Περι screenshots ο λογος..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Aυτό είναι δική σου δουλειά.... έπρεπε να έχεις ήδη ανοίξει θέμα και κάθε μέρα να το ενημερώνεις με ότι καινούριο ανακαλύπτεις για τον προβολέα σου... σωστό ή λάθος... (εκεί θα επέμβαιναν οι ανώτερες δυνάμεις... :flipout:)

Αυτό εννοώ όταν λέω ότι πρεπει να συμμετέχουν περισσότερα μέλη με τις εμπειρείες τους, όποιες κι αν είναι αυτές...

:firstprize:

Τωρα σε παω ακομα περισσοτερο ...:SFGSFGSF:

Γραφω πουθενα οτι συζηταμε μονο τα κρισιμα ?
Ναι Νεκταριε εχουμε πολλη μεγαλη λιστα με εκκρεμοτητες τοσο για την λειτουργια του φορουμ οσο και με τις δουλειες μας.
Και εγω θελω το φορουμ να ειναι μαυρο χρωμα και οχι μπλε οπως και πολλοι αλλοι αν το ζητησω αλλα δεν παει να πει οτι θα πρεπει και να γινει. Δεν μπορει ολα τα μελη να εχουν την ιδια αποψη για μια προσθηκη ετσι ? Θεωρω οτι το γνωριζεις καλα αυτο μιας και εχεις και εσυ φορουμ.
Τελος παντων δεν νομιζω να ειναι επι του παροντως μια τετοια συζητηση απο την στιγμη που εχει συζητηθει ηδη στην κατηγορια που πρεπει.

Νίκο θα το γράψω για τελευταία φορά γιατί βαρέθηκα να το γράφω.
Η προσθήκη του γκάλοπ δεν είναι αίτημα όλων των μελών, αλλά η υλοποίηση του αμφιβάλω αν έχει έστω και έναν που είναι ενάντια. Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον ένα αίτημα διευκολύνει την ζωή κάποιων εδώ μέσα και δεν χαλάει την ζωή κάποιων άλλων, είναι δίκαιο αίτημα και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Το ότι μετά από 3 μήνες, ούτε φωνή ούτε ακρόαση είναι πολύ φανερό το πόσο σοβαρά το λάβατε υπόψη.

Συγνώμη Τάκη, αλλά μπορεί να είμαι και γκαβός. Που γράφει την μεθολογία, γιατί εγώ δεν την βλέπω. Λεει πουθενά για ρυθμίσεις, πάτερνς, κλπ?
Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν το λεει και δεν το έχει δει!

Νεκταριε, η μεθοδογια μας αναφερεται, ειναι απλουστατη και την εχουμε ξανασυζητησει εδω μεσα.
Με χαρα να σου την επαναλαβω με την ελπιδα οτι θα μεινεις ικανοποιημενος:
1) Βλεπουμε καθε προβολεα σε χωρο πληρους συσκοτισης, μακρια απο καθε ανακλαση
2) Στην ιδια παντα οθονη 2.75mX 1.37m μαρκας screenline gain 1.2
3) H πηγη μας ειναι παντα το ιδιο HTPC κλειδωμενο στα 1080p 23.976 fps.
4) To σημα του περνα μεσα το ιδιο παντα επαγγελματικό HDMI splitter της Geffen με 2 εισοδους / 2 εξοδους το οποιο αναλαμβανει να στειλει την ιδια εικονα και στους δυο προβολεις
5) O προβολεας αναφορας μας ειναι ο JVC HD-1 ο οποιος στην μνημη 1εχει ρυθμιστει απο τον Μανωλη Καστρουνη και στην μνημη 2 παραμενει αρρυθμιστος.
6) Αναλογως του ποσο καιρο εχουμε στην διαθεση μας ενα μηχανημα για τεστ, αποφασιζουμε αν θα δουμε τους προβολεις σε ρυθμισμενη ή αρρυθμιστη (Out of the box) κατασταση. Αν ο Μανωλης εχει χρονο και εχουμε εγκαιρα το μηχανημα στην διαθεση μας, πηγαινει νωριτερα και το ρυθμιζει κατα D65. Σε αυτη την περιπτωση, η συγκριση γινεται με τους δυο προβολεις σε D65, αλλως οπως εγινε σε εσενα, out of the box, με απλη ρυθμιση Brightness/contrast και επιλογη απο το μενου του καταλληλου colorspace.
7) Στην αρχη βλεπουμε και αξιολογουμε καποια Patterns αναφορας απο το DVE HD-DVD. Στην συνεχεια βλεπουμε σκηνες αναφορας σε HD (πλεον) τις οποιες γνωριζουμε πολυ καλα, οπως το Chapter 2 του van Helsing, ειτε με τον προβολεα του τεστ μονο του ειτε/και σε αμεση αντιπαραθεση με τον JVC με την οθονη χωρισμενη σε δυο κομματια.
8) Ακολουθει κουβεντουλα και καταβροχθιση αφθονης πιτσας, δωρεα του οικοδεσποτη μας.
9) Τραβουμε και καποια screenshots τα οποια ανεβαζουμε μαζι με τα σχολια μας την επομενη στο avclub.

Αυτα κανουμε, αυτα μπορουμε, τις περισσοτερες φορες σε βαρος οχι μονο του προσωπικου μας χρονου, αλλα ξεκλεβοντας χρονο απο την οικογενεια μας και την δουλεια μας...
Αν για εσενα αυτη η μεθοδολογια δεν ειναι επαρκης, προτεινω να γραφτεις συνδρομητης του widescreen review και να το επιλεξεις ως αποκλειστικη πηγη πληροφορισης σου περι προβολεων..
Εμας οι δυναμεις μας φτανουν εως εδω..

Αν αυτη ειναι η αποψη σου δεκτη Νεκταριε. Το αν δεν μπορει να κανει ομως δυσκολη την ζωη καποιων η ανεξελεγκτη δημιουργια poll's απο τον καθενα ασε με να αμφιβαλω. Τελος το off topic.

Νεκταριε, η μεθοδογια μας αναφερεται, ειναι απλουστατη και την εχουμε ξανασυζητησει εδω μεσα.
Με χαρα να σου την επαναλαβω με την ελπιδα οτι θα μεινεις ικανοποιημενος:
1) Βλεπουμε καθε προβολεα σε χωρο πληρους συσκοτισης, μακρια απο καθε ανακλαση
2) Στην ιδια παντα οθονη 2.75mX 1.37m μαρκας screenline gain 1.2
3) H πηγη μας ειναι παντα το ιδιο HTPC κλειδωμενο στα 1080p 23.976 fps.
4) To σημα του περνα μεσα το ιδιο παντα επαγγελματικό HDMI splitter της Geffen με 2 εισοδους / 2 εξοδους το οποιο αναλαμβανει να στειλει την ιδια εικονα και στους δυο προβολεις
5) O προβολεας αναφορας μας ειναι ο JVC HD-1 ο οποιος στην μνημη 1εχει ρυθμιστει απο τον Μανωλη Καστρουνη και στην μνημη 2 παραμενει αρρυθμιστος.
6) Αναλογως του ποσο καιρο εχουμε στην διαθεση μας ενα μηχανημα για τεστ, αποφασιζουμε αν θα δουμε τους προβολεις σε ρυθμισμενη ή αρρυθμιστη (Out of the box) κατασταση. Αν ο Μανωλης εχει χρονο και εχουμε εγκαιρα το μηχανημα στην διαθεση μας, πηγαινει νωριτερα και το ρυθμιζει κατα D65. Σε αυτη την περιπτωση, η συγκριση γινεται με τους δυο προβολεις σε D65, αλλως οπως εγινε σε εσενα, out of the box, με απλη ρυθμιση Brightness/contrast και επιλογη απο το μενου του καταλληλου colorspace.
7) Στην αρχη βλεπουμε και αξιολογουμε καποια Patterns αναφορας απο το DVE HD-DVD. Στην συνεχεια βλεπουμε σκηνες αναφορας σε HD (πλεον) τις οποιες γνωριζουμε πολυ καλα, οπως το Chapter 2 του van Helsing, ειτε με τον προβολεα του τεστ μονο του ειτε/και σε αμεση αντιπαραθεση με τον JVC με την οθονη χωρισμενη σε δυο κομματια.
8) Ακολουθει κουβεντουλα και καταβροχθιση αφθονης πιτσας, δωρεα του οικοδεσποτη μας.
9) Τραβουμε και καποια screenshots τα οποια ανεβαζουμε μαζι με τα σχολια μας την επομενη στο avclub.

Αυτα κανουμε, αυτα μπορουμε, τις περισσοτερες φορες σε βαρος οχι μονο του προσωπικου μας χρονου, αλλα ξεκλεβοντας χρονο απο την οικογενεια μας και την δουλεια μας...
Αν για εσενα αυτη η μεθοδολογια δεν ειναι επαρκης, προτεινω να γραφτεις συνδρομητης του widescreen review και να το επιλεξεις ως αποκλειστικη πηγη πληροφορισης σου περι προβολεων..
Εμας οι δυναμεις μας φτανουν εως εδω..

Και όλα αυτά τα γράφει στο sticky. Μάλιστα. Τελικά είμαι στραβός. Εγώ έκρινα την "μη ύπαρξη μεθοδολογίας" και δεν έκρινα καμιά συγκεκριμένη μεθολογία. Εσύ βλέπω όμως πρόλαβες να προδικάσεις ότι δεν θα μου αρέσει και με παραπέμπεις στο widescreen review. Οκ Τάκη θα το σκεφτώ. Όπως θα σκεφτώ και αν θα βοηθήσω και κανέναν εδώ μέσα για οτιδήποτε, γιατί την προσπαθειά μου δεν θέλω να την καρπόνονται άτομα που δεν σέβονται αυτά που προσφέρω εδώ μέσα και μου μιλάν με αυτό τον τρόπο. Κουβέντες του στιλ, αν δεν σου αρέσει τράβα αλλού δεν τις καταπίνω εύκολα. Και δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα να μου τις απευθύνει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα. Δεν έχω προσβάλει κανέναν και έχω σπαταλήσει πάρα πολύ από τον προσωπικό μου χρόνο για να βοηθήσω και άλλους εδώ μέσα.

Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Καλό σας απόγευμα.

Νεκταριε εδω μεσα ειμαστε ολοι για να βοηθουμε οπου και οπως μπορουμε οπως και να βοηθουμαστε απο αλλους. Θελω να πιστευω οτι υπαρχει αμφιδρομη μεταδοση γνωσης εδω μεσα και δεν θεωρω οτι υπαρχει εστω και ενας απο εμας που να εχει δωσει και να μην εχει παρει εστω και κατι μικρο απο την γνωση του AVClub. Αυτο πιστευω πρεπει να συνεχισεις να το κανεις οπως και ολοι μας.

ΥΓ.Τα λεγα εγω οτι το θεμα εχει παρει τροπη προσωπικης αντιπαραθεσης αλλα δεν με ακουγατε... Γιατι το προχωραμε δεν καταλαβαινω.

Καλο απογευμα.

Και όλα αυτά τα γράφει στο sticky. Μάλιστα. Τελικά είμαι στραβός. Εγώ έκρινα την "μη ύπαρξη μεθοδολογίας" και δεν έκρινα καμιά συγκεκριμένη μεθολογία. Εσύ βλέπω όμως πρόλαβες να προδικάσεις ότι δεν θα μου αρέσει και με παραπέμπεις στο widescreen review. Οκ Τάκη θα το σκεφτώ. Όπως θα σκεφτώ και αν θα βοηθήσω και κανέναν εδώ μέσα για οτιδήποτε, γιατί την προσπαθειά μου δεν θέλω να την καρπόνονται άτομα που δεν σέβονται αυτά που προσφέρω εδώ μέσα και μου μιλάν με αυτό τον τρόπο. Κουβέντες του στιλ, αν δεν σου αρέσει τράβα αλλού δεν τις καταπίνω εύκολα. Και δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα να μου τις απευθύνει ο οποιοσδήποτε εδώ μέσα. Δεν έχω προσβάλει κανέναν και έχω σπαταλήσει πάρα πολύ από τον προσωπικό μου χρόνο για να βοηθήσω και άλλους εδώ μέσα.

Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Καλό σας απόγευμα.

Δεν ειπα οτι εισαι στραβος, απλα προφανως δεν διαβασες προσεκτικα θεμα του Avclub Reference Room:
......
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ιδανικότερος χωρός γιʼαυτο τον σκοπό απο το “Panic Room” του Τάσου Οικονομου, για την καθιερωση του ως το AVCLUB REFERENCE TEST ROOM, μιας που αποτελεί ενα dedicated Home Theater Room οπου μπορούμε, σε συνθήκες απόλυτου σκότους και ηχομόνωσης, να τεστάρουμε ευκολα, γρηγορα και αξιόπιστα οποιοδήποτε προβολικο, ειτε μόνο του ειτε σε σύγκριση με τον προβολέα αναφοράς μας.
Επιτρέπει μαλιστα ταυτοχρονη θεαση 2 προβολέων, αφου ο Τασος διαθέτει μια τεράστια custom οθονη 2.75mX 1.37m και ενα επαγγελματικό HDMI splitter της Geffen με 2 εισοδους / 2 εξοδους! Οπως θα δειτε και στην παρακάτω λιστα, ο Τασος εχει ήδη εξοπλίσει τον χώρο του με τα απαραίτητα μηχανήματα αναφοράς για τα τέστ και η μοναδική έλλειψη που διαπιστώθηκε, ηταν ενα κορυφαίο HTPC προκειμένου να αναλάβει την αναπαραγωγή πάσης φύσεως High Definition υλικου και ιδιαιτέρως των νέων formatsHD-DVD & BluRay, τα οποια επιπλεον μας προσφέρουν και ασυμπίεστο πολυκάναλο ήχο.....
Το κενο αυτό ανελαβε να μας καλύψει το ΠΛΑΙΣΙΟ το οποίο ανταποκριθηκε αμεσα και αποφάσισε να χορηγήσει αφιλοκερδώς στο AVCLUB ενα HTPC αναφοράς σύμφωνα με τις προδιαγραφές που εμεις ειχαμε θέσει!!
...................

O μονος λογος που σε παραπεμπω στο Widescreen Review ειναι διοτι θεωρω οτι εισαι ιδιαιτερα απαιτητικος απο ενα audio-video forum οποτε εκει θα μπορεσεις να βρεις την αναλυτικη πληροφόρηση που εμεις αδυνατουμε να σου παρασχουμε. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το πηρες στραβα, αλλα και παλι με τον τροπο που γραφεις εσχατως δεν θα κατσω να το ψαξω και πολυ..

Δεν ειπα οτι εισαι στραβος, απλα προφανως δεν διαβασες προσεκτικα θεμα του Avclub Reference Room:

O μονος λογος που σε παραπεμπω στο Widescreen Review ειναι διοτι θεωρω οτι εισαι ιδιαιτερα απαιτητικος απο ενα audio-video forum οποτε εκει θα μπορεσεις να βρεις την αναλυτικη πληροφόρηση που εμεις αδυνατουμε να σου παρασχουμε. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι το πηρες στραβα, αλλα και παλι με τον τροπο που γραφεις εσχατως δεν θα κατσω να το ψαξω και πολυ..

Τάκη μην συνεχίζεις να υποτιμάς τη νοημοσύνη μου. Τα 2 αυτά που υπογράμμισες μια χαρά τα είχα δει. Τα υπόλοιπά που είναι? Για ποια αποκατάσταση της πραγματικότητας μιλούσες πριν? Η λίστα που έγραψες δεν είναι πουθενά εκτός αν και πάλι είναι κάπου αλλού και δεν την βλέπω.

Δεν είμαι τόσο απαιτητικός όσο νομίζεις. Απλά αυτή την στιγμή έχεις κλείσει τα αυτιά σου και τα μάτια σου και δεν καταλαβαίνεις τίποτα!

Για τον τρόπο γραψίματος ουδέν σχόλιο! Οι επισκέπτες ας κρίνουν μόνοι τους ποιος χλευάζει ποιον.

Τάκη μην συνεχίζεις να υποτιμάς τη νοημοσύνη μου. Τα 2 αυτά που υπογράμμισες μια χαρά τα είχα δει. Τα υπόλοιπά που είναι? Για ποια αποκατάσταση της πραγματικότητας μιλούσες πριν? Η λίστα που έγραψες δεν είναι πουθενά εκτός αν και πάλι είναι κάπου αλλού και δεν την βλέπω.

Δεν είμαι τόσο απαιτητικός όσο νομίζεις. Απλά αυτή την στιγμή έχεις κλείσει τα αυτιά σου και τα μάτια σου και δεν καταλαβαίνεις τίποτα!

Για τον τρόπο γραψίματος ουδέν σχόλιο! Οι επισκέπτες ας κρίνουν μόνοι τους ποιος χλευάζει ποιον.

Βρε Νεκταρ μην προσπαθεις να με τρελανεις!
-Αναφερθηκες σε μη υπαρξη μεθοδολογιας.
-Σε παρεπεμψα στο thread του reference room και σε αλλα παλαιοτερα θεματα.
-Μου ειπες οτι δεν τα βλεπεις
-Επανήλθα αναλυτικοτατος.

Μηπως εσυ εχεις κλεισει τα ματια και τα αυτια σου και οχι εγω; Λεω, μηπως...

εγω αυτο που αποκομισα ειναι οτι ο Νεκταρ ειναι πολυ ευχαριστημενος με τον ΣΟΝΥ μετα την επισκεψη Καστρουνη,πραγμα πολυ ευχαριστο.!!!!:2thumb22sup:

Βρε Νεκταρ μην προσπαθεις να με τρελανεις!
-Αναφερθηκες σε μη υπαρξη μεθοδολογιας.
-Σε παρεπεμψα στο thread του reference room και σε αλλα παλαιοτερα θεματα.
-Μου ειπες οτι δεν τα βλεπεις
-Επανήλθα αναλυτικοτατος.

Μηπως εσυ εχεις κλεισει τα ματια και τα αυτια σου και οχι εγω; Λεω, μηπως...

Τάκη που λεει τι μεθοδολογία χρησιμοποιείτε όσον αφορά στο συγκριτικό προβολέων? Ως προς την ρυθμισή τους ή μη? Θα εκτιμούσα πολύ αν μου έδινες κάποιο λινκ ή κάποιο quote. Ότι σου είναι πιο εύκαιρο, γιατί εξακολουθώ να μην το βλέπω στο sticky.

Ευχαριστώ!

Τάκη που λεει τι μεθοδολογία χρησιμοποιείτε όσον αφορά στο συγκριτικό προβολέων? Ως προς την ρυθμισή τους ή μη? Θα εκτιμούσα πολύ αν μου έδινες κάποιο λινκ ή κάποιο quote. Ότι σου είναι πιο εύκαιρο, γιατί εξακολουθώ να μην το βλέπω στο sticky.

Ευχαριστώ!

Τελικα το προβλημα σου που έγκειται;
Στο οτι δεν ακολοθουμε καμια μεθοδολογια οπως εγραψες αρχικα ή στο οτι δεν την εχουμε γραψει αναλυτικα εδω μεσα;
Γιατι αν ειναι το δευτερο, πιθανον να μην εχουμε αναλυσει το θεμα οσο επρεπε, κατι που διορθωνεται ευκολα..
Ομως παραμενει γεγονος το οτι, οποτε βλεπουμε προβολεις, ακολουθουμε μια συγκεκριμενη μεθοδολογια, σωστή ή λαθος.
Δεν ειναι κατι νεο, το κανουμε πολυ καιρο οπως θα δεις και σε αυτο το παλαιοτερο thread.
Δεν εχω να προσθεσω τιποτε παραπανω γιατι ειλικρινα κουράστηκα..

Τελικα το προβλημα σου που έγκειται;
Στο οτι δεν ακολοθουμε καμια μεθοδολογια οπως εγραψες αρχικα ή στο οτι δεν την εχουμε γραψει αναλυτικα εδω μεσα;
Γιατι αν ειναι το δευτερο, πιθανον να μην εχουμε αναλυσει το θεμα οσο επρεπε, κατι που διορθωνεται ευκολα..
Ομως παραμενει γεγονος το οτι, οποτε βλεπουμε προβολεις, ακολουθουμε μια συγκεκριμενη μεθοδολογια, σωστή ή λαθος.
Δεν ειναι κατι νεο, το κανουμε πολυ καιρο οπως θα δεις και σε αυτο το παλαιοτερο thread.
Δεν εχω να προσθεσω τιποτε παραπανω γιατι ειλικρινα κουράστηκα..

Εγώ Τάκη δεν είχα κανένα πρόβλημα και με κανέναν εδώ μέσα. Έκανα μία πρόταση όπως το βλέπω από την μεριά μου, μια πρόταση που συμφωνούν αρκετοί εδώ μέσα όπως έχω διαβάσει κατά καιρούς.
Τώρα όμως έχω. Και το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κάνω μια ερώτηση και μου απαντάνε ότι υπάρχει μεθοδολογία και είναι καταγεγραμμένη στο τάδε sticky και παω και δεν την βλέπω, τότε νιώθω ότι με περνάνε για ηλίθιο!

Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Από τη φωτογραφία που έβαλε ο Μπάμπης εγώ θέλω να μαθω αν και στην πραγματικότητα βλεπει διαφορετικό πάχος στον έλικα...και πως εξηγείται ή που οφείλεται...

ilias συγνώμη αλλά μ' αυτά και μ' αυτά ´σε ξέχασα και σου χρωστάω μιά απάντηση.
Η απάντηση λοιπόν είναι "ναί", και στην πραγματικότητα ο έλικας φαίνεται να έχει διαφορετικό πάχος.

Εγώ Τάκη δεν είχα κανένα πρόβλημα και με κανέναν εδώ μέσα. Έκανα μία πρόταση όπως το βλέπω από την μεριά μου, μια πρόταση που συμφωνούν αρκετοί εδώ μέσα όπως έχω διαβάσει κατά καιρούς.
Τώρα όμως έχω. Και το πρόβλημα μου είναι ότι όταν κάνω μια ερώτηση και μου απαντάνε ότι υπάρχει μεθοδολογία και είναι καταγεγραμμένη στο τάδε sticky και παω και δεν την βλέπω, τότε νιώθω ότι με περνάνε για ηλίθιο!

Κακως το νομιζεις. Η μεθοδολογια ΕΙΝΑΙ γραμμενη στο sticky thread αλλα οχι σε ΠΛΗΡΗ αναλυση..
Ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα...

Ας μιλησουμε για προβολεις λοιπον :ernaehrung004::smile:
Ειμαστε κι εμεις παιδια που θελουμε να μπουμε στο "home cinema" :music-smiley-005: