Περί σκιτσογράφων, συμπάθειες, αντιπάθειες, και σχολιασμός

Εγώ πάλι αυτό που κατάλαβα απ'οσα γράφονται είναι ότι ο Αρκάς δεν δικαιούται να έχει πολιτική άποψη αφού ή πολιτική άποψή του δεν είναι η σωστή. :BDGBGDB55:

Οπότε, αφού "αποδείξαμε" πως δεν έχει πολιτική άποψη, "αποδεικνύεται" αντίστοιχα και το ότι μεταφέρει την άποψη των "αφεντικών" του.

(ψέμματα λέω, αυτό το'χω καταλάβει εδώ και χρόνια, σήμερα απλά επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά!)

Κανείς δεν είπε ότι δεν δικαιούται να έχει πολιτική άποψη. Είπαμε ότι πόσα χρόνια, δεν είχε δώσει ούτε ένα δείγμα. Και όλως τυχαίως, απέκτησε πολιτική άποψη, όταν ο Σύριζα έπρεπε οπωσδήποτε να πέσει, αφού έκανε την δουλειά για την οποία τον είχανε αφήσει να βγει και πήρε όλο το πολιτικό κόστος. Αδιάφορος μου είναι ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας (ή ο Σύριζα). Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι. Απλώς κάποιοι έχουν και μια στοιχειώδη πείρα για να μην εκτεθούνε.
Το πρόβλημα δεν είναι σε ποιον έκανε κριτική ο "Αρκάς". Είναι το ότι δεν το έκανε ποτέ πριν και δεν το κάνει ούτε τώρα, εκεί που πρέπει. Είδατε εσείς σκίτσο για την Αγία Σοφιά? Πόσο στοίχημα ότι επί Σύριζα, θα είχαμε ένα ακόμα κακόγουστο?
Και να ήταν μόνο αυτό να σατιρίσει. Έχουν γίνει τόσα και τόσα. Αλλά αφού έκανε την δουλειά που έπρεπε, ξαφνικά πήρε αμπάριζα τους ψευδούς και τους χοντρούς. Και ναι ρε φίλε, σαν χοντρός, εμένα με ενοχλούν αυτά τα ηλίθια σκίτσα.

Όχι λοιπόν, ο Αρκάς, ταιριάζει στην πολιτική σάτιρα, όσο ο Γκάλης να γινόταν σχολιαστής ποδοσφαίρου.

343.png
[/IMG]

Θέλω να πιστεύω, ότι δεν κατάλαβες το νόημα που δίνει η ανάρτηση σου, όταν ένα μήνυμα πιο πάνω έχεις γράψει "Ποναει καποιους αλλα δεν πειραζει, ειναι ακριβως επειδη ειναι τεραστειος στα μηνυματα και τις ατακες του και πολυ φιλοσοφημενος. "

Γιατί φίλε μου, δεν εκτιμάω να με αποκαλούν ηλίθιο. Άσε που ειδικά αυτό, είναι από τα πιο αισχρά σκίτσα.

Κανείς δεν είπε ότι δεν δικαιούται να έχει πολιτική άποψη. Είπαμε ότι πόσα χρόνια, δεν είχε δώσει ούτε ένα δείγμα. Και όλως τυχαίως, απέκτησε πολιτική άποψη, όταν ο Σύριζα έπρεπε οπωσδήποτε να πέσει, αφού έκανε την δουλειά για την οποία τον είχανε αφήσει να βγει και πήρε όλο το πολιτικό κόστος. Αδιάφορος μου είναι ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας (ή ο Σύριζα). Όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι. Απλώς κάποιοι έχουν και μια στοιχειώδη πείρα για να μην εκτεθούνε.
Το πρόβλημα δεν είναι σε ποιον έκανε κριτική ο "Αρκάς". Είναι το ότι δεν το έκανε ποτέ πριν και δεν το κάνει ούτε τώρα, εκεί που πρέπει. Είδατε εσείς σκίτσο για την Αγία Σοφιά? Πόσο στοίχημα ότι επί Σύριζα, θα είχαμε ένα ακόμα κακόγουστο?
Και να ήταν μόνο αυτό να σατιρίσει. Έχουν γίνει τόσα και τόσα. Αλλά αφού έκανε την δουλειά που έπρεπε, ξαφνικά πήρε αμπάριζα τους ψευδούς και τους χοντρούς. Και ναι ρε φίλε, σαν χοντρός, εμένα με ενοχλούν αυτά τα ηλίθια σκίτσα.

Όχι λοιπόν, ο Αρκάς, ταιριάζει στην πολιτική σάτιρα, όσο ο Γκάλης να γινόταν σχολιαστής ποδοσφαίρου.

Κοίτα, ο καθένας έχει τις δικές του κόκκινες γραμμές, και το δικό του φυτίλι. Το που θα πει ο καθένας "ως εδώ ήταν, θα μιλήσω" διαφέρει.

Είναι πολλοί αυτοί που είδαν τα όριά τους να ξεπερνιούνται επί Συριζα, και δε θα λογοδοτήσουν γι'αυτό σε κανέναν. Είναι πολλοί επώνυμοι που δεν έγραφαν ποτέ πολιτικά και ένιωσαν την ανάγκη να το κάνουν σ'αυτή την 4ετία. Τα παραδείγματα είναι πολλά, αλλά το πρώτο που μου'ρχεται είναι ο Λ. Καβάκος, που διάβαζα μόλις τώρα συνέντευξη του. Για να μη μιλήσω για το ακαδημαϊκό περιβάλλον στις ΗΠΑ. Θέλω πολλά να γράψω επ'αυτού, αλλά προσπαθώ να κρατήσουμε την πολιτική στο "παρεπιπτόντως" και όχι σαν κύριο πιάτο του θρεντ.

Πάντως, επειδή παρακολουθώ τη σελίδα του, σκίτσο με χοντρούς ένα είδα πριν ένα χρόνο, όπου έγινε της κακομοίρας. Οπότε δε νομίζω πως γενικεύεται ως "στροφή". Η σειρά με τον Θαναθάκη (που όπως προείπα δε μου αρέσει) έχει πρωταγωνιστή έναν μπόμπιρα στο νηπιαγωγείο, οπότε δε νομίζω πως σατιρίζει τους ψευδούς.

Η αλήθεια είναι ότι νοσταλγώ τον παλιό καλό Αρκά του προ 2019, αλλά όπως προείπα, μετά την επίθεση μίσους που δέχθηκε από το περίπου 50% της χώρας, μάλλον αποφάσισε να κάτσει να μας τρολλάρει.

Ποιες κόκκινες γραμμές ρε συ? Τώρα τις βρήκατε όλοι? Επειδή ήταν ο Σύριζα, που εκτελούσε τα συμβόλαια των άλλων? Και άντε εκείνοι σας βγάλανε από τα ρούχα σας. Τι έχει αλλάξει τώρα? Έγινε έστω ένα βήμα μπροστά? Ή μήπως επειδή γίναμε αστυνομικό κράτος δεν μιλάμε?
Γίνονται σκάνδαλα επί σκανδάλων και κανείς δεν μιλάει ή σατιρίζει. Μήπως επειδή το 80% των ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα από τον χρηματοδότη της κυβέρνησης? Ναι ο Σύριζα ήταν ότι ήταν και στο καλό να πάει. Αυτοί και οι άλλοι, που μας φέρανε εδώ και μας κοροϊδεύουν ακόμα, μετά από τόσες δεκαετίες, τι είναι?
Τα ίδια φώναζα και όταν μου λέγανε, θα βγει ο Σύριζα να μας σώσει από τα μνημόνια. Πόσο αδαής πρέπει να είσαι, για να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι στους λύκους εκεί έξω. Όταν ολόκληρα κράτη, δανείζονται από funds για να λειτουργούν.

Ξαναλέω, ο Αρκάς, δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν τόσο μονόπλευρος και εν μια νυχτί. Δεν είναι αλλαγή, είναι άλλο πράγμα. Και θα φανεί όταν αποκαλυφθεί κάποια στιγμή, ότι δεν είναι ποια αυτός, αλλά μια ομάδα.

Σιγά μην έριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ τα σκίτσα του Αρκά ή έστω να είχαν τέτοια επιρροή

Εμένα μου άρεσε ο Αρκάς που ασχολήθηκε με τα πολιτικά , όπως είχε ασχοληθεί με κάτι σε κάθε θεματολογία του . Απλά εκείνη η περίοδος ήταν γονιμη για πολιτική σάτιρα για όλους οχι.μονο για τον Αρκά . Λάτρεψα τα σκιτσα του παπανικου. Όχι.μονο σαν διάλογοι αλλά και σχέδιο . Είχε φτάσει να βγάζει ένα σχέδιο ανά τρεις μέρες. Τώρα και αυτός έχει "χαθεί" .

Ο Παπανικος όμως έκανε πολιτικό σχέδιο από την αρχή , οπότε δεν ενόχλησε .

Ο Αρκάς είχε κάθε δικαίωμα να κάνει πολιτική σάτιρα . Απλά ενοχλήθηκαν αυτοί που σατίριζε και έφτασαν σε σημείο να τον κρίνουν αρνητικά για όλο το έργο του γιατί πείραξε την ιερή αγελάδα τους .
Ο Αρκάς προφανώς δεν είναι αριστερός . Μπορεί να είναι ΝΔ , μπορεί και ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ. Λογικό δεν είναι όταν κυβέρνησε μια αριστερή κυβέρνηση να βρήκε νέο θέμα ; Θεωρώ ότι εκείνη η περίοδος είναι από τις πιο γόνιμες του . Καλύτερα από αυτά που βγάζει τώρα . Κάτι πήγε να κάνει με το political correctness αλλά το τράβηξε πολύ και κάποια δεν είχαν το εύστοχο χιούμορ του . Βέβαια σήμερα κάποια από τον κόκκορα ή το show business ή το βγάζεις το ζώο θα είχαν λογοκριθεί για τον ίδιο λόγο...

Θέλω να πιστεύω, ότι δεν κατάλαβες το νόημα που δίνει η ανάρτηση σου, όταν ένα μήνυμα πιο πάνω έχεις γράψει "Ποναει καποιους αλλα δεν πειραζει, ειναι ακριβως επειδη ειναι τεραστειος στα μηνυματα και τις ατακες του και πολυ φιλοσοφημενος. "

Γιατί φίλε μου, δεν εκτιμάω να με αποκαλούν ηλίθιο. Άσε που ειδικά αυτό, είναι από τα πιο αισχρά σκίτσα.

Αυτο που βλεπεις σαν "ενα απο τα πιο αισχρα σκιτσα" εγω το βλεπω σαν ενα απο τα πιο ευφυη παγκοσμιως.

Επισης δεν υπαρχει αναρτηση μου της οποιας να μην εχω σκεφτει το νοημα, αρα οχι μονο να το καταλαβα. Εαν ειχες δει αναφορες μου στα νηματα της Υφηλιου η της Χωρας, θα ειχες διαπιστωσει την γνωμη μου για το πολιτικο μορφωμα-ιδεολογια-παραταξη κλπ, και αρα οτι συμφωνω 100% με τον "προσφατο Αρκα" και οτι λεει και δειχνει, αλλα λογω της απαγορευσης πολιτικης συζητησης δεν αναλυω (ουτε χρειαζεται εξαλλου) παραπερα.

Ποιες κόκκινες γραμμές ρε συ? Τώρα τις βρήκατε όλοι? Επειδή ήταν ο Σύριζα, που εκτελούσε τα συμβόλαια των άλλων? Και άντε εκείνοι σας βγάλανε από τα ρούχα σας. Τι έχει αλλάξει τώρα? Έγινε έστω ένα βήμα μπροστά? Ή μήπως επειδή γίναμε αστυνομικό κράτος δεν μιλάμε?
Γίνονται σκάνδαλα επί σκανδάλων και κανείς δεν μιλάει ή σατιρίζει. Μήπως επειδή το 80% των ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα από τον χρηματοδότη της κυβέρνησης? Ναι ο Σύριζα ήταν ότι ήταν και στο καλό να πάει. Αυτοί και οι άλλοι, που μας φέρανε εδώ και μας κοροϊδεύουν ακόμα, μετά από τόσες δεκαετίες, τι είναι?
Τα ίδια φώναζα και όταν μου λέγανε, θα βγει ο Σύριζα να μας σώσει από τα μνημόνια. Πόσο αδαής πρέπει να είσαι, για να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι στους λύκους εκεί έξω. Όταν ολόκληρα κράτη, δανείζονται από funds για να λειτουργούν.

Ξαναλέω, ο Αρκάς, δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν τόσο μονόπλευρος και εν μια νυχτί. Δεν είναι αλλαγή, είναι άλλο πράγμα. Και θα φανεί όταν αποκαλυφθεί κάποια στιγμή, ότι δεν είναι ποια αυτός, αλλά μια ομάδα.

Βλέπεις ότι προσπαθώ να κρατήσω τη συζήτηση μόνο εφαπτομενικά σχετική με την πολιτική, και δε με βοηθάς. Γιατί σου είναι δύσκολο να δεχθείς ότι άλλοι άνθρωποι (μεταξύ των οποίων πιθανότατα κι ο Αρκάς) έχουν διαφορετική γνώμη από σένα; Δεν έχει το νήμα σκοπό να αλλάξει μυαλά σε κανέναν, το νήμα το άνοιξα επειδή κάποια μέλη μπήκαν στον κόπο να γράψουν πέντε πράγματα στις αστείες εικόνες και δε μου έκανε καρδιά απλά να τα σφουγγαρίσω. Θα κλείσει όμως μοιραία αν πάει η κουβέντα μόνο εκεί.

Δε θα απαντήσω στα παραπάνω για τους λόγους που προείπα, εξάλλου τα έχουμε συζητήσει υπεραναλυτικά παλαιότερα.

Δηλαδή ρε συ Maestro γιατί αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχει ένα υβρίδιο-Αρκάς; Να πούλησε δηλαδή το brand name κάπου να χρησιμοποιηθεί όπως νομίζει ο αγοραστής (ίσως και σε συνδυασμό με συμπάθειες/αντιπάθειες του ιδίου του Αρκα) και να συνεχίζει ο ίδιος να κάνει το δικό του παιχνίδι με δικές του ιδέες μη μπαίνοντας στα χωράφια του αγοραστή. Εγώ το βρίσκω πιο πιθανόν αυτό.

Ο καθενας λεει οτι θελει εφοσον ο Αρκας ειναι κατω απο την σκια του.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ετσι ειναι και πρεπει να το θεωρουμε και αυταποδεικτο τελικα.

Συμφωνώ! Εφ' όσον ο Αρκάς συντηρεί την ανωνυμία του (αν είναι ένα πρόσωπο) είναι φανερό ότι καθόλου δεν τον ενοχλεί η όποια κριτική καλοπροαίρετη ή όχι...

Τώρα, αν πω ότι κατάλαβα τι λες, θα πω ψέματα. πέρα από το ότι διαφωνείς μαζί μου.

Λες οτι η φωνη του Αρκα ειναι ο φυλακας και σου λεω οτι ο φυλακας στην συγκεκριμενη ατακα που σου υπεδειξα συμφωνει με τον κρατουμενο..
και ο ισοβιτης , ο κοκορας και μπαμπας σπουργιτι δεν ειναι ο αφελης ιδεαλιστης που λες, αλλα ο μεσος συντηρητικος ελληνας ο προβλεψιμος
και ο καθε μοντεχριστος ειναι η νεα γενια αυτος που θα τον ταρακουνησει, ο ανατρεπτικος ο χλευαστικος ο κυνικος διοτι πληττει μαζι του.

Απάντηση: Re: Περί σκιτσογράφων, συμπάθειες, αντιπάθειες, και σχολιασμός

Δηλαδή ρε συ Maestro γιατί αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχει ένα υβρίδιο-Αρκάς; Να πούλησε δηλαδή το brand name κάπου να χρησιμοποιηθεί όπως νομίζει ο αγοραστής (ίσως και σε συνδυασμό με συμπάθειες/αντιπάθειες του ιδίου του Αρκα) και να συνεχίζει ο ίδιος να κάνει το δικό του παιχνίδι με δικές του ιδέες μη μπαίνοντας στα χωράφια του αγοραστή. Εγώ το βρίσκω πιο πιθανόν αυτό.

Δεν μπορεί παρά κάποιοι να γνωρίζουν την πραγματική ταυτότητά του. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για πρόσωπο που είχε συνεργασίες με πόσες εφημερίδες και περιοδικά.
Η βασική δέσμευση για τη μη αποκάλυψη της ταυτότητάς του είναι ηθικής ιδίως φύσης, δέσμευση που δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση που έχει δώσει έτσι εν λευκώ τη χρήση της υπογραφής του.

Λες οτι η φωνη του Αρκα ειναι ο φυλακας και σου λεω οτι ο φυλακας στην συγκεκριμενη ατακα που σου υπεδειξα συμφωνει με τον κρατουμενο..
και ο ισοβιτης , ο κοκορας και μπαμπας σπουργιτι δεν ειναι ο αφελης ιδεαλιστης που λες, αλλα ο μεσος συντηρητικος ελληνας ο προβλεψιμος
και ο καθε μοντεχριστος ειναι η νεα γενια αυτος που θα τον ταρακουνησει, ο ανατρεπτικος ο χλευαστικος ο κυνικος διοτι πληττει μαζι του.

Έτσι το βλέπεις εσύ, άποψη σου. Είναι δικαίωμα μου να έχω μια άλλη άποψη. Όπως είναι και δικαίωμα του Αρκά να έχει τη δική του άποψη για τη χώρα και την πολιτική, που δε συμπίπτει υποχρεωτικά με τη δική σου. Επειδή εσύ θεωρούσες όλα αυτά τα χρόνια ότι ο Αρκάς ανήκε σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αυτό δε σημαίνει ότι είχες δίκιο.

Που ξέρεις; Μπορεί και να ανήκε, αλλά να άλλαξε γνώμη. Δικαίωμα του δεν είναι;

Δεν πιστευω οτι ανηκε στην αριστερα, εκει ηταν πιο δημοφιλης λεω, λογω του ανατρεπτικου του χιουμορ
απολιτικ (ηταν μεχρι να ασχοληθει με την πολιτικη) ουσιαστικα
με μια αριστερη ροπη οχι στο περιεχομενο τοσο, αλλα κυριως στον τροπο,
μιλωντας παντα βλεποντας τα εργα του

σαφως και οπου και οποτε γουσταρει κανει κριτικη και το πως θελει την χωρα ειναι δικαιωμα του
αλλα οπως καταλαβαινεις ειναι σκιτσογραφος και δεν συνηθιζεται τετοια μονοπλευρη ματια στο επαγγελμα του
σου δωσα παραδειγμα σκιτσογραφων της καθημερινης ....
οπως εχεις πει και συ σαν δημοσιο προσωπο πρεπει να δεχτει και την κριτικη και οχι να καθυβριζει τους επικριτες του μεσω των σκιτσων του...
μηπως τον πειραζει η αληθεια εν τελει?

Re: Απάντηση: Περί σκιτσογράφων, συμπάθειες, αντιπάθειες, και σχολιασμός

οχι ειναι μια αναγνωση

Αυτή η ανάγνωση μπορεί να επιφέρει νομικές συνέπειες, όχι για σένα, για το φόρουμ. Γι αυτό το λόγο θα διαγραφεί και θα σε παρακαλέσω στο μέλλον να την κρατάς για τον εαυτό σου.

Για οσους διατεινονται οτι οι εξαιρεσεις δεν αφορουν τον κανονα (πολιτικη σατυρα εναντιον του Συριζα)
θα ρωτησω το εξης ....

0a04dd793980dfce6d2023bb3fb15e51.jpg

Απο τοτε που πρωτοειδατε την πρωτη γελοιογραφια μεχρι σημερα .... ΠΟΙΕΣ σας ερχονται στην μνημη πιο ΑΒΙΑΣΤΑ ?
Οι πολιτικες η μη πολιτικες ? (.... με το χερι στην καρδια, οχι μαιμουδιες). Το ξερω οτι οι πολιτικες γελοιογραφιες
εφτασαν να ειναι το 95% ολων των γελοιογραφιων (σε εφημεριδες τουλαχιστον). ΕΣΑΣ ... ποιες σας ερχονται στην
μνημη ΑΝΕΤΟΤΕΡΑ ?

5ad58ea9ae52e_264-15_10_2011.jpg.d27c75b5615456039f009a5c5fa4e5b2.jpg

images

Screenshot_2_280.jpg

Γιατί το παρακάτω να θεωρείται ότι υπολείπεται κατά πολύ δηλαδή, δεν το καταλαβαίνω;
images

Άλλαξαν οι καιροί και αποφάσισε να γίνει πιο επίκαιρος, αυτό είναι όλο νομίζω. Αυτά που καυτηριάζει σήμερα δεν υπήρχαν το 1980.