Περι screenshots ο λογος..

Τακη, χαλας την ζαχαρενια σου απλως. Μην ασχολεισαι αλλο, ειναι απλο!!!! :ADFADF1: -bye-

Κακως το νομιζεις. Η μεθοδολογια ΕΙΝΑΙ γραμμενη στο sticky thread αλλα οχι σε ΠΛΗΡΗ αναλυση..
Ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα...

Α μάλιστα. Πρώτη φορά διαβάζω ότι υπάρχει μεθοδολογία με μερική και πλήρη ανάλυση! Μεθοδολογία σημαίνει 1,2,3... Βήματα. Εγώ όχι μόνο βήματα δεν βλέπω αλλά ούτε καν μία πρόταση για το πως συγκρίνετε προβολείς. Παρακαλώ όποιος συμφορουμίτης βλέπει στο sticky αυτά που βλέπει ο Τάκης να το επιβεβαιώσει παρακαλώ. Ποτέ δεν είναι αργά να πάω μια βόλτα στον ψυχίατρο!

Τακη, χαλας την ζαχαρενια σου απλως. Μην ασχολεισαι αλλο, ειναι απλο!!!! :ADFADF1: -bye-

Εμείς ρε Πάνο δηλαδή δεν την χαλάμε που καθόμαστε και ακούμε ότι ακούμε, ενώ σκοπός μας είναι να βάλουμε μια πρόταση στο τραπέζι προς συζήτηση? Αντί, γι αυτού μας λένε να πάμε αλλού άμα δεν γουστάρουμε. Μήπως να το κάναμε να μην χαλάτε και σεις την ζαχαρένια σας? Υπό σοβαρή σκέψη -bye-

Re: Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

ilias συγνώμη αλλά μ' αυτά και μ' αυτά ´σε ξέχασα και σου χρωστάω μιά απάντηση.
Η απάντηση λοιπόν είναι "ναί", και στην πραγματικότητα ο έλικας φαίνεται να έχει διαφορετικό πάχος.

Τα "συγνώμη" θα σε παρακαλέσω κι εγώ να λείπουν γιατί ..δημιουργούν απόσταση (κατι σαν τον πληθυντικό ευγενείας :flipout: ) :2thumb22sup:

Αν έχεις και καμμιά εξηγηση για το φαινόμενο (το παρατηρησα και σε optoma 80 σε αλλη σκηνη) θα ήταν καλό... επίσης αν και καποιος αλλος εχει την ταινια και το παρατηρεί ή γνωριζει που οφειλεται θα με ενδιεφερε να το μαθω...

Νεκταριε,ολοι ακουσαμε οσα ειχες να πεις απο δω και περα απλως θελεις να την πεις στον Τακη......
Ο τακης δεν σουπε να πας αλλου αμα δεν γουσταρεις,να στο πω απλα ακομα κιαν δεν γουσταρεις τον Τακη ο Τακης δεν ειναι ολοτο φορουμ........
σου ειπε οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει αυτα που προτεινεις κι εχει δικιο φιλε,μπορεις να υποχρεωσεις κανενα να κανει αυτο που προτεινεις???ακομα και δικιο να εχεις???
Πρεπει να σταματησεις να συμπεριφερεσαι σαν μαθητης που εχει παραπονα απ'τον καθηγητη του επειδη δεν εκανε καλο μαθημα........αν θες να αποδειξεις ποσο καλα παιζει ο ΣΟΝΥ φωναξε μερικα παιδια και δειξτο θα κανεις και κατι θετικο........-bye-

Re: Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Αν έχεις και καμμιά εξηγηση για το φαινόμενο (το παρατηρησα και σε optoma 80 σε αλλη σκηνη) θα ήταν καλό... επίσης αν και καποιος αλλος εχει την ταινια και το παρατηρεί ή γνωριζει που οφειλεται θα με ενδιεφερε να το μαθω...

Οφείλεται στη φύση του φωτός! Έτσι είναι αποτυπωμένο στο φίλμ, οπότε έτσι θα είναι και στο DVD/HDDVD/BD. Δεν είναι πρόβλημα του προβολέα.

Εμείς ρε Πάνο δηλαδή δεν την χαλάμε που καθόμαστε και ακούμε ότι ακούμε, ενώ σκοπός μας είναι να βάλουμε μια πρόταση στο τραπέζι προς συζήτηση? Αντί, γι αυτού μας λένε να πάμε αλλού άμα δεν γουστάρουμε. Μήπως να το κάναμε να μην χαλάτε και σεις την ζαχαρένια σας? Υπό σοβαρή σκέψη -bye-

Προς τι ο πληθυντικος Νεκταριε??? Εαν εννοεις παλι οτι "εμεις της συντακτικης" εχουμε αμεση σχεση με τα διοικητικα του φορουμ...κανεις μεγαλο λαθος. Τα εχουμε ξαναπει βεβαια και στο αλλο θεμα που ειχες ανοιξει περι "Γκαλοπ" κι οποιος δεν συμφωνουσε με την αποψη αυτη δεχοταν επιθεση. Ενας απο αυτους ημουν κι εγω εαν θυμασαι. Εαν οχι, ξαναδιαβασε το thread.:ears:
Τεσπα, το θεμα μας δεν ειναι πως κανουν καποιοι τα συγκριτικα ή οχι. Οπως θελει ο καθενας βγαζει συμπερασματα, αυτο ξερω εγω και καθε υγιης σκεπτομενος. Αλλοιμονο εαν απο γραφομενα εδω μεσα πηγαινα κι εκανα αγορες, στηριζομενος μονο και μονο σε αυτα. Εαν το κανει καποιος αλλος...συγνωμη αλλα για εμενα ειναι "χαζος"! Στο θεμα εικονας τα γουστα ειναι σιγουρα διαφορετικα. Το πιο σημαντικο ειναι να ειμαστε ευχαριστημενοι με τις αγορες μας. Αυτο εχει σημασια. Εσυ Νεκταριε τον προβολεα σου που αγορασες δεν τον ευχαριστιεσαι??? Εαν ναι, τοτε τι καθεσαι και χολοσκας και προσπαθεις να αποδειξεις? Ασε τον καθενα να λεει τη γνωμη του, που ειναι το κακο σε αυτο? Μπαινετε σε αντιπαραθεσεις χωρις να ενδιαφερει κανεναν, εκτος απο εσας για να ικανοποιησετε τον εγωισμο σας ΜΟΝΟ! Να την πει ο ενας στον αλλον χωρις να μπορω να καταλαβω, εγω, ενας τριτος, το γιατι! Εκτος κι εχετε προσωπικα, που θα πρεπει να τα λυσετε εκτος forum κι οχι εντος, γιατι εμας πολυ απλα δεν μας ενδαφερουν.
Screenshots, φωτογραφιες απο εδω, φωτογραφιες απο εκει,...πως θα γινεται ενα review και ενα σωρο αλλα...τελικα τι μας ενδιαφερει???? Η απόκτηση γνωσης πανω σε κατι που αγαπαμε ή ο εγωισμος και οι συνεχεις διαφωνιες? Και φυσικα να υπαρξουν διαφωνιες, αλλα να δεχομαστε ολες τις αποψεις, κι ας ειναι και λαθος βρε παιδια. Κανενας δεν ειναι αλανθαστος, αλλοιμονο. Οποιος ειναι...ο πρωτος τω λιθο βαλετω!! :2thumb22sup:

Για εμενα το θεμα πρεπει να κλειδωθει, ακομα καλυτερα να διαγραφει, γιατι μονο τροφη για ΓΝΩΣΗ δεν προσφερει!

ΤΕΛΟΣ -bye-

Απάντηση: Re: Περι screenshots ο λογος..

Νεκταριε,ολοι ακουσαμε οσα ειχες να πεις απο δω και περα απλως θελεις να την πεις στον Τακη......
Ο τακης δεν σουπε να πας αλλου αμα δεν γουσταρεις,να στο πω απλα ακομα κιαν δεν γουσταρεις τον Τακη ο Τακης δεν ειναι ολοτο φορουμ........
σου ειπε οτι δεν ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει αυτα που προτεινεις κι εχει δικιο φιλε,μπορεις να υποχρεωσεις κανενα να κανει αυτο που προτεινεις???ακομα και δικιο να εχεις???
Πρεπει να σταματησεις να συμπεριφερεσαι σαν μαθητης που εχει παραπονα απ'τον καθηγητη του επειδη δεν εκανε καλο μαθημα........αν θες να αποδειξεις ποσο καλα παιζει ο ΣΟΝΥ φωναξε μερικα παιδια και δειξτο θα κανεις και κατι θετικο........-bye-

Εσύ αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα? Ότι θέλω να την πω στον Τάκη και ότι θέλω να επιβάλω την άποψη μου? ΟΚ. Τότε μάλλον δεν ξέρω να γράφω αυτό που σκέφτομαι γιατί καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Έκανα μία πρόταση για το πως θεωρώ εγώ ότι θα ήταν καλύτερα να γίνονται τα συγκριτικά. Και μίλησα για την ύπαρξη μεθοδολογίας. Ε και στα δύο αυτά δέχθηκα επίθεση επειδή είπα την γνώμη μου. Μέχρι που άκουσα να κάνω μόνος μου συγκριτικά αν δεν μου αρέσουν. Ή να γίνω συνδρομητής σε άλλα sites που έχουν πιο αναλυτικές παρουσιάσεις. Είναι αυτές σοβαρές απαντήσεις? Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα για τον Σόνυ αγαπητέ. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αν αυτό έχεις καταλάβει κακώς το έχεις καταλάβει. Είμαι άτομο που του αρέσει να σκέφτεται και να λεει τις σκέψεις του. Αλλά απαιτώ και τον ανάλογο σεβασμό από το συνομιλητή μου και όχι όταν εκφέρω διαφορετική άποψη να θεωρεί ότι έχω προσωπικά μαζί του. Έχει γίνει η καραμέλα του Τάκη αυτό το πράγμα. Όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη έχει προσωπικά μαζί του! Το ξανάγραψε πάλι σήμερα!
Ε έτσι συζήτηση δεν γίνεται!
Γράψε ρε αδερφέ δεν έχουμε καταγεγραμμένη μεθοδολογία αλλά την έχουμε στο μυαλό μας! Πρέπει δηλαδή να κάτσω να διαβάσω το sticky 20 φορές μπας και βρω μεθοδολογία σύγκρισης προβολέων σώνει καλά ενώ δεν υπάρχει?

Φιλοι μου, προς τι τοσο μεγαλη φαγωμαρα ???

Καποιες στιγμες, μου δινεται η εντυπωση οτι αυτο που θελουμε δεν ειναι να πουμε μονο την αποψη μας, (και βεβαιως οπως και οσο μπορουμε να την υποστηριξουμε) αλλα το επικεντρο μας ειναι να κατηγορησουμε τους αλλους.

Να τους κατηγορησουμε οτι δεν βλεπουν αντικειμενικα, αλλους οτι δεν βλεπουν καθολου, αλλους οτι βλεπουν οτι τους βολευει, αλλους οτι ειναι κοροϊδα, αλλους οτι ειναι "εξυπνακιδες", κοκ.

ΟΚ, καταλαβαινω οτι ο καθενας μας ειναι μοναδικος, εχει τις αποψεις και τα πιστευω του.
Να τα πουμε ελλατωματα, ας τα πουμε.

Τι μπορει να ειναι εκεινο που να με ενοχλει εμενα, αν πχ. ο Τακης θεωρει τον ντιλα οτι καλυτερο εχει δει, ο Νεκταριος οτι θεωρει οτι ο 60αρης ειναι ανωτερος απο τον ντιλα, ο Μπαμπης οτι το μαυρο ειναι το Α και το Ω.

Ειμαι αρκετα μεγαλος να εχω κριση.
Και λεγοντας κριση δεν εννοω βεβαια περι για IRE, patterns, ansi, κλπ. κλπ (μιας και ΠΟΤΕ δεν θα καταλάβω / θελω να καταλαβω), αλλα κριση γενικως.

Καποιοι εδω, ειτε απο μερακι, ειτε απο οτιδηποτε αλλο, "χασομερανε" οχι τοσο στο να κανουν συγκρισεις, αλλα πολυ περισσοτερο στο να μας μεταφερουν τις αποψεις τους.
Εμεις, εχουμε την δυνατοτητα να αξιολογουμε απο τα γραπτα τους.

Προσωπικα τους ευχαριστω γι' αυτο.

Αυτα που διαβαζω με στεναχωρουν παρα πολυ, βλεποντας ενα θεμα το οποιο να μπορουσε να δωσει κατι σε ολους μας, να γινεται αρενα, επιθεσεων και προσβολων.

Εγω ημουν απο τους πρωτους που πηρα ντιλα.
Και πραγματικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την αγορα μου.
Και θεωρω τον εαυτο μου τον πιο τυχερο απο ολους.
Και δεν με ενδιαφερει αν ο ντιλα ειναι ο καλυτερος, η ο χειροτερος, πιστεψτε με.
Το μονο που με ενδιαφερει ειναι αν αρεσει σε εμενα και μονον.

Δεν πα να χτυπιεται ο χ αν ο ταδε προβολεας ειναι ο καλυτερος ….

Θα πρεπει εγω να τον κατηγορησω ???? Αυτο ειναι το ζητουμενο ???

Κριμα βρε παιδια.....

Επειδή το θέμα έχει όχι μόνο ξεφύγει από τον τίτλο του αλλά έχουμε και άλλα μονοπάτια, θα θελα να τονίσω σε ΟΛΟΥΣ ότι ποτέ δεν επιβάλλαμε την άποψή μας για οποιοδήποτε μηχάνημα είδαμε.

Αν θεωρείται ότι μεταξύ άλλων είναι "τυφλοί" ή υποκειμενικοί άτομα όπως ο Μανώλης Καστρουνής ή ο Παπαγεωργίου είτε ο Μπάμπης είτε εγώ, περαστικά σας.

Νεκτάριε αν ενθυμούμε καλά κι εσύ είχες περιέργεια για το πως θα ανταπεξέλθει ο Sony δίπλα στον JVC έτσι; εκτός αν δεν ήμουν παρών στο σπίτι μου.

Λοιπόν, επειδή ούτε μετοχές έχουμε στην JVC ούτε σε καμιά άλλη εταιρεία, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα συγκριτικά μας και απλα όποιος νομίζει ότι είμαστε υποκειμενικοί, ας μην μας δίνει σημασία. Αν τα κάναμε μόνο για εμάς να είστε σίγουροι ότι θα γλυτώναμε πολλές ώρες από τον χρόνο μας για να μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και να ανεβάζουμε screenshots. Τα κάνουμε για την μεγάλη πλειοψηφία των μελών που δεν έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν τα μηχανήματα αυτά από πρώτο χέρι.

Ωραία λοιπόν, στην τελική βάλτε χώρο και βρείτε μηχανήματα για συγκριτικά να κάνουμε κι εμείς τους μάγκες...

‛Ένα έχω να πω...

«Ομολογώ εγώ φταίω για όλα».

Δεν μου αρέσει καθόλου μα καθόλου το πώς έχει «καταντήσει» το θέμα.
Επειδή αναφέρθηκε το όνομά μου θα πρέπει να σας παραπέμψω στα σχόλια μου στο thread που είχε ανοιχτεί για την παρουσίαση του 60άρη.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=293258&postcount=127

«Ο 60άρης δεν καλιμπραρίστηκε πλήρως μια και δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Άλλωστε είναι κάτι που θα γίνει στον χώρο του Νεκτάριου όταν αυτός τοποθετηθεί σταθερά και γράψει λίγες ώρες το κοντέρ του.»

Άρα για μένα δεν ήταν ένα είδους συγκριτικό αλλά μια πρώτη ματιά που λέμε.

Θα πρότεινα λοιπόν να τα αφήσουμε όλα κατα μέρος και να κοιάξουμε μπροστά δηλ την διοργάνωση συγκριτικού για τα μέλη..

...

Επειδή το θέμα έχει όχι μόνο ξεφύγει από τον τίτλο του αλλά έχουμε και άλλα μονοπάτια, θα θελα να τονίσω σε ΟΛΟΥΣ ότι ποτέ δεν επιβάλλαμε την άποψή μας για οποιοδήποτε μηχάνημα είδαμε.

Αν θεωρείται ότι μεταξύ άλλων είναι "τυφλοί" ή υποκειμενικοί άτομα όπως ο Μανώλης Καστρουνής ή ο Παπαγεωργίου είτε ο Μπάμπης είτε εγώ, περαστικά σας.

Νεκτάριε αν ενθυμούμε καλά κι εσύ είχες περιέργεια για το πως θα ανταπεξέλθει ο Sony δίπλα στον JVC έτσι; εκτός αν δεν ήμουν παρών στο σπίτι μου.

Αυτό που κολλάει τώρα ρε Τάσο? Είπα εγώ ποτέ το αντίθετο? Απλά είπα ότι θα ευχόμουν να γινόταν το συγκριτικό με ρυθμισμένο τον Sony για να έχουμε πιο καλά αποτελέσματα.

Λοιπόν, επειδή ούτε μετοχές έχουμε στην JVC ούτε σε καμιά άλλη εταιρεία, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα συγκριτικά μας και απλα όποιος νομίζει ότι είμαστε υποκειμενικοί, ας μην μας δίνει σημασία. Αν τα κάναμε μόνο για εμάς να είστε σίγουροι ότι θα γλυτώναμε πολλές ώρες από τον χρόνο μας για να μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας και να ανεβάζουμε screenshots. Τα κάνουμε για την μεγάλη πλειοψηφία των μελών που δεν έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν τα μηχανήματα αυτά από πρώτο χέρι.

Ωραία λοιπόν, στην τελική βάλτε χώρο και βρείτε μηχανήματα για συγκριτικά να κάνουμε κι εμείς τους μάγκες...

Εντάξει. Τώρα κατάλαβα. Κάνω τον μάγκα. Εντάξει ρε παιδιά. Δεν τον ξανακάνω γιατί τέτοια δυνατότητα δεν έχω. Οπότε δεν ξαναλέω την άποψη μου. Έχετε απόλυτο δίκιο. Και συγνώμη για την αναστάτωση.

Όσο αφορά το panel alignment το πείραξα αλλά όπως είχα αναφέρει και το βράδυ εκείνο μου φάνηκε το μήχάνημα να μην είχε κλειδωσει καλά κάτι ανάλογο το είχα δει και στον 100άρη του Μπάμπη παλαιότερα.
Η mini αυτή σύκριση κατά την άποψή μου δεν μπα´ζει μια και τα δύο μηχανήματα είχαν σχεδόν default ρυθμίσεις πιλέγοντας αυτό το preset mode που προτείνει ο κατασκευαστής σαν το ποιο κατάλληλο για θέαση ταινιών.
Το ίδιο έγινε και με τον Dila επιλέγονταν σαν είσοδο την δεύτερη και όχι αυτή που παίζει ο Τασος μια και εκείνος ουτε από ενα χιλιόμετρο μακριά δεν θελει να δει pc.

Είσαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ............

Re: Απάντηση: Περι screenshots ο λογος..

Όσο αφορά το panel alignment το πείραξα αλλά όπως είχα αναφέρει και το βράδυ εκείνο μου φάνηκε το μήχάνημα να μην είχε κλειδωσει καλά κάτι ανάλογο το είχα δει και στον 100άρη του Μπάμπη παλαιότερα.
Η mini αυτή σύκριση κατά την άποψή μου δεν μπα´ζει μια και τα δύο μηχανήματα είχαν σχεδόν default ρυθμίσεις πιλέγοντας αυτό το preset mode που προτείνει ο κατασκευαστής σαν το ποιο κατάλληλο για θέαση ταινιών.
Το ίδιο έγινε και με τον Dila επιλέγονταν σαν είσοδο την δεύτερη και όχι αυτή που παίζει ο Τασος μια και εκείνος ουτε από ενα χιλιόμετρο μακριά δεν θελει να δει pc.

Όργανα είχες Μανώλη? Έχεις πρόχειρες τιποτε μετρησεις για ον/φ κοντραστ των 2 προβολεων στον χωρο του Τασου? Ή εστω από τις ρυθμίσεις που εκανες και στους 2 στον δικο τους χωρο?

Εδω κάνω λάθος και θα πρεπει να το διορθώσω μια και αυτο το είχα πει για τον 200άρη και όχι για τον 60άρη.