Απάντηση: Re: Απάντηση: Preview Special: JVC DLA-HD100
Χρηστο, δεν εχω κανενα προβλημα προσωπικα με τα screenshots, ισα-ισα που τα βρίσκω διασκεδαστικά και ωραιο "εργαλειο" για κουβεντούλα..
Απλα φοβάμαι μηπως παρά τα 500 προειδοποιητικα μυνήματα που εχουμε βαλει, τελικα δημιουργούμε συγχιση σε αυτους που παρακολουθουν το φορουμ και προσπαθουν να βγαλουν συμπερασμα για την αποδοση ενος προβολεα απο screenshots, κατι που μπορει να επηρεασει την μελλοντική αγορά τους!
Εδω βλεπεις πως,εμπειρα υποτιθεται μελη οπως ο Κεφάλας, δινουν το "κακο παραδειγμα" και κριτικάρουν προβολείς που δεν εχουν δει βασει screenshots και μονο...Τι να υποθεσουν λιγοτερο εμπειρα μελη και ποσο θεωρεις οτι θα επηρεαστούν διαβαζοντας τετοια σχολια;
Με εχεις ακουσει η διαβασει ποτε Τακη να λεω κρινετε απο τα screenshot..?
Και που ξερεις τι εχω δει εγω.....!!!!!!
Eγω απλα λεω οτι οι φωτο μπορει να σου δειξουν καποια πραγματα....
Καλα μονο ο Χρηστος μπορει να παισει το νοημα.....!!!!!
Οσο για το
υποτιθεται εμπειρα μελη που αναφερεις,το παιρνω σαν ειρωνια....
Ειμαι και ποιο πολλα χρονια στην βιντεοπροβολη απο οτι εσυ + του το οτι ασχολουμαι επαγγελματικα 20 χρονια με ενα αντικειμενο το οποιο με βοηθαει να βλεπω ποιο πολλα πραγματα με την πρωτη ματια ......
Μην ξεχνας προβληματα συγκλισης-ανομοιομορφιας κ.λ.π. εγω τα ξεκινησα εδω μεσα πριν 6-7 χρονια......που ακομα δεν ηξερες τι ειναι μαυρο και λευκο(και με κορουδευατε)+ καποια πραγματα που σου εχω πει σε παρακολουθηση ταινιας σε συγκριτικα οπου δεν τα εβλεπες και βαλαμε πατερνς για να τα διαπιστωσεις....!!!!!!
Οποτε τα υποτιθεται αλλου........αυτο το στυλακι γραψιματος αλλου Τακη...
Δεν το παιζω...δεν ειναι του στυλ μου....
Παντα οτι λεω το τεκμηριωνω σε live θεαση.....
Απλα τα λεω χυμα και δεν αρεσει σε μερικους.....καλη ωρα...
Εσύ Κωστή, κάνεις κάτι διαφορετικό;...νομίζω ότι φάσκεις και αντιφάσκεις....sory αλά εδω σε βρίσκω φάουλ!!!
Ρε johnnie θα με τρελανεις....!!!!!
Για τελευταια φορα.......
Τα screenchot δειχνουν καποια πραγματα.....(προσωπικη εκτιμηση)
Τα προβληματα συνηθες ειναι ποιο εντονα απο οτι live.
Δεν αγοραζουμε προβολεα κρινοντας απο τα screenshot.
παμε παρακατω.....
Συγκλιση.....
Η συγκλιση των τριων χρωματων εχει να κανει οχι μονο με τον καθετο και οριζοντιο αξονα.....(οπως πολυ σωστα ειπε ο Χρηστος καπου...μπραβο αγορι μου

)
Εχει να κανει με καμπυλη...διαγωνιο κ.λ.π.
Που σημαινει οτι μπορει να εχουμε καλη συγκλιση στα απλα πατερνς ωστε να δουμε μια οβερολ κατασταση του προβολεα,αλλα σε σχηματα περαν του οριζοντιου και καθετου αξονα να χανουμε απο λιγο εως πολυ αναλογα το σχημα και τον τονο του χρωματος....
Δεν λεω οτι δεν παιρνεις ενα καλο αποτελεσμα του προβολεα.....αλλα δεν ειναι η κορυφαια αναφορα ωστε να δεις επακριβως εαν εχεις προβλημα....
Ειναι σαν το ansi contrast....προβαλουν μια σκακερα και βγαζουν το ansi....
Αυτο ειναι μια μεση τιμη και σου δινει ενα καλο αποτελεσμα.....δεν ειναι ομως η τοπ μετρηση.....Κανονικα θα επρεπε να βγαινει με ολα τα ire η τιμη ωστε να εχεις πληρη γνωση του αποτελεσματος.....
Δυστυχως ομως για διαφορους λογους(μην αναφερω τωρα και γινουμε μπαχαλο)δεν γινετε αυτο.....
Η ταινια ολη(η εικονα δηλαδη) ειναι μεσα εκει και οχι στο on/off του προβολεα..Οχι βεβαια οτι δεν παιζει ρολο....!!!!!
Ειναι 65/35 ansi/on.off
Σχετικα με τις φωτο....
Το εγραψα και σε καποιο αλλο θεμα....
Οταν εχεις μια καλη φωτογραφικη μηχανη βγαζωντας δυο φωτο σε δυο διαφορετικους προβολεις στον ιδιο χωρο με τις ιδιες ρυθμισεις στην φωτ.μηχ.
το αποτελεσμα θα δειξει καποια προβληματα......
Σχετικα με τις φωτο που εβαλε ο Χρηστος(τις πρωτες) δειχνει σαφως προβλημα συγκλισης η υπερχειλισης χρωματων.....
Να ξεκαθαρισουμε κατι....
Ειτε προκειται για συγκλιση ειτε για προβλημα φακου ειναι το ιδιο και το αυτο.
Δηλαδη σαν αποτελεσμα ειναι το ιδιο(πολυ κοντα)
Ως γνωστον και φενετε καθαρα οι dlp δεν εχουν τετοια προβληματα(συνηθες)
Οταν λοιπον εχουμε 2 φωτο οι οποιες ειναι τραβηγμενες την ιδια στιγμη κατω απο τις ιδιες συνθηκες και εχουμε αυτην την διαφορα,καπου υπαρχει προβλημα.Το προβλημα συνηθες ειναι σε μικροτερο βαθμο αλλα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει......
Οταν προτοειδα εναν dila με τα πατερνς ναι μεν ειχε καποια προβληματα συγκλισης αλλα βλεπωταν(οχι για μενα)......
Σε ταινια που βαλαμε μετα ηταν χειροτερος απο οτι στα πατερν.....!!!!!!!!!
Και εναν 50αρι sony που ειχα δει προσφατα ηταν για σφαλιαρες τελειως....
και κατι ακομα....μην τρελενεστε....!!!!!
Συζητηση κανουμε και υπαρχουν διαφορετικες αποψεις (καλος)
Στις φωτο βλεπεις αν ο προβολεας εχει καποιες ροπες σε καποια προβληματα που δεν σημαινει οτι το μεγεθος τους ειναι τοσο εντονο.....
Οπως επισης εναν προβολεα δεν μπορεις να τον κρινεις βλεπωντας μια σκηνη.
Πρεπει να δεις πολλες σκηνες για να μπορεις να τον κρινεις οβερολ.....
Η φυσικες εικονες ειναι αυτες που δειχνουν κατα ποσο ενας προβολεας μπορει να παιξει η οχι ......
Καλη σας μερα......