμε) ψιλοσαστιζει και δεν του μενει απο το να φουσκωνει και να ξεφουσκωνει. Τωρα ειναι και οι δυο στην αλλη πλευρα και με καποιον τροπο "γνωριζουν" και οι δυο.

Προφητικος ο Νιονιος.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βρε συ Ζωρζ, αυτό εδώ έχει μείνει στην Ιστορία ως επικές τάπες του Ραφαηλίδη στον Σαββόπουλο, πολύ γνωστό μάλιστα το απόσπασμα.

Εσύ πως το είδες ανάποδα; Πρέπει να είσαι ο μόνος που έχω δει να το λέει.

Last edited: