Περί σκιτσογράφων, συμπάθειες, αντιπάθειες, και σχολιασμός

aikon

Banned
13 February 2014
2,031
arkas-skitso.jpg

Το δημοσιεύω με πίκρα, για έναν πολύ ταλαντούχο κάποτε καλλιτέχνη, φαίνεται όπως στον αθλητισμό, στην μουσική, στην λογοτεχνία, στον κινηματογράφο, πρέπει να έχει επίγνωση πότε πρέπει να αποσυρθεί αλλιώς μετά υπέρχεται η γεροντομωρία.

Απάντηση: Αστείες Εικόνες

????
Δηλαδή; Τι είναι αυτό που σου χτύπησε τόσο άσχημα στο συγκεκριμένο;

Re: Αστείες Εικόνες

arkas-skitso.jpg

Το δημοσιεύω με πίκρα, για έναν πολύ ταλαντούχο κάποτε καλλιτέχνη, φαίνεται όπως στον αθλητισμό, στην μουσική, στην λογοτεχνία, στον κινηματογράφο, πρέπει να έχει επίγνωση πότε πρέπει να αποσυρθεί αλλιώς μετά υπέρχεται η γεροντομωρία.

Η καταφανής έλλειψη ευρηματικότητας, σάτιρας, μαύρου χιούμορ που παλιότερα είχε αυτός ο άνθρωπος.

Ο Αρκάς που ξέραμε εμείς, τρόλαρε το σύστημα και την πραγματικότητα. Τώρα πλέον το σύστημα και η πραγματικότητα τρολλάρουν τον Αρκά και τσιμπάει να φτιάξει χαζά ανούσια πράγματα.

Η καταφανής έλλειψη ευρηματικότητας, σάτιρας, μαύρου χιούμορ που παλιότερα είχε αυτός ο άνθρωπος.

Ο Αρκάς που ξέραμε εμείς, τρόλαρε το σύστημα και την πραγματικότητα. Τώρα πλέον το σύστημα και η πραγματικότητα τρολλάρουν τον Αρκά και τσιμπάει να φτιάξει χαζά ανούσια πράγματα.

Το καλημέρα πάνω μου αρέσει.Πάλι καλά που δε μπήκε και το Μινιόν κάτω δεξιά. Υπάρχει και ραδιο αρβύλα ότι δεν είναι καν του Αρκά τα τελευταία χρόνια.

Απάντηση: Αστείες Εικόνες

Εγω παντως εξακολουθώ και τον βρισκω ευρηματικοτατο και ευστοχο.
Ισως να φταιει ότι μεγαλωνω και εγω οποτε γινομαι πιο συντηρητικος...

Το καλημέρα πάνω μου αρέσει.Πάλι καλά που δε μπήκε και το Μινιόν κάτω δεξιά. Υπάρχει και ραδιο αρβύλα ότι δεν είναι καν του Αρκά τα τελευταία χρόνια.

Εμένα, κάπου-κάπου, μου δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει ένας προγραμματισμένος αλγόριθμος, που τροφοδοτημένος με την "προϊστορία" του Αρκά, ..... παράγει γελοιογραφίες!

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί την πόσταρες την εικόνα αφού δεν σου άρεσε.

Πάντως για να ακριβολογούμε, δεν είναι ο Αρκάς που έχει χάσει το χιούμορ του τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτοί τους οποίους σατιρίζει. Είναι θλιβερό και τρομακτικό το πως οι ιδεοληψίες δεν αφήνουν έναν άνθρωπο ούτε καν να γελάσει όταν προσβάλεται η δική του ιερή αγελάδα.

Το παραπάνω που δημοσιεύθηκε δεν είχε σκοπό να είναι κωμικό αλλά κυνικό. Και τα κατάφερε στο 100%.

Δηλαδη γελασες με τους συνδιαλεγομενους κορωνοιους? δεν το πιστευω
θα μπορουσα αντιστοιχως να πω οτι ειναι θλιβερο καποιος να γελαει με το ζορι με τον Αρκα επειδη δεν αγγιζει την δικη του ιερη γελαδα
ασε που δεν κοβω τον aikon για συριζαιο..

Δηλαδη γελασες με τους συνδιαλεγομενους κορωνοιους? δεν το πιστευω
θα μπορουσα αντιστοιχως να πω οτι ειναι θλιβερο καποιος να γελαει με το ζορι με τον Αρκα επειδη δεν αγγιζει την δικη του ιερη γελαδα
ασε που δεν κοβω τον aikon για συριζαιο..

Να πεις ότι δεν το'γραφα...

Το παραπάνω που δημοσιεύθηκε δεν είχε σκοπό να είναι κωμικό αλλά κυνικό. Και τα κατάφερε στο 100%.

Τοτε που διαφωνεις με τον aikon που γραφει για ελλειψη ευρηματικοτητας, μαυρου χιουμορ, σατυρας? κυνισμο πετυχαινει και ο σκυλος μου.

Πάντως για να ακριβολογούμε, δεν είναι ο Αρκάς που έχει χάσει το χιούμορ του τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτοί τους οποίους σατιρίζει. Είναι θλιβερό και τρομακτικό το πως οι ιδεοληψίες δεν αφήνουν έναν άνθρωπο ούτε καν να γελάσει όταν προσβάλεται η δική του ιερή αγελάδα.

Κατ´αρχήν στην πρώτη παράγραφο μιλάς για έλλειψη χιούμορ και έλλειψη γέλιου και στη δεύτερη ότι το σκίτσο δεν έχει σκοπό να είναι κωμικό. Πλήρης αντίφαση δηλαδή.
Το τι θέλει να πει το σκίτσο είναι εύκολα κατανοητό, ο aikon ήθελε να το κρίνει σε σχέση με τα παλαιότερα του Αρκά και κάποιοι έγραψαν την άποψή τους. Τι σχέση έχουν οι ιερές αγελάδες, ιδεοληψίες και λοιπά κουραφέξαλα? Γιατί προσβάλεις τους συνομιλητές σου?

Τοτε που διαφωνεις με τον aikon που γραφει για ελλειψη ευρηματικοτητας, μαυρου χιουμορ, σατυρας? κυνισμο πετυχαινει και ο σκυλος μου.

Ε βάλτον να σκιτσογραφεί για καμιά εφημερίδα τότε, τι να σου πω.

Για τον aikon δεν ξέρω που διαφωνώ γιατί ακόμα δεν κατάλαβα για ποιο λόγο ποστάρισε μια γελοιογραφία που δεν του αρέσει. -bye-

Κατ´αρχήν στην πρώτη παράγραφο μιλάς για έλλειψη χιούμορ και έλλειψη γέλιου και στη δεύτερη ότι το σκίτσο δεν έχει σκοπό να είναι κωμικό. Πλήρης αντίφαση δηλαδή.
Το τι θέλει να πει το σκίτσο είναι εύκολα κατανοητό, ο aikon ήθελε να το κρίνει σε σχέση με τα παλαιότερα του Αρκά και κάποιοι έγραψαν την άποψή τους. Τι σχέση έχουν οι ιερές αγελάδες, ιδεοληψίες και λοιπά κουραφέξαλα? Γιατί προσβάλεις τους συνομιλητές σου?

Ενδιαφέρουσα η απόπειρα τρίπλας αλλά δε βγήκε τελικά.

Δεν προσέβαλα τον συνομιλητή μου, αφού το σκίτσο που πόσταρε δεν αναφέρεται σε κάποια ιερή αγελάδα. Για το ενδιαφέρον (κοινωνιολογικά) φαινόμενο των "αντι-Αρκαϊστών" μίλησα, το οποίο -αν δεν απατώμαι- δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ σε άλλη περίπτωση σκιτσογράφου.

Αγαπητέ Maestro, βλέπω συνεχίζεις με τον "σήμα κατατεθέν" τρόπο γραφής σου.

-Τρίπλες έχω χρόνια να κάνω από το Λύκειο. Περασμένα μεγαλεία...τώρα αν εσύ βλέπεις τρίπλες και γκολ δεν έχω να πω κάτι άλλο.
-Σαν κοινωνιολόγος που έχω τελειώσει δεν έχω υπόψη κάποια έρευνα σχετικά με αντι-Αρκαϊστές όπως τους ονομάζεις. Βέβαια αφού η κορεκτίλα και το τσουβάλιασμα έχουν εισχωρήσει επικίνδυνα στις κοινωνικές επιστήμες ποτέ δεν ξέρεις. Κάποια χρηματοδότηση θα έχει πέσει. Αν κάποιος θεωρεί μετριότητες X από τα 10 σκίτσα του Αρκά δεν είναι "Aντί" ούτε ανήκει σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη. Δεν έχει να κάνει με τον Αρκά αλλά με το σκίτσο. Εκτός αν θέλεις με τη λογική σου να σε κατατάξω ως Pro - Αρκαϊστη (βρε με τι ασχολούμαστε απογευματιάτικα).

Τεσπα δεν το συνεχίζω άλλο, καλή συνέχεια.

Πάντως εγώ θεωρώ ότι το παρακάτω είναι εξαιρετικό. Και ευρηματικότητα έχει, και σάτιρα, και μαύρο χιούμορ! Όπως και τα περισσότερα του Αρκά.

arkas1.jpg

Πάντως εγώ θεωρώ ότι το παρακάτω είναι εξαιρετικό. Και ευρηματικότητα έχει, και σάτιρα, και μαύρο χιούμορ! Όπως και τα περισσότερα του Αρκά.

arkas1.jpg

Συμφωνώ, αλλά θα φορέσω το καπελάκι του διαχειριστή και θα θυμίσω ότι είπαμε να περιορίζουμε τα πολιτικά σκίτσα.

Συμφωνώ, αλλά θα φορέσω το καπελάκι του διαχειριστή και θα θυμίσω ότι είπαμε να περιορίζουμε τα πολιτικά σκίτσα.

Ειλικρινά δεν το ήξερα. Παρακολουθώ το φόρουμ ... διακεκομμένα.

(Πάντως όλο το "θέμα" με τον Αρκά έχει πολιτική βάση, αυτός είναι ο μόνος λόγος που στράβωσαν μερικοί και όχι ότι δήθεν άλλαξε ο Αρκάς. Και βέβαια που και που όλοι οι σκιτσογράφοι βγάζουν και κανένα τζούφιο, και ο Κυρ και όλοι, δεν γίνεται πάντα να είναι 100% τέλειοι. Αλλά ο Αρκάς συνεχίζει να είναι το ίδιο "πιπεράτος" και καυστικός όπως ήταν πάντα. )

Ειλικρινά δεν το ήξερα. Παρακολουθώ το φόρουμ ... διακεκομμένα.

(Πάντως όλο το "θέμα" με τον Αρκά έχει πολιτική βάση, αυτός είναι ο μόνος λόγος που στράβωσαν μερικοί και όχι ότι δήθεν άλλαξε ο Αρκάς. Και βέβαια που και που όλοι οι σκιτσογράφοι βγάζουν και κανένα τζούφιο, και ο Κυρ και όλοι, δεν γίνεται πάντα να είναι 100% τέλειοι. Αλλά ο Αρκάς συνεχίζει να είναι το ίδιο "πιπεράτος" και καυστικός όπως ήταν πάντα. )

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων, για να καταλάβεις ότι δεν είναι ο Αρκάς. Μια ομάδα είναι ποια, που δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με το καυστικό χιούμορ που μεγαλώσαμε. Μου είναι αδιάφορο το σε ποιον κάνουν κριτική, εάν είναι πετυχημένο και όχι μονόπλευρα στοχοποιημένο. Ακόμα και ο Κυρ, έκανε σάτιρα σε όλους.
Ο "Αρκάς" τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο φαγώθηκε με τον Τσίπρα και μόνο, αλλά και τα άλλα που έβγαλε, μόνο τραγικά μπορείς να τα πεις. Ειδικά με τους χοντρούς, μιλάμε για αίσχος.

Α ρε Ισοβίτη, τι ωραία που περνάγαμε μαζί.